Regering Suriname verwacht geen geld uit gouddeal

23

PARAMARIBO, 23 feb – Het heeft er niet veel van dat de huidige regering zal profiteren van een eventuele overeenkomst met multinational New Mont. Dit zegt minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Voordat er echt goud gewonnen wordt en er ook geld komt, is de regeerperiode waarschijnlijk al afgelopen. De onderhandelingsstrategie is er ook naar.

Het wordt in elk geval een toekomstgerichte aanpak. “Het betekent dat we zullen werken voor de volgende generatie. Dus moeten we een zo goed mogelijke deal sluiten”, zegt Hok. Er komt een onderhandelingscommissie “om een overeenkomst neer te zetten waar wij tevreden over kunnen zijn. Als de overeenkomst er eenmaal is, valt er nog het een en ander te doen.

Zo moet er eerst nog een haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd. Die kan tot wel twee jaren gaan duren. “Dan komen de investeringen en dan kan het een beetje los gaan lopen. Als we in de loop van dit jaar een overeenkomst sluiten, zullen de feitelijke inkomsten misschien niet een in deze regeerperiode vallen. Suriname behoort tot de belangrijke goudproducenten. De overeenkomst moet dat onderstrepen”, aldus Hok.

23 REACTIES

 1. De zoveelste luchtballon van deze regering.
  Deze bandieten hebben nooit wat overgelaten aan de volgende generatie, het enige waar ze goed in zijn is hoe ze hun eigen zak en dat van hun familie en vrienden kunnen spekken.
  De NDP-ers zijn vergeten hoe ze reageerden toen het over Gregory rusland ging.


  Maak melding

 2. PARAMARIBO, 23 feb – Het heeft er niet veel van dat de huidige regering zal profiteren van een eventuele overeenkomst met multinational New Mont. Dit zegt minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH.

  Suriname behoort tot de belangrijke goudproducenten. De overeenkomst moet dat onderstrepen”, aldus Hok.

  Jim Hok NH

  Waarom niet gewoon de deal mat IAM Gold openbreken en een nieuwe contract met ze afsluiten die veel beter aansluit met de belangen van het land waarbij een meerderheids belang van de Surinaamse Overheid bedongen wordt van het bedrijf. dan de huidige 5% die nu n handen is van de Surinaamse Overheid.

  De rest van de Surinaamse Samenleving moet de komende jaren krom liggen om rond te kunnen komen met de nieuwe belastingverhogingen en door de devaluatie van de SRR.$ terwijl het Canadese bedrijf Iam Gold bedrijf miliarden $ winsten boekt met de verkoop van de Surrinaamse goudvoorraden in het buitenland. Binnenkort is het 25 februari de dag van de Revolutie waarbij het volk nogmaals aan herinnert wordt hoe belangrijk het is om goed om te gaan met de natuurlijke rijkdommen van het land. Maar vraag mij dikwijls af heeft dit wel nut als buitenlandse bedrijven de lachende derde zijn.


  Maak melding

 3. Ha Ha ha, sliep uit. Maak dat maar de kat wijs. Jullie bedoelen vast en zeker dat jullie geen geld BOVEN de tafel verwachten. ONDER de tafel is alles al geregeld.


  Maak melding

 4. De opzettelijke negativiteit druipt van de titel van dit artikel af. De invalshoek van de opsteller van dit artikel is om de onderhandelingen in een kwaad daglicht te stellen.

  Ik wacht rustig op betrouwbare bronnen als De Ware Tijd en StarNieuws om te lezen wat Hok precies heeft gezegd. DBS en soortige zijn er constant op uit om alles van deze regering eronderuit te halen.


  Maak melding

 5. Elk “democraties”land krijgt de regering die het gekozen heeft.Ook als het zakkenrollers zijn en als de Surinaamse beroepsbevolking nu een de belasting gaat betalen die het hoort te betalen in plaats van te lopen hosselen gaat het vast beter.


  Maak melding

 6. Ik heet paisa dus ik ben geld. Surinaamse producten wil Trinidad niet. Brazilianen willen Surinaamse paspoort niet. Niemand wil de Surinaamse stok in de Surinaamse bodem steken om vervolgens geld van te plukken.

  De Duitse Goslar ligt nog steeds in de Surinaamse modder.

  Wij Surinamers zijn een trotse etnische mengelmoes (nog steeds geen volk). We kunnen wel de heerlijke Surinaamse warme gebakken lucht in ademen en zuivere Surinaamse kwikwater drinken. Lang leve de goudconcessies van Brunsi.


