Amerikanen willen af van Surinaamse visumplicht

37

PARAMARIBO, 4 nov – De Amerikaanse regering heeft Paramaribo voorgesteld de visumplicht voor Amerikanen af te schaffen. Volgens de Amerikaanse ambassadeur, John Nay, zal Suriname er alleen voordeel aan hebben. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is wel te vinden voor het doorlichten van het Surinaamse visumbeleid.

Het hoeft dan niet sec te gaan om Amerikanen. “Het totale visumbeleid is aan evaluatie toe. De visumplicht voor Amerikaanse burgers bijvoorbeeld, is inderdaad storend voor de plannen van de regering”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Hij sluit niet uit dat met de Amerikanen gesproken zal worden. Nay zelf ziet meer Amerikanen Suriname kiezen als toeristische bestemming.

Het probleem met Surinaamse visa is dat ze alleen in Miami te halen zijn. Voor Amerikanen in bijvoorbeeld New York is dit een omslachtige onderneming. Het Surinaamse consulaat in Miami houdt wel een aardige cent over aan het verlenen van visa. Dat is steeds een argument geweest voor het vasthouden aan de plicht. Lackin wil in elk geval praten met een selecte groep landen. “Het is uitgesloten dat afschaffingsovereenkomsten worden gesloten.”

37 REACTIES

 1. Het Surinaamse Visum is het duurste visum ter wereld. Bovendien zeer omslachtig te bemachtigen en daardoor jaag je toeristen en zakenmensen naar omringende landen waar men geen kosten hoeft te betalen om het land in te mogen. Een belachelijke verplichting die allee maar is bedoeld om met buitenlandse valuta de lege schatkist te spekken. Wil je als gezin van 4 personen je vakantie doorbrengen in Suriname ben je € 160,- kwijt aan visumkosten. Tel daarbij je dag vrij en je reiskosten, zit je zo op € 400 en dan mag je Suriname in om als toertist je geld uit te geven. Zo dom en kortzichtig. Voor die € 400,- ga je lekker in Europa op vakantie. Heb je ook de vlucht en hotel all execlusive.
  Welkom in Suriname!

  Henk MOlenaar


  Maak melding

 2. Het Surinaams consulaat denkt dat zij veel verdienen met het verstrekken van visa aan amerikanen. Als de visumpilcht word opgeheven, dan gaat Suriname het drie dubbele verdienen aan de toeristen die er zullen komen.Ik kan mij nog steeds niet vinden met die stomme redenering van de diplomaten die op zulke posten zitten.

  Khan


  Maak melding

 3. “Amerikanen willen af van Surinaamse visumplicht”

  Afschaffen hoeft niet, maar heel simpel veranderen. Die visumplicht en aanvragen bij de consulaten in het buitenland vervangen met een toeristenvisum gewoon te betalen op de luchthaven. Hiermee blijft de overheid toch een behoorlijke duit verdienen.


  Maak melding

 4. Het gaat nog steeds over valuta die de visumplicht laat voortbestaan. De visaplicht wordt niet gebruikt uit oogpunt van bewaking, veiligheid or what so ever.
  Amerika en Nederland hebben een visum beleid die afgestemd is op het indammen van criminele activiteiten terwijl Suriname dit niet als hoofdreden beschouwd nemende in overweging het visum beleid met landen als Nigeria en china.


  Maak melding

 5. lackin,denk goed na..

  150000 suris/neds komen jaarlijks naar huis,velen hebben hun hebben en houwen in sme,nemen vele duizenden euros mee.

  Daar hoeft de regering niks voor te doen.

  de ambassade bestaat uit de gratie van de ned/suris in amsterdam..

  De s.l.m. bestaat voor 99,99999 % uit de suri/neds die wekelijk vele malen gebruik maken van deze verbinding uitsluitend bezet door die suris..

  Vergeet niet wat het aan visa inkomsten oplevert per dag week maand al die jaren en ze vragen niks..

