President Suriname benoemt rechter eigen proces

54

PARAMARIBO, 11 jan – President Desiré Bouterse moet een nieuwe militaire rechter benoemen. Dit aanstaande lid van het Hof van Justitie krijgt ook het proces rond de Decembermoorden te behandelen. Bouterse heeft nu ook het tempo van het proces in de hand.

Het proces is al uitgesteld voor onbepaalde tijd. Het Hof van Justitie wil de benoeming afwachten. Kolonel Iwan Amatdasim, één van de twee rechters in de militaire kamer van het proces, is onlangs overleden. De enige overgebleven militaire rechter, Mike Cooper, kan het werk niet alleen aan. Het Hof wil zo snel mogelijk aanvullen. Minister Lamuré Latour van Defensie moet nu een kandidaat aanwijzen. Die wordt dan bij Bouterse voorgedragen.

Het voordragen doet minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie. Hoe lang het allemaal duurt, ligt helemaal aan het tempo van de regering. Bouterse behoort tot de groep militairen die verdacht worden van betrokkenheid bij de moorden. Zij verschijnen voor de militaire kamer. Bouterse ontkent elke betrokkenheid. Wel zegt hij ‘politiek verantwoordelijk’ te zijn, omdat hij toen bevelhebber was. Een kort voor zijn aantreden aangekondigd publiekelijk excuus, kwam nooit.

54 REACTIES

 1. Het verbaasd me niets. De reden waarom dhr. Misiedjan aangesteld is als minister van Juspol. O.a. om het proces tegen Bouterse te kunnen manipuleren.


  Maak melding

 2. Wat een Poppenkast weer zeg, pure geld- en tijdverspilling.

  Het zal er wel nooit van komen, maar ik zat zo te dromen…

  Wanneer wordt die Bouterse nou eens uit zijn lijden verlost!

  Daarna de rest van het zooitje corrupte misdadige zelfverrijkende graaiers publiekelijk laten afzinken in de Surinamerivier!

  Vervolgens al hun mee profiterende familieleden en vriendenkring het land uittrappen en Persona non grata verklaren.
  Al hun illegaal verkregen bezittingen teruggeven aan het volk/staatskas.

  Pas dan is het volk van Suriname verlost van de vloek!

  En kan het volk van Suriname eindelijk opnieuw beginnen, met schone mensen de nieuwe verkiezingen in maar dan met een eerlijk kiesstelsel!, om zo aan de echte opbouw van het land te werken.

  JoJo.


  Maak melding

 3. Voor de gelovigen onder ons is het duidelijk dat God heeft bepaald dat deze man, DD Bouterse Zijne Excellentie President van Suriname niet in de gevangenis thuis hoort , maar dient het mooie land Suriname tot grote ontwikkeling te brengen , tot een top land binnen 10 tot 20 jaren. Voor de tegestanders zeg : doe geen moeite om tegen Gods Wil te strijden, het is alleen maar verloren tijd. Voor degene die gevallen zijn tijdens de revolitie , is de offering die deze natie moest brengen voor bewustwoording en bevrijding van de geest tegen het kolonialisme.


  Maak melding

 4. Wat wordt er weer gezeurd? De rechterlijke macht is toch onafhankelijk? Scheiding der machten, trias politica, we zijn weer een rechtstaat….etc etc etc…..wat is “het” probleem?


  Maak melding

 5. En dan gaat er weer zoveel tijd in zitten en geloof me: Bouta mag de tijd bepalen en ok de rechter mag hij aanwijzen ! EEN keer raden wat de conclusie zal zijn .
  Ik weet het in ieder geval wel.
  Su is ten gronde gericht.
  Jammer en nog eens jammer.
  Het is de schuld van onze eigen surinamers.
  A tang so


  Maak melding

 6. Ongekend en ongehoord, de sadistische en martelende moordenaar die zelf zijn eigen rechters mag behalen??!!

  SME heeft zich hiermee ongelovelijk belachelijk gemaakt. Walgelijk, onmenselijk, onwaardig.


  Maak melding

 7. Wel,wel,wel, The SOAP just GOES on?

  Wat verwacht elk weldenkend mens in SME wat de uitkomst zal zijn van de benoeming/afhandeling van dit proces?

