Topoverleg over gewelddadige misdaad in Suriname

21

PARAMARIBO, 14 apr – President Desiré Bouterse heeft de top van politie en leger ontboden voor overleg. Het enige onderwerp: de ‘verruwing’ van de criminaliteit. Burgers worden in hun bedrijf of woning in elkaar geslagen bij roofovervallen. Dit tot kenmerk verheven gedrag baart de regering zorgen.

Bouterse gaf dit ook te kennen tijdens het overleg. “In een constructieve discussie zijn enkele voorstellen ter tafel gekomen voor actieve en onmiddellijke aanpak van criminaliteit. Er zullen middelen worden vrij gemaakt om alle mogelijke ondersteuning te kunnen bieden aan de wethandhavers” meldt het kabinet van de president. Uiteindelijk gaat het erom het veiligheidsgevoel er weer in te krijgen.

Uit opbelprogramma’s en op straat blijkt dat gevoel aardig te zinken. Bij het overleg zaten ook andere toppers aan, waaronder minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie. Die is de laatste tijd flink op de korrel genomen door pers en parlement. Misiedjan vindt het misdaadpeil niet veel verschillen van eerdere periodes. Volgens vicepresident Robert Ameerali maakt de regering zich “dagelijks” zorgen om de veiligheid in het land. “Maar wij zullen met zijn allen eraan moeten werken de criminaliteit de kop in te drukken.”

21 REACTIES

 1. Toboverleg!

  Wat deed Missie Jan daar eigenlijk?
  Gewwon het chinees strafrecht daar invoeren.
  Men is toch al bezig Suriname aan china te verkopen.


  Maak melding

 2. Het is nu tijd geworden dat de minister van Justitie opstapt,hij is ongeschikt, hij past niet voor deze baan er moet iemand anders komen, die de hele boel grondig aanpakt met een andere organisatie.Vaak gaat het niet om middelen maar om de juiste mam op de juiste plaats.


  Maak melding

 3. Ik vind het ook de spuigaten uitlopen.
  Je leeft in Suriname in een kooi (tralies voor elk raam).
  Ik had juist gehoopt dat onder Bouterse de criminaliteit flink zou dalen (had gehoopt voor harde aanpak).
  Ik hebgewerkt als arts voor 2 weken vrijwillig in het AZ. Zelf woon ik in Nederland. Ik ben echt geschrokken van de verwondingen en onveiligheid die mensen hebben.
  Ken ook veel mensen die graag zouden willen remigreren oa ook ik, maar gezien de criminaliteit durft men niet. Ook veel toeristen laten het afweten. Allemaal nadelige effecten voor iedereen.
  Gaarne de lui keihard aanpakken is mijn voorstel. Laat de lui maar gaan werken voor de kost ipv te teren en anderen te overvallen.
  Bouta doe er gauw wat aan, de vorige suffe regering had er ook niets aan gedaan.


  Maak melding

 4. Ik geloof niets van Bouta’s loze beloftes. Tegen de criminaliteit in Suriname gaat NIETS bijzonders gedaan worden. Criminelen (in de regering) gaan heus geen criminelen (op straat) bestrijden want die behoren tot hun trouwste aanhang.
  Het wachten is op de dag dat mensen massaal het recht in eigen hand gaan nemen aangezien de regering totaal niet in staat is om te zorgen voor een redelijk niveau van veiligheid in Suriname.


  Maak melding

 5. Aldus de man die terechtstaat is Suriname voor de meest afschuwelijke mensenrechten schending die hebben plaats gevonden in onze republiek Suriname.
  Het zou veiliger worden onder Bouterse aldus zijn volgelingen.
  De minister van justpol beweerd bij hoog en laag dat de media het erger maakt dan het is, en nu geeft die criminele president eigenlijk toe dat hij en zijn bende incompetent zijn.
  We zijn nu 9 maanden verder en mijn landgenoten zijn geen moer opgeschoten met deze incompetente bende die nu aan de macht is.Suriname slaap lekker hoor.


  Maak melding

 6. Moet ik nu lachen of huilen?!
  Een crimineel die de criminaliteit wil bestrijden! Hadden wij het recentelijk over mensen serieus nemen?! Hoe komt het nu dat ik deze veroordeelde en hoofdverdachte van een wetteloze daad waarbij ongewapende burgers gemarteld en vermoord zijn niet serieus kan nemen.

