Stichting Twisted zet opnieuw projecten op in Suriname

5

In de periode van oktober 2010 tot eind februari 2011 zal Stichting Twisted in samenwerking met INHolland een sport- en recreatie project opzetten in Suriname genaamd “Twisted & United”. De doelstelling van dit project is jongeren meer bewust maken van hun eigen talenten en wat ze ermee kunnen doen. “Twisted & United” zal op een laagdrempelige manier, maar toch op een aparte manier sport en recreatie projecten opzetten, om hiermee de talenten van deze jongeren naar boven te halen.

Op 8 september 2010 reisde zes studenten van de hogeschool INHolland (sport en bewegen) naar Suriname. Daar zullen zij het project “Twisted & United” uitvoeren in samenwerking met het “Ministerie van Onderwijs en Recreatie” van Suriname. Het Ministerie zal vijf middelbare scholen selecteren, waarvan de vierde klassen van de Mulo zullen meedoen aan het project. Op deze scholen zullen de afgereisde studenten de komende drie maanden de meest gevarieerde gymlessen verzorgen.

Talentenontwikkeling/empowerment staat centraal in dit project. De studenten met het leukste idee mogen deze presenteren en vervolgens uitvoeren op het eindevenement. Stichting Twisted wil deze deelnemers zo stimuleren dat zij uiteindelijk hun eigen Twist aan een activiteit kunnen geven. Dit is ontwikkelingsamenwerking op de manier van Stichting Twisted. “Twisted & United” is door jongeren voor jongeren daarom is er ruimte voor eigen inbreng. Zo wordt er bijvoorbeeld speciaal aandacht besteed aan kinderen met ADHD. In Suriname wordt daar vrij weinig aandacht aan besteed.

5 REACTIES

 1. Mooi project.
  Hier reageren geen Negativelingen op.
  Wie gaat dit op poten zetten?? Ja,,, weer die Bakra’s. Nu hoor ik niemand klagen.
  Jongens, hoe dan ook die band is er nou eenmaal en ze willen helpen. Laat ze maar helpen, zolang wij er maar gebruik van kunnen maken.
  A tang so.


  Maak melding

 2. ”Zo wordt er bijvoorbeeld speciaal aandacht besteed aan kinderen met ADHD. In Suriname wordt daar vrij weinig aandacht aan besteed.”

  Volgens mij is er ook geen sprake van ADHD kinderen in Su, Surinamers voeden zich niet met geur, kleur en smaakstoffen, eten zelden tot geen gemanipuleerd eten…. wat nou ADHD ???? Met een tropisch temperatuurtje maakt je ADHD GEEN KANS….


  Maak melding

 3. ZONDER BAKRA<S kun je niet leven meneer ddb..en meneer lackin met je grote mond,zie hier maar ..wij hebben niemand nodig,was het steeds.Noem mij maar een land ter wereld waar kleurlingen aan de macht zijn,en er een uitkeringenstelsel is,zelf,s een ziekenfonds is een drama in ons s.u.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.