Ex-president Suriname: stroom van verdachtmakingen

37

PARAMARIBO, 8 jun – Een stroom van verdachtmakingen. En een propagandapraatje. Zo typeert Ronald Venetiaan de toespraak van president Desiré Bouterse in het parlement. De ex-president kan zich niet voorstellen dat de vorige regering allerlei toegeschoven krijgt zonder concreet bewijs. Zoals het aangaan van peperdure contracten op de valreep.

“We willen concrete cijfers”, riep Venetiaan in het parlement. Het was ook niet mis wat Bouterse te verkondigen had tijdens de formele uitleg van zijn regeringsverklaring. Een contract voor de bouw van een brug dat ineens tweemaal duurder uitviel. Ook zijn schulden vereffend die niet behoorlijk onderbouwd zijn. “Diensten verleend in de afgelopen tien jaar”, is de enige formele verklaring volgens Bouterse.

Daar is anderhalf miljoen dollar voor neergeteld. Ook is zo’n honderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijf en twintig miljoen euro) aan dwangsommen onbetaald gebleven. Die zijn het gevolg van processen die schuldeisers inzetten. Voor Bouterse is dit niet alleen een financiële strop. Het negeren van dwangsommen toonde de vorige regering ook “geen respect te hebben voor de rechterlijke macht.”

37 REACTIES

 1. Venetiaan die weet nooit wat, ziet nooit wat en hoort nooit wat. Dat weten wij toch al jaren?

  Het moet ons niet verbazen als hij over een paar maanden komt verkondigen dat JTF een uitstekende minister was die niets verkeerds heeft gedaan.

  Deze politieke mislukkeling doet er beter aan, als hij van zijn partij houdt, zijn mond voortaan dicht te houden.


  Maak melding

 2. Inplaats dat Bouterse eerts naar zich zelf kijken de slechte aanpak van zijn kabinet,wat hebben zijn in hun 2 keren regering gedaan voor het volk ,criminaliteit en divenijzer en de staatskast geplunderd en elke keer moet de volgende regering de puinhoop opruimen en alle schulden betalen die zij hebben achtergelaten >Nu zien we precies het zelfde beeld ,herhalen van hun baleid,ondoorzichtig,plundering van’t land.
  We zien het zelfde gebeuren ,in de wilde weg mensen in dienst nemen ,en auto kopen voor partij lojalisten en schreewen dat er geen geld is om het jeugd palement,maar voor een biscop meye wel,onzin .Ontwikkeling krijg je door de criminaliteit opruimen die elke keer ontstaat ,wanneer je aan de macht bent,begin eerst daar wat aan te doen ,want zij weer spiegelen aan de criminaliteit v.d.regering in de afgelopen regering perioden.Lost dat op en zie daar veel gedaan voor het volk. Elke dag is er een beroving ,maar dat wordt niet weergeven door de DWT en STVS ,zo moeten ophouden te bestaan ,kost de staat te veel geld ,mensen in de regering te veel geld verdienenen voor het niks doen ,de DNA werkt niet ,zijn een stelletje jaknikkers die einde van de maand braaf komt verdienen.


  Maak melding

 3. Ba-Tigri en Ba-Anansi!

  Wanneer Ba-Tigri met zijn dikke poten wijst naar Ba-Anansi, dan is er stront aan de knikker. Stree-long-groote is een fenomeen in de Surinaamse politiek. Beschuldig de andere om jezelf vrij te pleiten en schoon te vegen van je eigen poep.

  Hoe kan Bouterse zo een toespraak houden met het oog op zijn verleden? Zijn mislukking als coupepleger en regeringsleider in de jaren 80 zijn nog steeds voelbaar in de samenleving. Wie houdt hij voor de gek?
  Juist!!! Die achterlijke club mensen die niet eens weten dat hij ze naar de eeuwige verdoemenis brengt.

  “Geen respect hebben voor de rechterlijke macht” zijn woorden die je niet verwacht uit de koker van een ongestrafte moordenaar en drugsbarron.
  Zo toont hij de zielige simpelheid aan van zijn aanhang.


