Handelsmissie president Suriname zonder bedrijven

31

PARAMARIBO, 25 mei – Het officieel bezoek van president Desiré Bouterse aan Cuba geschiedt zonder het bedrijfsleven. Dit meldt de Ware Tijd. Geen van de werkgeversorganisaties is mee gevraagd. Toch wel opmerkelijk bij een trip die ook als handelsmissie bedoeld is.

Volgens het presidentieel kabinet zouden ondernemers meegaan. Die zouden de gelegenheid krijgen relaties aan te knopen met Cubaanse collega’s. Nu blijkt Bouterse alleen te zijn vertrokken. Ook minister Michael Miskin van Handel & Industrie bleef thuis. Waarom is niet duidelijk. “Ik weet het niet, het kabinet van de president bepaalt de samenstelling van delegaties”, zegt Miskin.

Volgens de Cubaanse officiële media staat er een ontmoeting met president Raul Castro op de agenda. Ook zijn er wat “andere activiteiten” gepland. Het is niet bekend hoe lang het staatshoofd wegblijft. Hij liet een Caricom-top schieten voor de Cubaanse trip en liet zich vervangen door vicepresident Robert Ameerali. “Een normale zaak, de vicepresident vervangt de president als dat nodig is”, aldus Ameerali.

31 REACTIES

 1. Op de wandelgang heb ik vernomen dat hij voor zijn labiele gezondheid toestand daar gaat.
  Die hele kliek rond Bouterse zijn bedriegers en leugenaars.Als is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem altijd.


  Maak melding

 2. Een regering die niet communiceert met het volk en niet transparant is moet naar huis aldus Bouterse 10 maanden geleden.Straks wanneer de media met hun waarheid naar buiten komt zullen ze weer worden beticht voor leugens en het verdraaien van de feiten. Het nu al een aantal weken geleden dat het staatsbezoek uit haiti niet door is gegaan het volk wacht nog steeds op een verklaring.Zelfs een klein kind van de kleuter school trapt niet in die doorzichtige leugens van deze criminele bende.Deze Criminele Beesten van De MC en Bouterse zullen hun straf niet ontlopen voor het misleiden van mijn landgenoten gado no e srebi.


  Maak melding

 3. Wie zou nog zaken willen doen met deze crimineel en moordenaar? en dan wel op eerkijke basis!!!

  Vertrouwen doet bij hem berouwen!
  Vindt je het gek dat er niemand is meegegaan?


  Maak melding

 4. Meneer Bouterse,

  Wat een misser van u. Dit zou een prachtige kans moeten zijn voor Surinaamse bedrijven om eventueel zaken te kunnen doen en u houdt dat tegen. Dan is dit toch geen handelsmissie? U gaat voor eigen belang. Dat neem ik u kwalijk. Een president moet aan het volk denken en aan het bedrijfsleven. Ik ben wel erg benieuwd wat voor zakelijke opdrachten u voor de Surinaamse bedrijven heb weten binnen te halen.


  Maak melding

 5. Als het doel van de reis is veranderd is het toch logisch dat het bedrijfsleven niet meegaat.

  Trouwens Dilip Sardjoe is wel mee, de ministers van OW&V en Volksgezondheid zijn ook mee.

  Dus een bericht van niets natuurlijk.

  Next topic


  Maak melding

 6. Dat het SU volk nog steeds niet kan inzien dat deze man(DD BOUTERSE)zand blijft strooien in hun ogen, zal ons duur komen te staan als wij niet tegen hem opkomen. Hij denkt en heeft altijdt aan zich zelfs gedacht en de rest maar gebruiken om het vuil werk te doen en beloftes doet waar niets van terecht komt. Zolang je bereidt bent zijn gatlikker te zijn zal je makkelijk in zijn omgeving mogen vertoeven en dat merk je met al die zogenaamde adviseurs die geen moer weten. Ook nu met zijn zogenaamde STAATS bezoek aan CUBA is e’n grootte leugen, die man gaat voor gezondheids redenen aangezien hij problemen ondervindt aan zijn nieren.


  Maak melding

 7. Het ging die man enkel en alleen om die ambtsketen. De rest kan hem gestolen worden. DNA bezoekt hij niet. Caricom bezoekt hij niet. En het kabinet maar alles recht lullen wat krom is.

  Handelsmissie wordt missie zonder pottenkijkers. Die man gaat naar Cuba voor de rum en de sigaren. Bouta The Joker.


  Maak melding

 8. En dat was dus de reden: Hij liet een Caricom-top schieten voor de Cubaanse trip en liet zich vervangen door vicepresident Robert Ameerali. “Een normale zaak, de vicepresident vervangt de president als dat nodig is”, aldus Ameerali.

  Caricom moet hem niet en de kans is dan ook groot dat deze vergadering besloten wordt dat SME niet de volgende voorzitter wordt.

