Inholland Suriname ontkomt accreditatie niet

1

PARAMARIBO, 25 mei – Inholland Suriname zal zich aan accreditatieprocedures moeten onderwerpen. Dit zegt minister Raymond Sapoen van Onderwijs & Volksontwikkeling. Accreditatie is wel nog geen praktijk. Maar de recente problemen rond de hogeschool in Nederland veranderen de situatie.

De zogenaamde Nova-wet op accreditatie zal versneld worden uitgevoerd. Inholland is weliswaar al in Nederland getoetst. “Het is wel zo dat elke hoge onderwijsinstelling die al geaccrediteerd is, nog een keurmerk behoeft van onze eigen accreditatieraad”, zegt Sapoen. Nu is die raad nog niet actief. De laatste weken is daar hard aan gewerkt. Binnenkort vindt de bemensing plaats.

Als het eenmaal zover is, kan het keurproces beginnen. “We zetten er spoed achter. Wel is het zo dat wat de vestiging van Inholland in Suriname betreft, er geen kritiek is geweest (vanuit Nederland, red.)”, aldus Sapoen. Toch wordt de instelling ook onder de loep genomen. Dat geldt overigens alle hogescholen en de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

1 REACTIE

  1. Sapoen, zou maar eerst beginnen met het acrrediteren van ADEK. Deze enige universiteit van Suriname wordt in de Westerse Landen gezien als een speelbak voor gedetineerden. Adek heeft internationaal een achterstand waar Sapoen zich eerst goed achter de oren moet krabben alvorens naar Inholland te kijken.

    Weer zo een kondremang actie. Alles van Holland verdient aandacht. Wanneer gaan wij eens op ons eigen product concentreren?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.