  Maak melding

 4. Dus kunnen we gevoeglijk aannemen dat bout bij de eerst volgende zitting te Boxel aanwezig is?Daarmee betoont hij absoluut respect voor het rechtelijk gezag.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Nr.4 henk ,
  Het is jouw gelukt om overduidelijk te komen en te laten blijken dat je dood-op bent .
  Met alle respect, als teken van mede-menselijkheid , ben ik zo vrij de laatste zin van jouw ff voor je af te maken “.
  Ga jij maar ff uitrusten , bouw je weerstand op , okay ???
  En het is lente 2011 .
  Het is ontzettend warm (Heet) , net als in de Republiek Suriname !!!
  Zo , ik ga nu beginnen : Hier past enige stilte ,want ; ” Het is de Juridische- en Feitelijke-waarheid ” .!!!
  henk , in het vervolgd , daar wanneer je niet fit (100% dus) bent , moet jij niet jezelf gaan vermoeien achter de pc .
  Denkt toch eerst aan jouw eigen computer meneer , vooral het geheugen .

  SOSO LOBI ( ALLEEN MAAR LIEFDE )
  SRANAN SA WINI ( o ja , er is maar een Sranan ,die ligt niet in Europa , zeker niet in Olland )


  Maak melding

 6. “geen respect voor de rechtelijke macht”

  en maar mensen slachten en vervolgens niet naar de zitting van de rechtszaak gaan. ook is zou hij onschuldig zijn dan ga je uit respect voor de rechtsstaat naar toe en bewijs je je onschuld
  hoeveel mensen zijn niet verdwenen tussen ’80 en ’87.


  Maak melding

 7. @Klungels 2, 3 en 4,

  Natuurlijk gaan jullie voorbij aan de inhoud van het bericht. Dat is niet belangrijk voor jullie anti’s, slechts schelden op de boodschapper.

  Stelletje minkukels!


  Maak melding

 8. Bouterse is de laatste persoon in suriname die over respect voor de rechterlijke macht moet hebben hij is de laatste persoon die over democratie moeten hebben.


  Maak melding

 9. Het is van oudsher bekend dat surinamers op kindeachtige methode politiek bedrijven.Ik vraag me eigen af of de huidige politici het niet als voorbeeld moeten zien,om lering uit te trekken,dat het tijd wordt om als een volwassen politicus,in het belang van het land,zijn taken naar behoor uit te oefenen,in het belang voor land en volk. Laat men nu volwassen bezig zijn en niet meer als kleuters,die de maar de hele dag zitten te klooien,opdat suriname mag behoren tot de 17 rijke landen v/d wereld,en dat is niet iets klein.We moeten ons ervan bewust worden dat op een verantwoorde manier met onze rijkdommen moeten omgaan. kayin


  Maak melding

 10. Tabel: grootverdieners op kabinet Bouterse
  Errol Alibux,Adviseur president 15.253.11 srd
  Eugene van der San,Dir best & Adminn 13.499,78 srd.
  Otwald Spong Dir Kabinet 10.799,78 srd
  Clifton Limburg Pers Chef 10.247,86 srd
  Melvin Linscheer Veiligheids Adviseur 9.0247,86
  Winston Wihrt Adviseur 6.575,27 srd
  Mahender Gopie Secretaris President 6.575,27 srd. Zet dit tegen die één twee tussen jenny simons en Bouterse in het parlement jenny stond er verbaast van dat die hardwerkende werknemers van staatsolie een goede salaris hebben. Bouterse moest een glas water nemen toen hij het had over de jaarsalaris van staastolie,laat hij de samenleving vertellen hoeveel 12 x 8000 srd is van zijn lady.
  laat hij vertellen hoeveel 12 x 10.247,86 srd is van Clifton Limburg zo kan je zien hoe misleidend bouterse en jenny bezig zijn want met opzet komt met de jaarsalarissen omdat het veel klinkt in de oren van die ezels die niet kunnen na denken.Surinamers laat jou niet misleiden door Bouterse.hoeveel verdiend zijn familie als president van de centrale bank??
  Hoefdraad verdiend 28000 Amerikaanse dollar per maand 12 x 28000 = 336000 Amerikaanse dollars per jaar.


