Minister Financiën Suriname ook met info zuinig

24

PARAMARIBO, 27 okt – Wie wacht op een waardeoordeel van minister Wonnie Boedhoe van Financiën over uitgaven van collega’s, kan nog lang wachten. Dat minister Ramon Abrahams van Openbare Werken ruim een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderdduizend euro) mocht reserveren voor kantoorinrichting, ligt niet aan haar. Zoveel weet Boedhoe wel.

Het is de ministerraad die over zulke uitgaven gaat. “Er is een raadsvoorstel met begroting en toelichting. Die is goedgekeurd door de ministerraad”, zegt Boedhoe. Dus mag niet met recht worden beweerd dat Boedhoe op een of andere manier instemde. Je kunt hooguit zeggen dat zij ook instemde. “In de raad staan we op dezelfde lijn. We zijn of allemaal voor of allemaal tegen. Anders gaat het niet door.” Abrahams heeft al het een en ander laten doen.

Anders dan eerst werd beweerd, is een hele vleugel van zijn ministerie verbouwd. Niet alleen zijn werkkamer dus. Het werk mag dan gedaan zijn, betaald is er nog geen cent. Nog niet althans. “Als je me vraagt of het bedrag al betaald is, zeg ik: nee, het is nog niet betaald, het zit nog in de molen, net zoals zoveel andere bedragen”, aldus Boedhoe. Wie nog meer wil weten, moet maar naar vicepresident Robert Ameerali.

24 REACTIES

 1. Binnen enkele weken veranderd Boedoe van een integere vrouw naar eentje die onder druk van collega’s mee gaat liegen. Praatjes zoals de ministerraad heeft besloten en het was de fout van een ambtenaar gelooft toch niemand? De praktijk blijkt ook voor Boedoe veel weerbarstiger dan de theorie.
  Ik vraag mij af hoelang ze dit zal volhouden. Ik vraag mij ook af hoelang Hoefdraad aanblijft. Vaak zie je dat dit soort figuren liever buigt voor druk dan in hun ogen gezichtsverlies te moeten leiden naar het Surinaamse volk.
  Terwijl het juist siert om je principes niet te grabbel te gooien.


  Maak melding

 2. Transparant is nu doofpot geworden hahaahha,
  ze zijn alemaal voor of allemaal tegen dit zegt mij genoeg, dus ze zijn allemaal mee eens dat het volk bedrogen wordt daar komt het toch op neer ze hebben nu lak aan het volk hoeveel geld heeft deze regering in drie maanden tijd over de balk gesmeten dat beter en verstandig besteed kon worden dit laat zien dat deze criminele bende ongeloofwaardig zijn en schijt hebben aan het volk. drogen jullie maar je tranen wie zijn billen brand moet op blaren zitten.


  Maak melding

 3. Ach terechte reactie van de Minister, als de vorige regering 850.000srd op de begroting van 2010 heeft geplaats voor de verbouwing van OW is het de ministerraad die daarover besluiten neemt en hoort de VP daar antwoord op te geven. Dat de journalisten dit simpele gegeven niet snappen zegt genoeg over hun kennis van zaken.

  Ze hoeven geen enkele waardeoordel hierover te verwachten, punt uit, dat de journalisten daarop uit zijn weet ook de minister.

  Trouwens dit zou toch in de DNA aangekaart worden door de oppositie, laten de journalisten daarop wachten, die leugens worden in ieder geval al afgezwakt, nu is het een hele vleugel, vorige week was het alleen de werkkamer.


  Maak melding

 4. Arme Wonnie!

  Hou jezelf sterk. Laat je niet meeslepen in duistere praktijken. Bijt of sla terug want niemand kan je wat aandoen. Je positie is te belangrijk om alleen maar JA te knikken.
  Hou Hoefdraad dicht tegen je aan en neem hem in vertrouwen. Samen kunnen jullie een vuist maken tegen de grote graaiers.

  Betaal vooral de rekening van Abrahams verbouwing. Want de aannemer, ook al is hij familie van Abrahams, heeft zijn geld verdient.


