Bouterse steunt aanpak Surinaamse ambtenaren

29

PARAMARIBO, 27 okt – “Natuurlijk sta ik achter mutaties die ministers doorvoeren. Ze moeten in alle vrijheid kunnen functioneren. “ Dit zegt president Desiré Bouterse. Hij steunt de ontheffing van onder andere ex-parlamentariër Sharmila Mansaram (VHP, Nieuw Front) op het ministerie van Justitie & Politie. Bij hem in beroep gaan lijkt dus weinig zin te hebben.

Die mogelijkheid is er wettelijk. Toch lijkt het een uitgemaakte zaak. “Of het correct is weet ik niet. Maar als de minister vindt dat ze niet ergens past, zal ik een resolutie tekenen”, zegt Bouterse. Mansaram zei eerder haar ontheffing pas te accepteren als die van de president komt. Het heeft er veel van weg dat zij binnenkort haar zin krijgt.

Ook rest er weinig hoop voor de honderden nieuwbakken ambtenaren die de wacht is aangezegd. Hun nekslag is dat ze ter elfder ure werden aangetrokken door de vorige regering. Bouterse ziet geen reden voor sympathie of solidariteit, zoals onder meer de vakbeweging die aan de dag legt. “Zo zijn we nu eenmaal in Suriname. Zaken gaan jaren fout en iedereen klaagt steen en been. Zodra iemand het aanpakt, vragen wij ons af waarom.”

29 REACTIES

 1. hahahaahaha look Who’s Talking,didibrie
  Bouterse is een rancuneus beest.
  Surinamers klagen terecht omdat ze worden voorgelogen door bouterse en zijn misdadige bende, wie pakt deze masamoordenaar aan hij heeft last van magalomanie hij kijkt neer op mijn bevolking .


  Maak melding

 2. Bij de opening van het nieuwe gebouw van Inholland Suriname, Paramaribo is Hans de Boer woensdag 27 oktober een van de gastsprekers. Hij is econoom en ondernemer, was voorzitter van MKB Nederland en lid van het Innovatieplatform van het kabinet Balkenende, met als belangrijkste opdracht de bevordering van ondernemerschap.

  De Boer vindt dat de goede economische resultaten die Suriname de laatste 10 jaar heeft geboekt veel beter moeten worden gecommuniceerd in het buitenland. Dat werkt uitnodigend voor ondernemerschap in Suriname en voor buitenlandse investeerders. De Boer pleit onder meer voor een actieve sturing op het sterke punt van de Surinaamse economie, namelijk haar hoge eco-gehalte. Hans de Boer volgt daarin de aanbevelingen van de futuroloog Adjied Bakas, zelf van Surinaamse afkomst.

  Singapore
  Hoe stimuleer je ondernemerschap? Volgens de Singaporese aanpak, meent De Boer. Hij leerde de Singaporese aanpak kennen tijdens zijn lidmaatschap van het Innovatieplatform. ”Singapore kiest een technologisch speerpunt, bijvoorbeeld Biosciences, koopt dan uit het buitenland de beste professoren en lectoren voor zijn universiteit en onderzoekslaboratoria. Singapore betaalt deze hoogleraren een hoog salaris en keert nog veel hogere bonussen uit indien deze hoogleraren hun kennis weten om te zetten in concrete investeringen en nieuwe business. Dat zou Suriname ook moeten proberen, maar dan op het gebied van bosbouw, ethanolplantages en ecocredits ten behoeve van de handel in emissierechten.”

  De wetenschappers zouden verbonden moeten worden aan de bestaande Universiteit en de Inholland vestiging. ”Met zo’n onderwerp zet je Suriname als serieuze economie op de mondiale investeringskaart”, aldus Hans de Boer. Hij is van oordeel dat Suriname zo’n richting voor minimaal vijf jaar moet vastleggen en er per jaar zo’n drie miljoen dollar in moet investeren. ”Dat geld is er in Suriname en zal een zeer lucratieve investering blijken.”

  De president van de centrale-bank van SME is het begin van bovenstaande beleid.


