Surinaams staatshoofd wil harde aanpak misdaad

76

PARAMARIBO, 29 okt – Justitie gaat de misdaad strenger aanpakken. Dit zegt president Desiré Bouterse. Vooral de drugshandel en berovingen krijgen aandacht. Binnen enkele weken moet een compleet bestrijdingsplan klaar zijn.

Er worden nu gesprekken gevoerd met de justitiële autoriteiten. “We hebben zeker aandacht voor het probleem”, zegt Bouterse. Het plan moet leiden tot meer veiligheid in de samenleving. De laatste tijd is het aantal berovingen in winkels en woningen toegenomen. Een eerste poging tot effectievere aanpak is mislukt. Gezamenlijke patrouilles van leger en politie zijn niet lang volgehouden.

Ook maaregelen op termijn moeten behoren tot de aanpak. “We gaan de rechterlijke macht zoveel mogelijk versterken. We willen kijken hoe het tekort aan rechters op te vangen”, aldus Bouterse. Nu al wordt gesproken met het Openbaar Ministerie. Door het tekort aan rechters blijven veel zaken steken. Het kom zelfs voor dat een gedetineerde die in hoger beroep gaat, al lang weer vrij is wanneer zijn zaak dient.

76 REACTIES

 1. Sorry hoor jongens maar hier moet ik echt om lachen een misdadiger die de misdaad in suriname hard wil aanpakken what joke.
  Bouterse gezien jou verleden is het lastig om jou serieus te nemen een poes kan je onmogelijk op de melk laten letten .


  Maak melding

 2. helemaal eens # 1 en 2 intenties tot misdaadbestrijding zijn goed, maar klinken uit de mond van een moordverdachte en iemand die jarenlang met drugsdeal is geassocieerd ongeloofwaardig. Ook het feit dat Brunsie voorzitter is van de c’sie Juspol is een giller. Net zo geloofwaardig zijn ex-minister Juspol en PG Punwasi op het gebied van drugsbestrijding 🙂


  Maak melding

 3. don Quichote spreekt zijn eigen mini- ster de rasta tegen.Volgens deze is de crime hooguit wat verruwd.Voor de rest is dezelfde koeterwals uit de jaren tachtig.Commissie hier commissie daar om het volk te wijzen dat er aan de problemen gewerkt wordt en dat er snel oplossingen komen.Limbo op tv om steeds te wijzen op de hoofnagel en de aandacht proberen af te leiden.En terwijl het gras groeit,sterft het paard…..a revo e go anga langa


  Maak melding

 4. Bouta weet hij op het gebied van drugsbestrijding nooit serieus genomen zal worden en hij weet waarom.Vos verliest zijn haren maar niet zijn streken.Owroe gwentie.


  Maak melding

 5. Blijkbaar zijn nr 1 en 2 bang dat ze het slachtoffer worden van het nieuwe beleid die eindelijk en daadwerkelijk de misdaad gaat bestrijden.

  No spang Ramon en brokobana jullie kunnen altijd nog een baan zoeken en eerlijk je geld verdienen.

  Hopelijk lukt het nu wel om de misdaad behoorlijk terug te dringen. Niet vergeten het is het heel pakket aan maatregelen die nodig gaat zijn om de misdaad terug te dringen, met alleen maar repressieve maatregelen zal dat niet lukken.

  Neem een voorbeeld aan de Santokie termijn, die heeft miljoenen en adviezen van Nederland ontvangen, resultaat de criminaliteit is van kwaad tot erger geworden, omdat hij alleen maar politiehuisjes en cellencomplexen zat te bouwen. Van Vene moest het volk niet zeuren maar gewoon diefijzers aanschaffen.

  Op zich is er niets mis dat de rijken rijker worden, maar als de armen steeds armer worden zoals tijdens front, dan mag het niemand verbazen dat de criminaliteit toeneemt.

  Het complete plaatje is dus belangrijk, het uitzichtloze deel zal goede vooruitzichten moeten krijgen.


  Maak melding

 6. De doodstraf voor roof-moord. verder speciale opsporings-dienst oprichten die alle mogelijke daders in beeld kan brengen.
  Desnoods een wijk gerichte aanpak en zeer moderne opsporingsmethode toepassen zals DNA onderzoek en een veel beter indentificatie systeem introduceren in Suriname.