  Maak melding

 11. Wat een gelul. Deze man toont geen respect voor wie dan ook.
  Behalve als hij naar machthebbers in het buitenland gaat, dan gedraagt hij zich als een ptjieng boi.
  Hoe durft hij deze woorden te gebruiken.
  Natuurlijk is het gemakkelijk alle schuld op vorige kabinetten te schuiven, die heus wel foute en ongeoorloofde praktijken zullen hebben uitgehaald. Doen ze allemaal.
  Maar zelf ben je de ergste en dan durf je dit te roepen.
  Je hebt geen respect voor je bevolking! Niet eens voor hen die je gekozen hebben.


  Maak melding

 12. Pico,
  Rijdt voor het gemak door de Brokopondolaan en sla rechtsaf de Lhermitageweg in. Dan kun je het resultaat zien van een van de “werken”van jou front club.

  Het land is voor miljoenen Amerikaanse-Dollars opgelicht en dan wil ik het nog niet eens hebben over die verkwanselde bruggen.

  Je moet je grote muil dichthouden!!!


  Maak melding

 13. @Caricom

  Maar het bericht heeft ook haast geen inhoud:
  -1- Onbewezen beschuldigingen.
  -2- Een moordenaar en drugscrimineel die alles doet om zijn terechte straffen te ontloepen roept dat andere geen respect hebben voor de rechtspraak.

  @sempa
  Maar ieder normaal mens wordt doodziek en doodmoe van het ongefundeerde geleuter en de leugens van de OCER clown die niet gebrijpt welke eisen aan zijn functioneren gesteld worden.
  Alleen de grootste en laagste idioten en opportunisten nemen deze man nog serieus.


  Maak melding

 14. Wikileaks
  Als je in het bezit bent van zulke informaties die je daar schrijft waarom plaats je niet een artikel in een van de Surinaamse kranten om de mensen te informeren waar al het geld naar toe gaat en hoe dat komt dat kinderbijslagen zo laag zijn en niet te vergeten AOW uitkeringen.Je kunt liefs schrijven naar een anti Bouterse krant.


  Maak melding

 15. #8. De “boodschapper” is volgens mij en gelukkig ook volgens de president van de krijgsraad hoofdverdachte van meervoudige moord. Dat is bij u natuurlijk nog niet doorgedrongen, vandaar dat u hem als boodschappers ziet.


  Maak melding

 16. Inmiddels is onze LADY.B in NEW YORK voor vakantie manlief kan helaas niet mee want zijn gezondheid laat te wensen over. of is toch die arrestatie bevel die hem toch tegen houd ???


  Maak melding

 17. Front had inderdaad geen enkel respect voor de rechterlijke macht. Kijk maar hoe ze zich schaamteloos hebben zitten bemoeien met het 8 dec. proces.

  De President heeft dus gelijk, dat hij nooit is verschenen.

  Wat ben ik blij dat die front landverraders van het toneel zijn verdwenen, hopelijk voorgoed.

  Die minkukels hierboven (DAS, wikileak, jenke, pico, henk molenaar), met jullie beperkte denkvermogen is zo’n bericht moeilijk te bevatten.

  Hadden jullie toch nar school moeten gaan, stelletje ezels.


  Maak melding

 18. Paraman,Sempa

  Ga nu eens in op de kritiek op jou zo geliefde president in plaats van voorbeelden van misstanden uit het verleden te komen. Jullie reacties zijn zo voorspelbaar dat niemand jullie meer serieus neemt

  ” two wrongs does not make it right”


  Maak melding

 19. Oh Sabidieri,

  Sa yu sabi? Sa yu denki yu sabi? Sa yu denki yu Baas sabi? ULO-diploma yu habi en dati na sa yu baas habi tu.

