Surinaamse minister houdt vast aan helder beleid

24

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 30 okt – Minister Martinus Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer blijft onverstoord streven naar helder beleid. Er mag dan een kabinet komen op zijn minister dat hem zal ‘begeleiden en beschermen.’ Het in de coalitie bekokstoofde model verandert niets aan de kruistocht tegen corruptie.

Die zal te vuur en te zwaard bestreden worden. “We weten dat het grondbeleid een onstuimige periode achter de rug heeft. Het beleid was er niet één waar de samenleving gelukkig mee was”, zei Sastroredjo in het RTV-journaal. Dus moet er orde op zaken worden gesteld. Zijn aanpak stuitte op verzet van vooral Pertjajah Luhur, PL. De partij van Paul Somohardjo laakt vooral de maatregelen tegen topambtenaren op het ministerie.

Die behoren grotendeels tot Pertjajah Luhur, uit de tijd dat PL er de scepter zwaaide. Sastroredjo wil een beleid dat afrekent met onoverzichtelijkheid. Geen troebel water waar het goed vissen is. “Een ieder moet de kans krijgen een stuk grond te bezitten. Het beleid moet transparant zijn, dus duidelijk voor een ieder.” Het model moet afrekenen met de ruzie tussen Sastroredjo en aan de andere kant zijn eigen politieke partij KTPI en Pertjajah Luhur.

24 REACTIES

 1. zeg gewoon dat je jou eigen mensen daar wil hebben en lieg niet, al die zogenaamde nieuwe beleid is ten gunste van jullie zelf en niet voor de bevolking stelletje oplichters.


  Maak melding

 2. DE UITWEG no. 1, ken je de uitdrukking “zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten”? Kun je me uitleggen waarom Sastroredjo zo’n groot risico gelopen heeft om ontheven te worden als hij daar zit om zijn eigen zak te vullen? Het was veel makkelijker voor hem geweest om mee te doen met de schurken, zijn familie grote lappen grond te doen toekomen en vijf jaar lang een riant salaris op te strijken. Ik heb over het algemeen geen hoge dunk van de Surinaamse politici, de meesten hebben een dubbele agenda en denken op de eerste plaats aan zichzelf, voor het eerst heb ik echter het gevoel dat er 1 minister (Sastroredjo) daar zit die het algemeen belang voorop stelt.


  Maak melding

 3. @De Uitweg aka DU

  Ik heb bespeel in tegenstelling tot jou de bal en niet de man. Ik heb 1 verzoek: Noem minstens 1 positieve zaak die zich voordoet of heeft voorgedaan in Suriname…..EN NIET CONSTANT SURINAME EN SURINAMERS AFBREKEN!!!!!


  Maak melding

 4. GROND!

  GEGRONDE reden heeft deze minister om de zaken anders aan te pakken. Op het ministerie zitten topambtenaren GROND te verkopen alsof het hun eigendom is. Voor een appel en een ei gaat GROND van hand naar hand. Op GROND waarvan zou de minister met deze aktie moeten stoppen? Jaaaaa!!!
  Als Somo ook GROND heeft genomen of gekregen dan stuit het hem tegen de borst. Als KTPI toppers ook GROND hebben genomen of gekregen dan is aanstelling van deze minister ONGEGROND.
  Ook Desie voelt de GROND onder zijn voet wegdrijven welke hij zichzelf indertijd heeft toegeeigend.

  Deze minister wordt op korte termijn op GROND van te eerlijk zijn ontslagen of op non-aktief gezet. Hij mag nu nog een beetje “GRONDIG” onderzoek doen.


  Maak melding

 5. Sastro,

  Zet je werk voort. Ga op je eigen manier te werk en schuw niet om mensen land af te pakken die hen niet toehoort.

  Voor het eerst na jaren een minister die eerlijk en transparant te werk wil gaan. Zijn partijleiders keuren dit niet goed en willen hem vervangen.

  Geef deze minister de tijd om zaken recht te zetten, ook die zich in het verleden op oneerlijke wijze hebben afgespeeld.
  Dus hij moet met drie kabinetten werken:
  1. Gronduitgifte vanaf heden (nu transparant)
  2. Gronduitgifte tot heden (uitzoeken wie op oneerlijke wijze aan grond is gekomen en natuurlijk de namen doorgeven aan Misiedjan.)
  3. Kabinet die hem begeleid en beschermt tegen oneerlijk verkregen grondbezitters.
  Er zal een beerput open gaan die de frisse lucht in Suriname voor jaren zal verpesten.


  Maak melding

 6. Helemaal mee eens DAS.men heeft de eerlijkheid en oprechtheid van deze minister onderschat!helaas zal juist dat zijn einde betekenen,want ook de baas heeft vele hectaren grond die niet te verklaren zijn!Sastroredjo be carefull!