  Er wordt gezegd dat Noodzaak de moeder van de Schepping is. Dus door de noodzaak de zware criminaliteit te stoppen zal men genoodzaak zijn te innoveren op het gebied van de opsporing. Over twee tot drie weken weten wij meer.


  Maak melding

 7. Hieronder een staaltje die ons in Suriname totaal onbekend is.

  “Misiekaba maakt zich zorgen over criminaliteit 29 Oct, 12:00
  NDP-parlementariër André Misiekaba maakt zich zorgen over de criminaliteit. Hij heeft een interpellatievoorstel ingediend om meer informatie van de regering te krijgen over de criminaliteit. Misiekaba zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de vergadering nog niet is uitgeschreven. Hij hoopt dat zijn interpellatievoorstel gauw op de agenda zal komen.

  De parlementariër merkt op dat verschillende zaken worden gezegd over de criminaliteit. Een deel praat van verruwing, anderen zeggen dat de criminaliteit toeneemt. De laatste periode zijn er veel berichten in de media verschenen over gewapende roofovervallen en moorden.

  President Desi Bouterse zei donderdag op een persconferentie van de coalitietop dat de regering zich zorgen maakt over de criminaliteit. De regering is bezig met een veiligheidsplan. Hij merkte op dat mensenlevens verloren gaan door criminaliteit. Bouterse zei dat veel aandacht hieraan besteed moet worden. Misikaba is blij dat de regering deze kwestie als hoge prioriteit stelt.”


  Maak melding

 8. Voor 80.000SRD00 per maand zijn er wel een aantal rechters te vinden, voor die prijs hebben de rechters die men dan aantrekt ook
  ervaring met het berechten van mensenrechtenschenders. Dus! Keizer Bigi Mofo I wat let je!

  Wie snapt dit wanbeleid nog!? De politie mag niet overwerken maar de misdaadbestrijding wordt opgevoerd. Bij mij wordt er zelfs op klaarlichte dag spullen uit de tuin ontvreemd.
  Bel je de politie, dan komen de zonen van Hermandad wel trouw. Je bent echter wel één uur verder. Er is nimmer een zaak opgelost.

  Ik geloof dat keizer Bigi Mofo I denkt dat de gehele samenleving nu op de Berm staat.
  Hij verteld de zelfde waanzin als op de Berm, maar nu in het regeringsgebouw.


  Maak melding

 9. bouterse ik wens jou veel sterkte. Let niet op de mensen die negatief denken. Je hebt in het verleden de fouten gemaakt en je hebt uit je fouten geleerd. Een groot pedagoog Erasmus zei eens: een mens is een animal educandum{ een lerende wezens) De mensen die altijd negatief praten en schrijven hebben geen geloof in herstelen leren van gemaakte fouten om het beter te doen. Ik zou willen wedden dat deze klootzakken die negatief reageren, op school een IQ hebben van min 100, en dat steeds op hetzelfde niveau gebleven is. Ik als trotse surinamer ben trots op de president, alhoewel hij geen favoriet van me is geef ik hem de volle egards. Verbeter de wereld door anderen de kans te geven fouten te herstellen. Time will tell dat de negative denkers straks tot andere uitspraken zullen komen wanneer het goed gaat met Suriname. En dan zijn het deze ruggegraatloze beesten die straks willen vreten van al het goede straks en princepeloos zullen vertellen dat ze bouterse altijd ondersteund hebben, vooral die tweee heren; Brokobana en Ramon. Verbeter de wereld en begin a.u.b bij jezelf om je eigen omgeving te veranderen en vooral jullie karakter die een negatieve uitstraling heeft. Probeer opbouwende kritiek te leveren, en als er iets goed gedaan en gezegd wordt geefeen goed teken van ga zo door.


  Maak melding

 10. Verandering begint met een vernieuwd denken. Surinamers wanneer gaan jullie een beetje positief denken.bij de vorige regering hielden juliie je mond. en er werd bij de vleet gestolen.De beste stuurlui staan aan wal


  Maak melding

 11. Goed voorbeeld!

  Geef een goed voorbeeld en verschijn zelf voor de rechter. De misdadigers hebben u als grote voorbeeld wanneer ze denken dat misdaad loont.
  Dat geeft ze kracht waardoor ze voor de toekomst niet bang zijn.