  Zal de man iemand benoemen die hem vervolgens zal durven veroordelen?

  Zal de benoemde rechter het aandurven een onpartijdige uitspraak/veroordeling te doen die de president niet zal bevallen?

  Mijn advies: Stop dit hele gedoe (proces) want Suriname maakt zich hoe langer hoe belachelijker. Uiteraard niet fijn voor de nabestaanden, maar ook geen goede afronding/afsluiting, maar dit is je
  reinste POPPENKAST.

  Als DDB een persoon met enige GUTS is, en weet dat er ooit dingen zijn gebeurd/gedaan die liever niet hadden moeten gebeuren,dan toont hij zich een MAN met BALLEN door eenmaal publiekelijk zijn excuses aan te bieden aan het Surinaams volk, de nabestaanden in het bijzonder,en ook de nabestaanden van ander militaire acties (Moiwana etc. etc.) en sluiten wij dit hoofdstuk voor eens en voor ALTIJD af.

  Men vraagt niet erom mensen in de cel te doen belanden. Daar gaat het velen allang niet meer om na meer dan 28 jaar ,maar men verlangt wel naar een fatsoenlijke afsluiting van dit hoofdstuk. That’s all.

  So DDB have the GUTS and close the case like a MAN.

  P.s. Hope YOU HAVE THE GUTS.


  Maak melding

 8. Nu heeft hij alle de drie machten verworven en ook nog zonder een salvo te lossen!Of een telefoontje te plegen.Ik zie hem al grijnzend naar Zeelandia wijzen…

  Cobie.


  Maak melding

 9. Hilarisch in een woord.
  Misiedjan has allready said that he is al gelukt and that Santhoki is a mislukkeling geweest. Now he has the chance om more te gelukken, because he must do the voordracht.


  Maak melding

 10. jonge jonge het moet niet nog gekker worden mang ,en dan de domme annhanger van de massamoordenaar beweren dat het nog goed kom ja tuurlijk voor de massamoordenaar wel cker maar niet voor het Surinaamsevolk en Suriname .Dat een massamoordenaar een eigen rechtergaat benoemen om hem te straffen wie geloof nog in dit proces nog ???????????????? je kan het raden .


  Maak melding

 11. Laat een rechter binnen no time uitspraak doen.
  Dan zijn alle verhalen de rechter gepaseerd, dan kan niemand meer beschuldigingen uiten.

  Omdat dit proces zo geforceerd is dat men door het bos zelfs geen enkel boom meer ziet staan.


  Maak melding

 12. Ik ben geen bouta aanhanger, maar dit is iets wat hem in de schoot is geworpen. De procedure is nou eenmaal zo.

  Het gezeik gaat pas goed beginnen als Minister Lamuré Latour van Defensie een kandidaat geeft aangewezen, die vervolgens door minister Misiedjan van Justitie & Politie wordt voorgedragen. Vervolgens wordt deze kandidaat om wat voor legitieme reden(en) dan ook, door bouta ook afgewezen.

  Dit is dus een dilemma van heb je me daar. Maar één ding is zeker. De buitenwacht zal nu weer alle ogen op Suriname richten.


  Maak melding

 13. Kan Zijne Exelentie er wat aan doen, aan deze samenloop van omstandigheden?! De aanklagers hebben veel te laat ’t proces gestart. De heer Bouterse heeft zelf moet vragen wanneer beginnen jullie. Want er kwam maar geen aanklacht. Wel ging men voor elke verliezing roepen. Zelfs die Gilds! We weten nu hoe ’t is afgelopen met hem. mr. Ivan Kanhai lijkt me geen slecht idee. Of Spong die ’t altijd beter weet. Ach ja! Die kan niet. Hij is ook ’n veroordeelde. ( wegens naaktlopen in ’n gebied waar moeders met hun kinderen wandelen) De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Ze moeten nu ’n hele goeie kroongetuige zien te vinden. Is dit trouwens ook ’n politiekproces?


  Maak melding

 14. Laat de president toch een keer zijn werk doen, dat gemopper van de mensen die het allemaal beter weten. Zo zijn Surinamers nou altijd.


