Geen gratie voor Surinaamse moordenaars

31

PARAMARIBO, 4 jun – Personen die in de gevangenis zitten wegens moord krijgen geen gratie. Dit heeft president Desi Bouterse bepaald. Het betreffende besluit is aangegeven in een schrijven aan het ministerie van Justitie & Politie. Alle andere veroordeelden komen wel in aanmerking voor de periodieke gratieverlening.

Jammer genoeg zitten daar ook kinderverkrachters bij en andere aanranders van kinderrechten. Het besluit houdt verband met de herdenking van vijf en dertig jaar staatkundige onafhankelijkheid van Suriname. “Het is niet gelukt de gratie eerder te verlenen, omdat de regering toen pas aanzat”, zegt Edward Belfort, topfunctionaris op Justitie & Politie, tegenover de Times of Suriname.

Nu kunnen de uitverkorenen wel rekenen op een korting van hun tijd in het gevang. Een groep had zich eerder al beklaagd over het uitblijven van de gratie. Belfort hoopt dat de hang naar vrijheid ook als stimulans werkt om buiten de gevangenis te blijven. “Elke persoon die opgesloten zit, is er één te veel. We doen alles wat we kunnen om de mensen te resocialiseren. Verandering moet ook van hen zelf komen.”

31 REACTIES

 1. Al deze regels worden overboord gegooid wanneer Keizer Bigi Mof I een veroordeling aan z’n broek krijgt wegens mensenrechtenschendingen.

  Weg met de moordenaar!


  Maak melding

 2. Geen gratie voor moordenaars.Dit heeft president Bouterse bepaald.
  Geld dat ook voor de moordenaars van onschuldige mensen die vrij rond lopen in paramaribo.geld dat ook voor die criminele moordenaar die president is van suriname.
  Hoe serieus moet je Bouterse nemen? volgens mij is deze man geestelijk niet normaal.


  Maak melding

 3. Ik vind dat het gedrag van de gevangenen bepalend moet zijn of hij in aanmerking komt voor gratie.Verkrachters,rovers ,moordenaars mogen nooit in aanmerking komen.


  Maak melding

 4. Beste Waterkant,

  Kunnen jullie dit bericht even verifieren, want het word in verschillende media overgenomen uit dezelfde bron en ik kan me niet voorstellen dat jan en alleman zomaar op straat kan belanden. Kunnen we wat meer detail krijgen aub


  Maak melding

 5. Gaat Bouterse zichzelf en z’n makkers dan ook geen gratie verlenen wanneer de krijgsraad tot een veroordeling komt? Dacht het niet!


  Maak melding

 6. Derhalve mag ook in geen geval gratie verleend worden aan de surinaamse President, die zelf als een bloeddorstige wilde beest tekeer is gegaan hangende de coup op 8december ten opzichte van die „pechvogels, die vast en zeker jegens u dezelfde handelingen zouden hebben verricht“. Dus gelijke monnikken, gelijke kappen. Meneer Bouterse, uw huidige beslissing is hooglijk onrechtvaardig!!!!!!!

  Houdt daarom voor altijd in gedachten dat dit lot u ook spoedig wacht, al is het niet vandaag en misschien morgen ook nog niet, maar uw tijd komt zeker wel en dan zal u ook geen gratie verleend krijgen. Sterker nog, dat zal plaatsvinden in een tijd waarin rechtvaardige elementen in uw samenleving het heft in handen zullen krijgen. Geen medelijden noch pardon zal uw deel zijn en dit staat nu al vast.

  En uw aanhang, zullen als schapen uiteen gedreven worden, oftewel partij kiezen voor de nieuwe machthebbers, want verraad, ontrouw, harteloosheid, disloyaliteit, hypocrisie en achterbaksheid zijn gelovigen eigen dingen. Met de maat waarmee u gemeten heeft zal u ook gemeten worden. U loopt nu duidelijk ver naast uw schoenen.

