President Suriname naar inauguratie in Brazilië

32

PARAMARIBO, 18 dec – President Desiré Bouterse is uitgenodigd voor de inauguratie van het aanstaande Braziliaanse staatshoofd, Dilma Rousseff. Volgens Bouterse gaat hij ook op de uitnodiging in. De inauguratie is gepland voor één januari. Bouterse ziet de betrekkingen steeds beter worden. Zijn net afgesloten bezoek aan de zuiderburen was een voorproefje.

Er was nogal wat contact met de staatshoofden die er waren voor de regionale top. “We hebben lang met Lula (aftredend Braziliaans staatshoofd, red.), kunnen praten, omdat hij ons bilateraal gesprek tot het laatst gehouden heeft. We kregen ook veel aandacht van de andere landen, die allemaal nieuwsgierig waren naar ons. Men kent natuurlijk ook onze geschiedenis”, zegt Bouterse. Suriname droomt nog immer van een brugrol.

Het land maakt immers deel uit van meerdere blokken. “We kunnen de Caricom dichterbij Unasur (Unie van Zuid-Amerikaanse staten) brengen. We streven naar volledige deelname aan regionale blokken. Het kan zeker een win-winsituatie worden”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Samen met Guyana zou Suriname dan de belangen kunnen verdedigen van de relatief kleinere economieën in het Caribisch gebied.

32 REACTIES

 1. Ik wil de mensen die een afkeer hebben van
  Bouterse niet in de wielen rijden maar wat er in de jaren tachtig is gebeurd is onder behandeling bij de rechters. Dus daar wil ik mij verder niet over uitlaten.
  Laat de rechters beslissen wat met Bouterse moet gebeuren.

  Velen waren bang of hadden gehoopt dat
  Suriname onder Bouterse geïsoleerd zou raken.
  Langzamerhand zien we dat landen van hun afwachtende houding afkomen en graag zaken met suriname willen doen. Je mag het er eens mee zijn of het er niet mee eens zijn maar dit is wat mij betreft wel een positieve ontwikkeling.
  Met deze reis van Bouterse blijkt weer dat Bouterse een man van daadkracht is.
  Hij durft tenminste beslissingen te nemen.
  In het verleden heeft Venetiaan ook de wereld afgereisd. Maar het enige wat hij kon doen is handjes schudden en zijn tanden te pieren voor de fotografen. Vervolgens kwam die man terug naar Suriname en het was business as usual. Deze man had totaal geen daadkracht en zijn visie ging niet verder dan de landgrenzen van Suriname.
  Suriname heeft nimmer een voorname rol in de regio kunnen spelen onder de presidentschap van Venetiaan. Ook de economische ontwikkeling was niet om naar huis te schrijven.
  Tegenwoordig merk je dat er met beleid wordt gewerkt ten aanzien van het buitenland. Suriname wil en kan een belangrijke rol spelen in de regio waardoor er ook zeker economische vooruitgang voor Suriname zal plaatsvinden.
  We hadden met zijn allen misschien een ander president willen hebben maar zeker is dat onder Venetiaan deze positieve ontwikkelingen nimmer plaats zouden vinden.
  Laten we deze regering de tijd gunnen om hun uitgestippelde beleid uit te voeren waarbij wij ze uiteraard kritisch blijven volgen.


  Maak melding

 2. Welke erkenning. Dit is gewoon een standaard diplomatiek gebruik en een uitnodiging naar een buurland SME. Dat de president daar toevallig DDB heet daar balen de Brazilianen vreselijk van maar het protocol verplicht ze hem uit te nodigen.


  Maak melding

 3. @ sharaida,
  Schandalig en dom vindt ik jou loftrompet, dit noem ik grootheidswaanzin.
  Schoenmaker houd je bij je leest, is mijn advies aan jou .