  Vandaar een “handelsmissie”zonder de Minister van HI en zonder het zaken leven.;)

  Misschien kan Doorn nog wat toelichten 😆


  Maak melding

 9. Handels missie niet mee gereist,hoeft ook niet..

  ddb is de proffesor in alle zaken vooral in coke drugs zaken,weet er alles van kan alles leveren in welke verpakking dan ook waar en wanneer..hoeveelheid is onbelangrijk,u zegd het maar, wij ddb en consorten leveren het wel..

  het is ook geen wonder dat lackin niet is meegegaan,waarom zou hij..wat zou hij kunnen zeggen..abrahams weet ook alles hoe het werkt..


  Maak melding

 10. Het is geen publiek geheim meer dat het met de gezondheid van DDB niet zo goed gesteld is. En de kunde van de Cubaanse artsen is wereldwijd bekend. Fidel loopt ook nog steeds rechtop. Wie zegt mij dat DDB daar niet heengegaan is om behandeld te worden? Alleen een handelsmissie zonder het bedrijfsleven is een beetje erg doorzichtig. Zelfs de minister van HI hakketakkelt dat de samenstelling van de delegaties door het kabinet van de president wordt bepaald. Wees nou verdorie eens eerlijk!


  Maak melding

 11. Trouwens na nader onderzoek blijkt dat de pers inmiddels zelf zijn nieuws items aan het maken is.

  Het kabinet van de President of communicatiedienst heeft nooit publiekelijk aangegeven dat het bij deze om een handelsmissie gaat. dat hebben sommigen van gemaakt om daarna te gaan beweren dat er geen bedrijven mee zijn gegaan.

  En zo gaan die vuile spelletjes maar door en door enkel en alleen om deze superregering in een kwaad daglicht te stellen.

  Suriname anno 2011.


  Maak melding

 12. Bij tante op Buiten!

  Sommige schoolvakanties van vroeger kan ik me nog goed herinneren. Bij voorbeeld bij oom en tante op Buiten. Dat waren vakanties waar je als klein jongetje naar uitkeek. En al ging je alleen, je had ter plaatse gauw vriendjes en vriendinnetjes.

  Buiten kon overal zijn, als het maar buiten Paramaribo was. Lelydorp, Commewijne, Saramacca, enz. enz.
  En dan ga je na de vakantie weer naar school om te vertellen waar je geweest bent. Dan vraagt de juf altijd: “wat heb je hiervan geleerd of over gehouden?”
  Dan vertel je: “heb heel veel nieuwe vriendjes gemaakt, Papaya geplukt, Roodborstjes gevangen, een nestje met jonge vogeltjes gevonden, Ursila gekust, een Koei zien poepen, te veel om op te noemen, juf!
  Oh ja! heb heel veel fruit mee gekregen van oom en tante van op Buiten”.
  “Dus je achtergebleven familie had er ook wat aan!” Stelt de juf kort.

  We halen met dit soort snoepreisjes niets binnen, we vergooien juist onze moraal hiermee. Desi doet goed om op Buiten te gaan in Saramacca, Nickerie of Commewijne.


  Maak melding

 13. De electoraat is zwaar teleurgesteld;de kiezers zwijgen als het graf….Mladic is net gearresteerd en wie weet….het volk is altijd de dupe van dit spelletjes.Heb nooit gestemd,onthoud van mn recht om te stemmen.Wil niet als stemvee gebruiken…
  Djon’no


  Maak melding

 14. Lees a.u.b die leugens en bedrog op nummer 7, 15,16. Deze gasten geloven in hun eigen leugens dat is pas erg.
  Een Paar leugens op en rij van de afgelopen 10 maanden.
  Buitenlandse hoogwaardigheid bekleders staan in de rij om te komen kijken hoe wereld grootste LIJDER DDB wordt beedigd.
  Bouterse slaat diner van de amerikaanse president over om met grote financierders te praten.
  China gaat 3 miljard in suriname investeren
  India honderden miljoenen.
  Er zou een regeringsverklaring waarom die staatsbezoek uit haiti niet door is gegaan zou kan nog dagen doorgaan met die leugens en bedrog van deze criminele bende .


  Maak melding

 15. Neus dat je ze niet allemaal op een rijtje hebt wisten we al, nu lijkt het alsof je in een strijd van leven en dood bent verwikkeld met sikiweak om de titel van de grootste waterkant idioot. Jullie zijn echt een uniek soort mens, geen enkele bescheidenheid, jullie houden je niet eens in.

  Lees je eigen reactie maar weer.

  “Vandaar een “handelsmissie”zonder de Minister van HI en zonder het zaken leven.;)”

  Als dus de Minister van HI en het zakenleven niet mee is gegaan of is uitgenodigd, kan je het toch onmogelijk een handelsmissie noemen, dus dit is gewoon non-news die zelf is gefabriceerd door de media.