  Maak melding

 12. Ach mensen ddb voelt zich geen misdadiger, zijn misdaad is hem reeds lang vergeven.jA anders zou hij toch niet zo’n aanhang hebben? Maar laat hij en zijn bloedbroeders oppassen, hun straf komt nog wel.Ik heb nergens zo’n raar volk gezien als het surinaamse ik schaam me diep voor ze.


  Maak melding

 13. Okeeeeeeeeeeeeeeeee * Bevel

  Goeie zaak schoonschip maken .

  Als het allemaal lukt ,
  zijn de jaren vergeven

  * Inclusief een Standbeeld op het Plein


  Maak melding

 14. Desie …eindelijk power..Die heb je zelf geeigend met hardehand drugsgeld en geld van de centrale bank..denk aan alle wisselveplicht van de tachtige jaren.Denk zo genaande binnenlandse oorlog met vriend Ronny.Jij wil je straf ontlopen …maar de mense in het buitenland hebben jouw in de gaten..als het hun niet lukt om je te berechten.zal de almachtige het overnemen.Shaktie


  Maak melding

 15. Zielig verhaal,ronny trapt ,schiet,slaat bedreigt,rooft…enz..somo..heeft perceel,met aandelen in n.v.mahona,abrahams deelt klappen uit tijdens vergadering…waar begin je het eerst..meneer ddb.Ik voel me schandalig,als er over suriname wordt gesproken,triest,2mensen die een zwarte bladzijde in onze geschiedenis hebben geschreven,daar moet onze suriname het mee doen.Zolang er gesproken wordt over koelie,blaka-mang ..jampanesie is suriname gedoemd ten onder te gaan.


  Maak melding

 16. Hierbij maakt het niet uit wie met het initiatief komt om de veiligheid in ons land te waarborgen.Meneer de president,waarom kunt u zich niet sterk maken dat de samenwerking van leger en politie hervat wordt?
  Het aantal berovingen MOET DIRECT omlaag !!
  Als de veiligheid in het gedrang komt zal ons land afglijden naar een verschrikkelijke afgrond.Geen toerisme,geen Nederlandse stagiaires meer(deze zorgen voor een goede mond-op -mond reclame),geen (potentiele)buitenlandse investeerders meer.
  Maar bovenal de angst en frustratie die bij ons eigen volk zal ontstaan.
  Elimineer deze criminele cellen met effect!!Zorgt u voor genoeg gezag en bewaking zowel DAG en NACHT !!
  Meneer de president..laat duidelijk zien dat het menens is met uw oprechte bedoeling ons land weer op te krikken naar een gezonde staat.
  Bovenal blijf ik geloven in de vooruitgang van mijn kondre en oprechte kondremangs.
  Zonder pardon dient elke negatieve criminele uitglijder HARDHANDIG te worden bestraft !!Een frisse wind dient eindelijk door ons land te waaien.Een nieuwe mentaliteit.Te beginnen met mijn persoon.Vandaar mijn oproep naar de president van Suriname en het Surinaamse volk.Collectief moeten we ons wapenen tegen
  de onveilige situatie !!


  Maak melding

 17. Houdt de dief en dan 1000 x met onze lijder als kruis drager..hoofd-verdachte..

  Man stuur toch onmiddellijk alle mielitairen op straat en elke boef welke kleur dan ook nerhalen..

  Begin in Albina richting parbo en je zult zien,dat het binnen de kortste tijd voorbij is..

  De wet in het geld geld voor ieder burger zonder uitzondering..en die moët nageleefd worden..


  Maak melding

 18. Zal DDB zichzelf en RB aanpakken?

  DDB geef het goede voorbeeld: laat het recht zegevieren over allen die wet en recht hebben overtreden.


  Maak melding

 19. Misdaad, berovingen, drugs gebeuren, heb je wel op je geweten!!!! eerst je zichzelf en je gedienden laten berechten vuile smiecht!!!