  Maak melding

 4. Of de tegenstanders van de huidige Surinaamse president het nu prettig vinden of niet, de feiten liggen er gewoon.
  Ik geef onmiddellijk toe dat ook ik in eerste instantie liever een nieuwe president had van een onbesproken blazoen. Echter de keuzes zijn inmiddels gemaakt en de feiten liggen er eenvoudig.

  Ik herinner mij alle geschetste doemscenarios nog na zijn installatie. Ook ik moet bekennen, dat onze toekomst er niet bijster voorspoedig uitzag met de keuze van onze huidige president. Van isolatie door elk buitenland tot en met de Nederlandse projecten steun, de laatste resterende ontwikkelingsgelden die niet langer uitbetaald zouden worden.

  De realiteit van vandaag leert echter, dat de toekomst van Suriname, juist door de visie van de huidige president, enorme perspectieven biedt voor eenieder die enigszins over enige vorm van realiteitszin beschikt.

  Thans liggen er concrete financieringscontracten klaar van grote landen zoals China, Brazilië, India en de VS om voor eens en voor altijd de handen uit de mouwen te steken.
  In bijna alle sectoren, van onderwijs tot productie, van noord/zuid wegen aanleg tot bruggenbouw over de Corantijn en de Marowijne. Van mijnbouw, bio-gas, landbouw tot en met de aanleg van een nieuw geplande zeehaven.
  Dit zijn stuk voor stuk ongekende nieuwe investeringsmogelijkheden voor land en volk.

  Zelf de venijnige Nederlandse regering is na pakweg vier maanden overstag. De gemaakte afspraken worden weer nagekomen en er zal nu zakelijk en met wederzijds respect worden samengewerkt met Suriname. En zo hoort dat ook.

  De Nederlanders ondernemers staan momenteel te dringen om te mogen participeren bij de bouw en aanleg van diverse projecten w.o. bruggen, de nieuwe zeehaven en duizenden woningen in ons geliefd Suriname.

  De cruciale rol die Suriname kan spelen tussen Unasur (Zuid Amerika) en Caricom (Caraïbische staten) opent direct een potentiële markt van bijna 500 miljoen inwoners. Dit gegeven met al haar economische/fiscale voordelen biedt landen w.o. Nederland, Oosterijk en Rusland tal van mogelijkheden om in Suriname delen van hun productie in te vestigen. Een dergelijke ontwikkeling schept weer solide werkgelegenheid.

  Zelfs de meest teleurgestelde landgenoten moeten toegeven dat al deze mogelijkheden ongekend zijn voor ons land. De vorige regeringen hebben nimmer de moeite genomen om de huidige expansiepolitiek in gang te zetten.
  Men heeft zich teveel met kleinschaligheid beziggehouden aangezien de benodigde durf en vooral lef, geheel ontbrak. Eigenlijk mag je dergelijk beleid gerust MONKEY BUSINESS noemen. De hang naar schaalvergroting was geheel niet aan de orde terwijl men slechts op beperkte (Surinaamse) schaal, overigens met de beste bedoelingen, hiaten in de samenleving her en der repareerde.

  Ik verzoek daarom iedere rechtgeaarde Surinamer voor eigen bestwil en gemoed, niet te blijven vasthouden aan de bittere gevoelens uit het jongste verleden. Verschaf de huidige machthebbers het voordeel van de twijfel v.w.b. de geplande ontplooïngs mogelijkheden voor land en volk. Volg hen wel kritisch bij te nemen beslissingen maar staak a.u.b. vooral uw van bittere haat gespeende commentaren. Blinde haat is het ergste gif voor de mensheid terwijl deze daadwerkelijk helemaal niets toevoegt aan de realiteit van vandaag.


  Maak melding

 5. Precies,ze konden er niet om bout heen.Maar bout ziet het als de erkenning na al dat negeringen van alle andere landen.Bout smacht naar erkenning.Hij ging met angst en beven naar Obama,maar die zag bout niet eens staan…

  En sempa,het vaderland blijft maar jij gaat dat ander deel van je kreet na.

  Cobie.