  Maak melding

 7. Ray2/ Kun je je nog herinneren dat tijdens de afgelopen verkiezingen van 2010 het een voornemen was van de MEGA-Combinatie, om de deal met Iamgold open te breken. En toen ging plotseling de toenmalige minister van Natuurlijke Hulpbronnen het namens het Front o.l.v. Vene en Sardjoe het ‘snel even doen’. De aard van de beestjes. Slechts om Bouterses NDP namens het Front “een hak te zetten”. Stom, stom, stom. . . Front kreeg toen denk ik nog 10% van “iets” bovenop het contract. En klaar was kees. En de N.P.s. en de V.H.P. onder leiding van Vene en Sardjoe maar lachen. Walgelijk. Dus het voor de derde maal proberen open te breken van deze deal, maakt internationaal beslist GEEN gezonde indruk. Maar wie weet. Trouwens, verkijk je NIET op de verborgen valkuilen intussen d.m.v. “clausules” binnen deze multinational overeenkomst. Als je Vene en Sardjoe tenminste goed kent. Net mr. Bean. Maar de tijd zal ook deze pijnlijke wond moeten helen.

  http://www.youtube.com/watch?v=3hNkUyQaXwE


  Maak melding

 8. Ray2/Nog dit. Heb je je weleens afgevraagd hoe het in godsnaam kan, dat ondanks de V.H.P. met al haar ondernemerskennis en intellectuelen enz. in een samenwerkingsverband binnen het Nieuw Front, toch zo’n contract heeft laten plaatsvinden. Ze waren er toch ook allemaal zelf bij????????? En waarom hebben ze geen vin geroerd. Geen enkel protest, GEEN NIETS!!! Was de V.H.P. op de één of andere manier aan handen en voeten gebonden? Dit in vergelijking met hoe zij momenteel zo vreselijk tekeer gaan tegen de huidige regering? Een kind wordt verkracht in de woonkamer en vraagt de agent aan de moeder: Maar waar was u dan mevrouw. Zegt de moeder: Hmmm. . . ik keek TV. En de vader dan: Hmmm…op het toilet. Vandaar dat ik van mening ben dat deze politieke partij ‘vreselijk stinkt’!


  Maak melding

 9. Ik ben het eens met min HOk , eerst planten en dan oogsten .
  maar dat is kenbaar niet duidelijk voor de graaiers , ze willen niet planten maar wel oogsten .
  mensen niet denken dat su nog een bananen republiek is na augustus 2010 is verleden tijd , SRANANG SA WINIE ……..


  Maak melding

 10. En krijgen we nog informatie over de deal die gesloten is/wordt? Die zou toch geweldig zijn! Dus kom op vertel.

  Of is de tjuku nog in onderhandeling?


  Maak melding

 11. Goudconcessies uitgegeven aan kabinetsleden en aan Brunswijk. Wie houdt wie voor de gek. Propaganda draait op volle toeren baja. Deng ka fenie tak a volk dong ma a no de na baka.


  Maak melding

 12. Ondertussen heeft Brunswijk wel al de nodige goudconcessies via vriend Bouterse ontvangen.
  Wat een gore corrupte zooi. En iedereen staat er bij en kijkt ernaar.
  En het Surinaamse volk kan de eindjes al lang niet meer aan elkaar knopen terwijl Bouterse en co het land leegplunderen.


  Maak melding

 13. “Regering Suriname verwacht geen geld uit gouddeal”

  Wat een onbekwame sukkels zijn het toch ook!
  Dan doe je toch wel heel veel fout, over onbekwaamheid gesproken, of wacht…

  Bekeken van uit het standpunt van een professionele graaier…

  Slim gespeeld, onder de tafel zijn de zakken reeds gevuld, dus blijft er niks meer over voor het volk!

  Geachte Surinamers, we behoren (op papier) tot de rijkste landen v/d wereld, maar het goud is er nu even niet, sorry!


