Grote delen Suriname staan blank

14

PARAMARIBO, 22 mrt – Grote delen van Paramaribo en andere delen van Suriname staan blank. Door aanhoudende regen de laatste twaalf zijn heel wijken ondergelopen. Auto’s zitten af en toe vast en mensen komen maar moeilijk uit hun huis. De wateroverlast laat zich vooral voelen in Saramacca en Albina, waar het water de huizen instroomt.

Ook verder het binnenland regent het zwaar. Leerkrachten van sommige dorpen namen het zekere voor het onzekere en zijn naar Paramribo vertrokken. Ook in de hoofdstad hielden sommige scholen de deuren dicht. De Surinamerivier treedt op sommige plaatsen buiten zijn oever. Het water komt hier en daar tot op straat. Voor de komende dagen wordt nog meer regen voorspeld.
Regen in Suriname

14 REACTIES

 1. “Leerkrachten van sommige dorpen namen het zekere voor het onzekere en zijn naar Paramribo vertrokken”. Een beetje regen en ze rennen al weg, ze kunnen een voorbeeld nemen aan de Japanners die zich inzetten om een kernramp te voorkomen. Ze doen alsof ze het nog nooit hebben zien regenen in Suriname,weet je wat ik als kind deed als het hard regende? Baden in de regen!


  Maak melding

 2. Korte Maanstand!

  Vorige week was de Maan het dichts bij de Aarde sinds 600 jaar. Volgens wetenschappers heeft de natuur veel te maken met de stand van de Maan en de energie van de Zon.
  Het is waarschijnlijk de korte Maanafstand tot de Aarde die voor wateroverlast zorgt en niet alleen in Suriname.
  Even op de tanden bijten, er komt weer voldoende Zon om het water te verdampen.

  In Februari was het water in het Stuwmeer gebied ontzettend hoog. Er is ook constant regen gevallen. Gelukkig dat de dorpen in die omgeving en de toeristische eilandjes hoog liggen.


  Maak melding

 3. Drambradersgracht, Limesgracht, Domineekreek.. enz…Alle grachten weer opengooien. Regering op regering hebben alle grachten dicht gegooid zonder te beseffen dat het later gevolgen zou hebben. De Hollanders zijn experts op het gebied van waterbeheersing en hebben niet voor niemendal de grachten gegraven.50 jaar terug toen ik naar school ging liep Paramaribo ook bij de zwaarste bui niet onder.Het zal wel even wennen zijn maar de situatie zoals het nu is , is schadelijk voor zowel de economie als de volksgezondheid. Gewoon per decreet terugvorderen van de percelen die op de grachten ontstaan zijn.


  Maak melding

 4. Het is vreselijk, de afwatering door de riolen moet veel beter onderhouden worden, de gemalen moeten opvolle kracht pompen, en de staat moet wateropvangbekkens aanleggen in de stad en naast de stad om de wateroverlast in de stad te beperken. Door slecht beheer en zuinigheid hebben de Surinamers nu natte voeten!


  Maak melding

 5. @ 5 Cees: Ik ken het gevoel maar al te goed. Maar een ambassade in Genève is veel belangrijker, toch? Laat Abrahams nu maar eens doen waarvoor hij is aangetrokken. Blijkbaar heeft hij geld zat in de kas van O.W.


  Maak melding

 6. Het geld wordt nu besteed aan luxe gepantserde auto’s extra ambassades, de first lady, en het opknappen van het revoplein…..


  Maak melding

 7. Een van de oorzaken kan zijn de grote vervuiling overal. Alles wordt op straat en in de goten gegooid en niet opgeruimd. Van plastic tasjes en flessen tot hele koelkasten en fronuizen, kapotte auto’s.

  Ja dan moet men niet klagen. Als we de helft van de vije dagen maken tot dagen die een nationale schoonmaakactie inhouden, zou dat heel veel verandering brengen. Want door steeds te blijven feesten stapelt het vuil zich op.

  Een tweede oorzaak is het omhakken van bomen. Bomen houden heel veel water vast.

  Onder ons Surinamers zijn er financieel draagkrachtigen. Zet een vuilverwerkingsbedrijf op. Zo wek je electriciteit op. krijg je grondstoffen voor de aanleg van wegen, van plastic worden kleding en tennisballen gemaakt.
  Al het vuil dat blijft liggen is nadeling voor de natuur, dieren zoals de schilpadden gaan eraan dood.
  Door te recyclen kun je er heel veel mee verdienen. jammer dat we nog steeds veel kansen laten liggen.

  Er kan dus echt iets aan gedaan worden.
  Juffen en meesters, loop niet weg, maar neem het op in je lessen.

  In europa is een wetsvoorstel inde maak om plastic tassen te verbieden. Overnemen??? Waar is de stevige boodschappentas gebleven??

  Liel


  Maak melding

 8. Neen!

  Het is niet de schuld van de regering. Zo werkt het niet! De Tsunami in Japan kan je ook niet aan de regering verwijten, toch? Moeder Natuur doet wat ze wil en wanneer ze dat wil.

  De regering moet naar oplossingen gaan zoeken om dit op te voorkomen voordat men een brug over de Corantijn en een Ambassade te Geneve wil.


  Maak melding

 9. Geloof me :suriname staat voor een gigantische ramp wat zich zal uiten in de vorm van een tsunamie.
  Wat veel suri s niet weten is dat paramaribo
  grenst aan de atlantische oceaan.
  De stroming langs de kust is gigantisch groot metname richting bramspunt.
  Ik hoop het niet maar ik houd mijn hart vast.
  A tang so


  Maak melding

 10. Ik heb nooit anders meegemaakt dan dat tijdens de regentijd Paramaribo in een grote zwembad veranderde. Vrienden van me hebben laatst op Morgenstond gebouwd en ja, zwemvesten, broeklaarzen en misschien een rubberbootje kunnen soelaas bieden. Dan moet je natuurlijk helemaal niet over de binnenstad van Par’bo beginnen. Zwemmen, met mogelijk al die ziekteverwekkers die welig tieren in die vervuilde stad. De Oost-Westverbinding is ook niet veel beter. Die is richting het westen op zwampgebied gebouwd, fundering ontbreekt of is verkeerd en in de hoofdstad van het land zijn alle relevante riolen dichtgegooid. De stad moest voller gebouwd en de vele auto’s moesten wegen hebben. Als Abraham de riolen weer opengooit zal Parbo hem daar dankbaar voor zijn. Toch zie ik dat niet snel gebeuren, want daar wil men ook niet voor betalen. Om deze regering toch te triggeren kun je in termen van belastingen gaan denken. Rioleringsbelasting, een unieke bron van inkomsten. Abrahams wat denk je daarvan, kan je gepantserde auto sneller en droger rijden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.