  Maak melding

 3. Dan maar Misiedjanki ook aanpakken. Pas benoemd en bakt er niets van.
  Plus sprenkelt petroleum op rassentimenten.
  Doordacht. Transparantie. Wat wordt het.
  KTPI / PL of Sastri-ji

  Helemaal gelijk als iemand fouten wil herstellen en terug gefloten wordt. Niet eerlijk.

  80% ambtenaren naar huis. Dan genoeg geld voor oudjes, AZV en overige lucratieve zaken.


  Maak melding

 4. ““Natuurlijk sta ik achter mutaties die ministers doorvoeren. Ze moeten in alle vrijheid kunnen functioneren. “ Dit zegt president Desiré Bouterse.”

  Tuurlijk het zou ook wat mooi zijn, dat de minister een besluit neemt en de President die het terugdraait, dit kan alleen als zo’n besluit maatschappelijk niet te billijken is.

  Sharmila krijgt een andere functie op Juspol en als ze dat niet wil is ze wel vrij om ontslag te nemen. Ze zal niet tot een spookambtenaar gemaakt worden, iedereen zal moeten werken voor zijn geld.

  ““Zo zijn we nu eenmaal in Suriname. Zaken gaan jaren fout en iedereen klaagt steen en been. Zodra iemand het aanpakt, vragen wij ons af waarom.”

  Precies, typisch het Surinaamse volk, altijd en over van alles klagen maar als het puntje bij paaltje komt dan mag het niet anders.

  Suriname heeft teveel ambtenaren, FISO II komt eraan, we hebben niet eens genoeg middelen om de huidige ambtenaren te betalen en wat doet front, ze nemen gewoon meer mensen aan.

  President, deze regering moet geen mooi weer regering willen spelen, neem alle drastische maatregelen nu. Hervormingen en veranderingen tbv duurzame ontwikkeling in Suriname. De oude politiek zal alles aandoen het beleid te frustreren, leugens en verdraaiingen zullen hun weerga niet kennen, gefocused blijven en niet op alles reageren.

  Het is oorlog volgens de vhp en ze zijn al bezig met hun verkiezingscampagne, prima. Mobiliseer het volk alsof het een verkiezingscampagne betreft, maak het het ze nu ook duidelijk dat er krachten zijn die de ontwikkeling van Suriname willen frustreren tbv eigenbelang en roep ze op tot waakzaamheid, het racisme mag niet overwinnen.

  Deze oorlog is simpel en moet simpel gehouden worden, het is stilstaand/oude politiek of vooruitgang/nieuwe politiek.


  Maak melding

 5. Snoeien om te groeien zeggen ze in Nederland. En iedereen vind ´t best. En als ´t zelfde in Suriname gebeurd schreeuwt men moord en brand.

  Maar wat ik leuk vind, we krijgen meteen een spoedcursus personeelswet art. dit en dat.
  Bij de ontruiming door de PG een spoedcursus grondwetkennis. Je bent nooit te oud om te leren. En gratis ook! SRANANG SA WIENIE!!!


  Maak melding

 6. Is wel te begrijpen, iedereen die tegen hem is moet uitgeschakeld worden. Ik had niet anders verwacht van hem.

  Hier bedoel ik dus de decemberproces mee.


  Maak melding

 7. Ik hou niet van je Desi, maar hierin heb je gelijk. Er is veel te doen in Suriname, maar de mensen willen een dubbele salaris hebben. Op OW doen ze niets en ze werken dan rustig in een andere bedrijf. Sommige van die gasten hebben zelf een eigen bedrijf.Geef toch je krachten in je eigen bedrijf en zorg ervoor dat het gaat bloeien. Je hebt de overheid straks dan minder nodig.


  Maak melding

 8. Tje potie!

  Ik ben het ermee eens dat de ter elfder ure aangestelde ambtenaren worden ontslagen.
  Er zijn funkties gecreeerd voor mensen met topsalarissen die nog geen duidelijke taakomschrijving hebben. Ben het er mee eens!