  Maak melding

 14. wat een teleur stelling
  eerst veel lawaai maken,over ordenen,dan in
  het buitenland te proberen te onderhandelen
  over de goud prijs,en een ieder wijs maken
  dat er veel geld komt.
  ik zou zeggen:je moet eerst de beer geschoten
  hebben,voor je zijn huid kan verkopen


  Maak melding

 15. Wat ze in Suriname niet begrepen hebben is dat deze grote bedrijven hun tijd hebben met landen die ze mee onderhandelen want ze weten wel dat landen als Suriname dringend rondlopen om er een deal tot stand te krijgen. Hoe langer het duurt des te voordele voor hun.De eeuwige vraag van mij is waarom kan men niet een eigen goudbedrijf opzetten zoals het geweest is met Staatsolie er zijn genoeg grote koppen in het land die zouden meewerken.Is het zo dat het land zijn goud voor niets wil weggeven dan komen de komende generaties deze regeringen ter vragen stellen wat ze met alle rijkdommen van het land gedaan hebben.Over een jaar of tien komen zeker de SurNed in Nederland geen geld meer naar Suriname sturen want ze zijn dan zodanig ingeburgerd dat ze zich als Hollanders gevoelen en niet als Surinamers dat heb je reeds met de jonge Caribische generatie in Engeland.Daarom zeg ik denk aan de generatie van morgen,dit is het geval van vele dictators in Noord Afrika geweest ze zagen de komende generaties niet en moesten nu verdwijnen.


  Maak melding

 16. Achteraf gezien nog veel stommer, dan we al dachten, dat ze de receptie van Obama hebben laten schieten voor een deal waar zij zelf geen profijt van zullen hebben. New Mont had best een uurtje kunnen wachten. Bouterse had zijn image kunnen opvijzelen door samen met Obama op de foto te gaan, nu is hij slechts onsterfelijk belachelijk dat hij Obama links heeft laten liggen voor een gesprek met New Mont, of is dit ook een van de sterke verhalen in de trant van ‘op de vlucht in de rug geschoten?”. Regeren is vooruitzien, hadden ze dit eenvoudige gegeven niet kunnen voorzien?


  Maak melding

 17. het feit dat de huidige lijders i am gold met rust laat moet wel een rede hebben.
  de lijders kunnen de surinamers alles maken alles verhogen steeds weer het volk laten betalen maar suralco met rust laten voor de foute energe deal en i am gold met rust laten voor nog meer foute deals.hier moet er zwijggeld stromen anders kan het niet.
  als je je land laat leegzuigen terwijl je het weet ben je een abanie en die zijn er .
  rusland aan de tand voelen.alibux ook.
  als blijk dat vaderlandsliefde niet ten grondsslag ligt aan deze deals kunnen we corruptie zeker aan tonen. deze bedrijven moeten geld onder tafel geven om deze voor land en volk onvoordelige deals te kunnen sluiten.bouterse heeft geen drive meer hij is uitgeblust.
  patriot


  Maak melding

 18. Cynthia Mclouid heeft gelijk met haar kreet.Welkom El Dorado.So so lafoe.

  @18

  Een moordenaar wordt niet op de receptie van Obama uitgenodigd.Zijn minister van buitenlandse zaken mocht er wel heen maar uit solidariteit met bout deed hij dat niet.

  Cobie.


  Maak melding

 19. JoJo ,Ik verdedig de regering niet , maar je moet beter lezen! De regering verwacht tijdens HAAR ZITTINGSPERIODE geen geld uit deze deal te zien, dat is iets anders dan jij zegt, namelijk: “Regering Suriname verwacht GEEN geld uit gouddeal”. In de toekomst verwachten ze WEL geld te zien voor Suriname, laten we hopen dat er dan een beter team aan de macht is.


  Maak melding

 20. Ray2/Nog dit. Heb je je weleens afgevraagd hoe het in godsnaam kan, dat ondanks de V.H.P. met al haar ondernemerskennis en intellectuelen enz. in een samenwerkingsverband binnen het Nieuw Front, toch zo’n contract heeft laten plaatsvinden. Ze waren er toch ook allemaal zelf bij????????? En waarom hebben ze geen vin geroerd. Geen enkel protest, GEEN NIETS!!! Was de V.H.P. op de één of andere manier aan handen en voeten gebonden? Dit in vergelijking met hoe zij momenteel zo vreselijk tekeer gaan tegen de huidige regering?

  Tamara
  Dat zijn hele moeilijke vragen die je stelt wellicht kan een parlementaire onderzoek hier over meer helderheid geven hoe de deal met het Canadese bedrijf IAM Gold en de Surinaamse Overheid tot stand gekomen is tijdens de regeerperiode van (NF)Ronald Venitiaan.


  Maak melding

 21. @ tamara ,
  lees ook andere nieuws forums misschien wordt je iets wijzer. Deze nieuwe regering kan en mag de IAM GOLD deal tegen het licht houden en ook vrij om het open te breken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.