  Eerst naar je zichzelf kijken!! vertrouwen in jou?? neen!!! De ene misdadiger gaat de achter de andere misdadiger aan!! Foei!! wie is dan beter?? Struisvogel politiek?? wie neem je in de maling? Natuurlijk de domme Surinamers!!! De ene vuile hand wast de andere!!! niet praten maar gelijk aanpakken lull!!!!

  Wiep-ding


  Maak melding

 20. Ik begrijp het niet met baas.
  Hij weet dat het niets te maken heeft met misdaad.
  Het is gewoon een strijd tussen ons en die etnische sufferds.
  Ze liegen gewoon voor ons.
  Zij zijn zelf misdadigers Ze zijn witteboorden crimineel.
  Nu gaat hij de kant kiezen van die etnische vijanden.
  Misiedjan begrijpt ons tenminste.


  Maak melding

 21. Aaaai boyyyy, Bouta denkt dat alle surinamers even dom zijn als hijzelf. Hoe haald hij het in zijn hoofd!
  En je zult zien: zijn hele aanhang zal erin trappen want ze zijn nog dommers al hijzelf.
  Bouta je hebt je eigen glazen ingegooid en je dnkt die weer heel tekunnen maken.
  Forget get it.
  Suriname is met hem als president een land dat ten dode is opgeschreven.
  Ten eerste biedt eerst je verontschuldiging aande mensen die je zoveel verdriet hebt aangedaan.
  A tang so


  Maak melding

 22. Met welke agenten??
  En heeft hij soms een blik rechters in het op zijn buro staan? Normaal moeten die een lange opleing volgen?

  Of worden het soms weer volksmilities die snelrecht met de bullepees mogen toepassen op iedereen die hen niet aanstaat??


  Maak melding

 23. Het tekort aan rechters kan je oplossen door de rechters die aan jou proces werken weg te halen en aan het werk zetten om jou mede companen in hoger beroep vrij te krijgen. Je hebt nu weer een alibi om na onder het mom van bezuiniging de beveiliging op te heffen dus ook de rechters weg te halen.


  Maak melding

 24. god heeft desi nog een kans gegeven om het misschien in 4 jaren iets goed te laten doen?
  na 4 jaren zal de balans worden opgemaakt ,ook door mij.
  desi wat heb je gedaan?
  dus desi wil je als een slecht mens dood gaan of als toch nog een goed …. mens.
  dat bepaal je zelf.


  Maak melding

 25. ach, als het hem toch kan lukken, laten wij dan niet meer oordelen, want wij zijn niet beter dan wie dan ook, wij hebben misschien ergere fouten en problemen.

  alle overheden zijn altijd in dienst van God,
  kans ie er dat God hem juist op die plaats heeft gezet om dingen goed te maken voor de bevolking. wij oordelen met de menselijke gedachten, maar laten wij nu eens een keer beginnen met vanuit ons hart te oordelen, want daar woont God en dan afwachten.

  ro


  Maak melding

 26. De DNA-voorzitter zegt dat er ook gekeken moet worden naar de geaardheid van het onderwerp en de belangrijkheid ervan. De oppositie liep donderdag weg omdat zij over de criminaliteit heeft willen praten. Simons zegt dat het vraagstuk niet iets is dat slechts aan de nieuwe regering die er pas twee en een halve maand aanzit, kan worden toegeschreven. “Als ze die vergadering aanvragen, kan het op de agenda komen. Nu zijn er ook belangrijke vraagstukken aan de orde, zoals Unasur. Hierover wordt de volgende week een openbare vergadering gehouden. Simons zegt dat er ook andere vraagstukken zijn die zij zeker op de agenda zal plaatsen. Het gaat om de anticorruptie- en de occupatiewet.

  Het is vanzelfsprekend dat het beleid van de vorige regering tijdelijk nog door-werkt in deze periode ongeveer 3 maanden na installatie van deze nieuwe regering.

  Verder moet ook de politie organisatie geherstructureerd worden, zodanig dat bij geen prestatie vervanging in de leiding moet kunnen plaats vinden. Wanneer dat ook niet zou helpen, dan maar echte dekundige uit het buitenland aan-trekken , om de boel al dan niet voor bepaalde tijd te helpen organiseren.


