Suriname helpt Libië uit VN-commissie lichten

13

PARAMARIBO, 3 mrt – Suriname heeft meegewerkt aan het verwijderen van Libië uit de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken moet dit een bewijs zijn van de nieuwe wind. Suriname wil niet langer langs de internationale kantlijn blijven staan.

De betrokkenheid bij internationale ontwikkelingen zal meer dan ooit blijken. “Er wordt wel zoveel mogelijk overleg gepleegd met de Caricom”, zegt Lackin. Het si zo afgesproken tijdens de recente top in Grenada. Ook grotere landen als Brazilië worden geraadpleegd. Dat was onder meer het geval met het standpunt tegenover Libië. Suriname is ook lid van de commissie en nam het voortouw.

De regering in Libië gedraagt zich niet bepaald voorbeeldig op het moment. De weerstand tegen de reegring van Muammar Kadafi wordt met de hard hand bestreden. De plek in de commissie was dan ook niet meer te verdedigen. Suriname ondersteunde de resolutie waarin de verwijdering is geregeld. In de jaren tachtig waren de relaties met Libië nog hartelijk. Desi Bouterse, toen regeringsleider, bracht zelfs een officieel bezoek aan Tripoli.

13 REACTIES

 1. Dus DDB laat zijn voolmalige revo maatje in de steek; als hij een kerel is geeft hij die 13 miljoen usd terug aan Kadhafi.

  Afganistan -Kabul
  Libie -Kadhafi
  Egypte -Cairo
  Oman – Sultan Qaboos
  Suriname – zelf invullen


  Maak melding

 2. Toen Suriname haar eigen weg op wilde, kwam er boycot van voornamelijk de hoofddonor en vroegere kolonisator. Suriname werd toen gedwongen om “vrienden” als Moamar op te zoeken. Wat doe je als het water je tot aan de lippen stijgt?


  Maak melding

 3. In de jaren tachtig waren de relatie met libie hartelijk,Desi Bouterse toen regeringsleider,bracht zelf een bezoek aan tripoli. Mooi einde van dit bericht .
  Meneer laking in vindt u een grote huichelaar,u bent minister in een regering van een massamoordenaar iemand die op zeer grove wijze de mensen rechten in u land heeft geschonden. wie denkt lacking nou voor de gek te houden?
  Chavez is een soortgelijk despoot die wordt groots ontvangen in suriname en wie stond erbij ja klopt deze zelfdde lacking met zijn grote waffel , nu is het niet de schuld van de kolonisator lackin.


  Maak melding

 4. Hahaha wat telt het Surinaamse stem toch zwaar,vriend B laat Khadaffi in de steek op advies, want de wind waait anders,wat een meelopers.


  Maak melding

 5. hahahahaha lees reactie van onze kamikaze piloot op nummer 2.
  Hoe dom moet je zijn om de man die ervoor heeft gezorgd dat het water tot aan jou lippen was gestegen als president te kiezen , pinto vertel het mij a.u.b.
  Deze keer ga je verdrinken dan ben ik benieuwd wie jullie de schuld gaan geven,


  Maak melding

 6. Links, rechts, links, rechts, links!
  Soh! Nu weet de dictator in Libië net
  als toentertijd de bevrijder van Cuba
  dat éne onzekere B te P een wakaman is.

  Wie weet nog wat keizer Bigi Mofo I zei
  toen hij uit Libië kwam?! Juist ja!
  Hij zou in een tent gaan wonen!

  Speciaal voor #2.

  “Wat doe je als het water je tot aan de lippen stijgt?”

  Wat dacht u van mensen martelen hun
  bezittingen in brand laten steken en ze
  vervolgens vermoorden en laten vermoorden.

  En je dan als lafaard in allerlei bochten
  wringen, want je wil niet voor het gerecht!


  Maak melding

 7. Een teken van verraad, zo zijn gelovigen nou eenmaal, erg egoïstisch zoals gewoonlijk dus. Ze verraden elkaar zonder blikken of blozen, en dat nu de nood bij de medegelovige aan de man is.

