Begrafenis Surinaamse musicus Stan Lokhin

6

De Surinaamse musicus Stan Lokhin (63) wordt vandaag begraven. Gisteravond (maandag) was er gelegenheid tot afscheid nemen. Vanmiddag wordt hij begraven op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Vooraf is er een herdenkingsdienst in de Koningskerk.

De Godfather van de Surinaamse muziek, zoals Lokhin ook wel genoemd wordt, overleed op 1 december jongstleden. Hij was ernstig ziek. Lokhin heeft muziek geschreven en gearrangeerd voor verschillende bekende Surinaamse zangers en groepen zoals Oscar Harris, The Twinkel Stars en Lieve Hugo.

In september werd de bekende componist, arrangeur en muzikant nog bevorderd tot Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster, de een na hoogste Surinaamse onderscheiding.

6 REACTIES

 1. ik ken hem niet eens dus ja wat heeft hij voor het surinaams muziek gedaan ze zitten allemaal in holland papa touwtjie kende ik en ik weet zeker iedere surinamer waar dan ook papa touwtjie kende


  Maak melding

 2. RIP Bigi Brada Stan , wat je voor Suriname en de Surinaamse muziek hebt gedaan is onvergetelijk en onsterfelijk ,elke hedendaagse Sranan artiest geniet nu nog van wat Stan lokhin heeft nagelaten voor de Muziekindustie !
  Misschien kent niet iedereen Stan lokhin bij naam , maar in ieder geval wel zijn muziek welke nog bijna dagelijks op de radio word afgespeeld , en welke vrijwel nooit ontbreekt op welk Surinaams Feestje dan ook !( denk maar aan o a Lieve Hugo , Max Nijman en nog een hele rij van bekende Topartiesten )

  Ondanks hij gezien zijn staat van dienst als trompettist /arrangeur/componist/producer/bandleider/dirigent vele stijlen beheerste heeft hij zich altijd ingezet voor zijn eigen Surinaamse muziekstijlen ( vooral voor de Kaseko welke vaak ondergewaardeerd was/is heeft hij zich altijd 200 procent ingezet en bij o a Lieve Hugo , heeft dit geresulteerd in een zodanige verhoging van de de status van lieve Hugo in het bijzonder en de Kasekomuziek over het algemeen !

  Vele zangers(overal ter wereld ) zijn groot geworden door onder andere hun zangkunst , maar wat velen vaak niet weten dat deze zangers meestal hun status mede verdienen dankzij mannen ( Producers genoemd ) zoals Stan Lokhin , en bijv in Amerika Quincy Jones die het ruw aangeleverde materiaal van zodanige muzikale structuur voorzien ,( arrangementen , intro , couplet , refrein , etc etc ) dat het “herkenbaar” , “dansbaar” ,”aanstekelijker” “hitgevoeliger” etc etc word , en dus ertoe bijdraagt dat zo een zanger er in de meeste gevallen mee scoort !

  Vaak word er ook nog bijgeschaafd aan de zangkwaliteiten /muzikaliteit van de desbetreffende zanger/zangeres waardoor deze er vaak beter “geschoold” uitkomen en er op educatief gebied dus ook nog als het ware “les “krijgen van zulke producers !

  Stan Lokhin Vergelijken met bijv Papa Touwtjie is op zn zachts gezegd Appels met Peren vergelijken !

  De vele Fans van Touwtjie kennen waarschijnlijk ook leo Elias niet , de Man achter de muziek van Papa Touwtjie en nog vele anderen , ( recentelijker o a Mi Rowsu van Damaru )
  zo gaat dat nu eenmaal
  , sommige mensen lezen (als ze ooit eens een originele cd kopen )nooit eens wat er staat op/in zo een cd hoesje 🙂

  Srananman zijn is niet afhankelijk van waar je woont maar wat je doet/voelt voor Suriname !

  Big Up Stan Lokhin ! Big Up Sranan !


  Maak melding

 3. IK HEB MENEER LOK-HIN NIET PERSOONLIJK GEKEND.
  MAAR ALS IK HOOR WAT HIJ ALLEMAAL VOOR SURINAME BETEKEND HEEHT, DAN ME PETJE AF!
  MAAR ME INNIGE DEELNEMING VOOR HET VERLIES, VAN DEZE VEELZIJDIGE MAN.
  EN WENS DE NABESTAANDE HEEL VEEL STERKTE TOE MET HET VERWERKEN VAN DIT VERLIES.
  ROBERTO


  Maak melding

 4. Ik heb enkele weken geleden nog een documentaire over Stan op AT5 gezien. Heel indrukwekkend en emotioneel.

  Vaarwel Stan.

  Heel veel sterkte aan de familie.


  Maak melding

 5. IK HEB MAAR ÈÈN DING OVER STAN LOK-HIN TE ZEGGEN,…HIJ WAS DE GROOTSTE!!!!!!!!

  RUST IN VREDE,WE ZULLEN JOU NOOIT VERGETEN
  MENEER LOK-HIN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.