Universiteitsdocenten Suriname nog verhit

7

PARAMARIBO, 11 jan – Het docentenkorps van de Anton de Kom Universiteit van Suriname blijft in actie. De regering mag wel een deel van hun loonsverhoging hebben gestort, het is niet genoeg. Een derde van waar ze aanspraak op maken geldt als druppel op een gloeiende plaat. Maar er speelt meer.

Het nieuwe loon is gesplitst. De loonsverhoging, het zogenaamde Fiso, wordt als toelage betaald. Los dus van het loon. “We willen incorporatie. Het moet één geheel worden”, zegt voorzitter Marlon Koendjbiharie van de docentenvakbond. De docenten vinden dat ze verlies lijden met het huidige systeem. Nu al is er een geschil over hoeveel geld ze precies tegoed hebben. De verhoging wordt namelijk verlaat betaald.

De docenten lopen zo’n drie jaar achter op andere ambtenaren. Zijzelf weten niet eens hoeveel ieder exact moet krijgen. De vakbond wil daarom een groep experts aan het werk zetten. Het nu gestorte geld is een deel van het tegoed. Volgens de docenten is het een druppel op een hete plaat. Ze vrezen voor nog meer inflatie vanwege de trage uitbetaling. De staking duurt al een week en studenten vrezen enorme achterstanden.

7 REACTIES

 1. Zij zitten grappen te maken….alle centjes gaan zo direct naar de Chinees in de straat…Ga en haal en breng voor die Chinees…stel domoren in het land.


  Maak melding

 2. Verkoop Fiso terug aan de staat als aandelen in volkswoningbouw…wie aandelen heeft komt daarom direct aanbod bij verdeling woningen.
  Doe het snel !!!!!!!!!!!!!
  Vooral de pina lantie man.


  Maak melding

 3. ‘Een derde van waar ze aanspraak op maken geldt als druppel op een gloeiende plaat…Zijzelf weten niet eens hoeveel ieder exact moet krijgen.’

  Welk verschil maken die 2 andere druppels dan??? Marlon Koendjbiharie heeft wel aangegeven het oneens te zijn met Boedhoe over de inflatie, maar wist niet te onderbouwen waarom hij het oneens was. Ik vraag mij dan ook af hoe deze docenten e.a. zich voorbereid hebben op de staking :rolleyes:


  Maak melding

 4. “Massaontslag treft HBO en universiteiten. ” in Nederland. Minister kijk als je geen hoogleraen van surinaamse origine kan terughalen naar Suriname. Plaats advertenties of oproepen om naar Suriname te komen oriënteren. Je weet maar nooit. Kenniseconomie! Kennis maakt macht en brengt ontwikkeling.


  Maak melding

 5. Universiteiten (docenten & studenten) gelden over de hele wereld als de vrijdenkers en academische brainstormers. Als er vooruitgang en omwenteling in een land plaats vindt, dan is de bron/startpunt altijd bij deze groep.

  Al krijgen jullie al het geld waarop jullie recht hebben, dan nog zal de kneveling van de Academische geestelijk drang naar volledige vrijheid in denken en handelen door minder geschoolden/geestelijk gehandicapten jullie blijven irriteren.

  Er is dus op dit moment niet alleen een geldprobleem, maar ook een intelligentie crash.

  Het lot van Suriname ligt op dit moment bij de INTELLIGENTSIA van Suriname. Landverraders en kontenlikkers heb je in elk land. De verzetstrijders zijn historisch gezien altijd de helden.

  Zowel de regering als de oppositie zijn verleden tijd. De regering is bezig om oude dieven/smeerlappen/zakkenvullers/corruptelingen te vervangen door nieuwe ellendelingen.

  Suriname heeft haar hooggeschoolde ZONEN en DOCHTERS. De hoop is gevestigd op groep.

  Tijd om uit de bestaande groepen (MC/NDP combinatie en NF restant) de juiste mensen te rekruteren en alle goede programma punten mee te nemen en een DERDE NIEUWE POLITIEKE partij op te richten.

  Kom op INTELLIGENTSIA van Suriname. Het land en het volk rekenen op u.


  Maak melding

 6. Intelligentie Revolutie (nr 6)

  Als jij kijkt en ziet hoe het land eruit ziet, dan komt men niet verder dan…dat intelligentsia in Su. uit een bende EZELS moet bestaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.