  Maak melding

 6. ” Men kent natuurlijk ook onze geschiedenis”, zegt Bouterse”. Dit betwijfel ik want anders gingen de landen nooit zaken doen met een drugscrimineel en moordenaar.


  Maak melding

 7. Sharaida en Dos Caminos,

  Daar vragen jullie wat aan die geboren negativisten.

  Heel veel Surinamers hebben nooit geleerd constructief te denken, wist je dat niet dan.

  Neem straks de aanvallen op jullie postings, je bent zo de gebeten hond hoor.

  Wikifreak heeft al een voorzet gegeven. De rest van die krabben volgens zo.

  Ik zie die negativisten als verloren, verwacht niets van ze.


  Maak melding

 8. De Surinamers wonenden in Nederland moeten het onder elkaar uitmaken of Bouterse een moordenaar is of niet.Mijn vraag is wat wil Suriname uit deze handels verbindingen met Brazilie” gaat het over Suriname vrijmaken voor grote Braziliaanse bedrijven die zich in Suriname willen vestigen op het gebied van de landbouw gelijk wat men in de deelstaat Mategrossom heeft in de soja teelt?Dan kan ik het volgende zeggen de Gouverneur van deze deelstaat kreeg van Greenpeace een ere prijs voor het afwerken van ontzaglijke mengden bosarealen hij kreeg het zover om in Indianen reservaten bossen te hakken de prijs was een “motorzaag”.Bij de soja teelt worden grote mengden Chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt zoals”Paraquat” die tot de gevaarlijkste bestrijdingsmiddelen ter wereld horen.De schaden door het gebruik van “paraquat” zijn zeer hoog.De bedrijven die dit middel gebruiken ontkennen het even de minister van landbouw.Mijn vraag is wil Suriname deze samen werken aangaan met deze grote bedrijven die streven om groter en groter te worden?


  Maak melding

 9. Zeker geen dierbare,verloren,1..6…nee anders zouden jullie anders piepen.hij mag de wereld wonderen naar suriname toeslepen,maar de zwarte bladzijde in de surinaamse geschiedenis,dat hebben wij aan hem te danken.Onze broeders zij op een verschrikkelijke manier aan hun einde gekomen.Trouwens de landen die zogenaamd..? de hulpbroeders zijn schenden allemaal de mensenrechten,en daarnaast militair dictatuur of dictator hebben.


  Maak melding

 10. Bouterse is een Moordenaar, Maaaaaar echt geen grotere moordenaar dan Bush, Balkenende, Sharon, Nithanjahu, Burlesconi, TONY BLAIR. Dus geef mij maar BAAS BOUTA.

  Stree di foe stree wi no sa frede.

  Kwakoe


  Maak melding

 11. @nummer 6
  Alles staat of valt in suriname met de manier hoe deze criminele regering omgaat met de grondbeginselen van de democratie en respect voor de mensenrechten en de rechtsstaat in zijn geheel, dus loopt a.u.b niet zo hard van de stapel de benoeming van zoon dino is geen goed teken.


  Maak melding

 12. wikileaks,
  Dat mijn reactie dom is,is jouw mening.
  Dat mag. Als ik maar weet dat ik mijn mening baseer op basis van de de huidige ontwikkelingen.
  Het verschil tussen jou en ik is dat jij in het verleden leeft en ik in het heden.
  Wikileaks, slaap lekker verder en blijf maar lekker dromen.