  Maak melding

 16. En al is de leugen neus noch zo snel, M. Doorn die achterhaalt hem wel.

  De feiten onderstaand, en dit komt direkt van de bron, we zijn met serieuse zaken bezig geen dom geklets.

  “Landbouw, volksgezondheid en sport centraal bij bezoek Cuba 26 May, 14:00

  President Bouterse in Havana, Cuba. (Foto: Reuters) Tijdens het officiële bezoek van president Desi Bouterse aan Cuba staan landbouw, volksgezondheid en sport centraal. Het doel van het bezoek is om de handelsrelatie tussen Suriname en Cuba te versterken.

  De presidentiële delegatie brengt bezoeken aan enkele “aansprekende Cubaanse investeringen op het gebied van biotechnologie, gezondheidszorg en nationale sportopleiding. Dit meldt het kabinet van de president in een persbericht. Voor deze week staat er ook een ontmoeting met Surinaamse studenten die in Cuba studeren. Vandaag wordt er een bezoek gebracht aan een biomedisch laboratorium en de medische school. Dit valt binnen de focusgebieden die de beide landen hebben geïdentificeerd, namelijk uitbreiding van het curriculum van ondersteuning in de gezondheidszorg.

  Naast gezondheidszorg zijn de technici bezig zich te verdiepen in het kassensysteem voor landbouw, welke in Cuba veel gebruikt worden. Waar Suriname geïnteresseerd is in de import van ureum en cement uit Cuba, heeft Cuba interesse in hout en rijst vanuit Suriname. Ook zal Cuba technische assistentie gaan verlenen bij het curriculum van het op te zetten Regional Sport Academy in Suriname. Voor vrijdag staat een bezoek aan de internationale school voor sport op het programma.

  In juli zullen de verschillende regeringsleiders uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied onderling tekenen voor de oprichting van SELAC (Systema Economica Latina Americana y Caribe). Deze regionale samenwerking zal alle bestaande regionale samenwerkingen laten samenvloeien. Cuba en Suriname zullen beiden ook tekenen op 5 en 6 juli in Caracas. Hiermee zal de droom van Simon Bolivar worden verwezenlijkt, dat Latijns-Amerikanen het Caribisch gebied als één naar buiten zal treden, onafhankelijk van zijn vroegere kolonisators.

  Met de president reisden dinsdag onder andere mee de ministers Winston Lackin (Buitenlandse Zaken), Celsius Waterberg (Volksgezondheid) en Ramon Abrahams (Openbare Werken). Verder is meegereisd de onderdirecteur Landbouw van het Ministerie van Landbouw Visserij en Veeteelt, Soerish Algoe en Robert Power , voorzitter van het stichtingsbestuur van Celos. De ondernemer Dilip Sardjoe is meegereisd voor onder andere hout en ureum. “De aanvullende delegatie heeft kunnen meereizen nadat zij zelf het initiatief had genomen om zich bij het kabinet te melden met hun interessegebieden”, zegt het persbericht. “


  Maak melding

 17. Doornroosje: Omdat het kabinet van de president en de communicatiedienst niet communiceert. Uit die hoek is nauwelijks betrouwbare en volledige berichtgeving te verwachten. Mag het volk niet weten waar en waarom zijn president in het buitenland is? En uit wie zijn delegatie bestaat? Dat Dilip Sardjoe mee is, is uit eigenbelang. Hij zoekt naar uitbreiding van zijn omzetmarkt.
  Transparantie is absoluut niet het sterkste punt van deze regering. Natuurlijk gaat de pers zelf zijn nieuwsitems maken! Het kabinet boycot de pers en nu boycot de pers het kabinet. Simpel toch? De volgende stap zal zijn dat de pers van tevoren zijn vragen schriftelijk moet indienen, waarna wordt bepaald of deze voor beantwoording in aanmerking komen. Dat heet beknotting van de persvrijheid.
  En aangezien het revisionisme waar jij aan lijdt inmiddels door democraten is omgedoopt tot negationisme, de ontkenningsziekte, lijkt het mij verstandig je daarvoor eens te laten behandelen. Verslaafden en alcoholisten zullen altijd ontkennen dat ze drugs en drank gebruiken. Denk er eens over na!


  Maak melding

 18. Blaka Ka

  Feit is en blijft dat een Handelsmissie, op zijn minst zal moeten bestaan uit meer dan genoeg handelaren, werkgevers, ondernemers en noem maar op.

  Als die er niet bij zijn kan je het onmogelijk een handelsmissie noemen.

  Dat de media dat doet, moeten ze zelf weten, ze hebben geen enkele ethiek toch blaka kaka, je eigen woorden.

