Somohardjo wil eega als ambassadeur Suriname

59

PARAMARIBO, 8 jan – Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, PL, verwacht niets minder dan dat zijn echtgenote Suriname’s nieuwe ambassadeur wordt in Nederland. Het is een belofte van president Desiré Bouterse en Somohardjo ziet die nu graag werkelijkheid worden. Weliswaar worden ook andere namen genoemd.

Zoals die van parlementariër Harish Monorath (MC, Nieuw Suriname). “Dan hoor ik dat een ex-ambassadeur aan het lobbyen is. Maar de president en de vicepresident hebben mij zelf beloofd dat de post ons toekomt”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Zijn echtgenote, Amina Somohardjo – Pardi, is waarnemend ambassadeur sinds het vertrek van Urmila Joela – Sewnundun. Zij was voordien ambassaderaad.

Voor PL is het een kwestie van formaliseren. En een erezaak. “Ik heb er niet om gevraagd, de president heeft vanaf het begin van de onderhandelingen toegezegd dat de ambassadeurspost Den Haag van PL is”, aldus Somohardjo. Niemand mag dus straks met recht beweren dat ‘Somo’ weer aan het chanteren is. “De president noemt me octopus. En hij zei op zijn jaardag: Octopus, wat ik beloof, zal ik realiseren.” Dat was alweer enkele maanden en zoveel politieke realiteit terug.

59 REACTIES

 1. Een grote rioolrat ten voeten uit.

  Hoe willen we ten aanschouwe van de wereld serieus genomen worden?

  Als die mevrouw de kwalificaties heeft, tot daar aan toe.


  Maak melding

 2. Ik zeg het je. Deze man wordt de nagel aan de doodkist van Bouterse. Hoezo zijn vrouw alS AMBASSADEUR.iN WAT VOOR LAND LEVEN WE. eEN BANANEN REPULIKE WAAR DE POSITIES ONDER FAMILIE EN VRIENDEN VERDEELD WORDEN. DE ndp achterband zou zich moeten roeren om deze onzin. We gaan de zelfde weg op als het Front.


  Maak melding

 3. Kan Somo ook aangeven wat haar verdiensten in de afgelopen jaren waren? Wat heet ze bereikt? Mij is niets bekend! Of is het alleen maar een excuss om haar ver van Somo weg te houden??


  Maak melding

 4. “Houdt het dan nooit op”

  Ik word zo langzamerhand doodziek van dat onbeholpen politieke gekonkel van Paul Somohardjo. En de bevolking van Suriname staat er bij en kijkt er naar


  Maak melding

 5. De koek is kennelijk nog niet op. Na vier maanden zijn ze nog aan het verdelen. Maar regeren en besturen is er niet bij.
  Waar gaat dit allemaal heen.
  Somo de octopus. Ja hij heeft al die poten nodig om die vrouwen aan te randen. Daarom moet zijn vrouw ook het land uit.


  Maak melding

 6. Als de bevolking van Suriname dit pikt. Of de Ndp aanhang dit zonder slag of stoot laten gebeuren zijn we aan de goden overgeleverd.
  “Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht”
  Bouterse mag dan president zijn van Suriname, maar hij heeft toch geen alleen macht.


  Maak melding

 7. Moet kunnen:-)

  Dit is dan een “politiek” besluit en is de prijs die de NDP betaalt voor politieke steun. En aangezien die steun meer dan welkom is, gezien de perikelen binnen de A-Combinatie, denk ik dat dit op zijn Venetiaan’s een “goed” besluit van President Bouterse is.

  Het enige wat ik de President zou willen adviseren, is om voor Somohardjo precies 1 emmer klaar te zetten. Precies 1.


  Maak melding

 8. Weer een mooi voorbeeld van vriendjespolitiek. Wat een rat is het ook.

  Maar in de politieke wandelgangen is allang bevestigd dat Monorath de nieuwe ambassadeur wordt. Heeft natuurlijk ook weer alles met vriendjespolitiek te maken, maar dat terzijde. Ben benieuwd hoe dit afloopt..


