Kindbeleid in Suriname is als lopen op eieren

4

PARAMARIBO, 23 jun – Het beleid naar kinderen toe is als lopen op eieren. Dit zegt minister Alica Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Overheid, samenleving en vooral de massamedia moeten steeds voor ogen houden hoe delicaat de jonge geest is. Precies daar ligt de grens van de vrije informatiestroom.

De vraag is wat je als medium wel uitzendt en wat niet. Maar ook wanneer. Een eigen verantwoordelijkheid dus. Niet dat de ouders en de overheid zelf geen deel hebben, integendeel. “We zijn het als samenleving verplicht recht te doen aan het kind. Samen moeten we het pad op van eieren, voorzichtig maar vastberaden”, zegt Amafo. Geen censuur dus voor de media of een morele waakhond.

Maar met de armen over elkaar toezien hoe alles verloedert, is er ook niet bij. Niet zozeer het kind, maar meer de volwassenen moeten doordrongen zijn van de rechten van het kind. Kindpsychologe Lilian Ferrier vindt het hoog tijd voor een consensus over hoe die rechten te respecteren. En dus wat wanneer wordt uitgezonden. “Al dat mediageweld waar kinderen aan worden blootgesteld, brengt een verkeerde boodschap.”

4 REACTIES

 1. Eieren!

  “We zijn het als samenleving verplicht recht te doen aan het kind”, aldus Amafo.
  Weet ze eigenlijk wat ze uit haar koker laat?

  Een uit criminelen bestaande regering moet zulke uitspraken niet doen. Het geeft aan hoe naief en disciplineloos de huidige regeerders zijn. Geef het kind het goede voorbeeld en niet het slechte. Hoeveel gevulde eieren heeft ze niet verdeeld op haar 30ste verjaardag met belastinggeld?
  Is de Surinaamse samenleving zo verpest en bedorven geraakt van deze vuiligheid?

  Geef goed voorbeeld, wees voorbeeldig, wees onberispt en ongestraft, wees eerlijk en toon het beste gedrag dan pas mag je iets over mijn kind zeggen. Anders niet!


  Maak melding

 2. Wat is precies de bedoeling van mevrouw Ferrier? Is het A-Team te heftig voor de namiddag als de kleintjes kijken en moeten we die verschuiven naar de nachtelijke uurtjes? I love it when a good plan comes together!


  Maak melding

 3. Het is voor de ouders zowieso een morele plicht om kinderen te verwekken indien je garandeerd dat je ook voor ze kunt zorgen…, anders moet je gewoon geen kinderen nemen, die aan hun lot overgelaten worden.

  Dit moet geen belastende taak van de overheid en belastingbetaler zijn, en ook ouders straffen die niet aan hun plichten voldoen om de kinderen te verzorgen. Suriname loopt wat dat betreft achter, want in sommige landen worden mensen zelfs naar de rechter gesleurd om kinderalimentatie te betalen.

  Hoevaak zie je niet ouders hele eltallen ter wereld brengen terwijl ze nieteens voor hunzelf kunnen zorgen. Helemaal geen of zeer slecht opvoeding, zou mischien ook een van de oorzaken kunnen zijn, van criminaliteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.