Aanloop regeringsbegroting Suriname te lang

23

PARAMARIBO, 7 mrt – De aanloop naar de eerste begroting van de regering Bouterse is veel te lang. Dit stelt parlementariër en SPA-leider Guno Castelen. Zeven maanden is naar elke politieke maatstaf te veel. Erger nog, het doet vermoeden dat er iets aan de hand is op geheel ander gebied.

Dat iets heeft te maken met de technische kant van begrotingen. Waarschijnlijk kan weet de regering zich geen raad met haar eigen noodmaatregelen. “Ik heb de indruk dat de maatregelen niet goed besproken zijn. Dit soort zaken moeten wetenschappelijk doorberekend worden, met matrices en al”, zei Castelen in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen. Dit soort falen belooft niet veel goeds.

Doordat te weinig rekening wordt gehouden met het technische kunnen maatregelen verkeerd uitpakken. Zoals met de brandstofheffing of government take. De vraag is hoe goed de gevolgen zijn doorberekend, ook wat betreft de extra inkomsten voor de overheid. Ook de voorgenomen projecten kunnen een brok te groot blijken. “Hoe zit het met de verwerkingscapaciteit van de economie?”

Bekijk ook:

23 REACTIES

 1. Duidelijk is dat er gewoon de kennis en know how ontbreekt om een regeringsbegroting op te stellen. Dat komt er van als je overal het kader vervangt door incapabele NDP vriendjes die van toeten nog blazen weten. “gewijzigde beleidsinzichten” En ondertussen gaat Suriname naar de kloten.


  Maak melding

 2. Henkie je hebt volkomen gelijk.

  Dit gebeurt ernu. Deze swa’s moeten nog leren tellen.
  Zij doen op dit moment het volgende.
  1 sr voor mij 1 sr voor het volk ipv 1000000 sr voor mij en 1 sr voor het volk.
  Ze graaien wel ze zijn die grote getallen niet gewend.

  Euh beste nep president als u dit leest.
  Neem dan aub wat studenten in dienst om uw werk te doen dat unief zo belachelijk in de media komt. Maak nu eens echt gebruik van het volk ipv ze op je tollie te zetten.

  Grtn zwarte piet paniek


  Maak melding

 3. henk molenaar op 1 die negativiteit heeft totaal beslag op je denkvermogen gelegd, waardoor je een verwrongen geest hebt. Door deze toestand sla je de plank iedere keer weer mis met je reacties. Maar goed ik wil het niet over jouw hebben, want je bent tenslotte een nietsnut die alleen maar raaskalt.

  Guno Castelen je hebt het goed gezien, er is dus inderdaad iets aan de hand ja. Door front wanbeleid en totale janboel die is achtergelaten is de huidige regering genoodzaakt eerst intern op op zaken te stellen. Want elke begroting nu indienen of daarvoor zou een achterhaald document zijn geweest op het zelfde moment dat die ingediend was. Komt nog bij dat de huidige regering niet dezelfde fouten wil maken als tijdens front bDNA begrotingsbespreking waarbij iedr jaar weer bleek dat de cijfers niet klopte en die hele begroting aan alle kanten rammelden.

  Nee dus, liever te laat maar een goed en gedegen document waar de Surinamer in ieder geval weten waar ze aan toe zijn.

  Geen snelle rommel dus als tijdens front.


  Maak melding

 4. M. Doorn in tegenstelling tot Henk Molenaar heb jij volkomen gelijk, Henk is blijkbaar niet zo slim, waarom zou Bouta een begroting indienen en net als het Front het risico lopen dat die van alle kanten rammelt, als je geen begroting inlevert dan kan het ook niet rammelen, maar de kans dat het rammelt is wel erg klein, met zo’n slimme president kan dat eigenlijk niet. Toch heel slim van onze Bouta om het niet in te leveren want je weet maar nooit. Hij gaat ook niet naar het parlement om naar de onzin van Randjiesingh en de andere DNA leden, inclusief die van de NDP, te luisteren, stel je voor dat ze zijn slimme ideeen beinvloeden met stommiteit, alweer heel slim van Bouta als je naar niemand luistert, wordt je ook niet beïnvloed. Met zo’n slimme president komen we er zeker! Alleen moeten we nog even wachten voordat hij uitgedokterd heeft hoe hij het aan ons, de minder slimmen, moet komen uitleggen. We zullen dus nog eventjes moeten wachten. Je bent het toch met me eens Doorntje?


  Maak melding

 5. ZakZoZie!

  “Als ik je ZakZoZie dan zit er weinig muziek meer in”. Dat zei de oudste bewoonster van de Wallen tegen Lubbers toen. Kort daarna werd hij opgepakt voor billeknijperij!