  Maak melding

 15. Hoop niet dat de overgebleven rechter in de krijgsraad komt te (ontvallen,/verdwijning….)En de nieuwe rechter die straks benoemd wordt door BOUTERSE anders beoordeeld dan op een werkelijke manier dient af te handelen.


  Maak melding

 16. Voor- en tegenstanders van deze regering hebben het nakijken. De sluwe vos Bouterse draait een ieder een rad voor ogen en zet de democratie en justitie volledig naar z’n hand.
  Is het nog niet duidelijk dat er in Suriname nog maar slechts een schijnvrijheid is.


  Maak melding

 17. @Henky

  Te laat gestart? Ja het had eerder moeten starten maar je vergeet dat DDB ook alles gedaan heeft om het proces te vertragen en met veel succes. En toegegeven het heeft er wel heel sterk de schijn van dat het ook de rechters heel welgevallig is als het proces vertraagd.

  Blijkbaar heeft niemand in SME het lef deze wanstaltige moordenaar aan te pakken. 😡
  Ze zullen het voelen. Maar dan is het te laat.


  Maak melding

 18. Surinamers waar ook ter wereld

  Paramaribo – Suriname is over 10 tot 20 jaar een sociaal, economisch en cultureel succesverhaal,
  waarover in heel Latijns-Amerika en daarbuiten zal worden gesproken.
  Dit zal onder andere gebeuren met juiste politiek-bestuurlijke opbouw, samenlevingsopbouw,
  correcte inzet van zowel het menselijk kapitaal als de natuurlijke hulpbronnen van het land.

  Zo luidt de voorspelling van president Desi Bouterse in zijn nieuwjaarsboodschap aan de natie.

  And I am telling you
  I’m not going to jail
  To be President and Commander in Chief is the best job i’ve ever know.
  There’s no way I can do time,
  No, no, no, no way,
  No, no, no, no way I’m livin’ without Sranan.
  I’m not livin’ without my wealth.
  I don’t want to be free of my Guilty Conscience .
  I’m stayin’,
  I’m stayin’,
  And you, and you, you’re gonna love me.
  Ooh, you’re gonna love me.

  And I am telling you
  I’m not going ,
  Even though the rough times are showing.
  There’s just no way iam going to jail,
  There’s no way iam doing time for the crime
  We’re part of the same place.
  We’re part of the same time.
  We both share the same blood.
  We both have the same mind.
  And time and time we have so much to share,

  No, no, no,
  No, no, no,
  I’m not wakin’ up tomorrow mornin’
  And findin’ that there’s nobody there.
  People, there’s no way,
  No, no, no, no way I’m livin’ without my wealth.
  I’m not livin’ without a figth.
  You see, there’s just no way,
  There’s no way.

  Tear down the mountains,
  Yell, scream and shout.
  You can say what you want,
  I’m not walkin’ out.
  Stop all the rivers,
  Push, strike, and kill.
  I’m not gonna leave Sranan,
  There’s no way I will.

  And I am telling you
  I’m not going to jail.
  To be the president and commander in chief is the best best job i’ve ever know.
  There’s no way I can ever, ever can go to jail,
  No, no, no, no way,
  No, no, no, no way I’m livin’ without Sranan.
  Oh, I’m not livin’ without a figth,
  I’m stayin’,

  I’m not livin’ without my wealth.
  I don’t wanna be free of my Guilty Conscience .

  I’m stayin’,
  And you, and you,
  You’re gonna love me.
  Oh, hey, you’re gonna love me,
  Yes, ah, ooh, ooh, love me,
  Ooh, ooh, ooh, love me,
  Love me,
  Love me,
  Love me,
  Love me.
  You’re gonna love me.

  Wat surinamers al decennia lang hebben meegemaakt en meemaken is tof.

  Hij is een democratisch gekozen president en morgen gewoon weer “burger”( hoop ik), als het volk hem niet meer wilt.

  Door een gelovige.