  Toen Surinamers een geweldige trap tegen de kont kreeg van haar voormalige moordenaarsbende (nederland) toen werdt gaddafi wel goed genoeg bevonden. Daarom zullen gelovigen nimmer gelukkig zijn noch geluk kennen, maar zullen steeds worden achtervolgt door pech, kommer en kwel, omdat ze nooit woord houden en telkens goddelijk gedrag (=laag gedrag) vertonen en zijn bovenal vervloekt door degenen die zij zo fanatiek eren….dus lekker lenen van een ander en daarna ruzie zoeken of heibel maken om het geldbedrag niet terug hoeven te betalen of de gelegenheid te baat nemen om het geleende geld met quasi bloedende neus in eigen zak te houden. Staat er niets geschreven in jullie boek der vervloekten(bijbel) over eer en geweten? Of lezen jullie er overheen op inspiratie van jullie vermadelijde god?

  Wat in Suriname dient te gebeuren is het volgende, precies zoals de hollanders eeuwen geleden hebben gedaan met de voorouders van de hottentotten en de kleine mensen in africa, terzake Timboektoe. Zoals de Hollanders deden he namens hun god; Eerst iedereen vanaf 5 jaar afmaken en dan de kleintjes heropvoeden naar eigen maatstaven en volgens eigen idee. Want zie, die arme mensen in africa en vooral de bosjesmannen denken daarom nog steeds dat hun nederlands hun voorouderlijke taal is en weten niet door gebrek aan scholing en geschiedvervalsing dat de hollanders en hun helpers ooit huis hebben gehouden en hun voorouders met genoegen hadden toegetakeld en afgeslacht als beesten.

  Kijk ook naar Zuid-Afrika ;De hollanders zoals Jan van Riebeeck, die in 1652 in Zuid-Afrika op Kaap de Goede Hoop een ver­versings­post heeft gesticht voor de VOC-sche­pen was een grond­dief, slavenhandelaar, veedief en onder­drukker van de zwarte bevolking aldaar. De Europeanen hebben evenals elders Zuid-africa niet ontdekt, doch slechts ge­schiedvervalsing gepleegd. Africa (= het vroegere Mesopotamïe) was er allang, waarin reeds duizenden jaren geleden zwarte volksstam­men in harmonie en vrede met elkaar leefden, totdat hebberige blanken kwamen en hun vrede, rust, levensbeschou­wing, geschie­denis en bescha­ving wreedaar­dig kwamen verstoren…..

  ….De geschiedenis van het zuide­lijkste puntje van Africa (= Zuid-africa), begon 2000 jaar geleden toen afrikaanse stammen naar het zuiden trokken om er nieuwe weidegronden voor hun veestapel te vinden. Veel afri­kaanse stammen leidden in die tijd al een nomadisch bestaan, en zodoende ontstonden in geheel afrika nieuwe stammen, nieuwe gebruiken, nieuwe communicatie-middelen (z.a. taal en spraak), leef­wij­ze en een nieuwe bescha­ving. Zo leefden deze stammen hon­derden jaren al in vrede met elkaar en hun omgeving, tot de hollan­ders kwamen, welke tevens de meest traumatische ervaring is geweest, die de zwarte inheemse volkeren ooit hebben meege­maakt…..

  …..De hollan­ders stalen het vee (ding siebing) en andere eigendommen van de bosjes­mannen en hottentotten. Jan van Riebeeck was een ordinaire boef en een witteboorden-misda­diger namens de VOC en de toenmalige religieuze-hollandse regering. Dus de bewering dat de hol­landers in africa de be­schaving hebben gebracht is een misdadig koloniaal verzinsel en walgelijk. De hollanders waren immers degenen die de manne­lijke slaven het huwe­lijk met vrouwelijke sla­ven verboden ten eigen voordele, want zij (= de vrouwelijke slaven) behoorden volgens hen alleen aan de blanke man toe. Dus zo werden de vrouwelijke slaven gedwon­gen om als bij­vrouw van de blanke man te dienen. Als gevolg daarvan ontstond uit deze vrouwelijke slaven een nieuw soort mensentype, die als uitschot werd behandeld door de blanke vaders en de rege­ring, en diezelfde onderdruk­kings­tak­tiek en kwaad­aardige werk­wijze hebben de hollanders en andere Europeanen ook in elders toege­past en voortgezet (zie Batavia, Jakarta) evenals in Suriname, dit nadat de hollanders de Surinen massaal hadden omgebracht door annexatie en slavernij en dit allemaal geinspireerd door hun kerk en godsdienst).