  Maak melding

 27. Mensen,als jullie reageren,zeg iets zinnigs,en opbouwends,gebruik dit forum niet om je frustraties te uiten,dat niet in belang is van de surinaamse zaak,CONSTRUCTIEF denken,bouterse afbranden vòòrdat je weet wat hij in staat is,is niet verstandig.dus stop het ordinaire schelden,als je dat zo graag wil daar is MAMIO,de aso forum voor in het leven geroepen.dat is voor ASOCIALEN.


  Maak melding

 28. Suriname is het ware droomland.
  Het blijft altijd bij voornemens en dromen.
  Na 35 jaar erg droevig voor de surinaamse burgers.
  Werkgelegenheid scheppen en iedereen verplichten te werken, is de juiste oplossing. Ipv bij de staart acteren.


  Maak melding

 29. Wie zijn de domste Bouterse in iedergeval niet. Hij heeft nooit gewerkt bezit percelen, land en geld en is de baas in Suriname. Woont in het meest prestigieuze huis van Suriname, het Paleis van de President.
  Weet zich gegarandeerd dat hij niet wordt opgepakt Internationaal en nationaal. Kan vrij reizen over de hele wereld. Wie is de domste. Zij die in een krot wonen, geen geld hebben, dag en nacht werken en geen ticket kunnen kopen om naar berg en dal te gaan laat staan de landsgrenzen over en boven alles zij die op hem hebben gestemd.


  Maak melding

 30. Werkgelegenheid scheppen is ook niet zo moeilijk gezien de gunstige geografische ligging en de kwaliteiten van de surinaamse burgers. Het kan zich bijv prima ontwikkelen als outsoursingland voor kenniswerkers.


  Maak melding

 31. Suriname is het ware droomland.
  Het blijft altijd bij voornemens en dromen.
  Na 35 jaar erg droevig voor de surinaamse burgers.
  Werkgelegenheid scheppen en iedereen verplichten te werken, is de juiste oplossing. Ipv bij de staart acteren.
  Maak van suriname een outsourcingland en offshore diensten.
  Zoals marokko voor frankrijk en spanje doet.
  Maak van suriname vooral een land van kenniswerkers.
  Hierdoor onstaat veel werkgelegenheid.


  Maak melding

 32. ai mi boy die sosoboto weet niet van ophouden hij blijft maar doorgaan met zijn tirade.als jij een vent ben dan vertel je hoe de dingens echt zijn je kan lullen wat jij wil maar santokhi heeft goed werk verricht, onder bouterse zou alles goed en beter gaan maar vooralsnog gaat het de slechte kant op met het nieuwe beleid iedereen ziet dat behalve sosoboto en de rest van de kudde. sosoboto heeft last van het syndroom van karsakov.


  Maak melding

 33. hallo Kick Back,

  Ik denk dat dit forum er ook is om je frustratie te uiten. Die ontstaat nu eenmaal wanneer je iets leest dat die frustratie oproept. Je hebt gelijk dat je niet hoeft te gaan schelden etc.
  Door met anderen je gevoelens te delen, of die nu positief of negatief m.b.t. het artikel zijn, verbreed je je horizon/mening.
  En misschien kom je zo samen tot een oplossing, aanbeveling of iets dergelijks.

  mijn mening?
  Bouterse is met een charme-offensief bezig.
  Natuurlijk is hij zich terdege bewust van zijn verleden en zijn uitlatingen nu.
  Natuurlijk weet hij dat alle ogen op hem gericht zijn.
  Door daadwerkelijk de criminaliteit aan te pakken, geeft hij een signaal af: zie je wel dat ik doe wat ik beloof?
  Maar deze man heeft ook een (voor velen) verborgen agenda.
  En ook t.o.v. deze agenda zal hij doen wat hij van plan is.
  Er is een uitdrukking: de geschiedenis herhaalt zich altijd.
  Vergelijk de jaren 1975 tot heden.
  Kijk eens heel bewust wat er toen aan de hand was, waarom er door verschillende mensen zo op gereageerd werd en wat de uitkomst was.
  En nu naar het heden kijken.
  Zie je de overeenkomsten? Frustraties? Bedreigingen?
  Alleen door de geschiedenis te kennen, kun je het heden begrijpen en eventueel veranderen.