  Maak melding

 19. Beste surinamers in suriname, surinamers in nederland dit proces is goed voor een verfilming 1 en 1 is 3 want er wordt toneel gespeeld met dit proces.wat mij opvalt dat alle namen die ik tot nu toe ben tegen gekomen in dit proces of ergens op een belangerijke post ooit onder baas bouta hebben gewerkt. wijlen amatdasin jaren tachtig sergeant majoor . mike coper .luitenant hoofd MGD jaren tachtig, rechter Elgin luitentant jaren tachtig . hudige bevelhebber jaren tachtig sergeant majoor, toekomstige bevelhebber jaren tachtig sergeant, ongeacht welke officier men zal benoemen als rechter deze heeft ooit de revo gedient glenn sedney jaren tachtig hoofd S1 inlichtinge dienst oud bevelhebber . dus u ziet het een ieder heeft te maken met baas. misschien zou men ned of amerika moeten vragen voor een militaire rechter .anders gaat dit de nieuwe 1 en 1 is 3 toneel stuk worden , of durven die zelf ook niet een toneel stuk te schrijven over dit proces


  Maak melding

 20. Dat dit proces zo lang geduurd heeft moeten we de schuld aan president Venetiaan toe schrijven.
  Bouterse moet nu zijn eigen rechter installeren vind ik heel vreemd, op deze website heb ik hoe vaak niet kunnen lezen dat Bouterse een moordenaar is.Er wordt haast nooit gesproken over wat de vermoorden van plan waren te doen en als het hun gelukt wat was er dan gebeurd.De meeste mensen beginnen zoetjesaan te begrijpen dat dit proces tot niets lijdt.


  Maak melding

 21. Tempoh
  Doe mij de genoegen en vergelijk niet Sadam met Bouterse.Sadam die bracht zijn Stiefvader , zijn broer en duizenden mensen om het leven en als het zo zou zijn met je vergelijking dan hadden de Amerikanen hem reeds lang om het leven gebracht en zeker de Hollanders.


  Maak melding

 22. Er zijn grote zaken en er zijn kleine zaken, maar er zijn geen onbeduidende zaken.

  Worong no e waka fu soso.

  Wanneer de staatsvieligheid in het gedrang komt you have to do what you can with what you have, where you are, om zelf niet te worden ingepakt.

  Tie a knot and hang on………!!!


  Maak melding

 23. President Desiré Bouterse moet een nieuwe militaire rechter benoemen.
  Het 8 dec proces is een gepasseerd station zou Bouterse zeggen.
  Hij is druk bezig met belangerijker zaken.
  Dus benoeming wordt de eerste 10 jaren uitgesteld.Hij reist op zijn gemak verder en passeert de ene station naar de andere.
  Het eind station is nog niet in zicht.
  Ook voor Bouterse tikt de klok verder.Vroeg of laat zal hij ook het “Eind Station” bereiken en dan staat er vast wel iemand met een gedenkbordje met de tekst:
  “Gepasseerd Station”


  Maak melding

 24. A kek@,
  Zullen wij je ouwe T-.ante maar voordragen als rechter?

  Jij bent een van de weinigen, die niet door heeft dat het die authentieken zelf zijn, die zich keren tegen dit huichelproces.

  De partij ten andere zijde heeft al minimaal 80 militairen de pijp uit geholpen. Waar is nu het wachten op? Op nog meer rotsooi in dit land?

  Waar blijft gerechtigheid en vrede?


  Maak melding

 25. Speciaal voor pinto wat achtergrond gegevens.

  Het proces sleept nu al meer dan 3 jaar voort. De voorgaande vertraging was omdat geen enkele van de door Kanhai opgeroepen getuigen verschenen was. Ze wisten wel dat ze gedaagd waren maar Kanhai had hoogst waarschijnlijk duidelijke instructies gegeven aan die 19 matie van DDB om het exploit niet in ontvangst te nemen en niet te verschijnen. Kortom weer een zoveelste actie van DDB waarin hij de rechtsgang belemmerd. Vreemd gedrag van iemand die in alle tonen beweerd onschuldig te zijn.