  Neus, Bouterse had niet alleen een uitnodiging hij is zelf opgehaald. Hij was ook nog eens special guest.
  Was het niet jij die ook had beweerd dat Bouterse meteen in de boeien zou worden geslagen bij aankomst in Brazilië? Nou, in Brazililë was het een en al hartelijkheid en complimenten over en weer. Ook van andere landen.
  Van enige vijandelijke houding of gereserveerdheid van andere landen was totaal geen sprake. Jouw bewering is ook totaal uit de lucht gegrepen en mist elke vorm van onderbouwing. Bouterse is notabene voor de inauguratie uitgenodigd van de nieuwe president. Of is dat ook een verplichting van Brazilië?
  Wanneer je de huidige ontwikkelingen van Suriname bekijkt vanuit een diepzwarte bril dan ga je inderdaad dingen zien die er niet zijn.
  Jij hebt waarschijnlijk een scenario in jouw hoofd die je graag uit ziet komen. Tegen alle logica en realiteitszin in.
  Jij komt weleens simpel over maar dom ben je niet, dus je weet best wel dat jouw scenario een beetje doemdenken is.
  Jij doet aan “struisvogelpolitiek”. Je stopt
  je hoofd in het zand hopende dat jouw ijdele droom uitkomt. Het is vechten tegen de werkelijkheid. De trein is aan het rijden en er vinden bepaalde positieve ontwikkelingen plaatst en dat is de werkelijkheid. De werkelijkheid is weliswaar voor jou niet acceptabel maar het blijft wel de werkelijkheid.
  Indien jij de werkelijkheid niet of kan inzien dan is dat jouw probleem en niet het probleem van anderen die wel de positieve ontwikkelingen ondersteunen en onderkennen.
  Vooralsnog heb ik een positieve kijk op de ontwikkelingen in Suriname.
  Indien jij of sommigen vinden (kennelijk weten jullie het beter)dat ik daarmee
  Bouterse verdedig dan is die bewering geheel voor jullie eigen rekening.
  Neus, die trauma die jij van Bouterse heb opgelopen is te genezen. Tegenwoordig heb je daar goeie psychiaters voor. Maar je moet ook wel zelf willen natuurlijk.

  Dos caminos,
  mooie woorden en goed onderbouwd.


  Maak melding

 13. Dit zegt Kwakoe! Bouterse is een Moordenaar, Maaaaaar echt geen grotere moordenaar dan Bush, Balkenende, Sharon, Nithanjahu, Burlesconi, TONY BLAIR. Dus geef mij maar BAAS BOUTA.

  Kwakoe, wij hebben hier over Bouta! wat heeft de bovenstaande hiermee te maken??.

  Moiwana, Forzeelandia, Albina etc.etc. Duik een de geschiedenis van Bouta/Suriname in dan kom je wel achter!!! Pre, pre moordenaar??? of poppetjes moordenaar??

  Bij ons is het ook het zelfde en daar geef ik jou wel gelijk in: Stree di foe stree wi no sa frede.

  GOD BLASS SURINAM


  Maak melding

 14. @Conchita,
  Mijn meningen zijn gebaseerd op keiharde feiten, als jij jou mening baseer op de huidige ontwikkeling in suriname dan ben jij niet eerlijk want jij laat bewust de griezelige dingen waarmee bouterse bezig is achterwegen die doen mijn denken aan de jaren 80, toen keek ook bijna iedereen de andere kant op de schade zijn nog steeds merkbaar in suriname.Een aantal ontwikkeling die nu plaats vinden in suriname op een rijtje
  1) Een criminele zoon wordt als hoofd van gewapende macht benoemt.
  2) mensen worden bij bosjes ontslagen.
  3)de president vertik het om zijn verantwoordelijkheid in het parlement af te leggen hij verschijnt niet in boxel op verdenking van massamoord.
  4) zijn partij heet de NDP de D van democrtie maar hij stuur wel mensen naar china voor samenwerking met de communistische partij van china hij doet zich voor als democraat maar in wezen is hij gewoon die zelfde dictator van de jaren 80 die alleen maar op macht uit is. in suriname heb je nu Boutacratie. jullie worden op een makkelijk manier gemanipuleerd door bouterse en zij boeven bende, sterkte met jou zootje Conchita. dit nog al die criminele vrienden van bouterse zie je overal weer opduiken van herrenberg, alibux, naarendorp graanoost linksgeer noem ze allemaal op en dat vinden jullie allemaal goed terwijl heel suriname weet wat deze mensen met het land hebben gedaan. als bouterse voor de verkiezing had verteld dat hij met deze recidivisten zou samenwerken vraag ik mij af of hij die zelfde aantal zetels zou behalen, hij heeft het volk bedrogen zoals altijd.