  Maak melding

 34. Suriname moet ophouden met symtoombestrijding we moet naar de oorzaak kijken van al deze problemen want met repressie en onderdrukking los je dit brobleem niet op we moetten in het onderwijs en de ouders inversteren de thuis situatie.
  Die gasten die nu voor grote problemen zorgen moeten professionele hulp krijgen we weten allemaal wat de gevolgen van een oorlog zijn maar niemand doet wat aan de problemen met de binnenlandse bewoners die in de stad voor grote problemen zorgen waneer het echt gaat escaleren dan is het te laat . De twee hoofrolspelers worden beloond met de hoogste banen van het land.


  Maak melding

 35. zijn nederlanders geen misdadigers ,hebben ze geen misdaden gepleegt tegen de surinaamse bevolking .
  wie heeft ze ooit berecht , stelletje lafaards .
  gaan jullie je ego een beetje opkrikken inplaats van afgeven op surinaamers hopokrieten .


  Maak melding

 36. 7@ Sosoboto.

  Ik heb niets te vrezen want ik woon uitlandig, in een land waar men normen en waarden kent. En waar men zich aan regels en wetten houdt.

  Brokobana.


  Maak melding

 37. Bouterse snoert pers de mond in 3 stappen:
  stap 1- vraagt om moment van stilte ter nagedachtenis van overleden president,en créeert bewust een sfeer van saamhorigheid,immers bouterse geeft om zijn medemens.toch? stap 2-voor het niet of te weinig verstrekken van info.betreffende zaken die de samenleving bezighoud zoals,OW,ROGB,HOEFDRAAD,neemt hij alle schuld op zich en zijn ministers.hiermee elimineert hij bewust in één keer vele vragen en terechte verwijten van de aanwezige journalisten.immers de man zegt dat hij alle blaam treft.zou hij ook in de rechtszaal moeten doen!stap 3-middels een broodje aap verhaal, waar hij weken over na heeft kunnen denken,rechtvaardigt bouterse zaken die stinken!althans dat probeert hij want een ieder die een beetje gezond verstand heeft kan zo een uiteenzetting van zaken niet serieus nemen.toch?pers van suriname jullie zijn te slap!wake up!


  Maak melding

 38. Ik lees veel frustratie hier, gelukkig dat jullie niets aan kunnen doen. Het zal blijken dat deze regering de misdaad inderdaad structureel zal aanpakken, het natte vingerwerk van front heeft geen zoden aan de dijk gezet.

  Voor de Surinamer maakt gelukkig niet uit wie de misdaad aanpakt als het maar gebeurd. Feit is en blijft dat tijdens frontregeringen de misdaad juist is toegenomen omdat ze nooit een plan hadden anders dan cellenhuizen bouwen met behulp van Nederland.

  Surinamers zullen in ieder geval deze regering dankbaar zijn.


  Maak melding

 39. #40.
  Wij weten drommels goed waar de MOORDENAAR toe instaat is, daar hebben wij u niet voor nodig.
  Heeft hij zelf reeds bewezen en dat is niet om over naar huis te schrijven.
  Geef gedetailleerd aan wat er constructief (element)aan deze despoot is! Met andere woorden wat heeft hij opbouwend voor Suriname betekend?


  Maak melding

 40. 43 Droomland,

  Je heb gelijk, werk en leerplicht.Evt. dienstplicht. In ieder geval zonder te werken zul je er niet komen. Werken moet voor iedereen, want anders krijg je een groot verschil tussen werklozen en werkenden, zoals je nu ziet. Mensen die vluchten of weigeren om te werken moet je flink aanpakken als je zo ooit weer kunt pakken..

  Nu al zie je een groot probleem, werklozen zeggen dat werkenden teveel hebben en het niet eerlijk verdeeld is. Maar wie zijn schuld is het??????

  Met een diploma en vak zul je veel verder komen. Ik hoop dat men dat ook beseft in Sme.


  Maak melding

 41. sme staatshoofd wil harde aanpak misdaad..

  goed bedoeld..

  Máár vanaf ,,,wanneer,, dan..

  dagelijks meent de crimie toe de gevangenissen puilen uit van de binnenlands bewoners..

  daar vinden ze tenministe rust..


