Verzet Suriname tegen extra heffingen in Caricom

7

PARAMARIBO, 25 mei – Suriname wil maatregelen tegen de extra heffingen van Caricom-landen. Volgens minister Michael Miskin van Handel & Industrie, HI, gebeurde dit tijdens de laatste Coted-vergadering in Guyana. Coted, die de handel regelt binnen Caricom, moet oppassen.

Verzwarend ingrijpen als de milieuheffing van Guyana voor Surinaamse producten, zijn uit den boze. “We hebben gevraagd dat deze landen maatregelen treffen om discriminatie te voorkomen. Of de heffing moet ook gelden voor lokale bedrijven”, zegt Miskin. De Surinaamse drankenfabrikant Rudisa Beverages voelt zich inderdaad gediscrimineerd. De heffing maakt het eigen product duurder.

Rudisa heeft al aangeklopt bij de regering. Ook wordt een proces overwogen bij het Caribisch Gerechtshof. “Bij de laatste Coted-vergadering hebben we gewaarschuwd dat de landen het risico lopen steeds processen tegen zich te krijgen”, aldus Miskin. Overigens is ook Suriname aangeklaagd. Meelproducent Humming Bird eist een schadeclaim van drie miljoen dollar vanwege een remmende heffing.

7 REACTIES

 1. Als het allemaal niet lukt met Caricom, moeten we gewoon onze conclusie trekken, want waar zijn alle regels voor als anderen zich niet aan houden.

  Of Caricom is een vrijmarkt voor alle lidlanden of niet?

  Als er geen maatregelen worden getroffen tegen deze extra-heffingen, hoort Suriname ze ook maar in te voeren, zo simpel is dat.


  Maak melding

 2. Deze hele shitcom dreigt te mislukken. Ik erger me ook aan de torenhoge cementprijs die men vraagt vanwege de monopoly positie van bijv.Trinidad. Terwijl elders veel goedkoper is.


  Maak melding

 3. Hhahaahahah die schoft op nummer 1 vraag zich af waar regels voor zijn terwijl hij de man aanbid die nationale en internationale regels en wetten met zijn militaire laarzen heeft vertrapt. schoften die de duivel aanbidden moeten hun grote waffel dichthouden wanneer het over ethiek, regels, wetten persvrijheid en democratie gaat.
  Voor alle duidelijkheid in heb mijn pillen al ingenomen.


  Maak melding

 4. Nr.3 Wikileaks=DU-bieltje ,
  Waren die militaire-laarzen niet van Ollandse-makelij ???
  En jouw boodschap betreffende het innemen/slikken van pillen is overduidelijk !
  Mijn complimenten en mijn welgemeende verzoekt aan jou , is het volgende ; ‘houdt het bij de juiste voorgeschreven dosering aub ‘???

  Sranan sa wini
  SOSO LOBI !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.