  Maak melding

 9. Zijn er geen andere geïnterreerden binnen de PL?het is een politieke benoeming…waarom persé zijn eega?Regeltorie moet weg uit de su.politiek.Vriendjespolitiek.


  Maak melding

 10. Als dit door gaat is deze regering geen knip voor de neus waard. Die Somo is gewoon een schaamteloze boef die een van zijn vrouwen (want er zijn er meer, ik ken er een persoonlijk L.T) naar voren schuift en nog wel voor zo een belangrijke post. Ziet men dan niet dat deze man ons land te schande maakt en tot een lachertje degradeert? Waar blijft het gevoel van eigenwaarde, norm en fatsoen in deze, als ze daaraan toegeven? De man weet gewoon niet hoe het hoort en lijdt zeker aan een zware vorm van decorumverlies. Hij leeft gewoon nog in het verleden en ziet het verschil niet meer van wat wel en niet kan!! Opzouten met die rat!!


  Maak melding

 11. Het wordt tijd dat Bouta Somo op zn plaats zet!! Door al in de media te gaan speculeren en zn mening hierover te geven brengt hij Bouta in verlegenheid!!!!


  Maak melding

 12. Neus je snapt het niet mang. Wat zij heeft gepresteerd??????????????????
  Haar prestaties zij “Somo weer een orgasme laten krijgen en niet vaginaal maal mond-aal.
  En ook nog andere parij leden en wellicht ook nog die vieze president en de president himself”
  Get it en nu wil hij collecteren als een pooier die zijn weerga niet kent, Take it as it is por take it easy Neus


  Maak melding

 13. BELOFTE MAAKT SCHULD.

  ZO DENKT DE HR. SOMO MEEN IK. MAAR EEN DIPLOMATIEKE POST ZOALS DE AMBASSADE DIE EEN LAND MOET VERTEGENWOORDIGEN IS GEEN SPEELPLAATS VOOR MEISJES DIE DE HOER MOET GAAN SPELEN.

  Ik vind dit zeer naief van de hr. Somo als hij denkt dat hij door de belofte van de President een van zijn zovele vrouwen Suriname moet gaan vertegenwoordigen als AMBASSADEUR VAN SURINAME IN NEDERLAND.

  Wat, wil hij de Ambassade als een hoeren tent gebruiken of voor een van zijn hoeren te huisvesten in een zeer belangrijke diplomatieke post.
  Dat kan toch niet meneer Somo. als je verstand laat werken dan begrijp je wel dat dit niet kan. Maar schijnbaar is alles mogelijk in in de bananen Republiek Suriname.

  Deze man heeft echt geen enig idee wat voor rotsooi hij probeert uit te halen binnen de republiek Suriname.

  SCHANDALIG WAT ER HIER ALLEMAAL WORDT GEPRESENTEERD. RESPECTLOOS, ONFATSOENLIJK GEDRAG, BESCHAMEND EN VUL MAAR ZELF IN.

  Woorden schieten echt tekort om dit te vermelden.
  Maar laten we hopen dat het gezond verstand van de President zal zegevieren.


  Maak melding

 14. Wat komt ze in Nederland doen? Er zijn genoeg warung ditte en toko datte in Nederland. Maar eerlijk is eerlijk, van de vorige ambassadeur hebben we hier ook nooit wat gemerkt. Was hij of zij er wel?!
  Als ze toch komt dan hebben we altijd bakka bana. Suriname is dan toch gewoon bananenrepubliek.


  Maak melding

 15. wat een schaamteloos figuur is dat.altijd erop uit om zichzelf en de mensen om hem heen te bevoordelen.een zichzelf respecterende politucus laat zich net chanteren door zo een stuk afval.