  Als je te dom bent om te begrijpen wat kennis is dan moet je het er niet over hebben. De betiteling van minkunkels is een woord dat gebruikt wordt door de minkunkel zelf.
  De inhoud van dit bericht is overduidelijk anderen beschuldigen. Meer niet! En dat doe je wanneer je geen kennis hebt om je eigen falen te verdedigen. Dan schuif je de schuld af op een ander. De BERMTAAL van Desi is bestemd voor de mensen met een lagere school opleiding die niet zelf kunnen denken.

  Sabidieri, i sabi toch, sabi dieri! (kennis is duur, je weet toch, kennis is echt duur!)


  Maak melding

 20. @ roberto,
  Een beetje Googelen dan vindt al deze informatie mi boi.
  @ sabiediri,
  Klopt SABIE is DIRI en als ook onwetend ben dan lul zo dom als nummer 20. denk een beetje na voordat je onzin hier schrijft keba man, dat jullie van de NDP ezels weten wij al .


  Maak melding

 21. Marcel, Henk Molenaar,Hr.Neus en Wikileaks, wij blijven maar genieten.Er is vandaag weer een tweede vloek geboren,was wel een late bevalling (10 maanden).Wonny Boedhoe onder dwang naar huis gestuurd.Zeker weten. Dit is alvast een van de lessen van Cuba.Suriname is klein, we horen morgen nog veel meer.In 24-uren ook drie brute berovingen en notabene niet gek ver van Panka-lanka. Die krijgt mischien binnenkort zijn beurt.
  Rustig afwachten, men mag geen kwaad voor anderen toewensen, maar als je een grote mond en kleppen in je ogen heb zal je een keertje voelen wat anderen hebben moeten meemaken.Denk je dat het prettig is om op zo’n manier beroofd te worden en notabene niet mag schieten op de criminelen, jullie soortgenoten.Voor jou is het prettig geld verdienen.Het is dagelijks alleen maar afgeven op de vorige regering.Hebben jullie niets anders te doen.Tien maanden lang alleen maar stelen en afgeven op Vene, Hildenberg en Castelen. Deze zijn toch de pupulaire mannen in SU .De jeugd, dat is de toekomst van morgen, deze hebben gestemd op jullie. Zijn deze niet vandaag de grootste criminelen.De rovers tussen de 18 en 30j.Is dit niet het bewijs.Zij volgen hun leiders.
  Scheld minder uit, doe je werk en ruim al de bermcriminelen op dan zal Suriname weer aantrekkelijk zijn voor toeristen.

  Danitia


  Maak melding

 22. Nr.16 neusi,
  The Powerhouse of Suriname Patriotism is synoniem voor OCER !!!
  Nek’s no fout !!!
  Neusi , jij laat overduidelijk blijken dat jouw reuk-orgaan niet meer naar behoren funtioneerd .
  Het is lente 2011, wordt het geen tijd voor een bezoek bij de dokter ???
  O ja, hoe gaat het met je KAbinet ???
  Ben jij ook van plan om de straat op te gaan en te staken vanwege de onmenselijke en draconische bezuinigsmaatregelen ???
  Neusi , alvorens jij in het vervolg een commentaar of iets van dat soort gelijke strekking geeft , denkt/kijkt eerst naar de balk in jouw eigen kijker !!!!
  A so , dinky na tori

  SRANAN , MI KONDRE TRU , MI LOBI YUUUUUU !!!
  SOSO LOBI
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 23. Nr.7 harrylal ,
  Zolang de essentieele bewijs-stukken in de kluizen van Den-Haag (deze is verlengd met nog 20 lange jaren )vertoeven en in de motte-ballen worden bewaard , kan er geen sprake zijn van een oprechte strafrechtelijk-proces en bovendien heeft onze geliefde Republiek Suriname geen Constitutioneel-hof , waar dit soort zaken thuis horen en behandeld kunnen worden .
  Kort samenvatten ; Strafrechtelijk proces tegen de huidige surinaamse president is illegaal en sterker nog ,” verkeerde verdachte op de beklaagde-bank”!!!
  A so , dinky na tori !!!