  Maak melding

 42. Meneer de president laat geen lesje lezen door anderen je hebt een kans gekregen om goed te maken wat in verleden fout ging
  dus laat de criminaliteit niet toe nemen maar af nemen.want op dit moment is het de nieuws van de dag laat dingens niet ascaleren.jij moet over je mensen nu bewijzen.
  je bent niet de man van toen.mensen rekenen op je want mensen zijn bang op vakanyie naar suriname te gaan.


  Maak melding

 43. Brokobana @51 en @52

  Ik wist dat je uitlandig woont zoals het gros hier die alleen maar hegatief kunnen denken en reageren als het om Suriname gaat.

  Die normen en waarden die in het land waarin je woont gelden zijn jouw totaal voorbij gegaan, wedden dat je tot de groep asocialen behoort.

  Ja ja ik zal niet ontkennen dat de normen en waarden in de loop der jaren vervaagd zijn in Suriname.

  Dat de front regeringen hier debet aan zijn, kunnen we ook niet ontkennen.

  We hebben nu eindelijk een regering die hier wat aan gaat doen, daarom zei ik ook dat het voor de Surinamer niets uitmaakt wie de misdaad gaat bestrijden als het maar bestreden wordt, dat buitenlanders als jouw daar een andere mening over hebben zal ze een woorst wezen.

  Zoek nu een baan in je land van normen en waarden, want ook daar zullen ze de misdaad bestrijden.


  Maak melding

 44. @46

  “santokhi heeft goed werk verricht, onder bouterse zou alles goed en beter gaan maar vooralsnog gaat het de slechte kant op met het nieuwe beleid”

  Voor de onwetenden zal Santokie goed werk verricht hebben, feit is en blijft dat de misdaad onder santokie is toegenomen en niet afgenomen. Dat je een toename van de misdaad als goed werk zie komt door je geestelijke gesteldheid, je hebt ze niet op een rijtje dat is ons overduidelijk.

  Niet vergeten toename van de misdaad ondanks Nederlandse miljoenen en adviezen.

  Ok, Suriname is een paar opgeknapte cellenhuizen rijker, maar ook 90 kilo drugs armer gestolen uit de politie depot

  Trouwens dat jij alle vertrouwen in hebt in deze daadkrachtige regering is prima, maar van ze verwachten dat ze alle front rommel in 12 weken zouden hebben opgelost, ach weet je wat, laat maar anders treed ik in herhaling.

  Advies zoek professionele hulp.


  Maak melding

 45. Advies zoek professionele hulp.

  Sosoboto

  Zou ik eerder zou advieseren gezien de onzin die uit je mond komt!!! Gelukkig ben jij geen graadmeter voor wat in Su wel goed of niet goed is gegaan in Su!! Maar snap wel dat je als een nobody graag als een laffard willen spuien langs de zijlijn terwijl jou inbreng in de Surinaamse maatschappij stront is!!


  Maak melding

 46. Misdaad loont in suriname!ja echt waar!je schopt het héél ver.Je kan dna lid worden,minister,ja zelfs president!Harde aanpak?begin bij jezelf en al die schurken die je om je heen hebt verzameld!


  Maak melding

 47. sosoboto je naam zegd het duidelijk…

  jou boot is werkelijk
  voor niks en toch leeg.

  je verstand is ook 0,0 en generlei waarde..

  je bent een werkloze zwerver die vanuit een internet-café wat kan neerpennen..

  Ik zou graag willen weten in welke villa buurt of fatsoenlijk woning jij woont en wat voor functie jij uitoefent..

  veel zal het niet zijn..
  en toch succes..