  Maak melding

 5. Eén opmerking aan de tegenstaanders. Morgen hebben wij een ander minister die ook van deze ruimte gebruik zal maken. Dit is geen privé bezit. Ik snap niet dat zolang gezeurd wordt over een uitgave die in belang is van land en volk!!! Waarom mag een ministerie niet adequaat ingericht worden? Er is nog veel meer dat hersteld moet worden. Deze regering kan nog meer geld vrij maken om al deze projekten aan te pakken binnen de ministeries. Wij willen toch af van de titel
  “bananenrepukliek”? Ik zou meer aandacht besteden aan de honderden, misschien wel duizenden, spook ambtenaren. Ambtenaren die met gelden van de Staat (vakantie)reisjes organiseren; letwel dan nog “firstclass” vliegen. En zo kan ik nog verder gaan met het misbruiken van staatsgelden. Besteed staatsgelden aan representatieve politiebureaus, overheidsgebouwen die helemaal scheef staan, een schoon en milieu vriendelijke binnenstad. Er is zoveel meer te doen dan alleen maar zeuren over een minister die m.i. goed bezig is. Ga eens hierover nadenken!!! HOE WIL JE IN HEMELSNAAM EEN NIEUWE KEUKEN IN EEN OUD BOUWVALLIG WONING PLAATSEN? Dat gaat niet! Je zal eerst de woning opknappen voordat je zoiets doet. AUB, laten we stoppen met dat gezeur.


  Maak melding

 6. Nee korsoe, we houden deze regering aan zijn verkiezingsbeloften daar gaat het om en probeer hier niet de dingens om te draien .
  Als je wat beloofd hebt moet je het ook na komen,
  We zijn drie maanden verder en wat zie je geld verspilling dure auto reizen naar india china washinton guyana die niets concreets opleveren de prijsen worden duurder en mondje alias abrahams heeft nu al voor meer als een miljoen srd uitgegeven hoe leg jij dat uit aan het volk mi gado een minster die 80000 srd verdiend per maand.Korsoe een president en zijn minsters zijn voor het volk en niet voor hun eigen belang en dat beseffen ze niet ze hebben nu allemaal schijt aan het volk maar voor de verkiezing was eten drinken muziek en lachen.


  Maak melding

 7. Maar Das toch,
  Hoefdraad is zelf een grote graaier!!!

  Of misschien een role-model voor mensen die suri willen helpen opbouwen. “Vraag hetzelfde salaris wat je in euries/dollars verdiend, meer is ook toegestaan…”

  De Minister staat er helaas alleen voor….
  Misschien wil Annemarie haar bijstaan. Je weet wel Annemarie van “een dubbie op zijn kant”. Dit is geen grap, mevr. van Gaal heeft Rusland “overleefd”, dus Suri kan ze wel aan; een topvrouw.


  Maak melding

 8. “we houden deze regering aan zijn verkiezingsbeloften daar gaat het om en probeer hier niet de dingens om te draien .
  Als je wat beloofd hebt moet je het ook na komen,”

  De uitweg dat jij en die andere fronters idioten zijn, wisten we al, dat jij je niet schaamt om het zo overduidelijk te etaleren is wel nieuw, je bent uniek.

  Aangezien je de regering aan hun verkiezingsbeloften wil houden,misschien dat je ons ook kan vertellen wat de regerings verkiezingsbeloften precies waren.

  Volgens mij weet je niet eens wat het verschil is tussen een politieke partij en een regering?

  Koebie voor de verandering mag je de VVD of CDA vragen waarom ze zich niet aan hun verkiezingsbeloften gebben gehouden, hoe vind je dat.


  Maak melding

 9. He Wonnie verdwijn uit de regering voor je je reputatie helemaal kwijt bent.Je hebt je naam met veel pijn en moeite opgebouwd.Gooi het niet te grabbel voor wat dan ook.Kownoe foe alla liba en don Quichote en de man met de bijbelse naam zijn dat niet waard.Die hebben eigenlijk nooit een opleiding afgemaakt.Laat ze je niet vertellen hoe het moet.Geef de brui aan….nu het nog kan


  Maak melding

 10. verwijzen naar zoiets abstracts als ‘minister-raad’ getuigt in het geval van wonnie, kennis van de wederwaardigheden van de ons welbekende pilatus : de eigen handen in onschuld wassen/ a no mi !.normaal gaat het zo : minister wilt wat, agendeert dat in de m-raad, alle ministers zijn aanwezig op die vergadering, alle zeggen ja, openbare aanbesteding volgt, etc.etc..maar in dit geval : ramone wilt, weet dat bloedbroeder-baas sowieso accoord zal gaan, laat doen, ministers krijgen evt papiertje te ondertekenen EN ‘DE MISTERRAAD HEEFT GOEDGEKEURD’en daarmee is de kous af !.