  Alle onrecht zowel moord, diefstal, roof etc. zijn nimmer goed te praten en zeker niet voor iemand die het land moet regeren, deze zou het goede voorbeeld voor het volk moeten zijn. Ongelooflijk dat u als president gekozen bent en het vertrouwen heeft gekregen door een meerderheid van het argeloze Surinaamse volk, meestal meelopers en goedgelovigen die gelukkig samen met u het onderspit zullen delven. Het is een kwestie van tijd eer uw navolgers daadwerkelijk door krijgen waar zij op gestemd hebben, want u bent ook iemand uit dezelfde vicieuze cirkel en dit kan nooit goedkomen.

  U doet weliswaar uw best om uw misdaden te vergoeilijken middels allerlei propaganda van touwtrekkerij en quasi rechtvaardigheid, maar het bloed aan uw handen kunt u nimmer wegwassen evenals de beelden die nog steeds in uw hoofd zijn gegrift van toendertijd.

  Neem een voorbeeld aan uw navolgers die hier op waterkant bijna alles wat u aanricht ijverig zitten goed te praten, dat zijn allemaal van hetzelfde laken een pak. Hun prietpraat laat ik allemaal over aan de haatdragende en wraakzuchtige wikileaks en andere sympathisanten van deze.

  Niet dat ik voor wikileaks ben en zijn dubieuze kornuiten, neen, maar dit vieze karweitje mogen zij opknappen en daarna worden zij verwacht bij Petrus aan de hemelpoort. Het zijn toch allemaal goedgelovigen, ook onbetrouwbaar en onbehandelbaar als de E-HEC bacterie en sowiezo, als u meneer Bouterse, onveranderlijk zijn als de pest.

  Uw aanhangers juichen u nu nog toe, vandaag is vandaag, morgen komt er een andere dag, na deze dag volgen er meerdere dagen, maar vergeet nimmer dat elke dag even kort- en even lang is. Geen gratie voor moordenaars en in deze categorie valt u ook.

  In de bijbel kwamen er ook uitverkorenen voor, doch ook zij moesten het onderspit delven, dit op ernstige aandrang en in naam van uw onbarmhartige en wreedaardige god, ook gij zal de dans niet ontspringen. De dag des oordeels is zeer nabij, u kunt hier op wachten.

  Persoonlijk heb ik niets tegen u meneer Bouterse, maar bij het lezen van dit bericht schoot het mij in de verkeerde keelgat en moest denken aan het verleden van wat er allemaal is gebeurd, want door uw toedoen zijn ook onschuldige mensen er het slachtoffer van geworden. Hierbij pleit ik geenszins voor de pechvogels in kwestie, want hun verscheiden was hun verdiende loon.

  django


  Maak melding

 7. Dat ziet er dan hopeloos voor ze uit, dit was hun grootste kans. Bouterse is misschien wel de eerste en de laatste president van Suriname die begrip voor dit specifieke vergrijp had kunnen opbrengen.


  Maak melding

 8. @Paraman #14

  Wat voor ondemocratiese en on(grond)wettelijke zaken wil je met deze posting suggeren??

  Wees eens wat duidelijker met wat je bedoeld we zijn heel nieusgierig. Wat zou er dan wel gebeuren? Van waar heb je die kennis? Wie zijn er allemaal bij betrokken?


  Maak melding

 9. Het recht zal hem komen halen misselijk ding dat jij bent.
  Gebruik nou een keer jou verstand idioot dat je bent. het is toch bespottelijk dat Bouterse zo een uitspraak doet de man die stinkt naar lijken lucht.


  Maak melding

 10. Paraman,broder;no spang matie,gaat óók gebeuren.Stap by stap man.Jij gaat het nog niet kunnen zien.Daarvoor is je denkwijze nog té Surinaams.Lees je waazige reactie nog eens matie.

  Groet,(Veel wijsheid)


  Maak melding

 11. Waarom loopt die aanrander van M.Doorn dan nog steeds rond mijnheer Bouterse?
  Dhr. Van Doorn is bij u bekend als een viespeuk dus waarom laat u hem dan wel vrij rondlopen?

  Grtn


  Maak melding

 12. Wikihoost,
  Ik zal je van repliek blijven dienen. Knoop dat vooral goed in je flaporen. Geef dit land niet over, wij zijn niet allen van de Nederlandse BVD.


