Hulp voor Surinamers met ziekte van Hirschsprung

4

PARAMARIBO, 14 dec – Een Nederlandse missie gaat patiënten met de ziekte van Hirschsprung helpen. Dit meldt het Staats Ziekenfonds, SZF. In het Sint Vincentius Ziekenhuis in Paramaribo zullen de komende dagen vijf kinderen worden geopereerd. De missie dient meerdere doelen.

Onder meer worden de kosten gedrukt. Doorgaans worden zulke patiënten naar Colombia gestuurd. Nu blijven ze thuis, wat ook het herstelproces ten goede komt. Minstens even belangrijk is dat lokale specialisten ook ervaring opdoen. De patiënten zijn tussen de vijf maanden en zes jaar oud. De ziekte van Hirschsprung is een aangeboren aandoening, die ontstaat door het ontbreken van zenuwen in de wand van de darmen.

Meestal is een deel van de darmen aangedaan, soms de hele darm. Door het ontbreken van zenuwen kan het aangedane deel van de darmen de beweging (peristaltiek) niet maken die nodig is om de ontlasting te verplaatsen. De ontlasting hoopt zich dan op waardoor de darmen dikker worden. Hierdoor kan het slijmvlies van de darmwand (laag slijm aan de binnenkant van de darmen) ontstoken raken.

4 REACTIES

 1. Nederlandse hulp ???????
  Suriname zou toch meer fixeren naar buurlanden zoals Venezuela, Haiti….. Wahahaha

  Ben benieuwd of die HYPOCRIET Bouterse de hulp accepteerd van zijn grote vijand ….NEDERLANDSE MISSIE !!!!!!!1


  Maak melding

 2. @Shayrie,
  Ben overtuigd dat Bouterse niet de bekrompen gedachtengang van jou bezigd. En inderdaad,…de huidige regering heeft beloofd zich wat meer te gaan focussen op landen in de regio, hetgeen niet bt dat andere en Nederland uitgesloten worden,..idioot met je Whahaha! Hopelijk volgen jij en andere Suris ’t vb van NL, die wel de strijdbijl kan begraven als nodig is!

  Stiko


  Maak melding

 3. @ stiko,
  ik ben al jaren van overtuigd dat bouterse een bekrompen gedachtegang op na houd kijk maar naar zijn verleden dan kan je niet concluderen dat hij de meest slimme beslissingen heeft genomen, de staatsgreep 8 dec 1982, moiwana telefoon coup onze sterke gulden naar de klote helpen drugs verleden het benoemen van zijn criminele zoon zijn adviseurs alibux en naarendorp zo kan ik doorgaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.