  De zak waarin de SRD’s van Surinamemoeten zitten heeft nog muziek. Je kan er een mooie hit van maken in Salsa, HipHop, Merengue of Bachata-soul. Je moet alleen tallent hebben.
  En dat ontbreekt helaas in dit samengeraapt vriendenkringetje.

  Srd uitgeven kan iedereen. Mijn moeder van 96 kan het als de beste! Maar ik doe haar administratie, toch? Opschrijven hoe je het uitgeeft en hoe je het weer gaat vervangen is andere koek. Time will tell!


  Maak melding

 6. daar hebben we onze eigen Piet paniek op 2.

  Het is dezelfde Piet Paniek die niet eens een stukje van 158 woordjes begrijpend kan lezen.

  Ergo want deze zelfde mongool beweerde in al achterlijkheid dat 85% van de Surinamers dom zijn.

  Wat ben ik blij dat je Henkie op 1 gelijk geeft. Het zal je overkomen.


  Maak melding

 7. Daar hebben we onze eigen Piet paniek op 2.

  Het is dezelfde Piet Paniek die niet eens een stukje van 158 woordjes begrijpend kan lezen.

  Deze mongool beweerde in al achterlijkheid dat 85% van de Surinamers dom zijn.

  Wat ben ik blij dat je Henkie op 1 gelijk geeft. Het zal je overkomen.


  Maak melding

 8. Een gedegen document????
  Hoe kan je nu beleid voeren als je geen begroting hebt. Dat weet elke penningmeester van een speeltuinvereniging

  Dat er nog steeds geen begroting is komt omdat de regering belang heeft aan een ondoorzichtige staatshuishouding. Er ontbreekt de gewoon de kennis bij al die nobodies die plotseling tot minister zijn benoemd en geen enkel verstand van zaken hebben. Daarom komen ze niet opdagen bij persconferenties omdat ze bij kritische vragen direct door de mand vallen.


  Maak melding

 9. 2e Henkje, je zegt het precies zoals het is, heel slim van deze regering om de begroting niet snel en ondoordacht in te leveren.

  Heel slim om niet naar die fronters te gaan luisteren, ze hebben trouwens niets te vertellen anders dan leugens. De President kan zijn tijd inderdaad nuttiger besteden bijv. aan de daadwerkelijke opbouw van het land. Als de fronters in de DNA dat ook eens een keer deden.

  Trouwens het is niet de President die de begroting inlevert maar de regering. De President is niet eens verplicht om in de DNA te zijn tijdens de begrotingsbehandeling, de vakministers daarentegen wel.

  henk molenaar op 8, zoals ik al eerder zei sla je de plank weer mis door de toestand waarin je verkeerd.

  De huidige regering kan en mag met de vorige begroting gewoon aan de slag eigenlijk tot bijna 1,5 jaar nadat de vorige is aangenomen.

  Je zal als minister komen opdagen voor journalisten als bijv een Brave, gasten die de stomste vragen stellen of niet eens een vraag kunnen formuleren, deze mensen zijn de naam journalist niet waardig, kom op.


  Maak melding

 10. M.Doorn,
  Wat is er mis mee met die vragen van Iwan brave?
  Het is de normaal om te vragen waarom zoveel geld wordt uitgegeven aan een monument,
  En waarom er zo een haast wordt gemaakt met het uitdelen van sterren terwijl een aantal van die gasten verdacht worden van grove mensen rechten schending.M.Doorn jij zal vroeg of laat worden geconfronteerd met waar je mee bezig bent. Het is misdadig wat jij hier doet. jij doet er alles aan om misdaad onderdrukking vernedering afslachting van onze landgenoten goed te praten.


  Maak melding

 11. Nou,is het misschien weer de schuld van Holland dat er zonder begroting geld uitgegeven wordt?Alles van front was fout maar de begroting is nu wel goed.Misschien dat de gillende draad nu weer een tover formule bij de hand heeft.Want intussen nemen de uitgaven behoorlijk toe zonder dat we weten wat de inkomsten zijn.Een tweede SVP ligt al op de loer.Alleen de procenten nog.

  Cobie.


  Maak melding

 12. @M. Doorn

  Straks kom je vertellen dat de begroting beter na afloop van het boekjaar opgemaakt kan worden want dan ken je alle feitelijke uitgaven 😆

  Als je niet weet wat een begroting is, waarvoor hij dient, wat hij voorstelt kun je beter niet reageren. 😆


  Maak melding

 13. Ook bij de CBvS publicaties zien we hetzelfde probleem. Vroeger kreeg je zinvolle informatie op die site, nu krijg je – na maanden van stilte – volslagen zinloze en twijfelachtige statistieken.

