Surinaamse minister denkt niet aan opstappen

14

PARAMARIBO, 14 dec – Minister Martin Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, denkt niet aan opstappen. Er is geen reden zelfs maar te reppen over de eer aan zichzelf houden. Sastroredjo is ervan overtuigd niets verkeerds te hebben gedaan. Het was zijn levensgezellin die duizenden hectaren aanvroeg.

Hijzelf bleef buiten schot. Ook al zijn de gronden aangevraagd via stichtingen en naamloze vennotschappen en was dat vooral praktijk onder de vorige minister. “Ik heb de grondaanvragen tot de dag van vandaag niet onder ogen gezien”, zegt Sastroredjo tegenover de Times of Suriname. Het maakt de politieke impact niet minder. De NDP van president Desiré Bouterse wijdde al een vergadering aan de aanvragen.

De uitkomst heeft weliswaar niet meteen invloed op de minister. Er is namelijk niet openlijk om zijn aftreden gevraagd. Sastroredjo ziet het hele gebeuren als een politieke zet. Alleen weigert hij te zeggen uti welke hoek. Logisch vindt lijkt het allemaal wel. “Ik heb deze aanvallen verwacht, omdat ik bezig ben met ordening. Maar dat het gebeurt vanuit mijn eigen gezin, is moeilijk te verwerken.” Hij wacht gelaten het af wat de president doet als enige die hem kan ontslaan.

14 REACTIES

 1. SME.ers wordt het nu geen tijd om de regering van Suriname met een buiten parlementaire actie te dwingen om een
  parlentaire onderzoek naar alle gronduitgifte vanaf 1980.Bij constatering van onregelmatigheden alle grondrovers de bezittingen afpakken en ze laten brommen in Santoboma voor al hun handelingen die strijdig zijn met de regels en wetten.
  En tegelijk met spoed een wet laten aannemen waarmee de huidige en toekomstige politici worden verplicht bij hun ambts-aanvaarding
  een opgave te doen van al hun bezittingen en hun bezoldigde en onbezoldigde activiteiten.Deze regering die zoals ze het zelf zeggen transparatie voorstaan en corruptie willen uitbannen zullen/moeten geen problemen hebben met zulke voorstellen,
  ga ik ervan uit.
  Met vr. groet.

  Latish.


  Maak melding

 2. Deze minister heeft tenminste het fatsoen opgebracht om de normale weg te volgen.Bout heeft zich veel grotere stukken[met zijn cornuiten] toege-eigend zonder enige vorm van rechts bewandeling[Zonder enige procedure te volgen]Bout durft Sastro nog niet aan te pakken.Hij heeft uit het verleden geleerd dat hij iemand die in de belandstelling van het volk staat niet gelijk naar het fort kan brengen.Maar Sastro gaat het kleingeld mogen houden….


  Maak melding

 3. Ik denk niet dat de politiek daartoe in staat is vooral niet in een land als suriname. Maar indien de politiek het wel klaarspeelt dan zijn we jaren verder en als het eindelijk zover is o.a. nieuwe wetten zijn aangenomen etc. dan hoeft het toch allemaal niet meer, want dan is er geen grond meer over waar iemand nog belangstelling voor heeft.

  Dit gedrag van zakkenvullerij door regeringsleiders en andere prominente surinamers vloeit voort uit een trauma van het verleden waarvan de meerderheid in Suriname zich nog niet helemaal ervan weten los te maken, namelijk:….

  “Toen de koloniën onafhankelijk werden kregen de meeste wederom te kampen met een dictatoriaal en corrupt bewind en grote klasseverschillen, waar een kleine groep zeer welgestelde heerst over een zeer grote groep mensen, die nauwelijks in de primaire levensbehoeften kan voorzien. Hun regeringsleiders hebben namelijk afgekeken van de religieuze kolonialisten en vooral ook de slechte manieren van hen overgenomen”.

  En dit is nou een Christelijke samenleving met een grote hoeveelheid aan sekten o.a. Ebg, de pinstergemeente en andere sektarische verenigingen in het christendom die pretenderen liefde te hebben voor al wat leeft, maar in haar leefwijze daarvan niets te merken is. De predikingen in hun kerken hebben nimmer het juiste resultaat opgeleverd bij hun leden, het wordt juist van kwaad tot erger omdat religie hun kwaadaardigheid, hypocrisie, hebzucht en egoïsme aanwakkert. Elk voor zich en god voor ons allen is een geijkte christelijke spreekwoord en Jezus loveu2 is gemakkelijk gezegd dan gedaan. Het is bovendien zeer gemakkelijk om na de biecht verschoond te zijn van je zonden om daarna weer keer op keer in herhaling te vallen en telkens weer vergeving te verkrijgen van hun zelfbedachte kwaadaardige god.
  De grondwet is gebaseerd op de bijbel, dus wat wil men nou meer? Het arme goedgelovige volk weet ook niet beter, het inpikken van andermans have en goed is nog steeds niet uit den boze. Begin alvast die bijbel(de vloek des levens) als voetveeg te gebruiken, want men komt daar vast alleen veel verder met een portie gezond verstand en wederzijdse inbreng en saamhorigheid. En als jou god dan echt mocht bestaan, stuur hem maar meteen naar mij toe, hij is toch alwetend en weet toch wel wie ik ben zodat ik alsnog met hem kan afrekenen wegens het afslachten van mijn voorouders in naam van god en biblios.