  En dan een ander bericht in de krant dat ons mogelijke toekomst beeld schets. De drugsoorlog in Mexico waar de bendes elkaar maar vooral de onschuldige bevolking uitmoorden. Dit jaar meer dan 15.000 doden op een bevolking van 111. miljoen. Dat is vergelijkbaar met circa 280 drugsgerelateerde doden in SME. Wordt dat ons toekomst perspectief??


  Maak melding

 26. jammer ja jammer dat wij surinamers zo negatief zijn ingesteld haat en nijd afgunst dat leeft in jullie,waarom laten jullie die man niet rustig zijn werk doen ,hij is door het volk gekozen geef hem dan het voordeel van de twijfel in plaats van lopen oordelen wie geeft jullie het recht daartoe ,GOD is de enige rechtvaardige rechter die over zijn kinderen mag oordelen niet jullie daarom komen jullie niet vooruit,dit is GODS WIL dat geschiede dat DDB PRESIDENT VAN SURINAME is geworden en hij zal nooit de gevangenis in gaan want hij is geen moordenaar maar de MESSIAS en ofjullie dat leuk vinden of niet dit is GODS wil ja dus leggen jullie je erbij neer bikasi no wan libi sma no kan feti nang GADO.GODS ZEGEN allemaal.


  Maak melding

 27. sranang oema,
  Het was zeker ook Gods wil dat
  vijftien Surinamers geslacht zijn?

  Ga je schamen,schaam je vooral als vrouw
  die kinderen,dus leven kan voortbrengen.
  als het jouw kinderen waren had je anders
  gepiept.Wat een waanzin.


  Maak melding

 28. sranang oema welke God bedoel je?
  Die van de Zwaar gedeprimeerde adventisten?

  Messias??????
  Kuddedieren zijn volgelingen van een messias,
  mensen die een eigen WIL van God hebben gekregen niet!

  Soooo lowwwwww
  Throwing up…


  Maak melding

 29. mischien moeten ze venetiaan even benoemen tot president om de rechter te beedigen,ik begrijp sommige forum leden niet ddb is de president het is niet anders hou de discusie eerlijk.


  Maak melding

 30. @Dokter Soul

  sranang oema is hoogst waarschijnlijk en kerel die bij 7 vrouwen kinderen heeft en zich hier voordoet als vrouw omdat dit een andere sfeer schept met meer sympathie voor de onnozele postings.


  Maak melding

 31. Nr.39 Dokter Zool ,
  De dood van de 14 surinamers en 1 nederlander is het gevolg van de gepleegde
  verwerpelijke verradelijke staatsondermijnende activiteiten in onze Republiek Suriname , deze met het oogmerk om de toenmalige “Nationaal Gezag” om ver te werpen, zo nodig te liquideren en onze souvereine Republiek wederom onder de invloedsfeer van het Koninkrijk Der Nederlanden te huisvesten .
  Rekenen op jouw valide intellect ;
  -Wie orkestreert de staatsgreep van 1980 ???
  -Wie faciliteert en financieert de contra-revolutionaire actie’s???
  -Wie had tig pogingen ondernomen om Republiek
  Suriname internationaal politiek en economisch te isoleren ???
  -Wie had de plegers van de verijdelde tegen-coups van alle benodigde faciliteiten voorzien ???
  -Wie had een invasie-plan ontworpen om Republiek Suriname militair binnen te vallen?
  -Toen de nederlandse invasie-plan (1981) niet te realiseren was , wie was de fervente pleiter en initiatief-nemer voor een internationale militaire interventie-macht (1986)???
  -Last but not least ; Waarom investeerde Olland miljoenen Euro’s voor het bedrijven van de destabilasatie-proces en waarom zijn ze gebrand om D.D.Bouterse veroordeelt te krijgen ???
  Resumerend: Subversieve activiteiten (vooral wanneer het nationaal veiligheid in gevaar komt te staan)wordt door geen enkel souvereine staat getolereerd ,zowel voor een communistische- als democratische staat .
  Dokter Zool:”kan jij een nationaal regering op deze planeet die landverraders met fluwelen-handschoenen over hun bolletje aait ” voor de forum-gebruikers noemen ???
  Herleest de nederlandse geschiedenis ten tijde van de 2e wereld-oorlog en vertelt de forum-gebruikers wat de nederlandse verzetstrijders met vermeende landverraders (collaborateurs)hadden gedaan !!!!
  Meer dan 30 jaar lopen jullie nog te zeiken omtrent het “gevolg” van de verwerpelijke verraderlijke staatsondermijnende misdaden van landveraders , is het nu geen tijd om “reden” van de daadwerkelijke agressor en
  veroorzaker te belichten ???