  Blijkbaar zijn alle kundige ambtenaren vervangen door matie. 😡

  Vreemd dat wonder boy die toch zo goed was in statistiek nog geen eens instaat blijkt te werken met economitrische modellen als input-output-modellen, etc.


  Maak melding

 14. Neus op 15

  Dat je totaal niet begrijpot wat er staat is echt niet de schuld van CVBS.

  Als je niet kan dansen zal ook de muziek niet goed zijn toch.

  Met je 5 jaar lagere school onderwijs is zelfs de rommel van henk molenaar onbegrijpelijk voor je.

  Henk molenaar er bestaan wel domme reacties, lees de jouwe of van die wikifreak maar weer, wedden dat je je gaat schamen.

  Wikifreak op 11 ik ga die verplegers in LPI zeggen wat je allemaal uitspookt op waterkant.


  Maak melding

 15. Beste m. Doorn

  Haha ik ben blij met je reactie
  Oké ik zal iets moeten herzien.
  Hoeveel % van het Surinaamse volk heeft op jouw liefdevolle en zeer menslievende president gestemd?

  Dit is dan het % dat echt dom en corrupt is.

  Grtn piet paniek

  Ps. De Sint heeft nog niks van jou en Pinto vernomen terwijl jullie toch heel de dag niks te doen hebben.


  Maak melding

 16. @7

  M.likdoorn

  Je zegt hier het zal je maar overkomen.
  WAKKER WORDEN SWA
  Je bent in Suriname niet in een ander land.

  Of moet ik een sprookje vertellen.
  Er was eens een kleinlandje in zuid Amerika.
  Suriname noemden we dat.
  en daar woont een president de beste de liefkozende en vriendelijkste wat de mensheid ooit heeft mogen behagen.
  Op deze president Is zelfs Obama, zarkorsi,Rutte en zelfs de Dalai lama jaloers.
  Neen deze president heeft echt geen bloed aan zijn handen en heeft geen drugskoeriers bedrijf. Deze president laat het volk echt in zijn waarde.
  Hij is een graag gezien gast in goed gezelsschap:
  Vriendje kadaffi/ chavez/ zit Poetin er nu wel bij of niet?
  SLAAP ZACHT lieve kinderen uit Suriname jullie desi waakt over jullie met zijn uzi.

  M.likdoorn WAKKER WORDEN luilak omhoog met die reet want de baas heeft je kont nodig?
  Ik hoop dat ik je niet beledig voor mongool etc. Want dat zou ik nooit tegen iemand waar de echo in zijn hoofd zit zeggen.

  Sterkte SWA
  Ps de zelfs opperpiet wacht nu op jou


  Maak melding

 17. Dag Pinto en m.doorn en theo,

  Ik heb wat vragen:
  1 heeft er iemand binnen deze regering echte ervaring met het opzetten van een staatsbegroting?
  2 word er ook kennis gebruikt van externe organen uit het buitenland? Ik bedoel dan niet China of Venezuela of Libië
  3 wat zijn jullie nu in het dagelijkse leven ik hoef niet je naam te weren maar ben ontzettend nieuwsgierig wat voor functie jullie bekleden. Want effe zonder gekheid we proberen elkaar af en toe te beledigen maar ik wil toch echt kunnen lachen als ik weet wat jullie voor de kost doen.

  Grtn piet paniek


  Maak melding

 18. @ M.Doorn,
  Doe niet zo dom en koppig het gaat helemaal niet goed in suriname iedereen kan dat zien en beamen alleen die volgers van DB blijven dat ontkennen, Gadaffi ontkent ook dat er onrust is in zijn land terwijl de hele wereld kan zien hoe er een volks revolutie plaats vindt in zijn land.


  Maak melding

 19. Die idioot van een M. Doorn heeft ze echt niet allemaal op een rijtje.

  Deze kneus kan dus zo de Surinaamse politiek in, hij valt niet eens op tussen al die andere idioten!

  Maar zelfs daar willen ze hem niet hebben 😉


  Maak melding

 20. als je naar het filmpje kijk van hoe er sterren worden uitgedeeld…..je ziet gewoon waar de eerbied ligt..een militair in gevechtspak en met baret op..totaal geen eeerbied voor het uniform en houding..sta je buiten d moet je die baret op zetten maar binnenshuis…kom zeg..zo kan je zien wat voor tuig daar aanwezig is. schandalig!!!


  Maak melding

 21. al deze reacties daarvan kan je zien wie partij kiest voor die moordenaar van een president en voor dat klotjes volk van een NDP..wat een stel domme koeien zeg…het doet gewoon pijn aan de ogen om dat soort reacties te moeten lezen..echt die domme steuntrekkende djoekas.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.