  Maak melding

 16. In Nederland is er geen Surinaamse ambassadeur nodig,dit blijkt al maanden,niemand mist de Surinaamse ambassadeur!!
  Maar als de ongeletterde vrouw Somo naar NL komt dan heeft haan paul de vrije hand in het kippenhok…hahahaa


  Maak melding

 17. Ziet u dat al voor u? Hij hier en zij daar op 8000 km afstand.

  En het arme volk maar betalen voor vliegtickets voor het maken van nummertjes, voorzover deze bok daartoe nog in staat is.


  Maak melding

 18. Ik denk dat het nu de juiste tijd is om met deze pseudo politicus af te rekenen. Het is duidelijk dat de publieke opinie werkt en wij als volk onze stem steeds harder, duidelijker en continue zullen moeten laten horen en afrekenen met politici, die hun werk niet naar behoren doen. Feit is dat de PL voorzitter maatschappelijk onverantwoord handelen moet worden verweten, daar het niet gaat om de levenspartner van de heer Somohardjo alleen, maar het is zijn echtgenote. Echtslieden dienen conform maatschappelijk fatsoen en ook vor de wetgever duurzaam samen te wonen, hetgeen in geval van de echtlieden Somohardjo niet het geval is en geen goed voorbeeld is voor het instituut huwelijk in Suriname nog voor het ambt van Ambassadeur, welke als zeer eerbaar wordt beschouwd en volledige betrokkenheid van de echtslieden vereist. Ik kan me niet bedenken dat de partner van een ambassadeur duurzaam elders woont en dus “slaapt” dan bij zijn of haar echtgenoot. Dit bestempel ik als zeer maatschappelijk onverantwoord en harde grond om niet tot benoeming van mevrouw Somohardjo over te gaan. Overgens woont mevrouw Somhardjo reeds langer dan 4 jaar gescheiden van haar man, waardoor benoeming tot ambassadeur van haar kan leiden tot of reeds betekent duurzame gescheiden wonen van echtlieden en ontwrichting van dit huwelijk, hetgeen niet zo bedoeld is door zowel het instituut huwelijk als de wetgever en na zoveel blunders van Somo niet extraatje nog getolereerd kan worden, dat hij de maatschappijke normen met de voeten zit te vertrappen en te verlagen. Volk reken nu af met hem. Het is genoeg! A kaba! A moes kba now!


  Maak melding

 19. Toen ik hoorde dat MC overweldigend de verkiezingen had gewonnen,was ik ontzettend blij. Eindelijk een progressieve wind door de politieke landschap van Suriname.Maar toen MC besloot om met die 2 criminelen in zee te gaan, was alle hoop vervlogen.Wat voor blunders zijn er allemaal niet gemaakt in deze korte tijd.Somo moet eens zijn gedrag gaan evalueren; gronduitgifte aan fam en vrienden,een weerloze collega op de grond trappen enz.De bankrover zit bijna in alle commissies.Ik denk dat Bouta zich zal schamen en spijt zal hebben met deze 2 bandieten.Bouta, je hebt er zelf om gevraagd.Ik hoop dat je 2011 nog goed kan afsluiten.Succes.


  Maak melding

 20. Het probleem is dat,MC net 3 zetels tekort kwam om zelf te regeren.Met zijn 6 zetels denkt somohardjo boven de 23 van MC uit te willen komen en ook te chanteren.Time will tell.Hij komt zichzelf wel een keertje tegen.Tenslotte hoop ik dat Bouterse keihard moet zijn door desnoods als tegenprestatie de ontslagen minister van ROGB te rehabiliteren in ruil voor het ambassadeursschap.Het was geen PL-minister maar Somo zat ook achter het ontslag.If aj bos dang mik a bos,if aj panja dang mik a panja!!!!!


  Maak melding

 21. de heer P.Somohardjo wil dit en P.Somohardjo wil dat…. de Pres heeft het beloofd dat…Pah Somo heeft niets te willen…. Zijn echtgenote heeft toch een EIGEN mening of is ze een marionet van haar man? Ik denk eerder het laatste….