  Maak melding

 13. Suriname heeft de meest interessante bezuinigingsmaatregelen. Enerzijds worden gevangen de straat weer opgestuurd..waarom is me uit het bericht niet duidelijk..anderzijds kunnen de werknemers van Staatsolie naar hun bonus fluiten want de staat heeft die paar ton nodig. Maar Suriname heeft er weer een paar dure ambtenaren bij waaronder Mevr Bouterse die samen met een delegatie naar een aids congres gaat. Ik wil niet vervelend doen…ma hoe dan?


  Maak melding

 14. Stoere prietpraat van Paraatje.

  Paraatje traint in CUL, zag hem gisteren nog.
  Mijn inschatting Lal, je kunt hem aan!
  hahahahaha..

  Door-trainen paraatje, die buik staat in de weg!!!
  whoeiiiiii…


  Maak melding

 15. Jammer dat jou repliek zo ondoorzichtig zijn, Ik kan er niets mee probeer duidelijk aan te geven waar voor je staat.Jij bent niet van de BVD maar jou president heeft wel samengewerkt met de MID om ons land te stoppen in zijn ontwikkeling en vooruitgang.Hij heeft Suriname verraden en zo ons land de stenen tijdperk in gedonderd.


  Maak melding

 16. Pariaman waarom wordt je dan ook geen Crimineel? Gratie mag je wel verwachten van jou soortgenoot! mister Djan? ehh ik bedoel die imbeciel Bouta! Daar past jij goed in lijkt mij!!

  Waar is men mee bezig?? Gratie verlenen aan de criminelen? Straks is de helft of meer van de Surinamers met name de Marrons crimineel in de hoop op gratie te verkrijgen. Nu is het 90% allen Marron.


  Maak melding

 17. Gezien de reacties van Paraman (door vrienden en bekenden liefkozend Lawman genoemd)is een ding mij nu duidelijk! Paraman leest parakoranti


  Maak melding

 18. Al die eendagsvliegen, nu weer ene onzekere
  “stong dansi”. Hoogstwaarschijnlijk rechtstreeks uit de wandelgangen van de Berm, overigens een terrein dat aan de jaarbeurs toebehoord.

  Uw metafoor (overdrijving) is natuurlijk op een ieder van toepassing behalve de lafaards die meer dan honderd Surinamers vermoord hebben.
  Ter herrienering, Wilfred Hawker is liggend op een brancard vermoord.

  Herhaald u het nogmaals “verbeter de wereld en begin bij je zelf” hardop. Wie weet, komt de toko toko in uw hersenpan in beweging.


  Maak melding

 19. Vandaag heeft Massamoordenaar Bouterse een schepje bovenop gezet.
  Volgens Bouterse toont de voorgaande regeringen hiermede aan geen respect te hebben voor rechterlijke macht. Toen ik dit las vroeg ik mijn zelf echt af wat Bouterse nou werkelijk bezield no joke. Bouterse is een vieze vuile rioolrat die samen met jenny simons zand in de ogen van de samenleving strooit toen het ging over de salaris van president centrale bank was dat toegestaan, toen de media de salarissen van bosje , alibux,clifton limburg naar buiten bracht werd er gedreigd met naar de rechter stappen. , toen het ging over de salaris van madame bouterse was het de deskundigen die het hadden besloten.nu loopt deze zelfde onkundige rioolrat te gooien met salarissen van de medewerkers van staatsolie.hoeveel verdiend jou criminele zoon dino Bouterse, hoeveel verdiend naarendorp, hoeveel verdiend abrahams, schoft dat je bent.


  Maak melding

 20. In wat voor een land leven we eigenlijk? Heb af en toe het gevoel dat ik in een grote droom verkeer waar ik niet uit kan komen, omdat ik dacht in een beschaafd land te wonen met normen en waarden, en waar mensen vredig met elkaar leven, maar niets is minder waar; want dit land is in handen gekomen van criminelen, moordenaars, mensenrechtenschenders en grondrechtenschenders, en maar blijven beweren dat we in switi sranang leven, terwijl corruptie hoogtij viert, en leeghoofden bepaalde functies toebedeeld krijgen, en totaal niet geschikt zijn om hun funtie uit te kunnen voeren, vandaar die stilstand in dit land met een moordenaar als president,die over het lot van burgers moet beslissen, terwijl je zelf moorden op je geweten hebt, en een strafblad vanwege drugs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.