  Maak melding

 11. Wonnie no doe!

  Lieve Wonnie, doe niet wat ik je hierboven gevraagd heb. Doe het niet, asjeblieft!

  Ga niet tegen Hoefdraad aanleunen want zijn salaris is 10 keer de jouwe. Doe het niet!

  Betaal de verbouwing van Abrahams niet. Het is een familiehulp geweest van schoonzoon en dochter. Tenminste, als de gegevens kloppen.

  Wat een bende overtreders zijn dit toch. Mijngunstens!!!!


  Maak melding

 12. Oohw moet ik jou vertellen wat bouterse allemaal heeft beloofd, of heb jij ook zo een slechte geheugen als de rest van de kudde, of je was zo dronken dat jij niet meer weet wat bouterse allemaal heeft beloofd. koebie zijn die ezels die het nog niet door hebben dat ze bedonderd worden door bouterse. transparant beleid driebaans wegen geweldige haven aov verhogen moet ik nog verder gaan burikie yu.


  Maak melding

 13. Verbaasd me niets dat die verbouwing binnen de familie van de minister is gehouden…waar anders in Suriname hoor je dat een verbouwing zoo snel klaar is.

  Ik heb besloten om ook mijn spullen in te pakken en richting Su te vertrekken…inkomensmogelijkheden lijken me een stuk beter dan in het inkakkende Europa


  Maak melding

 14. Wonnie,als voorzitter van de Ves was je een integere vrouw.Je kan alleen maar verliezen tegen deze ongeleide projectielen dus ik zou zeggen stop met deze job.


  Maak melding

 15. He koebie @15

  Bouterse Verkiezingsbeloften is niet gelijk aan de regerings Verkiezingsbelofte, er bestaat zowiezo niet iets als regeringsverkiezingsbelofte, je kan het hooguit hebben over regeerprogramma of regeringsverklaring. En natuurlijk hebben sommige Politieke partijen een Partij verkiezingsprogramma.

  Als ik joe een buriki ga noemen beledig ik de ezels want de gemiddelde ezel is nog slimmer dan jouw.

  Weet je wat, i rest my case snel snel.


  Maak melding

 16. oohw dus je geeft toe dan de ndp van bouterse de kiezers heeft voorgelogen.
  sosoboto luister mi boy jou reaktie op nummer 20 geeft duidelijk aan hoe dom de ndp-ers zijn. hahahah bouterse zijn verkiezings beloften zijn niet gelijk aan de regerings verklaring wie is het hoofd van de regering yu kaw . de ndp-ers verschuilen zich altijd achter de meest domme en achterlijk argumenten.


  Maak melding

 17. He de uitweg, dat je de weg totaal kwijt bent en gewoon een simpele ziel bent is ons onderhand wel overduidelijk. Dat je door je medefronters als intelligent zal worden beschouwd begrijpen we ook.

  Doe de Surinamers over het algemeen een genoegen en blijf niet hoog van de toren blazen, want je geeft ons schande.


  Maak melding

 18. hahahahaha nog even dan ga jij ons doen geloven dat in het wetboek van suriname massamoord genocide is toegestaan.
  Luister yu kaw jullie die hier een massamoordenaar aanbidden en hem tot president hebben gekozen zetten suriname te schande in de wereld maar jij ben zo dom en geindoctrineerd dat jij het zelf niet door hebt. weet jij waneer je de weg kwijt ben?waneer je jou hoop in handen leg van iemand met een duivelse inborst dan ben je echt de weg kwijt. dom zielig ventje dat je bent sosoboto het zal niet lang duren dat ook jij zal onderduiken want de waarheid is na bij de val van bouterse is al ingezet .


  Maak melding

 19. “de val van bouterse is al ingezet .”

  De val van Bouterse was voor jullie fronters al 30 jaar geleden ingezet, hij staat nogsteeds en is inmiddels President van Suriname.

  Een vuile binnenlandse oorlog, 11 jaar illegale strafoplegging en 8 december proces ze mochten allemaal niet baten.

  Dus weet je wat, blijf maar vuil gooien voor die kankantrie, hoe meer vuil hoe groter en sterker zal die worden.

  President Bouterse zal jullie fronters overleven, de aanvallen van nu zijn jullie laatste stuiptrekkingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.