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 32. # Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
  # Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
  # Reacties moeten betrekking hebben op dit nieuwsbericht
  # Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door

  Net als in Suriname ; ik bedoel wat rest je nog met zoveel onrecht ?

  net als een belg die wil uitleggen wat intelligentie is en zijn hand op z’n gezicht plakt;

  weet je in die tijd vroeg iedereen zich af hoe het toch kwam dat alleen de militairen vonden dat het goed ging in het land; de mop van een graaiende doctor in de anus van bouterse op zoek naar z’n ogen illustreerd dit op een juiste wijze; veel militairen zijn boellers; dat waren de nazi’s ook dat maakte hun in het begin onverslaanbaar; (niet te vergeten de holocaust die ze aan het creeren waren) echter wat is er van ze(de nazi’s dus) over gebleven ? precies; een hoopje stront ; dus tja , als je eigen rechter wilt spelen ; dan moet je voor de consequenties instaan .

  Want zoals je weet is je anus om te poepen dus schijt elke dag op ze ; dan hoef jij niet in de stank te zitten ; laten ze die poep ruiken; want dat willen ze zo graag.

  as you know it’s a wild wild west !


  Maak melding

 33. @sempa

  Nergens maar dan ook nergens is enig bewijs geleverd dat de 15 december doden allen betrokken zijn bij een poging tot staatsgreep. En zelfs al was dit zo dan nog is dit geen enkele reden waarom zijn zonder enige vorm van proces en na zware marteling gedood moesten worden.

  Feit dat jij met die verhalen komt bewijst slechts dat JIJ niet over de nodige intelectule vermogens beschikt om zelfs de meest botte en flagrante OCER-leugen te door zien. Ik heb werkelijk medelijden met je want met zekerheid kan gezegd worden dat jij je hele leven lang opgelicht en gen..it gaat worden.


  Maak melding

 34. Bouterse heeft absolut,geen integere bedoelingen met Suriname! Hij duidelijk voor zich zelf bezig…….!!!!!! Stemmers op de NDP bedank hè!!!!!!!!!!!

  Dit is jullie eigen cadoooo..Komende jaren worden jullie weer minimaal aantal decenia`s achteruit gezet!!!!!!

  Groet,ram,ram, (Veel wijsheid)


  Maak melding

 35. Hallo Neus,

  Sempa bewijst keer op keer weer een typische representant te zijn van de typische Bouterse aanhanger die deze ‘staatsgevaarlijke personen” in plaats van voor het gerecht te slepen maar direct als honden liet afschieten zonder vorm van proces en die later probeert goed te praten met allerlei complot onzin.

  Iederen met een andere mening moet volgens Sempa gewoon kapot geschoten worden. Sempa vergelijkt de Surinaamse elite van jaren 80 met nazi landveraders. Hoe dom kan je zijn?


  Maak melding

 36. Nr.45 Neusi ,
  Hoe vaak moet mijn persoon jou/jullie attenderen dat het tastbaar bewijs in de archieven van jouw Den-Haag huisvesten .
  Zeer recentelijk werd door een 2e kamerlid publiekelijk geopenbaard dat er sprake is van
  een uitgewerkte internationaal militair interventie-plan (1986) waarbij jouw Olland de initiefnemer en bedenker was .
  Aanvankelijk had jouw Olland de intentie om in 1981 een militaire invasie te doen plegen maar deze stuit op de bezwaren van Brazilie en in de Republiek Suriname werden de Koninkrijk-gezinden met hun beoogde verrader-lijke staatsondermijnende activiteiten
  ontmaskerd waardoor wij een Nationale Ramp konden voorkomen .
  Revolutie-periode was oorlog-periode en de genomen besluiten van die periode geschiedde conform de toenmalige status quo .
  Neusi , kan je mijn persoon vertellen waar ter wereld en in welk land ,vermeende of plegers van subversieve activiteiten tegen een Nationaal Gezag van desbetreffende land middels fluwele handschoenen over hun bolletjes worden geaaid .
  Nogmaals Neusi ,een neus is een reukorgaan en probeert het deze keer richting Den-Haag te ruiken .
  Ter jouwer cabissa : Het organiseren ,plannen
  financieren , faciliteren en het doen plegen van een staatsgreep in een bevriende Natie druist in tegen de beginselen van het internationaal volkerenbond en kan enkel in principe vertaald worden als het plegen van INTERNATIONALE TERRORISME !!!

