Man smokkelt 25 zangvogels uit Suriname

12

De douane op Schiphol heeft in mei een man aangehouden die in een tas 25 zangvogels uit Suriname wilde smokkelen. De vogels zaten in zijn weekendtas in het vrachtruim van het vliegtuig. De man beschikte niet over de juiste papieren en de vogels zijn in Suriname beschermd, dus mogen ze ook niet worden gevangen en uitgevoerd.

Het Openbaar Ministerie zal bepalen of het de smokkelaar gaat vervolgen. De vogels zijn overigens dertig dagen in quarantaine geweest, om uit te sluiten dat ze ziek zijn.

De dieren zijn uiteindelijk weer op een retourvlucht gezet.

12 REACTIES

 1. Dit is weer een geval van ordinair geld proberen te maken. Streng straffen. Het is toch te gek dat er mensen zijn die b.v. picolets in de binnenrolletjes van toiletrollen proberen te smokkelen, met het grote risico dat de beestjes het niet overleven. Maar als een mensenleven al nauwelijks waarde heeft in Suriname, hoe is het dan gesteld met de dieren?
  En als er mensen zijn die zo graag Surinaamse zangvogels willen horen, dan boeken ze maar een ticket naar Suriname, dan kunnen ze de vogels in hun natuurlijke omgeving horen zingen. Het mes snijdt dan aan twee kanten.
  Hier is ook weer de absoluut ondeugdelijke controle op Zanderij schreinend aan het licht gebracht.


  Maak melding

 2. De wijze van smokkel kan alleen met medeweten van de controle instanties te Zanderij. Je wordt van boven tot onder gecontroleert bij vertrek en ook de bagage wordt gescand. Dus rara hoe komt deze man door de controle


  Maak melding

 3. Hahaha lekker, daar geniet ik telkens weer van. Zulke gasten moeten ze een verbod geven om Suriname een aantal jaren in tekomen en hun foto overal in het openbaar plaatsen.Denken jullie zo snel rijk te worden!

  Go Wroko Gi Joe moni Boi!!!!


  Maak melding

 4. Wat smokkelen zij,niet uit Suriname! Alleen Bouterse willen zij uit Surimaribo, niet weg smokkelen.Wil niemand hebben ?

  Groet,


  Maak melding

 5. He Anti corruptie, ze zaten in de vrachtruim dus deze is niet door de MP gecheckt.Alleen de handbagage wordt gecontrolleerd.Er wordt wel steekproef gescand voor vrachtruim bagage.daarom wordt dit pas op schiphol ontdekt.


  Maak melding

 6. ja dom dom dom maaaaarrr???????? ik vraag me af als ze echt terug zijn gestuurd en hoe en als ze weer in vrije natuur zijn vrij gelaten of ze hier achetr zijn gehouden net die orka men niet meer wil vrij laten (terug de zee in)of zoals ze zeggen niet goed meer instaat is voor zich zelf kan zorgen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.