  Wat de suri/neds terug krijgen is alleen ellende voor het consulaat gebouw,dood vermoeiend,,een verloren dag.


  Maak melding

 6. Voor die grappenmakers, die beweerden dat Suriname zou worden geisoleerd is dit absoluut geen goed nieuws. You go Bouta.

  Sranan na fesi fu ala!!!

  De gemiddelde Srananman is toch minder in de positie om een bezoek te brengen aan the USA.


  Maak melding

 7. Het visum syst is nu zeer bureaucratisch en omslachtig. zelfs voor een MKV moet je drie dagen langs en per dag langs 3 verschillende loketten en kantoren. Waar is dat goed voor. ja je kan er allerlei argumenten voor verzinnen, maar ik welk beschaafd gebeurd dit nog. je kan je ook gaan meten met jakarta of verweggisthan of met europa of andere westerse landen.


  Maak melding

 8. Gaat Amerika dat de visumplicht voor Surinamers ook afschaffen? De Amerikaanse ambassade houdt ook een mooie centje over aan visum aanvragen, als ze worden toegewezen of niet , je bent je geld kwijt. Ik stel voor het verkrijgen van een visum makkelijker te maken door bv Op het internet aanvragen en betalen. Bij onjuistheden kan nog altijd een boete worden opgelegd bij aankomst. Amerika hoeft niet bang te zijn dat de Surinamers massaal gaan emigreren want economie stelt niks meer voor.


  Maak melding

 9. Kan ook voor Surinaamse toeristen die naar Amerika reizen de visumplicht worden afgeschaft? De Amerikaanse ambassadeur rept met geen woord hierover.


  Maak melding

 10. Eerlijk is eerlijk het zal wel een grote kostenderving zijn voor de Surinaamse staatskas.

  Dit kan weer gecompenseerd worden door geld te pompen in toerisme en pluk daar dan de vruchten van. Hotels, appartementen, excursies, horeca, detailhandel alles zal er op vooruitgaan. Vraag desnoods een goedkope lening bij China, india, vs, of Eu. de garantie is dat dit plan zeker gaat slagen.

  Maar het allerbelangrijkste is om de veiligheid van deze toeristen te kunnen garanderen, anders komen ze echt niet. Als bewoners geld van de toeristen kunnen verdienen gaan ze niet bij je stelen. Denk ik. Op enkele psychopaten na.


  Maak melding

 11. Dan heb je niks gezien…plotseling…..ik zeg je….. Amerikaan midden in het bos.

  Die man zegt doodleuk ik ben aan het wandelen …..niemand weet wanneer hij binnen kwam…maar nog erger niemand weet wanneer hij weer eruit gaat.(die man zijn achtertuin….zou ik zeggen.)Maar wat deed hij allemaal midden in bos …wandelen… suma law….straks een hoop vervelende ziektes…….(achterlatend)ik denk ook aan spion…kan geen zakenman zijn…ik zeg je..toerist ook niet.

  Ik zeg nee ik heb geen zin plotseling weer voor een friktie buitenlander te staan midden in het bos……….nee…gewoon melden bij hoofdpoort..PARAMARIBO…dan bent u WELKOM…Su is veels te klein en moet aan haar eigen veiligheid denken.


  Maak melding

 12. Suriname moet potverdomme de visumplicht voor SuriNeds afschaffen en deze de Surinaamse nationaliteit verlenen, daar zal Suriname pas echt voordeel aan hebben.

  Zonen en dochters die investeren in hun moederland, daar heb je als land veel meer aan op de lange duur. .


  Maak melding

 13. Gestoorde gasten hebben nog steeds niet gehoord dat je een visum tegenwoordig op de luchthaven moet kunt halen. Aardig centje aan die paar Amerikanen? Hoe zit het met de anderen die juist daarom niet komen?? Zucht


  Maak melding

 14. Aboi, jij spoort niet. Je ziet spoken.
  Waarom niet zoals in bv. Turkeije gewoon betalen bij binnenkomst.
  Zo weet je dat iedereen betaald. Gewoon daar bv 20 Euro laten betalen.
  Die 20 Euro blijft in het land en wordt niet vervrast door de ambasades in den vreemde.
  Geen geloop naar ambasades en vrije dagen opnemen. Gewoon een loket op Zanderij, weer mensen aan het werk geholpen.
  Su, afschaffen die visumplicht!!!!!