  Maak melding

 15. @dos Caminos ( andere nickname Conchita )
  Er is nog NIETS concreets, slechts gesprekken en verkenningen. Het enigste dat concreet is is dat de plannen onmogelijk gefinancieerd kunen worden gezien de inkomsten van SME.

  Blijf maar lekker dagdroom verhalen voor je baas schrijven.

  Nb het feit dat je met #16 onder een nieuwe nickname reageert geeft duidelijk aan dat de broodschrijves van DDB meerdere nicknames gebruiken om zo de indruk e wekken dat vele achter zijn onzin staan.
  Ook de schrijfstijl, herhaling van irrelevante feiten en argumenten geeft veel aan.

  You can fool some people sometimes, but you can’t fool all the people all times.


  Maak melding

 16. Neus,

  Over elke wereldleider is wel iets te zeggen.
  Als je nou Bush, Rutte, Obama, Venetiaan of Bouterse heet. Wanneer je bewust op zoek gaat naar negatieve zaken dan zal je die uiteraard ook vinden. Nobody is perfect.


  Maak melding

 17. KLEINSCHALIGHEID WAS ALTIJD TROEF EN LEIDDE TOT NIETS

  Beste neus,

  hopelijk is die witte poeder aan je neus voorlopig uitgewerkt. Dit vanwege jouw paranoïde bewering als zou ik één of meerdere zgn. nicknames gebruiken op dit forum. Ik zeg hierover: Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.

  Hoewel ik vanwege tijdsgebrek weinig gebruik maak van dit forum, volg ik de verschillend meningen graag. Uiteraard gaat mijn aandacht alleen uit naar meningen die onderbouwd zijn en steekhoudende argumenten bevatten.
  Jouw nickname ben ik inderdaad vaker tegengekomen maar die sla ik automatisch over vanwege jouw nietszeggende teksten en vaak holle retoriek. Hier besteed ik mijn kostbare tijd zeker niet aan. Ik heb bij figuren zoals jij, wikileaks (over na-apen gesproken), vleermuis e.a. altijd weer de bevestiging dat holle vaten het hardst klinken. Bij gebrek aan enig (ontwikkelings) niveau en ter compensatie daarvan, vervallen jij en je makkers vaker, uiteindelijk lekker anoniem in ordinaire scheldkanonnades ofwel grove beledigingen (holle vaten). In dit opzicht voel ik mezelf te onderlegd en dus tegoed om hieraan mee te doen.

  V.w.b. jouw beschuliging: ik ben geen broodschrijver voor wie danook. Mede door jouw twijfelachtige achtergrond, heb je ook niet begrepen dat ik reeds in mijn aanhef heb aangegeven, in beginsel helemaal geen voorstaander was van de overigens democratische keuze van de Surinaamse samenleving om Bouterse tot president te kiezen. Als verstokte democraat heb ik mezelf echter neergelegd bij deze keuze. En zo hoort dat ook binnen iedere geciviliseerde samenleving, dus ook in Suriname.

  Wanneer kort daarop echter blijkt, dat deze zelfde president een voor Suriname unieke politieke en economische weg inslaat die op de middellange en lange termijn daarmee mijn land voor eens en voor altijd uit het eeuwige sociale- en economische isolement bevrijdt, dan rest mij als onafhankelijke sector specialist weinig over dan mijn respect daarvoor uit te spreken.

