Surinaamse ex-minister Santokhi te bescheiden

19

PARAMARIBO, 4 jun – Ex-minister Chandrikapersad Santokhi is te bescheiden. Dit mag in alle rust geconcludeerd worden uit de gang van zaken bij de politieke partij VHP. De volgens onder meer opiniepeilingen immens populaire Santokhi neemt genoegen met zijn huidige positionering.

Niet meer dan een nietszeggende, onbeduidende positie in het partijbestuur. En dat in het land der voorzitters. Progressie heet dat bij de zich de handen wrijvende, zelfgenoegzame garde. Liever dan de aanhang zijn zin te geven, wordt gekozen voor lood om oud ijzer. Hoe is dat mogelijk, zou je denken na de afgang bij de afgelopen verkiezingen. Waar de kiezer overduidelijk aangaf zich geen knollen voor citroenen meer te laten verkopen in naam van groepsgebondenheid.

Alsof de werkelijkheid maar niet onder ogen wordt gezien. Het is wat de afgang heeft ingezet en wat zich zal voortzetten. Overigens zijn ook andere politieke partijen niet gevrijwaard van het paranoïde aandoende conservatisme. Het verklaart het vacuüm waar de VHP nu voor staat en waar ook politieke partijen als de NPS en NDP heen dreigen te koersen. In het land van de voorzitters.

19 REACTIES

 1. Ik denk dat Santo in het huidige gekrakeel bewust een positie aan de zijlijn verkeist ipv midden in de strijd te staan en ten onder te gaan.


  Maak melding

 2. Er is geen sprake van democratie binnen de VHP.Capabele personen worden met een kluifje het riet ingestuurd en vrouwen komen helemaal niet aan bod.Hoe wil zo’n starre ,ouderwetse partij goed presteren onder de kiezers?We hebben gezien dat Mr.R geen gewicht heeft.Bovendien ontbreekt hem visie en kunde om door te pakken.Het is nu tijd voor de partij om aan te pakken ,anders zitten we over 10 jaar nog steeds in dezelfde shit.


  Maak melding

 3. De voorzitters van de VHP na 1948 zitten met seconden lijm vastgeplakt aan hun stoel. 40 jaar Lachmon met zijn verbroederingspolitiek en circa 15 jaar Sardjoe met zijn shanti-politiek.

  De een is dood en de ander neemt nu een zeer wijs besluit. Bedankt voorzitters, maar nu is uw tijd echt voorbij. Geniet, zover het nog kan.

  Wil je vooruitgang boeken dan heb je binnen de partij de uiterste extremen nodig. Discussie, debat, moderne social media en deskundigen op verschillende gebieden heb je binnen de partij nodig.

  Wat nu gebeurd is totaal verkeerd. De zittende DNA leden (heel veel zonder enige competentie) willen in het hoofdbestuur.

  Straks vertrekken enkele van deze groep naar Santo Boma wegens fraude en corruptie met gronduitgifte en verkaveling. De ander wil quiz-master spelen in DNA en de anderen zijn muis stil. Geen enkele politieke vaardigheden.

  Er moet een complete nieuwe wind waaien, anders zijn we 50 jaar terug in de tijd.
  De koelie van vroeger was even meneer en nu dreigt de koelie-schap wederom. Jaise karnie oise bharnie.

  Ook de DNA leden van de VHP is bezig met accommodatie, liefst voor zichzelf.

  Heb je ooit een blaffende olifant achter een hond zien aanrennen. Nooit. Andersom wel.

  Hare Krishna Hare Krishna Hare Krishna Hare Hare.


  Maak melding

 4. Het zou Randjietsingh sieren, in het belang van zijn partij en de achterban, als voorzitter terug te treden en de voorzittershamer over te dragen aan Santokhi aan wie de eer toekomt!


  Maak melding

 5. Het grote probleem is dat de huidige gezaghebbers(machtswellustigen)al een “kabinet” hebben samengesteld, wanneer zij eerder of na de verkiezingen aan de reggermacht komen. Daarbij is de rol van bepaalde personen of onderbedeeld of stelt niets voor. Terwijl de functies van onderwijs, president, justitie, OW, LVV al vergeven is.

  De groep G4 strijdt nu tegen deze manier van organisatie en politiekvoering.

  In feite kan Randjietsingh geen kwaad. Ik denk niet dat er binnen de vhp gelederen iemand tegen hem kan opnemen. Randjietsingh heeft ook een ontwikkeling meegemaakt en handelt en gedraagt dan ook dienovereenkomstig: ’s landsbelang.

  Wel is er veel kritiek op hem: als parlemantariër en minister. Echter hebben de critici nooit en nimmer dat met bewijzen kunnen staven. Ook is er nooit een OM onderzoek geweest.

  Nu de vhp toch een niet te verwaarlozen deel van suriname vertegenwoordigt zal er met al de zaken die zich nu binnen de vhp afspeelt toch iets moois ontwikkelen. Althans dat is de hoop. Lachertje: 6 ondervoorzitters. Schaamteloos.