  Maak melding

 22. Op elke pot past een deksel en/of in elke gat past een paal. Die vrouw heeft toch de Blanke Nederlandse Paspoort. Al jaren ver verwijdert van de aanrander klein duimpje(p-tje). De Javaanse Curriculum Vitae (CV) telt alleen het aantal lichaamgaten (putjes en paaltjes). Somo ga toch met je ega samen ergens doktertje spelen. Zij is te lang alleen in het koude kikkerland. Zij verlangt ook naar iets anders. Te lang alleen zijn vraagt om problemen. De hormonen willen ook wel een keer aan de beurt.

  Onnozel Javaanse corruptie. Eigen ervaring:
  Tijdens mijn vakantie besloot ik ook Guyana te bezoeken. Ging via Nickerie naar de veerboot te Southdrain. Daar aangekomen moest ik mijn papieren in orde laten maken (stempelen enz.). In een District van Hindustanen zaten daar als enige 2 ambtenaren die allebei op Somo leken, Javanen dus.
  Iedereen die op de ambtenaren leken en de buschaffeurs mochten voorin en de achterdeur nemen om hun papieren in orde te laten maken. De rest (dus ook ik) moest aansluiten in de rij. Nadat deze 2 ambtenaren de nodige steekpenning (djoeke geld) hadden ontvangen en iedereen was voorzien van de stempels mochten wij aan boord.
  Ik betaal uit principe geen steekpenning dus zat niks anders op dan wachten.

  Het gekke was dat de veerboot toch niet zou vertrekken totdat alle passagiers aan boord zouden zijn. Ik heb dus wat geld bespaard.
  Dit is dus de JAVAANSE manier om SURINAME te dienen. Dit is dus onnozel corrupte.

  De regeringscoaltie en President zouden de balangen van SURINAME en alle Surinamers behartigen. Tot nu toe zijn alleen de Djoekas/Boslandcreaolen van Brunsi en de Javanen van Somo aan de beurt.

  TIJD VOOR INTELLIGENTIE REVOLUTIE!!!!!


  Maak melding

 23. “Een grote rioolrat ten voeten uit.”

  Ik ken een nog grotere RIOOLRAT, een met zeer veel bloed aan zijn handen.
  En deze rioolrat is nog blind ook, kan blijkbaar de weg naar Boxtel niet vinden.

  “Hoe willen we ten aanschouwe van de wereld serieus genomen worden?”

  Dat kunt u sowieso vergeten. De schande is al compleet en kan absoluut niet erger!
  Met het aantreden van Keizer Bigi Mofo I is
  het land naar de hel verzonken.

  Wat kunnen wij verwachten van een land dat haar verleden (op de geschiedenis van 300 jaren geleden na) onder het vloerkleed wil vegen. En dolgraag dagelijks in ontkenning wil leven.

  Soso jugu jugu!


  Maak melding

 24. Zoals ik eerder had vermeld is Somo slimmer dan de meeste van jullie denken.Hij heeft Bouta bij de ballen en Bouta wordt steeds meer afhankelijk van deze javaan.Bouta zou zich nooit in het kamp van de pl vertonen ware het niet dat hij weet dat Somo cruciaal is in het voortbestaan van deze coalitie.Ééns presenteert hij bouta de rekening van het verleden!Dus mensen, al het gebrul op de berm blijkt afkomstig te zijn van een papieren tijger genaamd Desie Delano Bouterse!Sastroredjo wanneer ga jij praten? of ben je bang?mischien heb je wel gelijk,immers frede mang ede né broko.


