Surinaamse krijgsraad voert tempo proces op

8

PARAMARIBO, 24 feb – Het tempo van het strafproces rond de Decembermoorden wordt opgevoerd. De eerstvolgende zitting is al over amper twee weken. Aanmerkelijk sneller dan doorgaans.

De druk van de werklast bij de rechterlijke macht liet zich anders steeds weer gelden. Dit keer besliste mr. Cynthia Valstein-Montnor anders. Ze bepaalde ook dat voormalig legertopman Ivan Graanoogst verplicht wordt te verschijnen. Hij negeerde de laatste oproep om als ontlastend getuige te verschijnen in de zaak van verdachte Desiré Bouterse. Ook zijn voormalige collega Etienne Boereveen liet verstek gaan.

Beiden waren opgeroepen namens de verdediging. Advocaat Irwin Kanhai staat erop dat Graanoogst gehoord wordt. Twee andere getuigen, de ex-militairen Wim Carbière en Jimmy Stolk, zeggen de verdachte Desiré Bouterse, niet gezien te hebben in het Fort Zeelandia. Dat was ten tijde van de moorden in het fort. Volgens Stolk was het de reeds overleden officier Paul Bhagwandas die hem opdroeg èèn van de latere slachtoffers naar het fort te brengen.

8 REACTIES

 1. Natuurlijk heeft niemand iets gezien.
  Wat verwacht je anders.
  Als je tegen Bouterse een belastende verklaring aflegt kan je meteen onderduiken en is je leven in Suriname en Nederland niet veilig meer.
  Dus iedereen houdt z,n mond en hoopt op een ernstige ziekte die alle problemen oplost.


  Maak melding

 2. Dit proces kun je het proces in Ultra rapid form noemen om het nu te verhaasten wil ik gezegd niet geloven de schuldigen komen zeker dood zijn wanneer er een vonnis komt.


  Maak melding

 3. Natuurlijk gaan zij nu de tempo van het stafproces op voeren !

  Het zit in de lijn van verwachting ! Alles in op dracht van …..Bouterse !!! Én niet anders ! Hij voelt het nu aan zijn wateren, dat de regering niet lang méér stand houd ! Het geest is binnen kort uit het fles! Wakker worden Volk!!!!!

  Groet, ram,ram (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 4. Daar gaan we weer…… Jongens het kost de staat alleen maar geld en nogeens geld. Stop met deze waanzin. Als het zo door gaat, overleven de rechters, verdachten en aanklagers dit proces niet. Velen zijn al vooroverleden.Stoppen met dit gedoe…. Laat dit over aan daders en hun geweten. Misschien is dat zelf een grotere straf.


  Maak melding

 5. De mensen die liegen en bedriegen in het voordeel van een massamoordenaar, dictator drugscrimineel, zou ik willen aanraden om te kijken wat er in libie gaande is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.