  Een probleem met veel landgenoten is het feit, dat zij zich nauwelijks kunnen indenken dat het weldegelijk mogelijk is om middels significante investeringen, de verdien c.q. productie capaciteit fors en vooral blijvend te verhogen.
  Surinamers zijn over het algemeen alleen gewend geweest met achtereenvolgende regeringen die kleinschalig aan de weg hebben getimmerd. Ik noemde deze wijze van regeren niet voor niets MONKEY BUSINESS. Het betreft hier op de typische Surinaamse methode van pappen en nat houden. Voorbeeld is de wijze waarop wegen met enorme kraters jarenlang werden “gelapt”. Een geheel nieuwe asfaltlaag aanbrengen was nimmer aan de orde.
  Deze zelfde methode werd decennia lang gehanteerd binnen alle denkbare sectoren. Of het om de economie ging of het onderwijs, de water- elektriciteitsvoorziening enz. De kennis maar vooral de durf/lef voor dergelijk beleid ontbrak steevast.

  Jouw cynisme over de onmogelijkheden over de financiering van dergelijke mega projecten gelet op de huidige inkomsten van Suriname, bevestigen w.m.b. het bovenstaande wederom.

  Het gaat mij echter te ver om de verdiencapaciteit van alle genoemde mega projecten, momenteel aan tegeven. Maar neem gerust aan, dat ondanks een bevolking van nauwelijks een half miljoen inwoners, Suriname’s verdiencapaciteit permanent zal toenemen. Deze permanente capaciteit is overigens alleen te behalen door de aangekondigde regionale samenwerking van Zuid Amerika en Caricom. Ik durf zelf te stellen, dat de jarenlange vaste inkomsten uit de bauxietwinning, met een juist politiek, financieel- en economischbeleid, slechts een bijna te verwaarlozen extraatje zullen zijn voor land en volk.


  Maak melding

 18. @vleermuis,

  Ik heb eerbied voor een ieder die in het verleden direct dan wel indirect slachtoffer is geworden van Bouterse. Het is absoluut niet mijn bedoeling om deze mensen op welk manier ook te krenken.

  Ik ben ook een kind van Suriname en indirect
  heeft Bouterse mij en mijn familie ook veel leed bezorgd.
  Ik kan hier ook mijn levensvehaal met al mijn opgedane leed gaan vertellen, maar ik weiger om hier de slachtofferrol te gaan spelen en zielig te gaan zitten doen.
  Mijn tienerjaren in Suriname zijn door deze man (Bouterse)indirect totaal verpest. Maar ik weiger het toe te staan dat Bouterse de rest van leven verpest en gaat beheersen.
  Uiteraard bepaalt een ieder zelf hoe om te gaan met het verleden maar door constant te schelden op Bouterse is voor mij geen oplossing. Daardoor zou de haat alleen maar worden gevoed.
  Die haat heb ik inmiddels weten om te zetten in berusting en in positieve energie omdat voor mij de toekomst belangrijk is.
  Door die man te blijven haten zou ik zelfdestructief bezig zijn want Bouterse zal daar geen dag minder om slapen. Dus van mijn haat zou Bouterse totaal niks merken.
  Uiteindelijk zal Bouterse zijn straf die hem toekomt wel krijgen.
  Voor mij is de toekomst van Suriname van belang. Net als sommigen had ik ook niet gewild dat Bouterse president werd.
  Maar door allerlei factoren en omstandigheden is hij nou eenmaal tot president gekozen. Het verleden zal ik altijd met me meedragen en ook mimmer vergeten. Maar het verleden kan ik helaas niet meer veranderen.
  Maar als ik voor een betere toekomst van Suriname mijn leed zou kunnen inleveren dan had ik dat zo gedaan.
  Leiders die na Bouterse volgden na 2000 hebben mij zwaar teleurgesteld in hun daden.
  Ik heb zelf niet voor Bouterse gekozen maar ik wil wel een constructieve houding aannemen
  uiteraard met een kritische blik.
  Sommige mensen zullen dit begrijpen en anderen weer niet. Dat is eenmaal niet anders.


  Maak melding

 19. Lula heeft bout even blij gemaakt met een dooie mus.Over een paar dagen heeft Lula geen macht meer en die paar overeenkomsten,stellen niet veel voor.Behalve de studiebeurzen kan Sur niets verzilveren.En daar voor moest bout als een dief in de nacht wegsluipen en terugkeren.