  Maak melding

 25. Wat zou je anders verwachten van Somohardjo.
  Tegenwoordig hoef je noiet naar school te zijn geweest. Je kan gewoon een adviseur (misschien Brunswijk)en je kan op een post gaan zitten. Geen probleem.Waarom kunnen jongere goed opgeleide mensen deze functie niet vervullen?
  Neen het moet perse naar een familielid. Typisch Indonesie het meest corrupte land van Azie gevolgd door Pakistan en dan India.
  Laat die vrouw gewoon telo en bakabana gaan bakken tijdens recepties van de Ambassade, dan kan zij tenminste complimentjes krijgen van ,,Oh mevrouw wat kunt U lekker koken !!

  Khan


  Maak melding

 26. Wat zou je anders verwachten van Somohardjo.
  Tegenwoordig hoef je niet naar school te zijn geweest. Je kan gewoon een adviseur (misschien Brunswijk)en je kan op een post gaan zitten. Geen probleem.Waarom kunnen jongere goed opgeleide mensen deze functie niet vervullen?
  Neen het moet perse naar een familielid. Typisch Indonesie het meest corrupte land van Azie gevolgd door Pakistan en dan India.
  Laat die vrouw gewoon telo en bakabana gaan bakken tijdens recepties van de Ambassade, dan kan zij tenminste complimentjes krijgen van ,,Oh mevrouw wat kunt U lekker koken !!

  Khan


  Maak melding

 27. Zo je het maar, persoonlijke belangen gaan voor het staatsbelang.
  Vraag is als die belofte niet gedaan werd, zou die Somo wel aan de meerderheid helpen?
  Dat hele kut gedoe is corrupt en zal in de verre toekomst zo blijven.
  Het hele Surinaamse volk is gewoon dom, je kan ze manipuleren zoals je het wil. Yes Bouta, topie Somo, ga maar zo door.


  Maak melding

 28. Hoe staan jullie het uit in Suriname met deze vent Somo? hij zou naar mijn mening reeds lang uit de regering samenwerking getrapt zijn, beseffen de mensen het niet dat het bij hem om eigenbelang gaat om voor je vrouw op te komen voor een diplomaten baan schijnt voor mij veel te ver gaan dit noemt men “petit corruption.”Heeft de president hem deze baan beloofd dan vind ik dat de president ook corrupt is.Deze zaken dienen de minister van buitenlandse zaken en het kabinet te behandelen en niet alleen de president.Den Haag is voor Suriname een gewichtige plaats en daar heeft men een top diplomaat voor nodig een ervaren diplomaat politieker.


  Maak melding

 29. Smo is helemaal niet ,in het belang van Suriname bezig!In dit geval wordt het weer eens een keer bewezen.

  Dit moet Bouterse goed gaan inzien! Wanneer gaan zij `t afleren.Om partij politiek te bedrijven bij elke benoeming!!!!!Als je in het belang van het land denkt, moet de uitgangs punt zijn: THE RIGHT MAN/WOMEN OP DE JUISTE PLAATS!!!!Dan denk je in het belang (voor uit gang) van Swieti Sranang!!

  Groet, ram,ram,(veel wijsheid!)


  Maak melding

 30. Zo zie je het maar, persoonlijke belangen gaan voor het staatsbelang.
  Vraag is als die belofte niet gedaan werd, zou die Somo wel aan de meerderheid helpen?
  Dat hele zooitje is corrupt en zal in de verre toekomst zo blijven.
  Het hele Surinaamse volk is gewoon dom, je kan ze manipuleren zoals je het wil. Yes Bouta, topie Somo, ga maar zo door.

  Een nettere versie van de vorige


  Maak melding

 31. Waar blijven die geweldige woorden van NDP/Bouterse dat gebroken zou worden met de oude politiek? Vervolgens wordt de vrouw van een man die nauwelijks Nederlands kan spreken ambassadeur in NL. SU = bananenrepubliek = apenrepubliek


  Maak melding

 32. Beste mensen, Somo houdt van deze naam, OCTOPUS OF INKTVIS.W

  Wie heeft recht op wie en wat???

