Invoering kinderlaptop in Suriname mondjesmaat

6

PARAMARIBO, 9 jun – De invoering van de spotgoedkope kinderlaptop zal mondjesmaat verlopen. Robert Soentiek, topfunctionaris op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, heeft dit laten doorschemeren. Vijf gemeenschappen op het platteland dienen als testgebied van een Unicef-project. Maar er zijn nogal wat kinderziekten.

Zoals de grote technologische kloof tussen de kust en de rest van het land. “We willen een totale benadering, omdat je ook internet nodig hebt”, zegt Soentiek. Maar de vaak verspreid levende gemeenschappen beschikken nauwelijks nog over mobiele telefonie. Het VN Kinderfonds, Unicef, en het Amerikaanse OLPCA, zetten zich in voor de invoering van de laptop. Doel is vooral de kinderen bij de les te houden.

De voortschrijdende technologie komt zo een beetje meer binnen bereik. “Een mooie gelegenheid voor het beantwoorden van de vraag naar optimaal onderwijs”, vindt Soentiek. Kinderen tussen zes en twaalf krijgen elk een laptop van nog geen honderd dollar om ook het onderwijs te vergemakkelijken. Zo worden meerdere vliegen in één klap gevangen. Schattingen leren dat in Suriname maar tien procent van de bevolking toegang heeft tot internet.

6 REACTIES

 1. “Vijf gemeenschappen in het platteland dienen als testgebied”. Ja, u leest het goed.

  Je leeft niet in, maar op het platteland.
  Gemeenschappen zijn mensen en dienen dus als testpersonen of proefpersonen.

  Je test bijvoorbeeld de uitwerking van een pojectiel in een testgebied.

  Oproep aan de eindredacteur:”Gaarne meer aandacht voor de juiste toepassing van werkwoorden, lidwoorden en voorzetsels”


  Maak melding

 2. gratis laptop waar had ik weer zo iets gehoord?
  even na denken hoor,volgens mij was tijdens een verkiezing CIRCUS van Surinaams grootste misleider.


  Maak melding

 3. Important!

  Is er niets belangrijker? Wat heeft de jeugd aan een laptop zonder schoolbanken? Spelletjes? Djoel, Djompo futu, Kibri tiki, Elle, Wakatjopoe, Bonsback en Tiki-pauw zijn veel gezonder dan de laptopspelletjes.
  Wat een hoogdraverij.

  En dan mogen we niet reageren op de Suriekado? Wat een onzin! Want het wordt weer eenrichtingsverkeer van Holland naar Armland. En maar schelden en afgeven op de SURNEDS.
  Het wordt steeds erger!


  Maak melding

 4. Wat een goed initiatief en hard nodig ook wil de jeugd van Suriname aansluiting houden bij de rest van de wereld. Ipv gaan zitten zeuren over taalfouten en vage verkiesingsbeloften moeten we dit juist met zn allen aanmoedigen


  Maak melding

 5. Dit artikel in (BEWUST) misleidend. Het gaat hier om een VN project en het heeft NIETS te maken met de belofte van DDB.

  Door de wijze waarop Robert Soentiek, topfunctionaris op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, geciteerd wordt dan wel hij zlef het bericht de wereld instuurt wordt volkomen TEN ONRECHTE de indruk gewekt dat DDB zijn belofte invult. Niets is minder waar. DDB heeft nog geen enkele verkeizingsbelofte waar gemaakt.


  Maak melding

 6. In de jaren 80 was het Surinaams volk aangewezen op radio Wereldomroep voor haar nieuws omdat DDB had alle kritische radio stations en kranten gebouwen in puin geschoten.
  Ik ben blij met de oog opener die hier plaats vinden op het net, en daar valt reactie nummer 5 onder. velen van ons kunnen niet fysiek aanwezig zijn in Suriname maar alle beetjes helpen geeft de moet niet op blijft schrijven neus want wie schrijft die blijft.onze bevolking wordt op kinderlijke wijze bedonderd door die bende criminele. het is echt schandalig hoe deze beesten omgaan met onze landgenoten.let op wat er verder gaat gebeuren met het verhaal van persoonlijke redenen van boedhoe. DDB is een geboren leugenaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.