  Django


  Maak melding

 4. SME.ers wordt het nu geen tijd om de regering van Suriname met een buiten parlementaire actie te dwingen om een
  parlentaire onderzoek naar alle gronduitgifte vanaf 1980.Bij constatering van onregelmatigheden alle grondrovers de bezittingen afpakken en ze laten brommen in Santoboma voor al hun handelingen die strijdig zijn met de regels en wetten.
  En tegelijk met spoed een wet laten aannemen waarmee de huidige en toekomstige politici worden verplicht bij hun ambts-aanvaarding
  een opgave te doen van al hun bezittingen en hun bezoldigde en onbezoldigde activiteiten.Deze regering die zoals ze het zelf zeggen transparatie voorstaan en corruptie willen uitbannen zullen/moeten geen problemen hebben met zulke voorstellen,
  ga ik ervan uit.
  Met vr. groet.

  Latish.

  jagte Raho.

  Sommige volksstammen gaan naar bed met grond en staan ook weer op met grond. Als je een bezoek brengt aan het domeinkantoor struikel je over ze.

  Laten wij verdme over wat anders hebben man.

  Hebzuchtigheid is sommigen gewoon aangeboren.


  Maak melding

 5. Sastro jouw ex is een rat.Ze speelt onder één hoedje met Somo en Soemita met medeweten van bouta. Bouta zit in een moeilijke situatie,aangezien ook hij zich duizenden hectare grond onrechtmatig heeft toegeeigend.Dies na wan één twéé!Ding mang wan nak joe poeroe ma ding no sab fa bika joe sabie toemsie foeroe kaba!En Somo wan no wan trong las man!Iem loekoe boen!Mensen Suriname is in handen van wakka mangs,veldmangs,drugsdealers,cocaine snuifers,moordenaars,zedendeliquenten,onrechtmatige grootgrondbezitters,een leider met zijn eigen privé leger geleid door zijn zoon die in het verleden al een gevaar voor de staatsveiligheid was.waarom?Dit ga je krijgen wanneer de leiding van een land samen werkt maar in feite elkaar niet vertrouwt.Bouta vertouwt juspol niet!En Somo al helemaal niet,laatstaan Brunsie!Dit is een coalitie die hij liever niet had,maar ja als je niet wil brommen en je wilt dat voorkomen middels regeermacht heb je geen keus!


  Maak melding

 6. Ik denk dat over de grondproblematiek in Suriname een mooie misdaadroman kan worden geschreven. Wat hier gebeurt is het topje van de ijsberg.

  Feit is dat er door opeenvolgende regeringen vanaf het Arron tijdperk (dus in 1975, maar eigenlijk ook door de kolionale regeringen) grond is gegeven aan individuen, waarbij je je kan afvragen of dit wel kan/zo hoort.

  We leven in een kapitalistische maatschappij en anno 2010 is er een regering die grond gewoon”gratis” weggeeft alsof er nooit een einde hieraan komt.

  Suriname, stop aub met de gronduitgifte. Gewoon helemaal stoppen hiermee.


  Maak melding

 7. Basja!
  zo te zien weet jij heel veel wat de Surinamers niet weten. Een serieuze vraag aän jou waarom meld je dit alles met detail gegevens bij een onafhanhelijke instantie desnoods in het buitenland? zodat Suriname alsnog gered kan worden van de ondergang?

  Trouwens: geldt niet:”Wie zwijgt Stemt toe”?