  Trouwens iemand zoals in jouw geval die alles chronisch bij elkaar liegt en verdraait maar ook vergeetachtig is en steeds blijven ontkennen welke ziekte was dat ook nou weer?


  Maak melding

 19. Doorntje: Als iemand in jouw omgeving zegt dat de aarde plat is, geloof je het volgens mij ook nog. laten we eerst het resultaat van deze “missie” maar eens afwachten, dan kan ik je je daarna mee om de oren slaan.


  Maak melding

 20. de terug datum is niet bekend..

  welke president op deze WERELD gaat op reis en weet niet wanneer hij/zij terug keert..

  antwoordt..

  kan het ook zo zijn,dat hij asiel aan het zoeken is voor zijn toekomst om de omstandigheden te ontlopen..


  Maak melding

 21. Ai, die Doorn heeft werkelijk een doorn in zijn oog en een balk in zijn oor.Of heeft hij oog- en oorkleppen die altijd dicht zijn?
  Hoort hij het geklaag van het volk niet.Zij die op de ndp hebben gestemd hebben er vandaag zo’n bitter spijt van en zitten 1×24 te jammeren en te janken.Zij hebben vandaag niet genoeg te eten, noch geld om de bus te betalen.A kies deng moi, oen ben wan ndp. Vene no beng boeng toch.Wie behoort nu tot de criminelen. Het is toch de jeugd.Die zijn toch de toekomst van morgen.Het bewijs is er al.FOLLOW THE LEADER.Stelletje kadafers in de regering.

  Danitia


  Maak melding

 22. M.Doorn,
  Inmiddels is bekend dat het een medische missie was.Laat hij Maar LIJDEN voor wat hij mijn land en mijn landgenoten heeft aangedaan, de rechters in suriname kan hij bedreigen en intimideren maar die operrechter in de hemel kan hij niet bedriegen en intimideren zijn molen maalt langzaam maar zeker, zie wat er is gebeurd met ratko mladic,gadaffi,bin laden,Gbagbo allemaal schurken en bedriegers van hun eigen volk ook Bouterse komt aan de beurt let maar op.


  Maak melding

 23. DDB en zijn Cuba leugens.

  -1- Het was een handelsmissie.
  -2- Toch weer niet
  -3- Toch weer wel om Ureum en Cement
  -4- DDB is medies gekeurd en gezond.

  Kortom een hoop bulshit en DDB heeft 10.000-de USD uitgegeven uit de staatkas voor een mediese keuring omdat hij de artsen in SME niet vertrouwd. Geld voor de ziekenhuizen is er dan oook niet. Het volk mag kreperen terwijl DDB over een prive vliegtuig beschikt om iemand in Cuba naar zijn pukkeltjes te laten kijken.


  Maak melding

 24. Danitia,

  Het geklaag van het volk was er al, vandaar dat ze front naar huis hebben gestuurd. Als front zo goed was en dus ontwikkeling, welzijn en voorspoed had gerealiseerd zaten ze er nog hoor en hadden ze geen 13 zetels.

  Misschien moet jij eens die Front balk uit je ogen en oren halen, front was en is tegenspoed voor Suriname.

  Dat het volk nu klaagt, klopt zelfse de President en DNA voorzitter hebben dat toegegeven, alleen is er een verschil met front, de huidige regering heeft een plan en di is simpel eerst het zuur daarna het zoet, en die simple boodschap hebben vele Surinamers begrepen. Vroeg of laat had het land geherstructureerd moeten worden, het front gebedel bij Nederland heeft het land niet ontwikkeld en ontwikkelingshulp is op. Front heeft binnen twee jaar miljoenen euro gehad en wat hebben ze mee gedaan, zichzelf verrijkt en dat weet het volk dus doei front, hopleijk komen ze NOOIT meer terug in het machtscentrum.

  Tuurlijk behoren jeugdigen tot de criminelen, dat waren ze ook al tijdens front, dus wat is je punt.

  he sikifreaky, mijn President is gezond verklaard, nu jij nog. Je zal blijven lijden als je geen professionele hulp gaat zoeken.


  Maak melding

 25. Surinamer zijn vergeten dat niet iedere verandering een verbetering is, de jaren tachtig is nog vers in de geheugen van de mensen die niet lijden aan een selectieve vorm van geheugenverlies.vene moest weg want Bouterse heeft beter plannen hij gaat suriname grote hoogte in brengen ondertussen stijgen de prijzen van levensonderhoud schrikbarend in suriname, inmiddels kijk men tegen een stijging aan van 22%, benzine die niet meer te betalen is de ouderen zouden op vooruitgaan,jongeren zouden aan banen geholpen worden .dan komt die idioot op nummer 30 met zijn misselijke reactie van eerst zuur dan pas zoet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.