Eis 9 jaar voor cocaïne smokkel in trolleys

4

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag bij de rechtbank op Schiphol negen jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen de 47-jarige Frencel B. uit Capelle aan den IJssel. Justitie ziet de man als een van de hoofdverdachten in een omvangrijke drugszaak, waarbij cocaïne is gesmokkeld in cateringtrolleys in KLM-vliegtuigen.

Tijdens het onderzoek namen de autoriteiten ruim 33 kilo cocaïne in beslag. De drugslijn liep volgens het OM vanuit Colombia via Curacao, Bonaire en Suriname naar Schiphol. In totaal moeten deze weken zeventien verdachten terechtstaan. Van hen waren dertien mensen medewerker van het dienstverlenende bedrijf KCS, dat de catering en schoonmaak verzorgt in KLM-vliegtuigen.

cocaOok B. werkte bij dat bedrijf. De officier van justitie meent dat hij een sturende, bemiddelende en coördinerende rol heeft gespeeld bij meerdere drugstransporten. B. sprak dat huilend tegen, nadat hij de eis van negen jaar had aangehoord. Maar volgens de officier heeft hij een koele en berekenende inschatting gemaakt van de risico’s en gedacht dat misdaad loont. De rechtbank doet 25 februari uitspraak in alle zaken.

4 REACTIES

  1. Maar 9 jaren?? Jammer!! Nederland pak deze boeven en gelijk 16 of meerdere jaren eenzaam opsluiten en laat een voorbeeld voor de anderen zijn! 1 gram of tonnen, gelijk 18 jaren! zonder excuus verdomme!

    Wanneer je dat doet is een buitengewoon zaak! opgeruimd staat netjes!!


    Maak melding

  2. Deze Frencel heeft geluk dat hij niet in Thailand of Singapore is opgepakt. De straf is nog te licht, gewoon levenslang dan pas zullen ze het afleren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.