Voorlichtingsbijeenkomst over huwelijksmigratie

0

Huwelijksmigranten vormen een belangrijke groep migranten in Nederland. In de afgelopen jaren is het beleid t.a.v. huwelijksmigratie herzien. Zo zijn er strengere regels om een partner naar Nederland te halen. Behalve inkomenseisen en huisvesting moeten de partners ook de Nederlandse taal tot een bepaald niveau beheersen. Om het proces van inburgeren te vergemakkelijken, moet men slagen voor een inburgeringcursus. Surinamers die kunnen aantonen dat zij het basisonderwijs succesvol hebben afgerond, worden vrijgesteld van een inburgeringcursus.

Het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) organiseert in samenwerking met stichting Asha op donderdag 16 december 2010 een voorlichtingsbijeenkomst over de verschillende sociale, culturele, juridische en financiële aspecten van huwelijksmigratie. Het doel van deze bijeenkomsten is om (aspirant) huwelijksmigranten met een Surinaamse achtergrond te informeren over hun partnerkeuze en de aspecten die verbonden zijn aan het proces van huwelijksmigratie zodat beide partijen een geïnformeerde keuze kunnen maken en zich beter kunnen voorbereiden op de nieuwe situatie in Nederland.

U bent van harte welkom, huwelijksmigranten met een Surinaamse achtergrond worden nadrukkelijk verzocht om zich aan te melden voor deze voorlichtingsbijeenkomst en hun ervaringen te delen met aspirant huwelijksmigranten. U kunt zich telefonisch melden bij het SIO, de heer Roy Ashruf via telefoonnummer 030-2316014 of per e-mail info@sioweb.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.