  Maak melding

 7. Sastroredjo wil een beleid dat afrekent met onoverzichtelijkheid. Geen troebel water waar het goed vissen is. “Een ieder moet de kans krijgen een stuk grond te bezitten. Het beleid moet transparant zijn, dus duidelijk voor een ieder.”

  Ben het met minister Sastroredjo eens wat in het vorige kabinet van voormalige president Venitiaan gebeurt is kan echt niet meer. Suriname zal zijn voeten stijf moeten houden mochten Buitenlandse Investeerders met de rijkdommen van het Land van door willen gaan voor een Habbekrats. De bevolking van Suriname die niet instaat zijn om eigen gronden te kopen voor het bouwen van hun eigen huis zouden door de Overheid via Sociale Wonigbouw aan een woning geholpen kunnen worden.


  Maak melding

 8. hahaahah CCL ik draai de vraag om vertel jij mij wat voor positieve dingens jou criminele bende tot nu toe hebben gerealiseerd, Bouterse heeft meer als een jaar een riante salaris ontvangen toch kiezen jullie hem als president hoe dan als jij misdaad wil belonen moet jij zelf weten om morele overweging moet ik niets van hebben van deze bende .ken jij deze henky een ezel stoot zich in het algemeen geen tweemaal aan de zelfde steen, maar die ezels in suriname wel.
  De west 30-10-2010
  De minister van ATM ginimarto kromosotroeno heeft nog geen duidelijkheid verschaft over de in totaal bijna 2000 ontheffingen van amtenaren en het niet verlengen van hun arbeidscontracten bij de overheid, terwijl op de zelfde ministeries tientallen nieuwe krachten in dienst worden genomen als amtenaar en als contractanten. over transparatie gesproken henky mi boy blijven jullie maar lekker slapen in de jaren 80 was ook iedereen in een diepe slaap nu hebben wij het nog steeds over de gevolgen van toen . fijne weekend


  Maak melding

 9. “Surinaamse minister houdt vast aan helder beleid”

  Goed zo minister houden zo.

  Niet jij alleen moet vasthouden aan helder beleid maar de hele regering.

  Het strategisch doel mag niet uit het oog worden verloren gaan.

  Het zal niet zo makkelijk zijn zoals de minister of de regering al heeft ondervonden, hou je rug recht en stay focus.

  Eerlijk is eerlijk en eerlijk duurt het langst.


  Maak melding

 10. @8 De Uitweg aka DU

  Je hebt mijn vraag verkeerd begrepen. Ik heb niet gezegd dat ik een NDPer ben!!!!! In tegendeel heb ik op DOE gestemd.

  Ik heb gemerkt dat je constant negativiteit verkondigt. Ook toen Venetiaan er zat had je constant kritiek op mensen uit zijn kabinet.

  Dus mijn vraag nogmaals: 1 positieve zaak noemen …of kan je dat niet????

  En voor jou informatie…ik zit binnenkort voor enkele jaren in Belgie wegens bepaalde verplichtingen..dus die al dat politieke gedoe interesseert mij niet. Voor mij gaat het om Suriname en niet om Bouterse….snaps? Kan jij dat ook?


  Maak melding

 11. De minister krijgt een kabinet om hem te begeleiden.Hij wordt dus op deze manier in de gaten gehouden door de Mastrodonten in de regering om hun belangen veilig te stellen.Als deze minister grondig te werk gaat dan is ook de President niet veilig.


  Maak melding

 12. Gisteren is bekend gemaakt, dat de Minister van Openbare Werken, in de verbouwingsbegroting, van 800.000 srd voor zijn kantoortje, vergeten was te vertellen, dat hij ook een Toyota hilux die hij gekocht heeft voor ongeveer 55000 usd, in zijn verbouwingsbegroting heeft meegeteld. Eerlijk gezegd weet ik niet of hij dit gedaan heeft voor prive doeleinden of voor zijn werk……..

  En dan de volk wijs maken dat er geen geld is, en dat er op het volk bezuinigd moet worden.

  Dit is in ieder geval wel verhelderend beleid.


  Maak melding

 13. Henkie,no spang met die UITWEG hoor, hij spreekt in zijn boevengespuis,Front,taal.
  Die oellewapper is zo gedreven door haat dat hij het artikel ,totaal niet begrijpt.
  Uitweg krijgt een rolberoerte ,want nu komen de corrupte handelingen van zijn boevengespuis die hij met hand en tand probeert te verdedigen uit.
  GO Sastroredjo,ontmantel die corruptelingen,een man met ballen en daadkracht,Go for it.


  Maak melding

 14. ja hoor vertel mij nou wat straks gaan jullie ok beweren dat vene de dader is van 8 dec 1982.
  Lees posting 12 maar.
  CCL dankzij vene heb jij nu democratie in suriname dankzij front is onze economie prima op orde en heeft suriname grotendeels zijn schuld in het buitenland kunnen aflossen schulden van die criminele schurken van bouterse en co dankzij het front zijn wij van de naam narco staat af. als nog meer wil horen zeg het maar ccl


  Maak melding

 15. @tjall , Henkie & Sosoboto

  Het meest negatieve en desastreuze gedrag dat iemand kan hebben is het klakkeloos de hemel in prijzen van dom en destructieve beleid door meganomane, narcistische presidenten.