  Maak melding

 15. Het grondgebied Suriname heeft op haar schappen voor haar burgers voldoende behoefte bevredigende middelen in aanbod liggen die kunnen voldoen aan hun economische schaarste die ze tegenkomen om in hun behoeften te kunnen voorzien. De geologische bodemkaart van Suriname bevestigt onweerlegbaar de omvangrijke aanwezigheid van talrijke bodemschatten. Dat gegeven, daarvan hebben de Amerikaanse geologen en oplettende Amerikaanse schattengravers en vermogensverzamelaars ook kennis van. Brazilianen vragen geen visum, vallen binnen, komen wanneer ze willen en nemen langzamerhand telkenmale een stukje Surinaamse eldorado mee naar hun geboorteland om daar de koning, keizer, admiraal, baron, of sinterklaas uit te hangen. Tourtonne Brazilianen, zonder asiel, hebben wel een eigen stekkie in Suriname weten te veroveren, want ze dragen een steentje bij aan de Surinaamse economie is de bewering, er is goud zat, al wordt er op grote schaal gejat, wat een zielige vertoning; de Amerikanen ruiken ook dat goud, olie en willen legaal met een visumvrije toegang het land binnenkomen wandelen en onbelemmerd de buit legaal meenemen. Dat vind ik nog eens een ongegeneerde gedachte, het lijkt wel het relativiteitstheorie van Einstein, E=MC^² of het ongrijpbare zwarte gat met al haar elektronen wolkenkrabbers, bosonen, protonen en melkwegstelsels. De opkomende wereldmachten die vele malen interessanter zijn dan de VS om zakenrelaties mee te onderhouden, dat zijn China, Saoedi-Arabië, Indonesië, Pakistan en India, daar zou Suriname zich eerder aan moeten vastklampen ; al was het alleen maar omdat hun producten en instellingen voor Suriname vele malen goedkoper uitvalt en betaalbaar blijft in tegenstelling tot de veel duurder uitvallende Amerikaanse, vanuit een land waarvan de FED niet bij machte is voorbeeldig behoorlijk betrouwbaar, rechtvaardig en transparant bestuur uit te stralen. Hun begrotingsberoving zorgt telkenmale voor economische erupties die een averechtse uitwerking heeft op de wereldeconomie, recessie op recessie, die wordt afgewenteld op de rest van de wereld, die in het bezit is van hun Amerikaanse dollar. Het zijn nog steeds dezelfde Amerikanen die het Panama Kanaal herbezet houden met groot machtsvertoon ter verlenging van het verlopen Panamaprotocol ter verkrijging van een belastingvrije transito door het Panama Kanaal. De Panamese economie verdient er met die herbezetting zero belastingopbrengsten aan. De Olieverslaafde Amerikanen worden dol als ze ruiken dat er ergens olie voorradig is, dan riskeren ze zelfs een totale oorlog, bezie wat het Irakese en Afghaanse volk hebben te ontberen; al hebben de Neocons de niet oplettende wereldburgers elders en de Amerikaanse burgers moeten voorliegen dat het om de nog steeds onvindbare massavernietigingswapens ging; het is voor hen nooit genoeg en vinden het nooit te dol om zich de vrije toegang tot een ander land te permitteren. Hun ambassadeurs hebben als taak om bij buitenlandse overheden erop blijven ijveren en aandringen dat de grondwet(let daarom op de preambule of elders in de wetgeving,) zo wordt veranderd dat zij de vrije toegang hebben tot de grondstoffen voor minder dan een appel en een ei, zodat zij in de toekomst als vorsten mee kunnen liften op de vergaarde rijkdommen van elders. Dat is wat deze geweldige heren met een raar accent nou Amerikaanse Democratie heten, het mag niets kosten van deze krenten kakkers. Ze zijn tegen elke vorm van sociaal beleid; sociaal beleid noemen ze socialisme, het is echt erg met die lui. En als klap op de vuurpijl komt er een lullo, een omhoog gevallen ambassadeur doodleuk vertellen aan het Surinaamse volk en Regering, dat Suriname de Amerikanen visumvrije toegang moet bieden; in ruil daarvoor krijgen Surinamers die naar de VS willen een visumverlenging van 5jaar naar 10jaar voor verblijf in de VS. Waar deze man druk doend mee bezig was toen hij deze gedachtegang formuleerde mag voor mij tot in eeuwigheid een onopgeloste raadsel blijven; maar ik hoop van harte dat deze ballon zo gauw als mogelijk door de voltallige Surinaamse regering zal worden doorgeprikt en naar het rijk der Anansie fabelen wordt gestuurd; zodat de kindertjes die een luisterend oor hebben voor zulke fabeltjesliteratuur ook nog wat te lachen en giechelen hebben over de hilarische betweterige overijverige Amerikaanse ambassadeur.