  Ik ben geneigd te stellen dat keizer Bigi Mofo I het goede voorbeeld aan de huidige misdadigers heeft gegeven. Zoiets als kijk eens hoe ver ik met mijn misdadig gedrag gekomen ben! Ik leef als een god op kosten van de belasting betaler, dat kunnen jullie ook voor elkaar krijgen.


  Maak melding

 7. PAÉ MISIEDJAN VINDT HET MISDAADPEIL NIET VEEL VERSCHILLEN VAN EERDERE PERIODES.
  Wat bedoelt hij hiermee????
  Is deze uitspraak een minister waardig???
  Ik vraag me af, of hij dit ook zou roepen als een naaste van hem op deze wijze beroofd en mishandeld zou zijn!!
  A so mi takkie


  Maak melding

 8. Het zoveelse bewijs dat Misiedjan onmiddellijk moet opstappen. Deze minister voegt absoluut niets toe aan het kabinet. Sterker nog: Misiedjan beweert bij hoog en laag dat het criminaliteitscijfer niet is gestegen. Waarom dan “topoverleg”? Ze slaan hem met zijn eigen woorden om de oren. Je moet wel erg dom zijn om dat niet in te zien. Portefeuille inleveren en wegwezen!


  Maak melding

 9. Een echte Aasvreter en wel over de lijk!

  IK HEB GEEN WOORDEN VOOR!! Dat Bouta heeft over geweldadige misdaad!! Deze man heeft echt geen eigen respect en waarde!!!

  Nou hij weet precies hoe dat in elkaar zit. Denk aan jaren terug.
  Hoop niet dat het bij pak, pak, blijft bij zo’n huichelachtige crimineel, maar dat er iets mee gedaan wordt.

  Samen met Brunsie, missiedjan, somo, willy etc. wordt het een bendezooi. Allen zijn een onderkruipsels en op koekeloer zijn.

  Vergeet niet dat als de ene gepakt wordt, zijn er al 4 standby om hun slag te slaan.


  Maak melding

 10. Toen de crimineel sampi zo te keer ging was t vanuit t podium van ocer: “als ze sampie willen ga ik sampie vo ze halen” . waar is die grote bek nu ?


  Maak melding

 11. Wellicht is een boef nodig om een boef te vangen. Tot die tijd spoor ik het niet aan, maar lig ik ook niet wakker van burgers die eigenrichting gebruiken bij op heterdaad betrapte criminelen.

  Zowel Mini-ster als Korpschef zijn onzichtbaar. Misschien had Abrahams dat ministerie moeten bestieren (letterlijk en figuurlijk) 🙂


  Maak melding

 12. Misiedjan moet de eer ,zo hij die heeft, aan zichzelf houden.Laat iemand dit ministerie besturen die geschikt voor is! Misiedjan heeft werk genoeg als advocaat.


  Maak melding

 13. nr 9. Das

  Das een goeie.

  Topcriminelen houden topoverleg over topcriminaliteit.

  Zolang de criminelen op elkaar lijken zal er helaas niet veel gebeuren. Geen strengere straffen, niets nada noppes.

  Ik denk dat sommige lijders wel blij zijn dat chinezen en hindoestanen systematisch geterroriseerd worden door rovers.


  Maak melding

 14. Misidjan werd op oneerlijke gronden bestreden nog eer hij minjus was.

  Wij moeten niet vergeten dat het ministerie van Justitie & Politie evenals Openbare Werken; Binnenlandse Zaken;Milieubeheer, het Kabinet van de Vice President, absolute bolwerken waren geworden.

  Ministeries zijn des s’lands en dienen niet te worden “geëtniciseerd”. Die die op mij lijken flauwekul.


  Maak melding

 15. @ 13
  YU ABI LETI BRADA.
  @ paraman, pinto, wat vindt jij van die commissies die door jou baasje worden geinstalleerd? Op wie lijken die leden en wie zijn taal spreken ze? pinto yu na wang judas.
  Het probleem van deze regering is dat ze allemaal incompetent zijn en geen leiding kunnen geven, al die andere flauwekul wat jij hier schrijft zijn een doekje voor het bloeden, dit is een pinto, paraantje hahhaaaa.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.