  Idi Amin, Hitler, Pinochet, Mugabe, etc. zijn voorbeelden waar een domme kritiekloze massa achter een psychopaat aan liep.


  Maak melding

 16. Ja,waar begin je eigelijk,somo,k.t.p.i….en ronny.ddb…lindscheer,abrahams teveel om op te noemen,allemaal concessie,s,in hout ,goud,percelen van hier tot tokiyo,ha..ha..ha ronny woont nu riant op tourtonne4..geen stroomversnellingen meer oversteken..jongens..hou toch op,man iedereen heeft boter op z,n kop,het wordt letterlijk elkaar de zwarte piet toeschuiven,en dan eindig ik weer met het motto…een monteur kun je niet gebruiken als metselaar..je huis,stort gegarandeerd in.


  Maak melding

 17. DU,

  Waarom val je mij aan?

  Heb ik gezegd dat ik NDPer ben? Nog mooier, ik heb aangeven dat ik een DOE sympathisant ben.

  In ieder geval heb je getoond dat je ook wel constructieve kritiek kan tonen..dat was toch niet zo moeilijk?


  Maak melding

 18. He neus @36

  Sang ye smoko, volgens mij ben je overgestapt op zwaarder spul, maar no spang, blijf lekker in dat spul geloven.

  Sastro gaat alle front gestolen hectares terughalen; hoe vind je dat?


  Maak melding

 19. Sastro kijk uit!

  Deze minister wordt of vervangen of vermoord.
  Te veel Suri’s hebben te veel grond geroofd de afgelopen jaren. Van hoog tot laag.
  Bescherm jezelf goed Sastro want er lopen te veel gekke landrovers in het land rond.


  Maak melding

 20. @Sosoboto

  Goede zaak als hij dat doet maar bedenk:

  – de meeste grond is door militairen in de jaren 80 gestolen.
  – ook percelen die inmiddels doorverkocht zijn moeten en onder vallen ( Waterkatnt perceel van Bosje bv).
  – hoe verklaart bv een NDP-er als Doekhie de vele hectare ongebruikte grond die hij in eigendam heeft??

  En belangrijker nog dan deze actie is eerst er voor zorgen dat GLIS afgerond wordt en de gegevens daarin voor iedereen toegankelijk zijn. Dan kan iedereen in SME controleren wie die groot grond bezitters zijn en wanneer ze de grond vekregen. Vreemd dat we daarover niet horen.
  Lijkt dan ook weer veel op de gebruikelijke luchtbalonnen die snel uitelkaar spatten.

  Maar goed jouw kinderhand is snel gevuld. Ik noem het naieviteit, onkunde en onbenul.


  Maak melding

 21. wie gestolen heeft moet boeten en worden opgesloten , want dat behoort niet alleen tot de kleine man .
  onderzoek iedereen uit de front regering , allemaal onbetrouwbaar .


  Maak melding

 22. Ach neus je bent duidelijk een fronter en die staan nou eenmaal synoniem voor leugenaars. Hou je leugens maar lekker voor jezelf en voor het grun dyari gepeupel.

  Wat wel een waarheid als een koe is dat niemand meer grond heeft geroofd dan fronters.

  Neem die lijst met 47 namen alleen, die mensen hebben samen meer dan 5000 hectare geroofd, zelfs in juli zijn ze nog bezig geweest. Die duizenden hectares van Jogi in Saramacca alleen, zijn daar niet bijberekend hoor of die van de broer van de nps’er kruisland die alleen 800hectare in Commenwijne heeft geroofd, je weet toch Somo heeft die hele zaak gebost en daarna hebben we nooit meer van kruisland gehoord wat betreft grondzaken.

  Somo zou alles wereldkundig maken wat nps’ers onder Demon hebben geroofd, dit soort grondroven gaat Sastro eindelijk onderzoeken.

  Trouwens TJF was onder curatele van de men met emmer zonder bodem Vene, geen enkele beschikking zou nog gepasseerd worden zonder dat hij het wist. De grondroven van de laatste twee jaar hebben hem dus tot mederover gemaakt zonder dat hij waarschijnlijk zelf een stukje grond heeft, Soso dong, alleen daarom moeten ze hem 15 jaar opsluiten in Boma.

  Dat jij niet eens weet dat GLIS al operationeel is en inmiddels verschillende wijken van Paramaribo zijn opgenomen, zegt mij genoeg, je bent en blijf dom en ook nog een grote mond opzetten, trouwens ook zo een front eigenschap, hoe dommer, hoe groter hun mond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.