  ALS Bouterse zo door gaat, haal hij het niet en zal hij de zelfde fouten maken als vroeger.

  Front wist waarom ze niet meer met Somohardje wilden samenwerken.
  Want als er samen gebrainstorm wordt op de toekomst, dan denkt somo dat deze afspraken al staan.

  Ik vraag mij af, wat voor vrouw heeft deze man. Moet jou vrouw niet bij je zijn in Suriname.

  Wanneer hij sex wilt , vlieg hij dan gratis naar nederland, en wanneer zijn vrouw dat wilt vlieg ze ook naar Suriname.

  Wat voor rare huwelijk is dit. Ik snap het gewoon niet.

  Daarom gaat de surinaamse gemeenschap niet veranderen, dit is conflict of interest. Belangen verstrengeling, coruptie en het volk voor de gek houden. Het is puur eigen belang.

  Het volk wordt de dupe van en wij maar visum betalen. Wat doen ze met dat geld.

  Mensen hebben jullie onze consulaat gezien in amsterdam waar we visum moeten aanvragen??????? sanppen jullie het nog.


  Maak melding

 33. WAAROM PROTESTEERT HET VOLK VAN SURINAME NIET. dIT KAN TOCH NIET WAAR ZIJN.
  iK BEN GESCHOKT HOOR? DIT KAN GEWOON NIET EN MAG NOOIT GEBEUREN.

  ZIE JE BIANCA BALKENENDE AL ALS AMBASADEUR VAN NEDERLAND IN EEN ANDER LAND?

  Rutte is nu primier, en heeft geen vrouw noch vriendin (hij moet nog uit de kast komen) maar vandaar dat ik de ex vice president gebruikt als voorbeeld. Het hele land zou in opstand komen.

  Ik maak mij echt zorgen. Ik zal een brief schrijven aan Dhr. Bouterse, want dit kan gewoon niet en het moet niet KUNNEN…..


  Maak melding

 34. Als het een biet zou uitmaken wat wij uit Ned. kunnen doen tegen een dergelijke benoeming zou ik met graagte protesteren. Maar voor mij is het al duidelijk. De coalitie is puur nepotistisch bezig, je hoeft daarvoor alleen al naar de recentelijke benoemingen in het land zelf te kijken.

  Weer zo’n koehandel van de eerste graad. Onderling zijn er allerlei afspraken gemaakt. Wie houden ze nog voor de gek? Want als ik het goed heb, komt de echte ambassade immers in Parijs te staan. Laat Mae daarom haar ding doen. Waar gaat Somo zich dan ophouden? Zo’n beslissing zet het huwelijk toch onder druk. Dus, kan het zijn dat Sur. op korte termijn van deze Somo af is. Laat hem dan maar meekomen en een toko beginnen op de Kruiskade.


  Maak melding

 35. Gelezen: Betrouwbaarheid is ons fundament
  Sunday 9 January
  PARAMARIBO/DEN-HAAG- Pertjajah Luhur (PL) partijleider Salam Paul Somohardjo zegt vanuit Den Haag, Nederland, aan GFC Nieuws, dat zijn partij “betrouwbaarheid als fundament” heeft. Telefonisch deelt de politicus, die morgen terug wordt verwacht in ons land, mede dat zijn gegeven woord voor hem meer dan heilig is. Hij hoopt dat collegae politici er precies zo over denken.

  Somohardjo had eerder deze week in een persoonlijk gesprek te Den Haag met journalist Eric Mahabier van de Ware Tijd, te kennen gegeven dat de Surinaamse ambassadeurspost in deze stad was beloofd aan de Pertjajah Luhur. Deze mededeling deed de PL topman ook een dag na Nieuwjaar aan GFC verslaggever Peter de With.