  O ja ,mijn persoon zal nooit en te nimmer de intelligentie in pacht hebben om wederom gekoloniseerd te worden .
  (Neo)Kolonialisme , NO PASARAN !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!

  Surinaams Patriot


  Maak melding

 37. Hallo Sempa “Surinaamse Patriot”

  “De officiele lezing van jouw ““Nationaal Gezag” was dat alle “verraders” op de vlucht zijn neergeschoten.

  Dat vind jij zeker een gerecht vaardige en vaderlandslievende actie.

  “O ja ,mijn persoon zal nooit en te nimmer de intelligentie in pacht hebben om wederom gekoloniseerd te worden ”

  En het bovenstaande klopt als een bus, maar je bedoelt waarschijnlijk het tegenovergestelde……


  Maak melding

 38. @sempa

  Dus je hebt geen enkel feit of bewijs.

  Laat dan je walgelijke, mensonwaardige verdachtmakingen achterwege! 😡

  Het is heel treist dat er in SME dergelijke xxx ( ik wilde zeggen beesten maar dat zou zelfs de laagste diersoorten geen recht doen) rondlopen.


  Maak melding

 39. Nr.47 henk ,
  Ondanks alle inspanningen mijnerzijds om met jou te communiseren in jouw moedertaal mag mijn persoon wederom constateren dat jij heel veel moeite hebt met de inhoud van mijn boodschap en het niet begrijpt .
  Begrijpend-lezen hoeft geen kunst te zijn ,blijkens is dat bij jou het geval ???
  Ter jouwer cabi”ss”a ; Hetpredikaat “staatsgevaarlijke personen” vloeit uit de koker van Den-Haag en de reden ligt in het feit dat desbetreffende personen een belemmering zijn voor de uitgestippelde Neo-Koloniaal beleid van jouw Olland .
  Betreffende de laatste 3 regels van jouw posting kan mijn persoon deze enkel vertalen als “aperte leugens”!!!

  Mijn persoon is geen representant van President/Opperbevelhebber D.D.Bouterse , was het maar een feit !!!
  Ik ben een SURINAAMS PATRIOT die niet schroomt om mijn leven als inzet te geven voor de verdediging en op te komen voor de belangen van het surinaamse volk en alle ingezetenen in mijn/onze Republiek Suriname!!
  henk ,jij bent het alom bekende klassiek geval ;”De pyromaan die zichzelf presenteert als de brandmeester ” !!!
  Goed en begrijpend lezen henk en indien de gelegenheid bij jou het toelaat ; henk ,mal je mole-naar…………

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood!!!


  Maak melding

 40. Er was wel een lijst uitgelekt van namem van mensen, die op uur U uit hun nest zouden gelicht en die samenstellers hebben niet toevallig het loodje gelegd.

  Nu staan die alerte lieden terecht.

  Het was het wild of de jager. Het is de jager geworden helaas.

  Mensen moeten ophouden om over deze delicate zaak comedie te verkopen.


  Maak melding

 41. Hallo Sempa,

  Je leven geven.Laat mij niet lachen. Je stapt als eerste op het vliegtuig naar Nederland als het te heet onder je voeten wordt.


  Maak melding

 42. Hallo Pinto,

  Die “alerte lieden” ( de moordernaars dus) staan helemaal niet terecht wat de president van je land heeft niet het lef om voor de rechter te verschijnen.

  En als er ooit een lijst was, dan had men deze mensen voor de rechter moeten laten verschijnen in plaats van ze te martelen en daarna als honden af te schieten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.