  Maak melding

 48. Sosoboto nogmaals zie jij niet hoe schandalig dom jij ben santokie is niet goed vene ook niet maar je kiest voor iemand de verantwoordelijk voor alle ellende waar suriname nu meet zit dan ben jij oer dom toch iemand die de economie van jou land kapot heeft gemaakt de democratie verkracht jou landgenoten zonder proces standrechterlijk heeft afgeslacht.sosoboto jij bent een bekrompen idioot


  Maak melding

 49. Als eerste die Ramon..Aba… als de berichten kloppen los laten.
  Nogmaals als de berichten kloppen deugt die Ramon A. voor geen cent….. dan is hij gewoon een dief een rover zeer slecht figuur(mens) voor het land…hoepel die vent op…. oprotten als de berichten kloppen.
  Die man is erger dan een roofmoordenaar..nogmaals als de berichten kloppen…die man is een ezel en gek …. rover.deif boef…dombo..jaag hem weg.
  IK KAN NIET ACHTER SCHURKEN STAAN DIE OOK NOG DOM ZIJN.


  Maak melding

 50. Sang de drie zwakke simpele broeders hebben gereageerd.

  marcel @63
  “je bent een werkloze zwerver die vanuit een internet-café wat kan neerpennen..

  Ik zou graag willen weten in welke villa buurt of fatsoenlijk woning jij woont en wat voor functie jij uitoefent..”

  Ai mi boi, dus in de ene zin ben ik een zwerver en in de daaropvolgende moet ik vertellen in welke villabuurt ik woon enz.

  Dit soort verwarrende berichten kunnen alleen leeghoofden bedenken die een veels te grote broek aan hebben getrokken. Conclusie IQ is gelijk aan dat van een garnaal.

  @64
  de uitweg je bent een emotionele wrak, het verbaasd me dat je nog niet zoals front bent ingestort in je eigen stront.

  brokobana @67
  “Uit jou bettere woorden kan ik duidelijk uitmaken dat je een asociaal/jaloer/ gefrustreerd persoon ben.”

  De pot verwijt de ketel. Ken jij het ook?


  Maak melding

 51. omdat de waarheid zo veel pijn deed.

  Op speciaal verzoek nogmaals voor mijn zwakke broeders.

  “Voor de onwetenden zal Santokie goed werk verricht hebben, feit is en blijft dat de misdaad onder santokie is toegenomen en niet afgenomen. Dat je een toename van de misdaad als goed werk zie komt door je geestelijke gesteldheid. Je hebt ze niet op een rijtje dat is ons overduidelijk.

  Niet vergeten, toename van de misdaad ondanks Nederlandse miljoenen en adviezen.

  Ok, Suriname is een paar opgeknapte cellenhuizen rijker, maar ook 90 kilo drugs armer gestolen uit de politie depot”


  Maak melding

 52. Sosoboto

  Je bent gewoon een zielig persoon die graag om aandacht vraagt. Waarschijnlijk niet genoeg gekregen in je jongere jaren. Echt een zielig verschijnsel.

  Brokobana.


  Maak melding

 53. Hi Allemaal,

  Waarom maken wij Surinamers elkaar kapot op
  dit Forum? Waarom?
  Ik denk dat het de Surinaamse mentaliteit is,
  je ziet dit gedrag ook in het parlement.
  Jammer en wij maar schelden op de Surinaamse
  politiek.Als Surinamer schaam ik me al jaren
  over mijn landgenoten,en ik ben mij er van bewust,dat het vervangende schaamte is en toch.Iedere dag wordt je geconfronteerd met het soort gedrag dat thuis hoort in een verschrikkelijke ghetto B film.Maar wat mij het meest stoort,is dat een ieder hier op dit forum,het de gewoonste zaak van de wereld
  schijnt te vinden.En dat is verwerpelijk.


  Maak melding

 54. Blijf maar lekker in jou waarheid geloven de echte waarheid ziet er heel anders uit dan die van ezeles die hier op dit net de surinaamse hitler aanbidden schaamteloos noem ik deze idioten.anderen worden ontslagen omdat ze geen geen respect zouden hebben voor de man die op de podium alles en iedereen belachelijk heeft gemaakt hoe kan je repect voor een figuur als bouterse hebben wat er met masaram is gebeurd suriname noem ik de omgekeerde wereld mijn volk en hun moordenaars president zijn op hol geslagen hij is in hun ogen onder en boven de wet hij mag zelf de toenmalige president belachlijke maken op de podia en als hij aan de beurd is dan komen hun melopers met woorden als repect wat een grote joke. Ik heb eerder gezegt dat bouterse en zijn aanhangers onverdraagzame idioten zijn die ongeneeselijk dom zijn .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.