  “Betrouwbaarheid is het fundament van onze partij. Als ik mijn woord geef, ga ik desnoods door het vuur om mijn belofte waar te maken. Mijn woord, mijn beloften moet ik waarmaken. Dat is de kracht van de partij. Niemand kan ons betrappen op het verbreken van onze beloften”, zegt de partijleider vanavond op serieuze toon aan verslaggever Peter de With. “Je kunt je werk verliezen, je huis, je vrienden en zelfs je vrouw. Dat kun je allemaal vervangen, maar je eer en je betrouwbaarheid, dat is niet vervangbaar. Dat is zo enorm belangrijk”, aldus Somohardjo.

  Het is grappig om dat uit de mond van deze ganaf te horen. Ik zei het al: deze boef leeft buiten de realiteit en ik zou Mw Somohardjo-Parti willen adviseren niet mee te gaan in deze waanzin, anders zal het haar bezuren. In Nederland zullen wij haar dan tot de grap van de eeuw maken. Den Haag is al gereed, Amsterdam komt er aan!


  Maak melding

 36. en toch hoopte ik wel dat manorath de ambassadeur zou worden. Toen ik het hoorde dacht ik, eeeindelijk komen jonge leiders aan de beurt. Ik ben benieuwd wat hij gaat doen. Als DNA lid blijven of als ambassadeur naar nederland gaan. God zij met ons Suriname


  Maak melding

 37. Hi Rita, ik ben eens met jou. Beloofd is beloofd. Belofte maakt schuld. Een man een man een woord een woord. Beloftes dienen te worden nagekomen. Aan PL werd ook beloofd 3 ministerzetels: en PL krijgt ook die 3 beloofde ministerzetels. Dus de andere beloftes komen nog aan de beurt, z.a. dc in Commewijne, ambassadeur in Den Haag, ambassadeur in Djakarta, etc.etc. Wie niet meer in het woord kan worden geloofd, dan is het hek van de dam…


  Maak melding

 38. @42

  Front wilde niet meer met Somo regeren?

  Volgens mij snap jij niks vand e politiek!

  Front wilde dolgraag met Somo en Brunswijk en Allendy regeren, dolgraag. Want dan konden ze de MC een hak zetten.

  MC wilde echter dolgraag regeren en heeft beloften gemaakt waardoor Somo en Brunswijk en Allendy overstag zijn gegaan (Allendy is er wel in “geluisd” door de Abop, vandaar dat hij daar nu uit wil stappen) en nu een regering vormen.

  Het is gewoon heel simpel, als je politicus bent in Suriname, is je doel om te regeren en je huid zo duur mogelijk te verkopen. Door de 6 zetels van Somo, is hij in staat dit te doen. MC wil niet alleen overblijven in een kabinet met alleen AC, want dan missen ze draagvlak, om het mooi te noemen en zijn ze op hun beurt weer te afhankelijk van AC, maar dan zeker ook van KTPI en Nieuw-Suriname. Vandaar dat de President er alles aan zal doen om Somo aan boord te houden.

  Wat betekent Nederland nou voor de President (de ambassadepost?)? Hij is niet welkom in het land, dus zet hij mevr Somohardjo. Aangezien ze al Nederlandse is, al hier woont en waarneemt, hoeft de staat Suriname ook geen kosten daarvoor te maken.

  Tel uit je winst.

  President Bouterse, laat mevrouw Somohardjo lekker ambassadeur worden. Als je dat giet in de saus van bezuinigingen, is dat ook mooi.


  Maak melding

 39. Nooit gedacht en toch gekregen:

  Voor het eerst meegemaakt dat beide kampen eensgezind zijn in hun reactie.

  Kort en krachtig: Somo dit is de eindhalte : Doe ons allen een lol en stap uit de politiek. Je hebt nooit iets voor Sur. gedaan, alleen voor jezelf. A saar now.