  Cobie.


  Maak melding

 20. Ik wil wat aan de aanhangers van de massamoordenaar vragen ,hij word uitgenodig in Brazilia , en dan beginnen jullie hoog en laag te springen dat hij al zoveel bereikt heeft ,mijn vraag is wat heefd hij in al die maanden die hij aan de macht is bereikt alleen dan mensen ontslaan en vrijdagen geven en alleen naar Guyane en Brazilia vliegen verder heb ik nog niks concret gezien dat hij bereikt heeft ,en ja alleen maar liegen


  Maak melding

 21. @Sharaida

  Wie werkt maakt fouten en wie het druk heeft trekt soms het verkeerde hemd aan. Maar in het geval van DDB gaat het niet om zulke peanuts.

  DDB heeft in het verleden aangetoond een wrede en incompetente dictator te zijn. En ondanks alle verhalen dat hij veranderd is tonen zijn daden exact dezelfde psychopaat.

  Wie dat niet kan zien heeft een enorm probleem in zijn bovenkamer.


  Maak melding

 22. Neus en consorten,

  Ik vraag me werkelijk af wat jullie met jullie vijandelijke en haatdragende houding trachten te bereiken.
  Als het de bedoeling is om ons en de wereld
  kenbaar te maken dat Bouterse vanwege zijn verleden nimmer president van Suriname had mogen worden dan is het doel bereikt.
  Wat dat betreft ben ik en vele anderen het absoluut met jullie eens.
  Maar jullie blijven keer op keer in herhaling vallen alsof iedereen die met een positief en evenwichtige blik kijkt naar de huidige ontwikkeling een verdediger of propagandist van Bouterse is. Dat is jullie
  mening maar gebaseerd puur op eigen inzichten.
  Een ieder die enige verstand heeft van de economie en wat je moet doen om je eigen economie te ontwikkelen zal niet ontkennen dat de visie van Bouterse daarover Suriname
  economisch absoluut ten goede kan komen.
  Iemand die durft beslissingen te nemen zal uiteraard ook minder goede beslissingen nemen.
  Dat zal met Bouterse ook niet veel anders zijn.
  Zolang de handelingen die Bouterse als president pleegt binnen het raamwerk van de wetten blijft dan is dat te billijken.
  -Het vervangen van mensen binnen bepaalde posities is niet verboden.
  -Vanuit zijn positie als president is zelf het benoemen van zijn zoon voor een bepaalde functie binnen het raamwerk van de wet.
  -Nergens in de wet staat dat het verboden is om zaken te doen met China.
  Deze beslissingen beschouwen sommigen als
  onjuist maar het valt wel degelijk binnen het raamwerk van de wetten.
  Anders zou het zijn indien Bouterse zou vervallen in zijn regeerperiode zoals in de jaren tachtig waarbij hij meerdere keren buiten het raamwerk van de wetten trad.
  Onschuldige mensen laten oppakken en opsluiten, de pers de mond snoeren,…
  Op het moment dat dat gebeurd zal ik de eerste zijn die mijn positieve steun onmiddelijk intrekt. Voor mij is dat de absolute grens. Zonder enige discussie.

  Vooralsnog blijven de beslissingen die Bouterse tot nu neemt allemaal binnen het raamwerk van de wetten.

  Neus en consorten,
  Helaas kan ik jullie niet onder de noemer criticasten plaatsen. Criticasten zijn mensen die hun kritiek baseren op een evenwichtige kijk op zaken. Jullie zijn eigenlijk vreselijke doemdenkers die elke beslissing die Bouterse neemt een slechte beslissing vinden. Doemdenkers zijn mensen die zich louter en alleen richten op het negatieve. Voor positieve ontwikkelingen worden gemakshalve de ogen gesloten.
  Elke positieve ontwikkeling wordt op een dusdanige manier geïnterpreteerd zodat het positieve vervangen wordt door het negatieve.