  Dus Bouters, venetiaan, pinto, neus, wikileaks, molenaar korsoe, cobie, etc. de boel daaro vanaf 5 jaar kop eraf, en over 10 jaar weten de overlevenden niet beter en wanneer ze erachter komen dat de klepel ergens anders hangt, dan zitten ze er zo diep in dat er geen heenweg meer mogelijk is.
  Dit deden de hollanders ook in Africa en waarom niet nogmaals toepassen als land en volk mee gebaat is volgens de wil van god en gods wil is wet. Dat weet elke goedgelovige als geen ander.

  Ik wil met genoegen de taak van slachting op me nemen zodat iedereen in de toekomst verschoond blijft, maar dan heb ik wel iets moois gebracht voor de Surinaamse gemeenschap, iemand moet het toch doen. Kijk wat Hitler allemaal heeft bewerkstelligt in Holland, uitkeringen, w.a.o. voor de ouderen, sociale voorzieningen, ziektewet etc., al deze dingen waren er voor Hitlers tijd niet aan de orde in holland, zo barbaars was en is het hollands volk en nog steeds. Al de genoemde voorzieningen heeft Hitler ingevoerd want als die man er niet was geweest zaten de hollanders nog steeds in de shit. Let op: vandaag de dag is de gekte wereldwijd zo gestegen dat dit soort taferelen ook in Suriname kunnen plaatsvinden zonder dat er een haan naar kraaien zal. Aan de nieuwe kolonisator adviseer ik; neem suriname over met harde hand en laat ze voelen wat Mao-se tung bedoelde met geloof is opium voor het volk, dan heb je in ieder geval minder kopzorgen, en over 10 jaar spreken suri’s bijna allemaal vloeiend chinees of portugees.

  Wat kan Suriname nu nog redden, niets en niemand, zelfs hun hele wapenarsenaal en manschappen stellen niets voor, hooguit tegen het eigen volk ageren is de regering als de kippen bij en voelen zich daarbij zooo geweldig. Groot van bouw maar klein en laf van hart. Dus god heeft jullie argumenten licht bevonden en derhalve reeds uitgeleverd en vergeven aan de huidige Meden en de Perzen. Time will tell.

  django


  Maak melding

 8. pinto,
  voorkomen is beter dan genezen.
  Je moet voorkomen dat het water tot aan jou lippen stijgt. stop met het propageren van achteruitgang, geweld, onderdrukking genocide en dictatuur.
  vertel eerlijk aan vooral de jongeren waarom suriname na 1982 werd geboycot door het buitenland.Bouterse heeft tot voor de moorden van 8 dec 1982 nog volop ontwikkelingshulp ontvangen van nederland, na die moorden heeft nederland terecht de geldkraan dichtgedraaid bouterse onderdrukte zijn eigen volk.
  Nu maakt weer de zelfde fout om met chavez en china in zee te gaan landen waar er geen democratie is.


  Maak melding

 9. Time will tell!

  Over enkele maanden zal dit zelfde Libie een grote rol spelen bij het uit de VN-commissie wippen van Suriname.

  Tegen de tijd dat de Libiers hun Dictator hebben verwijderd, start er wereldwijd een actie voor verwijdering van alle dictators en (MMM’s)Moordende Militaire Machthebbers.
  Wie is er dan aan de beurt?

  Time will tell!


  Maak melding

 10. geshiedenis@,

  Zoals je misschien (moet weten)weet geschiedenis,

  `Sirinamers gedragen zich graag dik,dik doenerig en vooral poenerig`.Én te véél bla,bla en bla die bla!!!!!! Vooral als zij tot de hogere KADERS behoren….Planetje dit,planetje dat…conrete resultaten….O,O EN nog maals 0,0.Om plannen tot één goed einde te brengen moet je volgens mij meer hebben,dan alleen bla,bla, b.v.kennes,geld,genoeg kundige/integere menskracht,middelen enz.,enz.Én vooral Menskracht die van aanpakken kaas hebben gegeten !!!!!! Kortom;Wat is nu `t geval daar in de Tropen……juist…… Money Wakes Bull Shite Toks !!!! Én niks anders. Máár voor hoe lang nog !!!!!!!????????

  Groet,ram,ram, (Veel wijsheid !)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.