  SOSO LOBI
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 24. Vniksaan moet echt zijn mond dicht houden.
  Ik vraag mij af hoe dom kan jij zijn en niks te horen krijgt en niks en ook niks kan inzien.
  Dan ben je echt niet heel hoor.


  Maak melding

 25. Nr.22 henk ,
  ” If loving SURINAME is wrong , i’ll never be right “!!!
  Bye the way , hoe gaat het met jouw geblondeerde Hitler in jouw KAbinet ????
  Mol ga door met wroeten , ik vertrouw je aan de boeren toe !!!
  O ja ,de surinaamse regering stuurt geen militairen naar het buitenland om
  huizen van leem , onschuldige en weerlozen mensen plat te bombarderen !!!
  henk , eerst kijken naar de balk in kijker , weet jij dat nog ???

  Republiek Suriname Voorwaarts
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 26. @sempa
  Wie eist bewijst het in de algemeen aanvaarde rechtspraak.

  Dus laat DDB maar met zijn bezijzen komen, laat hij zijn vriendjes maar eens vertellen dat ze hun zgn geheugenverlies moeten opheffen. ALs er werkelijk zoveel slechts gedaan is door NL dan heeft DDB daar oongetwijfeld stukken van. Niet voor niets had hij destijds ( en vermoedleijk ook nu nog) zijn eigen inlichtendienst.

  Maar ja jij hecht duidelijk meer waarde aan OCER rethoriek en leugens.

  Kom met feiten en hou de gore shit en leugens voor je.


  Maak melding

 27. @ sempa,
  je kraamt alleen onzin uit. Waar heb ik soortgelijke onzin eerder gelezen?
  Op waterkant.net
  Van wie?
  van likDoorn.
  Hij heeft mijn advies opgevolgd en schrijft niet meer. (althans niet onder zijn naam likdoorn)
  Wat maakt je zo gelukkig .Het feit dat anderen nog meer belazerd worden dan jij?
  Of omdat je wat kruimels krijgt?
  Dan hebben we een nog grotere sukkel Paraman.
  Kan niet lezen. Net als likdoorn alleen maar wijzen naar het verleden terwijl het land beroofd wordt en groot aanzien aan het verdienen is in het buitenland ( maar niet heus) met zijn criminelen aan het bewind.
  Ga je schamen boi


  Maak melding

 28. Danitia de meeste Surinamers zijn allang blij van de vloek front af te zijn.

  Trouwens jij bent nog dommer dan een ezel. Vene en castelen zijn populair, ja, maar dan allen onder het allerdomste deel van de bevolking waar jij ook toebehoort.

  Dong kaw yu.

  DAS en wikileak jullie zijn en blijven minkukels, stelletje ezels.


  Maak melding

 29. Het zal ook een verdachtmaking zijn dat deze vene casinovergunningen heeft gegeven een paar dagen voor aftreden an zijn partijgenoot en financierder waar zijn dochter in de RVC zit.

  Die tien schone vingenrs van deze man zijn inmiddels zo zwart als roet. Hij moet ook een zwart hart hebben.

  Neus hou je dom geklets voor grundyari, daar zijn jullie minkukels op zijn best. Stelletje front imbecielen onderling in discussie dat wordt lachen.


  Maak melding

 30. Hallo hallo hallo ,neusi en pic o
  Het is lente 2011 ,un wiki no
  Please , bij de les blijven !!!
  Rationeel blijven , ga niet emotioneel doen .
  Dinky tranga , want de afwezigheid hiervan is voelbaar !!!
  No go koskosi , is niet bevorderlijk en bevorderend voor jullie ontwikkeling en ego’s
  Tan bun , ina moro tin !!!

  SOSO LOBI
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.