  Het zal zeer naïef van mij zijn om aan te nemen dat jullie zwaar negatieve inzichten zullen veranderen.
  Nogmaals wat jullie met deze haatdragende houding en zwartgallige kijk op zaken willen bereiken is mij een complete raadsel.

  Dus die missie kunnen jullie met een gerust hart afsluiten.
  Of is het zo dat jullie deze forum gebruiken om van jullie trauma over Bouterse af te komen?
  In dat geval moet ik jullie meedelen dat jullie dan


  Maak melding

 23. Dos Caminos en Sharaida jullie betoog is aan dovemansoren gericht, voor negatievelingen onder ons is pro Suriname zijn gelijk aan Bouta-aanhanger zijn. Of je nu wel of geen nabestaande bent, je mag van hen alleen maar Suriname de afgrond in wensen andere smaken komen bij hen niet voor. Ik sla hun postings dan ook standaard over.


  Maak melding

 24. sharaida,
  Suriname lonkt naar investeerders en bankiers, zoek dit op bij Google en lees ook de reactie.Ik laat mij niet meeslepen door leugens en bedrog we zij vier maanden verder enige wat je nu hoor is over bruggen miljarden uit china ondertussen is er niets veranderd aan de armoede van de bevolking waar Bouta het over had tijdens zijn Verkiezingscircus .


  Maak melding

 25. financieringscontracten zijn echter geen donaties daar zitten helaas ook voorwaarden aan vast.geen enkel land gaat financieringscontracten aan om niets aan te verdienen.positieve drang om sur. in ijltempo te ontwikkelen kan ook negatieve effecten hebben op het lokale milieu in bepaalde sectoren(goud-hout-landbouw).huidige afval probleem in suriname is nu al niet te overzien.
  daarnaast heb je in alle sectoren mankracht nodig.45 procent van de actieve beroepsbevolking zijn werkzaam als ambtenaar .arbeidskrachten uit het buitenland is een optie maar die moeten ook betaald en gehuisvestigd worden.
  hopende dat verlangen naar meer en meer niet zal leiden tot vernietiging van suriname.


  Maak melding

 26. @sharaida

  Vervelend voor je dat je niet echt kunt lezen en geen onderscheidende vermogns hebt. Nu ben je helemaal afhankelijk van een wakaman die steeds zegt het beste met je voor te hebben maar die…


  Maak melding

 27. Ík ben geen lief hebber van Bouterse,was ik niet van Pengel,
  Venitiaan,Aron,lachman en nog enkele.Als wij zoveel jaren verder zijn en geen rechtspraak kan komnen over de mogelijke handelingen van Bouterse,dan ontbreekt in het Surinaams recht systeem veel aan juridisch inzicht en kennis,de jurisprudentie is zoek,is het wel ooit geweest.Advocaten in Suriname hebben een attitude waar wijsheid ontbreekt,mr. titels met geestelijk mistigheid.
  Het volgende wil ik even uit de doeken doen,Geen straf zonder wet.Niemand mag worden veroordeeld wegens een handeling of nalaten,dat geen strafbaar naar nationaal of
  internationaal recht uit maakte ten tijde dat het handelen
  of nalaten geschiedde.Evenmin mag een zwaarder straf worden opgelegd dan die,die ten tijde van het begaan van het strafbare feit van toepassing was.Evenwel staat dit artikel niet in de weg aan de berechting en bestraffing van iemand,die schuldig is aan een handelen of nalaten,dat ten tijde van het handelen of nalaten,een misdrijf was overeenkomstig de algememe rechtsbeginselen die door de beschaafde volken volkomen worden erkend.Hier gaat Surinaams recht systeem mank,ik heb geen hoge dunk van
  advocaten en rechters in Suriname.Mijn ervaring stuitte ik op juridische praktische inzichten ter beoordeling van eenvoudige zaken waar geen misdaad aan te pas kwam,jaren duurde voor een uitspraak klaar ligt en dan nog zie ik dat
  er geen juridische uiteenzetting is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.