Surinaamse politicus mept oude en nieuw partners

26

PARAMARIBO, 8 jun – De leider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, heeft fel uitgehaald na onthullingen van president Desiré Bouterse in het parlement. Volgens Bouterse knoeide de vorige regering met het uitbesteden van grote projecten. Somohardjo wil dat de justitie erop losgelaten wordt.

Het zou niet meer dan billijk zijn en vooral rechtvaardig. Voor vermeend geknoei op ministeries waar zijn partij de scepter zwaaide is ook de justitie ingeschakeld. Zoals bij de uitgifte van grond. “Als er iets mis gaat met een hectare grond wordt al een rapport geschreven”, zei Somohardjo in het parlement. Het was een verwijzing naar het recent onderzoek naar corruptie tijdens de vorige regering.

Toen zat Somohardjo nog op schoot bij het Nieuw Front. Exponenten van die combinatie hebben Somohardjo vaker de schuld in de schoenen geschoven van de afgang bij de parlementsverkiezingen. De reeks schandalen onder de vlag van Pertjajah Luhur zouden teveel gewicht in de politieke schaal hebben gelegd. Met zijn roep om onderzoek mept Somohardjo dus beide kanten uit.

26 REACTIES

 1. Poepluier!

  Met een poepluier kan je naar alle kanten toeslaan, maar wie geen neus heeft zal er geen last van hebben.
  Politici in Suriname hebben nu eenmaal geen neus dus zal het bij wat plagerij blijven.

  Ze hebben geen neus om de poep te ruiken maar ook geen neus voor goede politiek. Als hun politiek smeriger is dan poep, wat hoopt het volk dan te bereiken?

  Volksvertegenwoordigers heten deze grapjassen
  maar ze vertegenwoordigen alleen zichzelf en hun familie en vrienden.

  Verban politiek voor 25 jaar uit Suriname en kies een zaken kabinet. Na 25 jaar politieke scholing kunnen we weer gaan stemmen. Dan is het ook raadzaam om een cursus “hoe stem ik” in leven te roepen want die bacove-troep van nu is onverstandig.


  Maak melding

 2. Advies: “SOMO sta voor de spiegel en kijk eens goed naar jezelf.”

  Misschien begin je eindelijk van jezelf te walgen.


  Maak melding

 3. na ing dape, mik ding dagoe politici go skoro boeng fasie fis ding kang tjaar wang kondre. ding kil no mang sit ding oso boeng fasie, dang ding wang sit a libie in mie kondre.


  Maak melding

 4. Bouterse regering zit nu in grote geloofwaardigheid crisis dus met probeert met man en macht naar afleidingsmanoeuvre te zoeken.


  Maak melding

 5. Somo is absoluut niet te vertrouwen !Die man heeft Suriname/politiek in Suriname,naar de kl…ten geholpen.Hij is helemaal niet integer bezig voor Swietie Sranag !Adhá hé Kanoen toe passen op zulke gasten ! Mijn steun hebben jullie.

  Waar is Ronald Hooghart in deze tijd ? Waarom laat hij niks van zich horen ?!

  Groet,(Veel wijsheid!)


  Maak melding

 6. FRONT een complete boeven rovers bende geen haar beter dan de rover op straat……deze rovers oppakken en opsluiten…plus nak din broko din bo-njo……..ROVERS.


  Maak melding

 7. Slim om zo te reageren dan loopt het met een sisser af. Niemand wil dit gevecht aangaan en de dupe ervan worden. Helaas weten deze heren dat ze verkeerd zijn geweest met hun acties en staatseigendommen hebben toegeeigend maar niemand zal elkaar gaan beschuldigen.
  Tja wat zal ik over de couppleger zeggen.
  Het volgende dan maar…………..stilte voor alle die gevallen zijn in de dwaze strijd van die surogaat ingie!

  Sterkte voor het Surinaamse volk.

