VHP niet op schoot bij Surinaams staatshoofd

16

PARAMARIBO, 22 mrt – Het drukke gespeculeer ten spijt, de VHP gaat niet op schoot bij president Desi Bouterse. Dit geven de parlementariërs van de partij afzonderlijk te kennen. Dat Bouterse’s politieke combinatie, MC, partner Nieuw Suriname nu dumpt, is alles behalve een kans. De VHP trapt er niet in.

De bejegening van Nieuw Suriname is eerder een les. “Ze hebben niet eens een tuinman gehad”, zegt Mahinder Jogi tegenover Dagblad Suriname. Nieuw Suriname kreeg van alle coalitiepartners namelijk de minste topposities. Officieel heette het dat de partij maar een eind moest maken aan het geruzie over het leiderschap. Hoe het ook zij, de VHP schijnt geen zin te hebben in een rijdende trein te stappen. Een trein die ook nog neigt naar ontsporen.

Toch zijn er individuen en groepen die aansturen op aansluiting. De VHP zou niets betekenen in de oppositie, ondanks de acht parlementszetels. Volgens Stanley Raghoebarsing, ex-ministr voor de VHP, gaat het om onder meer kapitaalkrachtige personen. “Wanneer we Bouterse dertig jaar terecht hebben bestreden, gaan we nu niet op zijn schoot zitten. Ik denk dat geen enkele waarachtige dat gaat doen, misschien seizoen-VHP’ers die van alle wallen willen vreten”, aldus Jogi.

16 REACTIES

 1. De heer Raghoebarsingh is in de jaren tachtig een verwente supporter geweest van de revolutie.
  Hij heeft zijn naam kunnen maken onder de bezielende vleugels van de heer B. Sital.

  de heer Jogi is als een vis die op het droge ligt te spartelen.Hij kan nu niet meer sjoemelen met Lands terreinen. Hij voelt het dus in zijn portemonee.


  Maak melding

 2. Ontspoord!

  Seizoen VHP-ers zijn door onvrede of door hebzucht van de partijlijn ontspoord. Een duidelijke leider met kennis en overtuigings-kracht kan deze ontspoorde leden terug winnen.

  De rijdende trein waarin de VHP terecht niet wil instappen heeft nog maar weinig spoor voor zich liggen. Een Mega-trein zal bij weinig spoor niet op de rails kunnen blijven.
  VHP moet verversen en ontspoorde leden terug winnen door kracht en eensgezindheid te tonen. Er zit voldoende kennis en wetenschap binnen de partij.
  Laat het op schoot zitten voor stagiaires.


  Maak melding

 3. Wanneer we Bouterse dertig jaar terecht hebben bestreden, gaan we nu niet op zijn schoot zitten. Ik denk dat geen enkele waarachtige dat gaat doen, misschien seizoen-VHP’ers die van alle wallen willen vreten”, aldus Jogi.

  Jogi in de politiek zegt men “zeg nooit nooit”


  Maak melding

 4. Samenwerking in de toekomst met de NDP zonder Bouterse behoort tot de mogelijkheden.

  Samenwerking met Brunsi en Somo zou in de komende 100 jaar “On Hold” gezet moeten worden.

  Eerst eigen gelederen sluiten, verjongen, vernieuwen en het wetenschappelijk bureau aan het werk zetten. Familie en kennissen verbanden buiten sluiten. Niet alleen een partij worden van de rijken.

  Eenheid maakt macht. Afkijken van Brunswijk en Somo, twee politieke partijen alleen op etnische basis.

  Hindustanen zijn door Bouterse nu buitenspel gezet en dat zal NOOIT veranderen.


  Maak melding

 5. Dames en heren,
  Aan het woord een ordinaire geitendief!!!

  Binnenkort zal aan het licht komen wat de VHP van OW heeft gemaakt.

  Nagenoeg alle uitgevoerde projekten zijn binnen de kortste keren weer toe aan revisie.


  Maak melding

 6. wil meneer jogi morgen even langs komen bij minister abraham van openbhare werken.die zal hem weer een lesje leren zoals vorig keer.hij had hem geschopt en geklapt op z,n bek en gezegd wie is die jogi nou.hij heeft nog niks geleerd.


  Maak melding

 7. Ik heb wel blaffende honden achter een olifant zien rennen. Resultaat “zinloos”

  Ik heb nog nooit een olifant achter een hond zien rennen. Resultaat “wijsheid

  Kijk naar de natuur en zie daar de oplossing.

  Kijk uit voor “Bhangh ke Laddoo”. Zelf een Olifant wordt daar dol van. Zeker niet te veel van snoepen.


  Maak melding

 8. V.H.P gaat altijd voor eigenbelang .
  het is nu afgelopen met het smokkelen van coca naar europa , ze kunnen niet meer sjoemelen met surinaamse middelen en hun eigen mensen bevoordelen .
  Na de blanken hebben een deel hindus geprobeert ook aan onder druking mee te doen , maar dat is niet gelukt en zal ook nooit lukken het is nu gedaan met die etny partij .
  nu zal het blijken wie de echte dieven zijn .


  Maak melding

 9. Wat maakt het nou uit als iemand in de jaren tachtig voorstander van de revolutie was?
  Het ergste is dat er nog steeds Surinamers rondlopen met de gedachten dat de revolutie nog toekomst heeft, na al die moorden onderdrukking vernedering en achteruitgang.Harvey naarndorp een moordverdachte persoon word buiten alle parlementaire democratische regels benoemd gevolmachtigde ambassadeur benoemd door zijn moordenaar vriend bouterse en iedereen blijft stil ai sranang waar ga je geen met deze criminele moordenaars aan de macht.


  Maak melding

 10. @10 sang seng: Afhankelijk van je karma wordt je geboren in een bepaalde situatie hier op Aarde.

  Jij bent als een slaaf geboren en daar is je plaats. Wees er tevreden mee.


  Maak melding

 11. Wikileaks
  Je grote vriend Venetiaan heeft gezegd 10 jaren de kans gehad om je meest gehate vriend achter slot en grendel te krijgen waarom deed hij dat niet?Het antwoord is hij was bang en laf.Je moet Venetiaan verwijten voor deze grote blunder.De financiers van de VHP zien dat de partij een verkeerde stap gemaakt heeft want de partij staat niet voor de grabbelton, er komen geen contracten binnen als voorheen.


  Maak melding

 12. Verenigde Hindoestaanse Partij(V.H.P.)en alle etnische partijen mogen voor mij verdwijnen.
  Ik kan mij niet voorstellen dat hindoestanen in deze moderne tijd nog ouderwets stemmen,waarbij ondanks de gene die niet op hem lijkt betere issues heeft,toch word gestemd op de eigen soort.

  Het altijd wantrouwen van andere groepen en het altijd willen bevoordelen van de eigen groep ligt hier ten gronslag


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.