Registratie sociale hulp gelinkt aan AZV Suriname

8

PARAMARIBO, 23 jun – Op vrij subtiele manier wordt al de basis gelegd voor invoering van een Algemene Ziektekosten Verzekering, AZV. Volgens minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting is de registratie van steungenieters meer dan een administratieve aangelegenheid. Het herregistreren van de zogenaamde on- en minvermogenden moet het kaf van het koren scheiden.

Het gaat erom te weten te komen wie onterecht gesubsidieerde doktershulp geniet. “Kapitaalkrachtige personen mogen zeer zeker niet in het bestand voorkomen”, zegt Amafo. De achtergrond van steungenieters wordt degelijk nagetrokken. Van het bestand on- en minvermogenden wordt al te lang gezegd dat daar aardig wat lui tussen zitten die het best wel uit eigen zak kunnen betalen. Nu zullen ze niet zonder meer worden verwijderd uit het bestand.

Het ministerie wil met de betreffende personen praten. “Om te weten te komen waarom zij de ziektekosten niet zelf kunnen dekken”, aldus Amafo. Of er ook afdoende antwoord komt, moet maar worden afgewacht. Amafo vindt het niet meer dan logisch de herregistratie te zien als een aanloop naar een AZV. Die zal uiteindelijk meer orde moeten brengen en geknoei moeten voorkomen. Momenteel zitten zo’n honderdduizend personen in het bestand.

8 REACTIES

 1. Als ze er voor zorgen dat de registraties van GLIS, KvK, Belastingen goed en toegankelijk zijn dan is it smpel te regelen. Dus daar moet de prioriteit liggen.

  Maar ja de vraag is of de politicie dit wel willen.

  Hoe het zij het VOLK wil dit wel en de politicie moeten eindelijk eens gaan doen wat de kiezers hen opdroegen.


  Maak melding

 2. de kaarten worden ingetrokken en via de baka doro in de vernieuwde vorm door brunsie stapelgewijs opgehaald voor zijn mensen. Ja ja mooie voorloper van azv


  Maak melding

 3. Ik ben bang dat wat nummer 2 beweerd in het ook echt gaat gebeuren de politieke kleur bepaald of je wel of niet een kaartje krijgt terwijl het naar daadkracht moet gebeuren.


  Maak melding

 4. als we nu nagaan wie de profiteurs zijn die onbeschaamt gebruik maken van de azv.
  komt nikerie als eerste uit de bus vraag info daarover.
  in paramaribo is dat echt belachelijk veel.


  Maak melding

 5. Neus #1,
  Naast het stelselmatig raaskallen op dit forum, blijk je toch nog over een beetje verstand te beschikken.

  Kunnen wij in de toekomst daar wat van merken?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.