Roy Khemradj directeur Surinaams Inspraak Orgaan

6

Met ingang van 1 maart 2011 is Roy Khemradj (55) benoemd tot directeur van het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO). Hij is de opvolger van Eddy Imanuel, die onlangs met pensioen is gegaan. Het SIO is de wettelijke gesprekspartner van het kabinet voor de integratie van Surinamers in Nederland.

Khemradj leidde van 2008 tot 2010 de Caribische afdeling van Radio Nederland Wereldomroep in Hilversum. Daarvoor was hij chef van de afdeling multiculturele radioprogramma’s van de Nederlandse Programma Stichting, de NPS. Khemradj geniet binnen de Surinaamse gemeenschap vooral bekendheid als eindredacteur van het radioprogramma Zorg en Hoop, een functie die hij ruim 20 jaar heeft vervuld.

royZijn kennis van de doelgroep en zijn netwerk wil hij inzetten om het brede Surinaamse belang in Nederland te behartigen en de Surinaamse gemeenschap zichtbaar op de politieke kaart te houden. “Het is een grote uitdaging om in dit bezuinigingsklimaat de Surinaamse belangen niet te laten ondersneeuwen”, aldus Khemradj.

6 REACTIES

 1. Ik heb al in het verleden gereageerd op het verschijnsel ‘SIO’.

  Mijns inziens, heeft het SIO weinig draagvlak binnen de totale Surinaamse gemeenschap in Nederland en dus een ondemocratische vertegenwoordiging.

  Ik weet zeker nooit inspraak gehad te hebben in het oprichten, althans in het aanstellen van vertegenwoordigers voor de Surineds in Nederland die het spreekbuis zijn naar het kabinet toe.

  Advies aan Roy Khemradj:’Ga eerst op zoek naar het draagvlak en wordt geen knuffelbeer van de politiek.’
  Srika


  Maak melding

 2. Hartelijk gefeliciteerd en heel veel wijsheid, sterkte en motivatie toegewenst.

  Uw Curriculum Vitae ziet er indrukwekkend uit en dit schept enerzijds verwachtingen en anderzijds verantwoordelijkheden aan u.

  Sterkte, gezondheid en passie toegewenst.


  Maak melding

 3. De beste stuurlui staan zoals altijd aan wal.
  Het is wel frappant dat iemand als Srika hier klaagt over inspraak ,draagvlak en spreekbuis om maar te zwijgen over knuffelbeer.
  Meneer Srika ook ik lees jou reactie hier op dit net wanneer het over suriname gaat dan rep jij met geen woord over draagvlak, inspraak en knuffelbeer.Ik zou zeggen wie de wereld wil veranderen eerst naar zich zelf moet kijken.Ik vindt Roy een kundig en integere man waar veel surinamers een voorbeeld aan kunnen nemen.


  Maak melding

 4. Die hele sio moet onmiddellijk opgedoekt worden..

  Leterlijk verspilling van de belasting betaler..

  Heeft totaal geen rol van betekenis..

  Welk rapport info heeft het sio de afgelopen 35 jaar gepresenteerd die enige waarde van betekenis heeft voor de suri-ned en of de nederlandse samenleving..

  Zonde van het geld,kon beter besteed worden,dit zijn alleen maar zakken vullers die voor zich zelf een werk gelegenheid scheppen..

  Wat heeft deze kemradj de afgelopen jaren via radio zorg en hoop kunnen betekenen voor de suris..

  De suris hebben zelf door eigen inzet kunnen profileren in deze maatschappij,met veel moeite hebben de suris zich kunnen bewijzen in nederland en hun plek opgeeist…


  Maak melding

 5. Heeeeeee, Srika@,
  misschien niet zo een slecht idee wat je voorstelt ! Laat Roy Khemradj nota hier van nemen.Een ding moet je niet ontkennen; hij is tenminste één van de Suri`s/Neds, die de lef(tijd neemt) heeft om zijn nek uit te steken ,én zich te roeren in `t publieke debat !Waar blijven al die andere `gewichtige` Suri/Neds??????

  Groet,ram,ram,(veel wijsheid)


  Maak melding

 6. Roy Khemradj is een integer mens die uitstraling heeft.
  Hij durft ten minste waarheid te vertellen over die Somohardjo en Brunswijk. Dat ze niet te vertrouwen zij en veranderen als kameleon of te wel een vat zonder boden, die rolt ook alle kanten op. Heeft geen stevige vaste plaats. Hielenlikkers.
  Zou heel juist en goed zijn als meer van zulke Surinamers zouden zijn.
  Achterlijke opmerking van Srika over knuffelbeer van media en te bedenken dat hij advies kan geven aan integer Roy.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.