Eerste Richard Krajicek Playground buiten Nederland

7

Sinds afgelopen weekend zijn de vroegere Daviscupteamgenoten Richard Krajicek, Jacco Eltingh, Paul Haarhuis en Jan Siemerink voor een week in Suriname. Ze bezochten het land op uitnodiging van hun voormalige teamcaptain Stan Franker, die zich een paar jaar geleden in zijn geboorteland ging vestigen.

Voor de heren is het naast een ontspannend uitje een actieve tennisweek waarbij ze o.a. flink wat tennisclinics met (school)kinderen hebben georganiseerd. Een bijzondere activiteit was het slaan van de eerste paal voor het aanleggen van een zogeheten Richard Krajicek Playground. Dit is een plaats waar jeugd kan spelen en/of sporten.

Het is een primeur want het wordt de eerste playground die de Richard Krajicek Foundation buiten Nederland aanlegt. De playground komt tot stand mede dankzij een financieel steuntje in de rug van De Telegraaf. In principe richt de RKF zich alleen op Nederland, maar Krajicek vond dat ze voor deze unieke trip best een keer een uitzondering konden maken. Lees zijn verhaal in De Telegraaf.

- Advertentie -

7 REACTIES

 1. Een goede zaak voor de jeugd in suriname.Hopende dat die rijke voetballers ook zo iets kunnen doen voor suriname.

 2. #3 Uitweg,

  Een prima vraag. Wat doen rijke Surinamers in Suriname voor het volk? NIETS! NOPPES!!

  De sport in Suriname zal aan sponsoring veel hebben aan de rijke Suri’s. Sponsoring van met name de jeugdsport komt vrijwel niet voor. Sommigen doen wat in een sport waarin zij zelf goed zijn zoals Rally’s of snelle boten races.
  Rijke Suri’s willen alsmaar rijker worden om de ander de ogen uit te steken. Belasting betalen en sponsoring zijn giftige woorden. Wil men niets mee te maken hebben.

  Binnenkort hebben we op elk ministerie nieuwe rijken die zonder corruptie nooit rijk zouden worden. De vraag is of ze wat terug gaan doen voor de arme bevolking.
  Het antwoord is steevast NEEN!

  Richard, bedankt voor de aanzet. Hopelijk werpt het zijn vruchten af en kunnen we in de toekomst een Surinamer op Wimbledon zien schitteren.

 3. Ja ze willen wel, maar dan ook een dikke vinger in de pap van de selectie.

  En zo gaat het Surinaams voetbal naar de mieter.

 4. De Uitweg,
  Krajicek doet tenminste wat. Dat is tenminste wat anders dan jou eeuwige en oeverloos gejereminjeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.