Internet Banking ook in Suriname niet risicovrij

2

PARAMARIBO, 9 jan – Internet Banking blijkt ook in Suriname niet bepaald risicovrij. Phishing, in zoveel landen al lang geen nieuwigheid meer, heeft toegeslagen. Volgens directeur Siegmund Proeve van DSB Bank is er geld van cliënten overgemaakt naar buitenlandse rekeningen. Zonder dat zij daar toestemming voor gaven. De politie zit al op de zaak.

Er zijn onder meer vier personen aangehouden. Het gaat om Surinamers, zegt Proeve tegenover de Times of Suriname. De schade kon redelijk beperkt blijven. Er is bij elkaar zo’n vijf en zeventig duizend euro overgemaakt naar buitenlandse rekeningen. Het gaat om bij elkaar drie cliënten, twee van DSB Bank en één van RBTT. Proeve vermoedt daarom dat er ook buitenlanders betrokken waren. Met phishing werden pop-ups geplaatst op accounts van cliënten.

Zogenaamd was het de bank die vroeg om username en password. Er zijn intussen wat veiligheidsmaatregelen getroffen. De optie Bill Payment op het platform van DSB Bank is voorlopig verwijderd. “DSB Bank zal nooit een dergelijke e-mail versturen. Evenzeer zullen wij nooit om uw username en password vragen. Indien u een dergelijke e-mail ontvangt, adviseren wij u deze direct te verwijderen”, stelt de bank in een statement.

2 REACTIES

 1. INTERNET zal nooit en ook never risicovrij worden.
  Men kan doen wat men wil…..nooit….zal het risicovrij zijn…NOOIT !!!!!!

  Op straat lopen er rovesr…op het net ook………weet dit !!!


  Maak melding

 2. Wij (www.surned-it.com) willen jullie graag helpen om dit probleem te verhelpen. wij zijn een SURI bedrijf die in dit soort activiteiten zijn gespecialiseerd. Neem contact met ons op: info@surned-it.com om de mogelijkheden te bespreken. Wij hebben al diverse seminars gehouden in Sur omtrent Hacking, Phising enz. en hebben diverse bedrijven al geholpen.
  Mail us at : info@surned-it.com we will take care of your problem


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.