  Ps SempA is m.doorn


  Maak melding

 8. Voor een keer heeft die Somo gelijk.Bout moet een keertje ophouden met zijn insinuatie’s en met bewijzen komen.En vooral moet bout zelf bewijzen hoe eerlijk hij aan zo veel bezittingen komt.Somo,lonnie en bout bezitten de helft van Sur.En de andere helft willen ze aan China verkopen.Als het nog niet gebeurd is.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Wie denkt deze Somo voor de gek tehouden?zijn politieke spelletjes zijn zeer doorzichtig.De deal die hij met Bouterse heeft luidt als volgt;Ik Somo hou je in het zadel,dan laat jij mij een beetje door stelen.No spang joe e feni mi e feni!


  Maak melding

 10. Wederom emotionaliteit in plaats van rationaliteit. Deze man begint altijd van alles te roepen en krabbelt dan weer terug.
  What an ass
  Ik snap hem wel. Met zoveel boter op je hoofd kan je bijna niet anders. Deze regering en die daarvoor en die daarvoor enz stelen voortdurend van de bevolking. Hun credo is: steel zo snel mogelijk, want voor je het weet is een andere partij aan de macht. En doe dan vooral dingen die niet teruggedraaid kunnen worden. Begin dan ook met het uitvaardigen van wetten die alle criminele activitieten, maar dan ook alle criminele activitieten kunnen terugdraaien wel mogelijk maken.
  Arme bevolking, ieder keer weer wordt je belazerd. Helaas stem je dan weer op de dief
  Das heeft gelijk.


  Maak melding

 11. Elk maand weer komt DDB met deze verhalen. En elke keer ontbreekt het bewijs en sluit DDB af met de opmerking dat hij de zaak NIET aanbrengt bij Justitie.

  Wat moeten we geloven van dit soort verhalen??

  Als er corruptie was ( en dat vindt overal en altijd plaats) dan moet je naar Justitie gaan en de zaak onderzoeken EN VOORAL voorkomen dat het weer gebeurt. Daarvoor zijn instituten als de Rekenkamer.

  Opvallend is dan ook dat deze info niet afkomstig is van de Rekenkamer waarmee het betrouwbaarheidsgehalte van de uitspraken van DDB twijfelachtig is geworden. Op vallend is ook dat de vele aanbastedingen van de laatste maanden ( mn Abrahams) waar ook een luchtje aanzit en die door de Rekenkamer doorgelicht MOETEN worden niet genoemd worden.

  DDB wannneer wordt je een kerel ipv een miezerige rat? Wanneer geef je de rekenkamer opdracht om de verbouwing van OW door te lichten? Wanneer kom je met de lijst van alle gronduitgiften van meer dan 1 ha in de laatste 35 jaar?


  Maak melding

 12. En parlementariër in Suriname en een in Kenia hebben het zelfde doel voor ogen, om na vijf jaren zich een voortuin te hebben aangeschaft ten koste van het volk.De vorige regering was even corrupt dan de huidige regering.Waarom zijn dan de mensen arm? omdat er te veel grote dieven rondlopen die alles van de staat stelen en niet in de gevangenissen terecht komen omdat ze te smart zijn.


  Maak melding

 13. In de branding.
  Lid van de oppositie die kritiek op de huidige regering heeft wordt fysiek bedreigd zover zijn wij al beland en iedereen is stil.Suriname wordt geregeerd door een stelletje criminele gangsters.


  Maak melding

 14. Dat Somo een Schurk is is een feit. Maar Bouta is een nog grotere schurk. Hij durft niets te doen omdat dan al zijn wandaden en grond uitgites uit de tijd van Bosje ook aan het licht zal komen. En als Bouta durft Somo of Brunsie aan te pakken zijn zijn dagen als president geteld. Dus hij kan alleen maar blairen maar ingrijpen zal hij nooit doen. Slogan van deze regering is toch schreeuwen maar niets doen en grai maar erop los. Je weet niet hoelang ze aan de macht zijn.