  De salarissen van de ambtenaren drukken op de Staatskas, dus hoe minder, hoe beter. Dan zeggen alle moesjes “Tje potie!” Maar dan is daarmee de Staatskas geholpen. Tijd voor medelijden is voorbij, er moet een land opgebouwd worden.

  Maar over 5 jaar gaan er weer heel veel ambtenaren plaats moeten maken als Front wint. “Poer broekoe, weer broekoe!”


  Maak melding

 9. Oja, Desi je moet nog iets regelen op RGB. Zorg ervoor dat Somieta en zijn gerotsooi stopt. Laat die minister zijn zaken doen.Orde op zaken brengen en geen enkel partij politieke gedonderd. Het moet afgelopen zijn.
  Moet je luisteren Desi,Het december proces gaat wel door he.


  Maak melding

 10. De vergelijking met holland slaat helemaal nergens op.
  Bouterse pakt de kleine man aan maar zijn minsters die strooien met geld van de samenleving niet.
  Racisme mag nooit winnen maar je mag het ook nooit aanwakkeren helemaal niet als je een verantwoordelijke functie hebt, misser djan is duidelijk een loopjongen van B.B brunsie en bouta.Sosoboto het zijn allemaal loyalisten die aan baan worden geholpen bij een volgende verkiezing zijn hun weer aan de beurd was het niet bouterse die een grote bek had over nationale dit en nationale dat en wat flikt hij nu.


  Maak melding

 11. “Sosoboto het zijn allemaal loyalisten die aan baan worden geholpen bij een volgende verkiezing zijn hun weer aan de beurd was het niet bouterse die een grote bek had over nationale dit en nationale dat en wat flikt hij nu.”

  Het zet de tering naar de nering en dat is een nationale zaak en goed voor het land.

  Feit is dat front hun loyalisten nooit een baan had mogen geven bij de overheid, hetzelfde hebben ze 5 jaar geleden ook gedaan ondanks ze wisten dat er geen geld voor was.

  Front is gewoon een oude primitieve bende, die dacht na mij de zondvloed.


  Maak melding

 12. Hij heeft gesproken.Maar weer de verkeerde woorden.Ik wacht nogsteeds op hem en zijn herder om op de tv te zien verschijnen en het volk om vergeving vragen.Ook moet graantjie meekomen want die heeft heel wat te vertellen.Hij is in het verleden zo bel graag geweest.Laat het volk weten waarom…en dan zijn er ook gelijk vele laffe moorden opgelost.


  Maak melding

 13. Laten we ook eerlijk wezen als het om het parkietje gaat.Deze vrouw heeft de ziekte van ADHD in haar stem en doen en laten als het om Bouterse en de NDP ging.Zij voerde altijs het hoogste woord en overvleugelde zelf haar leider de heer Sardjoe.Dit is een van de redenen waarom ze niet meer terugkwam op de verkiezingslijst van de VHP.Op de valreep kreeg ze een baan bij het ministerie van justitie toen duidelijk werd dat het Nationaal Front verloren had.Deze mevrouw zou het beleid van de nieuwe regering saboteren.Dat ze is weggestuurd heeft met haar eigen gedrag toen ze parlementarier was te maken. Dag mevrouw het ‘parkietje’.


  Maak melding

 14. los van allerlei sentimenten die bespeeld worden alsook de tori-ppa’s die er fatu’s van maken : als mevrouw + alle anderen echt ter elfder ure benoemd zijn geworden, zijn ze benoemd geworden als onderdeel van een 5e colonne > dus weg ermee/good riddance !.


  Maak melding

 15. Heel jammer voor deze coalitie,

  De dagen zijn geteld, (182-76= 106) dagen nog te gaan, zie ik deze coalitie uit eenvallen.
  Het kon beter maar heel jammer voor de overmacht die NDP te weeg brengt van zijn zijde en zijn Ministers Ploegen.
  het is niet nodig om mensen te onslaan of
  te vervangen. De coalitie heeft hier bij niks te zeggen. De lont lig bij NDP eenzijdig
  heel jammer.

  ramji


  Maak melding

 16. Gil het maar uit beste surinaamse broeders…maar niet vergeten dat ddb concessie,s in het goud heeft ,grondontwinkelings-projecten,houtconsessie,s..en noem maar op ..Hier hoor je maar weinig over.En al de consessie,s van meneer brunswijk …


  Maak melding

 17. nr. 2. TTheo,

  Het idee van bosbouw, ethanolplantages en ecocredits is heel goed. Er zit echter wel veel werk in.