  Maak melding

 40. Als de president de vrouw van Somo benoemd en het Surinaamse volk pikt het, dan is ze geen knip voor de neus waard. zij hebben deze bende gekozen. Nu kunnen ze niet achterover leunen terwijl ze de rijkdommen van het land onderling verdelen.
  Want een volk dat voor tirannen zicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht


  Maak melding

 41. De vraag is waarom maakt Bouta de belofte??En waarom Somo?De fout ligt niet bij Somo maar bij Boutje!Hij wist van te voren dat dit allemaal zat aan te komen en toch in zee gaan met Somo en brunsie?En maar afgeven op de vorige regering!dies na srefie KA tra fréfré!En moro é kong dies a no alla ete.Wacht maar wanneer Bravo zich begint te roeren.Ik ben bang voor Suriname,het is een verschrikking met deze drugscriminelen,bankrovers,oplichters,zedendeliqenten,fraudeurs,moordenaars,junks aan de macht.En toch heb je nog van die stommerikken rondlopen sa e tak neks no fout!Wel alla san fout.A njoeng soesoe diesie na soso KA!Moro e kong!


  Maak melding

 42. Mensen ik denk dat jullie het wel weten soort zoek soort dus waarom alleen die Somo root beest afkraken die massamoordenaar wist het tog ook hoe hij inmekaar zit of niet want een paar domme aanhangers van de moordenaar zeggen keer op keer dat de massamoordenaar een geweldige president is dus ik neem aan als hij zo geweldig is waarom tog dan met hem in zee gaan ,ja anders zou hij niet zijn zin kunnen krijgen ………………………. en beloof is beloof hoor ik zeggen ,dan vraag ik me af waar zijn de andere beloften dan of is het alleen geldig voor onderlinge positie en de macht en verder mag de bevolking hopen ik zeg het wordt niks met dir regering , en vind wel jammer voor hun die niet niet op dit moordenaars ,verkrachters en rovers hebben gestemd maar lijden wel er onder


  Maak melding

 43. Dit is toch een regering van technocraten????? tell me please, met wie kan deze mw. de amba…. zich meten. Is het niet genant voor het C.D., maar ja, tis beloofd.
  Al valt er een dooie en wordt Sastro een hak gezet, beloofd is beloofd……… Eigenaardig???!!! noh????. de ambassade sluiten, was eigenlijk lang niet zo een slecht idee….achteraf bekeken. want nu wordt het i.p.v. een instituut, een speelplaats voor mislukte ego’s. Gaat de sluiting daarom niet door. Gaat weer een paar ton per maand kosten en vele vliegtickets. Dat scheelt ongeveer 10 volkswoningen per maand. (zucht….._)


  Maak melding

 44. Somo is bang dat Bouta zijn beloftte niet na zal komen.Daarom schreeuwt hij van de daken om aandacht te krijgen.Het is niet diplomatische aanpak,maar het helpt(soms).


  Maak melding

 45. Mensen de schuld ligt niet bij de President….de schuld ligt bij het volk dat deze mensen kiest.

  En daar hoor je niemand over.

  Want we klagen steen en been, maar als puntje bij paaltje komt, dan stemmen we niet of te weinig op integere kandidaten als Carl Breeveld.

  Dus is dit ons lot, Somohardjo, Castelen, Bouterse, Brunswijk etc etc.


  Maak melding

 46. Republiek Suriname is druk bezig met het installeren van een Amba in Parijs(Frankrijk)
  Conform de afspraken van het regeerakkoord
  is de leider van de VA transparant in deze (Amba-Olland)en heeft juist gehandeld .
  Gezien de houding van politiek Den-Haag kan enkel de conclusie getrokken worden dat het een goede optie is , juiste dosering ;
  “The right person on de right place”
  Het distrikt Marowijne is de overzijde/overkant van Europa en in het kader van de “Nieuwe Weg” wordt hieraan heel
  serieus geinvesteerd , politiek/economisch , en behoort tot een der prioriteiten van de nationaal regerings-beleid .
  Yu see ; Nek’s no fout , SYSTEEM !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.