  Maak melding

 16. #3,4 en 5 jullie hebben een terecht punt. Suriname houdt te krampachtig vast aan haar bureaucratisch beleid. Sommige forumleden zeggen dat de VS de visumplicht ook moet afschaffen. Echter problemen van het ene land met vreemdelingen, zijn de problemen van het andere land niet. Daarom is de roep om reciprociteit geen logische en geboren uit kortzichtigheid, laten we realistisch blijven.

  Waar Suriname vooral naar moet streven is veel meer eigen financieel voordeel halen uit Surinamers uit het buitenland, buitenl. bedrijven en toeristen door:1. de visumplicht op te heffen of op de luchthaven belasting te innen van bv US$ 20,- en 2. prijs/kwaliteit-verhouding van toerisme en overheidsdiensten te verbeteren.


  Maak melding

 17. Het Turkije systeem is zo makkelijk, bij aankomst krijg je een stickertje op je paspoort, met de geldigheidsdatum erop. Je paspoort wordt gecontroleerd, je betaald, ik geloof E20,–, en kunt daarna gelijk doorlopen.

  Het gaat ook zo snel.


  Maak melding

 18. Wist U dat de Americanen in 1983 Suriname wilden binnenvallen zonder visum?:
  AROUND THE WORLD
  AROUND THE WORLD; An Invasion of Suriname Is Reportedly Foiled
  Reuters
  Published: July 19, 1983
  THE HAGUE, July 18— A planned invasion of Suriname with the help of Florida-based mercenaries was called off this month after the Netherlands internal security agency found out about it, the Netherlands News Agency said todayThe agency, quoting a Suriname group here that was said to have been linked to the plan, said the invasion was scheduled for July 1, when some 300 men were to have flown from Florida to Paramaribo, capital of the former Dutch Guiana on the northern tip of South America. About half of the mercenaries were United States and South American nationals in Florida, the others Suriname nationals and exsoldiers, according to the report.

  The agency’s report said the aim of the mission was to oust Suriname’s military strongman, Lieut. Col. Desi Bouterse. The agency said the mercenaries would have been supported later by Surinamese recruited in the Netherlands who would enter the country from neighboring French Guiana.

  Get the full newspaper experience, and more, delivered to your Mac or PC. Times Reader 2.0: Try it FREE for 2 full weeks.
  .


  Maak melding

 19. Gewoon op zanderij een visa verschaffen voor een bepaald bedrag..

  Wie niet voldoet aan de surinaamse voorwaarden ,wat het ook mag voorstellen,moet met de zelfde vliegtuig dat staat te wachten terug naar zijn land van vertrek..

  Eenvoudig genoeg en verder geen poespas..

  Alle consulaten in de hele wereld opheffen en die arbeiders aldaar terug roepen naar surbo..

  Wie niet wil terug komen,ontslag geven.