  Maak melding

 15. Somohardjoe is zelf een grote boef samen met DESi.Wat lullen jullie nu. AG praten over echte problemen van het land om beter te maken. En niet als kleuterschool kindjes de vinger naar elkaar toewijzen

  Radjoe


  Maak melding

 16. Twee kwaliteitsboeven van hetzelfde hout gesneden.Het bewijs is er al.Ondergang van de Republiek Suriname.Deze landverrader waait met alle winden mee.Overal waar hij geld ruikt is hij te vinden.Pae moni kaba now, da joe sa prakserie foe kong na Front baka.Dalk a volk go poer joe fofoeroe president, a no sa langa moro.Wi abi bribie ini a volk sang pot joe president, tide den drai baka djie ing , bikasie deng pina leki dagoe now.El VENE,MIJN LEIDER, GEDULD IS EEN BITTER KRUID, MAAR DRAAGT GOEDE VRUCHTEN.
  TIME WILL TELL

  Danitia


  Maak melding

 17. Bouterse minacht het gehele Surinaamse volk!

  En hij heeft samen met de andere politicie lak aan éénieder ! Als je te veel critiek hebt,laat hij je mee eten uit het Reuf.Zie recentelijk; wat hij gedaan heeft met Steve Mey.Moraalloos zijn al die gasten !!!!!!!! Is dit looby Sranang ???!!!!

  Groet,(Veeel wijsheid)


  Maak melding

 18. Toneel!

  In het land der boeven is de grootste boef koning. Een toneelstuk die ik op de lagere school een hele tijd geleden met andere leerlingen moest opvoeren.
  De rolverdeling in het stuk is precies zoals het in de Surinaamse politiek is.
  DE GROOTSTE BOEF ROEPT DAT ER GESTOLEN WORDT.
  En de arme bevolking gelooft dit en straft de verkeerde mensen.

  Van vervolging in deze door Desi genoemde beschuldigingen zal er nooit sprake zijn. Want hij, Desi is niet schoon, zijn vele voorgangers zijn niet schoon, Somo is niet schoon, half Suriname is niet schoon, terwijl de andere helft niet zelf kan denken.

  De heler is nog erger dan de steler dus als bevolking zijn we allemaal heler dus ook schuldig. Er is een grote mentaliteits verandering nodig om Suriname te helpen. En dat niet alleen bij politici, maar ook de gehele bevolking. Daarom is het misschien verstandig om politiek voor 25 jaar te verbannen en een zakenkabinet in te stellen.
  Want met deze poppenkast toneeluitvoering zal Suriname blijven wat het is: ARM!


  Maak melding

 19. Geen begrip voor deze Comediant! Ik begrijp niet wat deze moer van de partij Papaya Rumoer nogsteeds niet verdwijnt va ons mooie SME.

  Wat heeft hij dan niet op zijn geweten die Hyena! Die Brunsie heeft hem niet goed geraakt denk ik met zijn gebalde vuist ondanks dat zijn kunstgebit 6 meter uitvloog op de media!

  Opsodemieteren Kenthol! Tjekel, tjekel go jang Petjel!


  Maak melding

 20. Wat zal eerder gebeuren:
  -1- PL stapt op.
  -2- PL wordt er uitgeknikkerd.
  -3- PL zegt opgestapt te zijn en DDB dat ze er uit geknikkerd zijn.
  Hoe lang zal het duren?
  -1- Eén maand.
  -2- Eén kwartaal.
  -3- Eén jaar.

  Ik verwacht 3 & 2.


  Maak melding

 21. In deze geef ik Somo 100% gelijk, want domoor Vniksaan is echt te dom.
  Dommer heb ik nooit zo iemand gezien die man moet ook voor de rechter, hij is verantwoordelijk voor al het roven in heel Su.alles incl VHP want zij hebben heel wat zitten roven en dieven.


  Maak melding

 22. De naam zegt het al Tjumbalumba niets meer aan toe te voegen .Als al die NDPers in een pot zet en je roert ze hou je met veel geluk een halve verstandig (mens) aan over.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.