  Maak melding

 6. Zijn er onder de jongeren tot 40 jaar geen mensen (vooral vrouwen) die met een frisse kijk op politiek vlak het roer kunnen overnemen van de oude fossielen?

  Santokhi is besmet met de oude denkwijze van de politiek die hindostanen bedrijven.
  Het is de hoogste tijd voor mensen met een progressieve kijk in de breedste zin van het woord.


  Maak melding

 7. @ Parapinto,
  Soms zeg jij onbewust de waarheid no joke.
  Dus NDP bestaat uit BIGI DAGU EN BIGI ALATA.
  Het Probleem is dat groep macht geile VHPers met Bouterse in zee willen gaan en santokhi is daar tegenstander van dat is nu de grote probleem van de VHP. Bij de NPS heeft men tot nu toe dit soort verraders buiten de deur kunnen houden.Gasten Die hier klagen over jonger wil verwijzen naar de NDP daar zie je geen enkele jongeren op belangrijke positie sterker nog Bouterse heeft al zijn oude strijd makkers van stal gehaald terwijl het volk en de jongeren anders had beloofd, kiezers bedrog noem ik dat.


  Maak melding

 8. Dirty Politics….

  De oude garde is bang om te voldoen aan de eisen van de “weggelopen” zonen om Santhoki als voorzitter te kiezen. Men is bang, omdat men vreest dat de teruggekeerde zonen, een dubbele agenda op na houden.
  Let wel Dhr. Santhoki is het niet eens met deze visie!
  Wat is waarheid?
  Heeft men inderdaad een dubbele agenda?

  Schets mijn verbazing, de profielschets van de nieuwe voorzitter, een ingezonden stukkie op
  http://suriname.nu/101/starnieuwssuriname.html

  Nou ik weet niet van jullie, maar eis nr 1:
  “1. In staat zijn VHP tot grotere hoogten te brengen in samenwerking met anderen (synergie).”
  Gaves me the creepes.
  Is dat niet een bekende ndp-slogan: “tot grote hoogten brengen”.(met welke anderen?)
  Zou de angst van de oude garde toch wel ergens kloppen, en wil men als ndp infiltreren?

  Is het niet handiger om noch Dhr. Santhoki noch Dhr. Randjietsing als voorzitter uit te kiezen.
  Kom op… jullie hebben nog 4jr. Doe rustig aan en maak een wel overwogen, rationele, kritische
  maar toch surprisingly beslissing!


  Maak melding

 9. Esmerald,Prema,Jadoen,Jay Krisna, blijft VHP- DE Verenigde Handels Partij voor eeuwig ???? Wanneer komt dé ommekeer in hún denken ????? In wat voor tijd leven de bobo`s van VHP ????? Vraag ik mij al jaren af.

  Groet,(Veel wijsheid)


  Maak melding

 10. santokhi was heel goed!! hij wilde alle boeven op zijn plaats zetten ..maar jah..zijn veel dieven in suriname en hebben aan een grote boef gestemt


  Maak melding

 11. Hoi Lal,

  Het is niet anders, de grootste handelaren zijn verbonden aan de VHP. Deze mensen bezitten samen met de chinezen een grote handelsgeest.
  Niets mis mee toch.

  Bouta heeft een paar afgesnoept, phalad en doekie etc… dus hij begrijpt het ook. Die hebben geld gepompt in zijn verkiezingspropaganda.(maties).
  Bouta is niet omringd door “blaka-mangs” , neen, hij heeft zichzelf op de koop toe gebombardeerd tot indiaan, jij nu……
  Kijk goed, die soldiers zijn niet zijn echte maties…….. I know!

  Noem het beestje bij de naam, het zijn toch de Hindustanen die van wanten weten.
  Dat kan dat mag, mensen moeten dingen doen waarin ze goed zijn!

  Maak je niet druk, ik denk dat er meer jong volk bijkomt en ook enkele dames! Ik heb begrepen dat het intellect ongeacht etniciteit en de handelaren zich massaal zullen aansluiten bij de VHP.

  Time will tell!


  Maak melding

 12. Dank u wel, meneer Santokhi en meneer Randjietsing. Met deze domme zet weten we zeker dat de VHP voorlopig geen bedreiging vormt voor de NDP. Ik was al bang dat er echt iets zou gaan veranderen in de VHP. Thank you thank you.


  Maak melding

 13. complimenenten aan de redactie. Goed beschreven artikel, legt precies vinger op de zere plek, en onafhankelijk want het treft ook nps en ndp.
  het toverwoord consensus houdt het partij in de ban en blind. net zoals lachmon de boel in de ban en blind hield en netzo als sardjoe later deed met alles shanti shanti te noemen.
  santhoki is progressief maar dat is een scheldwoord in vhp.
  jammer dat santhoki zich mbt de verkiezingen zich laat blinddoeken.
  vhp is zo dom dat ze weten wat de partij kapot heeft gemaakt, nu wat nieuws willen en progressie en toch datgene doen waarvan ze weten dat het funest is voor de partij.
  Maar zoals het typisch is voor sranang eigen belang gaat altijd voor tenkoste van groepsbelang!! Yeah VHP Zindabaad!!!
  foute principes van lachmon zindabaad


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.