  Het geld blijft in sme en bespaart miljoenen aan vreemd valuta dat maandelijks aan allerlei kosten betaald moet worden..

  Dus condré-mang-oema gebruik je nuchtere verstand, zó je die nog hebt en handel ernaar..


  Maak melding

 20. Ja, helemaal afschaffen en gewoon een toersitenvisum die je gewoon koopt op de luchthaven.

  Het probleem is natuurlijk dat er daar enkele haaien zitten bij de dienst die hun poten natuurlijk niet uit die pot zullen kunnen houden. Nu zitten de haaien grotendeels op de ambassades en bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, die zich tegoed doen aan de gelden die betaald worden door de toeristen.


  Maak melding

 21. Langef, Nena, Ashwin,

  Zo simpel als het Turkye model moet het worden. Voordelen te over voor iedereen en vooral voor de Surinaamse overheidskas.

  1. 20 Euro op de luchthaven (blijft in SME).
  2. Werkgelegenheid voor een aantal inwoners.
  3. Besparing ambassadekosten en personeel.
  4. Toeristvriendelijke benadering.
  5. Papieren rompslomp achter de rug.
  6. Besparing op buitenlandse salarissen.
  7. Een stempel en stempelkussen op zanderij.

  Afschaffen zoals meneer Nay voorstelt is niet nodig. En vooral als het alleen voor Amerikanen moet gelden dan is er iets niet in de haak.
  Onze minister van BUZA kan het liefst kort zijn met zijn antwoord naar Nay toe. NEEN!

  Zoals Tjauwa in #20 schrijft zijn de Amerikanen uit op macht en gewin in de hele wereld. Als het hun maar goed gaat en ze de rijkdommen elders kunnen omzetten in hun voordeel en bizarre, energieverslindende levensstijl, dan gaan ze over lijken.

  Eens heb ik met mijn Surinaams paspoort in Amsterdam van 09.00 tot 15.00 uur gewacht op mijn visum voor Maimi. Mijn hele dag naar de bliksem en ik moest van heel ver komen.
  Tien jaar later weer predies hetzelfde!
  Amerika maakt het ons ook niet gemakkelijk.
  Ik ga er dus niet meer naar toe. Mij hoeven ze geen visum meer te geven.


  Maak melding

 22. Suriname moet wel voorzichtig zijn.
  Er lopen in de VS allerlei soorten figuren rond. De staat Florida alleen heeft meer dan 50.000 geregistreerde sex offenders. Wat gaat er met onze jeugd gebeuren als dit gespuis zonder visum ons land binnen mag. Er gaat toch ergens een screening moeten plaatsvinden


  Maak melding

 23. Wat is er mis met betalen bij aankomst. Het kost wel wat gedigitaliseer ipv zo een tragisch bureacratisch systeem, maar in veel landen betaal je net als bij de discotheek gewoon aan de poort


  Maak melding

 24. Suriname moet zich houden aan het reciprociteitsbeginsel. Als Surinamers van de USA een visum voor de duur van tien jaren verkrijgen, zal (moet) Suriname wederzijds op dezelfde manier naar de Amerikanen toe handelen.

  Wat te denken van de Surinaamse-Amerikanen die dan een groot voordeel krijgen boven de Surineds. Zij zonder visum, maar Surineds blijven visumplichtig.

  Wel kan en moet het aanvragen van een visum makkelijk gebeuren.En die vergemakkelijking kan het toerisme wel stimuleren.
  Srika


  Maak melding

 25. Ik heb toevallig de Amerikaanse nationaliteit en woon in Miami. Ik betaal trouw net zoals elke Amerikaans staatsburger $100.00 voor een visum naar Suriname. Ik heb echter nooit bezwaren geopperd om dit bedrag neer te tellen omdat dit bedrag moet helpen het Surinaams Consulaat in Miami in stand te houden. Buitenlandse Zaken zou er wel beter aan doen om enkele Surinaamse Amerikanen in verschillende Amerikaanse steden tot Honorair-Consul te benoemen (Miami, New-York, Washington DC, Philadelphia, San Francisco, Los Angelos, etc.) om zo de Amerkaanse staatsburgers tegemoet te komen met hun visa aanvragen. Het voorbeeld van Turkye is op papier prachtig, maar je wil Jan maat en zijn/haar raap toch niet op Surinaamse bodum. Maak het systeem makkelijker voor de Amerikanen, maar laat ze wel keihard betalen inclusief ik.