  Probleem is dat de huidige regering en zijn nazaten uit sierpaarden bestaan. En een beetje allergisch voor arbeid.

  Dus moeten er meer werkpaarden komen waarschijnlijk uit China, Brazilie en evt.Haiti. Anders kun je dit briljante plan vergeten.


  Maak melding

 18. ik vindt dat mevrouw gewoon weg moet,en niet zeuren. het was gewoon een politieke benoeming die mevrouw gekregen heeft ze hebben gewoon afgewacht tot mevrouw geen DNA lid meer was en opeens was die functie al jaren vacant.
  en degene die steeds afgeven op misidjan dat hij raciaal is wil ik er aan herinneren dat er iemand van een bepaalde ras daar zat, wil u mij dan zeggen dat het een toeval is dat alleen mensen die op hem lijken op dat ministerie op top positie kwamen zitten.
  hypocriet ben ik niet en verwacht dat ook niet van u


  Maak melding

 19. deze regering mag een etnisch zijn.
  maar dan zal je het na 4 jaren op je bord krijgen.koekje van eigen deeg.dit hebben de marrons nog niet gehoord.
  en als het te gek word weet het hele vplk welke party ze moeten stemmen.
  maar regeren is niet feesten.
  het geld van het volk moet voor het volk zijn.als deze regering mensen door dit …..,dan is het de schuld van mensen van de regering ,dus ministers ,dus wie moet men dan aanpakken ?juist ja …


  Maak melding

 20. Overal is men bezig met ’t terug van ambtenaren. Ook Front wist dat en deed dat. Maar toch heeft ’t Front(VHP’ers) op de valreep ambtenaren willen aantrekken via tijdelijke contracten. Niet via wervingsbureaus en advertenties, maar gewoon op grond van politiek voorkeur. Vanwaar al die ophef als deze regering ook de overheidskosten gaat aanpakken. Te beginnen tijdelijke contracten niet verlengen. Ik vraag me af wat er mis mee is? Normale zaak! Cuba, Nederland en elders in Europa.


  Maak melding

 21. henky hoe verkoop jij dat aan de sameleving terwijl minsters geld over de balk gooien. is er niemand in suriname te vinden die de job van hoefdraad kan doen als dat zo is dan is het heel erg triest gesteld met suriname het zelfde geld voor bouterse als hij de enige is die suriname vooruit kan brengen dan is het heel erg slecht gesteld met suriname.Was het niet bouterse die grote bek had in geloven in eigen kunnen, dan sla je jou eigen mensen over om hele dure onbekende persoon naar suriname te halen is toch belachelijk voor woorden? henky weet je wat jullie zal sieren als je ook zo kritisch ben als drie maanden geleden toen vene aan de macht was wees ook zo kritisch op deze regering dan ben je eerlijk maar zolang jij alles van bouterse en zijn bende met de mantel der liefde bedenkt dan zijn jullie naar mijn mening een stelletje schapen .


  Maak melding

 22. Jules & Brodder,

  Het is nodig om zo nu en dan van nicknaam te veranderen. De Uitweg kiest nog voor iets dat op DU lijkt, terwijl Sosoboto helemaal niet op NaMi lijkt maar het is dezelfde persoon. Zowas ik vroeger SAD, maar nu ben ik


  Maak melding

 23. Inkoppertje dus, zal ik het ook maar lekker inkoppen.

  DAS @29

  Je had de nickname SAD lekker kunnen behouden, want het is nogsteeds een grote treurnis met jou.

  Voor jou informatie mijn volgende nickname zal SIMPLE MINDS zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.