  Maak melding

 8. Beste Minister, U hebt geen recht van spreken en ook niet om daden te plegen. De KTPI en haar structuren, die u hebben voorgedragen voor het ambt van minister, hebben het vertrouwen in u opgezegd. Het betekent dat u van die stoel moet verdwijnen. Ook het zogenaamde accoord met de president werd door de KTPI verworpen. U bent ook al groyeerd. Uw collega’s noemen u “een boom zonder wortels.” Momenteel bent u bezig te pronken met de veren van de KTPI. Dus minister, houdt de eer aan u zelf, en verlaat het ministerie zo snel mogelijk. Want de stoel waarop u zit, is van en voor de KTPI, conform het regeeraccoord, en is niet bestemd voor zielige en schaamteloze opportunisten. De NDP-president zegt vandaag tegen u : ”halleluja”, en morgen zal hij tegen u zeggen: “kruisig hem”. U zult dan voor de leeuwen worden geworpen. Denk er om: “God’s molen maalt langzaam, maar zeker”. “If yu kweki sneki, dan yu sa kisi aboma.” En last but not least: “ ala piri tifi a no lafu.”…
  U bent de pot die de ketel verwijt, dat hij zwart is. U wil onderzoeken hoe in het verleden met gronden werd gesjoemeld, maar vandaag de dag sjoemelt u zelf met gronden. Geef aan al uw vrouwen, zowel binnen als buiten, zoveel ha grond als u hebben wilt, en verdwijnt daarna als een pijl uit de boog.
  Ik hoop dat de president nu tot inkeer zal komen en u zal doen verdwijnen..


  Maak melding

 9. Sastroredjo dacht niet aan opstappen uit zichzelf , en misschien, heeeel misschien had hij aan mogen blijven , maar nu is de president t gedoe rondom deze minister zo spuuuuuuuuugzat , dat hij hem de wacht heeft aangezegd.
  Dit niet alleen op aandringen van ktpi leider soemita,maar na t gedoe bij Staatsolie ,lijkt dit de beruchte druppel die een emmer doet overlopen.
  Another one bites the dust, and another one ,and another one. Tsa………..wiens kop is de volgende die zal gaan rollen????


  Maak melding

 10. Aan Django wil ik vragen om toch helder na te denken. Waarom koppel je corruptie aan christenen? Is een wolf in schaapskleren voor jou ook een schaap? Suriname heeft inderdaad een groot probleem; een groot deel van de samenleving slooft zich in verkiezingstijd uit in de hoop een slag te slaan indien de partij in de regering komt…Als Nederlandse Suri mag je niets zeggen, omdat je een buitenlander bent, koloniseert en nog meer van dat soort onzin. Dit is toch de regering en het niveau van de (mis)leiders die het volk wilt? De rottigheid zie je niet alleen op het gebied van grond, maar ook aan de natuur (Bronsberg)en de manier waarop overheidsinstellingen bemand worden door vrienden, familie en criminelen.


  Maak melding

 11. Jammer. Min. Martin Sastroredjo, is vandaag 15/12/2010 alsnog door D. Bouterse ontslagen. En wie zijn die 2 smerige figuren die hier achter zitten, n.l. Somo en Soemieta.
  Ik heb geen auto = Wagino.
  Ik heb een auto = Wagimin.
  Ik steel = Soeharto.


  Maak melding

 12. SASTRO ONTSLAGEN!Dit stond 2 maanden geleden al vast!Sastro heeft niks misdaan,hij is alleen groen en bevind zich tussen geraffineerde haaien!Bouta gaat naar Brazil komt dan terug met zogenaamd goed nieuws en het geval Sastro is verleden tijd.Ik ben zwaar teleurgesteld in politicy zoals Mevr.Simons,Mr Bouva,Mr Breedveld,deze mensen weten wat er gaande is en stemmen toe NUMMER 8,waarschijnlijk wachtende op hun kans om in de honingpot te graaien!Maar ja, politiek en principes gaan nou eenmaal niet samen!God Bless Suriname!


  Maak melding

 13. Beste Minister, U hebt geen recht van spreken en ook niet om daden te plegen. De KTPI en haar structuren, die u hebben voorgedragen voor het ambt van minister, hebben het vertrouwen in u opgezegd. Het betekent dat u van die stoel moet verdwijnen. Ook het zogenaamde accoord met de president werd door de KTPI verworpen. U bent ook al groyeerd. Uw collega’s noemen u “een boom zonder wortels.” Momenteel bent u bezig te pronken met de veren van de KTPI. Dus minister, houdt de eer aan u zelf, en verlaat het ministerie zo snel mogelijk. Want de stoel waarop u zit, is van en voor de KTPI, conform het regeeraccoord, en is niet bestemd voor zielige en schaamteloze opportunisten. De NDP-president zegt vandaag tegen u : ”halleluja”, en morgen zal hij tegen u zeggen: “kruisig hem”. U zult dan voor de leeuwen worden geworpen. Denk er om: “God’s molen maalt langzaam, maar zeker”. “If yu kweki sneki, dan yu sa kisi aboma.” En last but not least: “ ala piri tifi a no lafu.”…
  U bent de pot die de ketel verwijt, dat hij zwart is. U wil onderzoeken hoe in het verleden met gronden werd gesjoemeld, maar vandaag de dag sjoemelt u zelf met gronden. Geef aan al uw vrouwen, zowel binnen als buiten, zoveel ha grond als u hebben wilt, en verdwijnt daarna als een pijl uit de boog.
  Ik hoop dat de president nu tot inkeer zal komen en u zal doen verdwijnen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.