  Maak melding

 26. # Nr.15 Nationalis ik ben het helemaal eens met wat je stelt. Inderdaad zouden ’s Lands kinderen,die er geboren zijn, maar wegens omstandigheden toen jaren geleden hun toevlucht buiten Sure. moesten zoeken worden gevrijwaard v.e.visumplicht. Hun ook een Surinaams paspoort terug geven zou heel voordelig zijn voor het land. Kijk maar naar de Turken en Marokkanen in Ned.die hebben ook 2 paspoorten en gaan heel vaak bepakt en beladen met geld en goederen naar hun geboortelanden, waar ze kolossale huizen bouwen en hun families daar goed onderhouden.
  # 18 Langef Inderdaad, in de Dom.Rep. b.v. betalen de Toeristen $10. p.p. kan intussen misschien zijn verhoogd? Hele lange rijen toeristen groot en klein,oud en jong dat tikt aardig aan voor s’landskas, moeten ze in Sure ook doen ja.
  # 25 Marcel Bigi leti na foe joe..soso winst voor s’lands kas.
  # 26 Blakaboy Wat het graaien door “haaien” betreft daar heb ik ook overna gedacht, maar ach er zijn in Sure ook eerlijke mensen hoor.
  Welke oplossing kan jij bedenken, om het gegraai tegen te gaan? Hoe zal dat toegaan in b.v. Turkije de Dom.Rep. e.a. landen?

  Lezer.


  Maak melding

 27. aanvulling 25..

  amerikanen willen af van sme visum.

  IK zeg SURINAME wil af van amerikaanse visum..dat is beter voor de hele wereld..

  vogel alle soorten dieren vliegen dagelijks over alle grenzen van de wereld,maar die hebben geen visum nodig,,,

  Maar als jij je hondje vogeltje krokodil meeneemt in de vliegtuig of via de grens over gaat,probleem..
  Ook de wind waait over amerika en mexico stormt door maar sme maar geen visa nodig..

  Lijders waar dan ook,we leven in een open samenleving,dus weg met alle poep visa beperkingen..


  Maak melding

 28. Mooi gezien Marcel maar alleen de zon de wind de regen de sneeuw e.d. natuur verschijnselen zijn gratis hoor dus wat je stelt zal heus niet worden verwezenlijkt.


  Maak melding

 29. The border!

  Op de grens tussen Mexico en Amerika vallen dagelijks tientallen doden of raken er even veel vermist. Visa voor Mexcicanen die Amerika binnen willen is veels te duur en te omslachtig. De Mexicanen maken via de grens een economische vlucht naar het rijke VS, denken de meesten. Soms lukt het, soms niet!

  Meneer Nay wil het visum voor Amerikanen voor Suriname afschaffen om zo de rijke VS toerist ons land gemakkelijk in te krijgen.
  Maar zoals we weten bestaat de VS niet alleen uit toeristen die mooie vogels willen spotten. Het krioelt er van de winstzoekende en oneerbiedig rijker willen worden personen die over lijken gaan. (Het jongste voorbeeld is het gedrag van de senaat, de vorige president en de verzekeraars in de zorg.
  Sicko, een documentaire van Michael Moore laat zien hoe zorg bij ziekte vakkundig wordt onthouden en mensen dood gaan alleen om miljoenen winst te boeken door de Zorg verzekeraars). Schandalig!

  Geen afschaffing van het visum voor deze lui.
  Het zijn wel geen economische vluchtelingen, maar economische witteboordscriminelen. De volgelspotters uitgezonderd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.