Surinaams parlement wil vlot begrotingsdebat

13

PARAMARIBO, 23 jun – “We hopen op een vlotte behandeling van de begroting.” Dit zegt parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Hoewel laat, is de regering nu zover de begrotingen van ministeries te verdedigen. De komende weken worden zeventien ministeries onder de loep genomen. Onder een nieuw management.

En waar mogelijk ook met wat meer efficiëntie. Hoewel, lang niet alles is veranderd ten opzichte van vorige parlementen. “We hebben nog een beetje het oude patroon”, zegt Simons. Dat betekent zoveel als dat de ministeries stuk voor stuk de revue passeren. Per ministerie doen alle parlementariërs mee. De bedoeling was voor elk ministerie een commissie in te stellen.

Aleen de commissieleden zouden dan meedoen aan het debat over specifiek ministerie. “Dat is niet gelukt”, aldus Simons. Ze hoopt toch uiteindelijk een vlotte behandeling te krijgen. De algemene beschouwingen zijn al gescheiden van de eigenlijk debatten. Het begrotingstekort is berekend op anderhalf miljard Surinaamse dollar (ongeveer driehonderd miljoen euro).

13 REACTIES

 1. Vlot!

  Zo weinig mogelijk vragen stellen want we hebben erge haast. De president moet naar Venezuela dus vragen kort en bondig houden.
  Dankuwel!


  Maak melding

 2. Ben benieuwd en laten we hopen dat met vlot bedoeld wordt: efficient en volledig.
  ipv: afhameren en zonder diepgang.

  Overigens is de begroting van NL omgerekend per hoofd van de bevolking meer dan 40 maal zo groot.


  Maak melding

 3. Mevr Simons met vlot bedoeld u zeker er doorheen jagen om manco,s te verdoelen en de oppositie monddood te maken. Heeft Bouterse je wer de les voorgelezen. Wees eens een parlementarier met kloten sorry dat heb je niet.


  Maak melding

 4. Het heeft niets met vlot te maken maar met kennis en kunde.
  Mochten er gefundeerde vragen worden gesteld waar deze regering absoluut niet de adequate kennis voorhanden heeft dan slaan ze een flater.
  Een andere mening is dat ze lui zijn net als hun leider en kornuiten. Voorbeeld een coup plegen
  Via een telefonisch onderhoud, hoe lui ben je dan?


  Maak melding

 5. Hahahaha Pico/4 die denkt dat Parlementariërs ontslagen kunnen worden. Wat een ezel ben je toch ook of was die drang om toch iets negatiefs te zeggen veels te groot.


  Maak melding

 6. @Radjin

  Blijkbaar lees je geen kranten want dan had je geweten dat er al twee ministers vertrokken zijn die niet deden wat DDB wilde. Vreemd want een Minister heeft een eigenverantwoordelijkheid.


  Maak melding

 7. @rat jin.
  Ik zie dat mijn les je niet geholpen heeft. Integendeel. Je reageert nu alleen nog op anderen, in dit geval ondergetekende en niet op het artikel. Natuurlijk op de bekende wijze van je: ongefundeerd en met schelden.
  Knaapje dit heb ik je niet geleerd.
  Ga je huiswerk doen.
  Pico


  Maak melding

 8. Hoe kun je de begroting er vlot doorheen jagen als het nog geen eens duidelijk is over welke versie gesproken wordt, als sommige versies officieel nog niet bestaan??


  Maak melding

 9. Neus is blijkbaar helemaal ten einde raad, die komt nu gewoon met klinklare leugens.

  Blijkbaar wilde de President dat de gewezen minister van RGB, dat zijn vrouw honderden hectares grond zou aanvragen toch.

  Je bent echt een malloot.


  Maak melding

 10. Oh oh Jennie laat je tanden(opkomen voor de zwakste tijdens de begrotings behan deling) eens zien het is toch zonde wat je doet. Vroeger kwam je zgn voor een ieder en alles op en dat stond je goed.maar ie zie now ze mogen allemaal de moor in stikken.Doe aub niet als wijlen Atta Mungra{ die zat na het overlopen van de vhp naar de ndp 1996)die behandelde zijn begroting min van financien in 5 min.en zie daar we weten allemaal hoe het is afgelopen.Een verval van jewelste. Trouwens dit regeer team zal ook niet anders kunnen. Dit ias nl keer op keer gebleken Din no man draai a kondre En Jenke vergeet de straat venters niet welk ministerie moet ze meenemen in hun begroting komop opvoeren de mensen opvoeren de zaak. Werken voor dit deel van het volk.Ga ervoor Jenke Odi odi Limbo met je vette broekzak.Een lachende
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.