Surinaamse ex-parlementariër vecht ontheffing aan

38

PARAMARIBO, 25 okt – Ex-parlementariër Sharmila Mansaram vecht haar ontheffing op het ministerie van Justitie & Politie aan. Vooral de wijze waarop zij haar topfunctie moet verlaten, stuit tegen de borst. Van enige formaliteit is geen sprake.

Mansaram moest mondeling vernemen dat ze thuis mag blijven. “Het ontheffen van mensen uit posities kan niet van de ene dag op de andere”, zegt Mansaram tegenover de Times of Suriname. De Personeelswet die de posities van ambtenaren regelt laat al helemaal geen ruimte. Bovendien is er nergens iets vastgelegd. Misiedjan deelde van de ene dag op de andere mee dat hij vervanging voorstaat.

Mansaram overweegt nu naar de rechter te stappen. Ook zal ze gewoon aan het werk verschijnen. Zij werd kort voor de verkiezingen van mei aangesteld. Sharmila Mansaram was parlementariër van 2005 tot 2010. Ze werd bij de laatste verkiezingen niet herkiesbaar gesteld. Misiedjan laat ook de twee hoogste functionarissen op het ministerie vervangen.

38 REACTIES

 1. OP de valreep benoemd , op weg naar sucsses gevallen .
  eerlijkheid duurt het langst , ik vraag me af als suriname alleen uit hidustanen bestaat .


  Maak melding

 2. Misschien dat Mansaram ons allemaal kan vertellen welke sollicitatie procedure precies gevolgd is om haar die baan te GEVEN. Hoeveel sollicitanten waren er precies en heeft ze uberhaupt een pschologische test ondergaan, want voor zo een hoge functie moet men zeker weten dat je alles op een rijtje hebt. Sinds je met je ondergoed zwaaide in de DNA ben ik daar niet zo zeker van.

  Mansaram jou hele aanstelling is volgens geen ene personeelswet gegaan, dat weet je ook, ga een echte baan zoeken.


  Maak melding

 3. goed zo sharmilla pak deze gandja minister maar aan.ook hij moet zich aan de regels houden.van een ondermaatse bedrijfsjurist kun je ook niets anders verwachten, zal straks weer op zijn knieen excusses moeten aanbieden.


  Maak melding

 4. Hey Mansaram, volgens art. 1, lid 1, onder b en 23 lid 5 Personeelswet, kan de minister wel tot ontheffing overgaan. Alleen ben ik zeer benieuwd wat hij als belang van ontheffing heeft: eigen belang (nepotisme en vriendjespolitiek a la Abena), bang voor obstructie vanuit VHP hoek, opdracht van Bouta?


  Maak melding

 5. Het is net alsof de minister de timmerlieden wegstuurt en wil proberen met een paar handlangers die nog nooit een huis hebben gebouwd een gebouw neer te zetten.Alleen bij God en Suriname gebeuren deze dingen.Minister wordt toch wakker! Ben je wel een echte jurist?


  Maak melding

 6. Zo wat zijn we goed bezig zeg regering Bouterse. Ik heb het idee dat de hindoestanen weggevaagd worden uit de Surinaamse regering. De koers is alweer naar 4.8…..Veel succes lieve Surinamers….want zometeen is er geen brood meer op de plank en zullen we allemaal pinaren…maar neks no fout was het toch?!?!


  Maak melding

 7. sanjay 100% met je eens,

  zo zie ja maar weer surinamers wilde buota stemmen toch…….er zijn zelfs leden van de NDP die er voor zich schamen.

  bouta heeft heel veel te danken aan de jongen kiezers, ook die hebben er een naar smaak aan over gehouden.

  de grootste verliezers zie ik hier de hindoestanen of anders gezegd de VHP.
  het is hun eigen schuld, eenheid kennen ze niet. en dat hoeven ze niet te ontkennen
  een groot deel van de VHP heeft op bouta gestemd…..toch.
  dan zijn dit de vruchten die we plukken, wat er nog allemaal moet komen.

  het hangt allemaal in de lucht, de djoeka’ of marons zijn druk bezig de boel op te schonen.

  en het zullen niet alleen VHPers zijn die het te voorduren krijgt maar ook de andere surinamers.

  dus beste sharmila aanvechten heeft geen zin, maar toch sterkte ermee


  Maak melding

 8. Trouwens onderstaande las ik net op starnieuws.

  “Zij was vanmorgen te horen op Radio 10 en op ABC-Actueel, waar ze onder werktijd te gast was.”

  Dus onder de baas zijn tijd is deze mevr. te gast bij twee radio stations.

  Vandaar dat ze die baan wil vast houden. Zeven even en toch lekker verdienen.


  Maak melding

 9. Goed zo Sharmila..

  Je moet dit tot de bodem uitvechten,dit kan niet..

  Desnoods vecht je het uit tot in de Verenigde Naties der volkeren de rechten van de mens..

  Laat zien dat je het kan en neem de anderen ook mee..

  Immers je hebt niks te verliezen en klaag de staat sme ook aan..

  Als de sme rechters het niet aandurven,neem een buitenlandse rechter in de arm ,,liefst een Ameriaanse,dan krijg de poppen aan het dansen in sme..


  Maak melding

 10. Inderdaad kan dit niet.

  Maar wat ook niet kan, is allerlei mensen op de valreep benoemen en aannemen. En daar hoor je niemand over.

  Laat dit in de DNA worden besproken zodat we dit nooit meer hoeven mee te maken.


  Maak melding

 11. Misienjan,dan maar hopen dat je gelijk krijgt bij de rechter.Want je was al gewaarschuwd!Nogeens excuses kan niet.Dan is het maar opstappen toch?


  Maak melding

 12. Het is inderdaad zo dat jaren lang hindostaNEn bij de politie en justitie zitten al jaren, maar wat te denken bij defensie 80 % zijn creolen en boslandcreolen, daar moet ook aan gewerkt worden.
  Het wordt ook tijd dat daar een schoonmaak actie plaats vindt en dat ook javanen en hindostanen en overige bevolkingsgroepen op hoge positie zitten. wat denken ze hiervan

  Roy


  Maak melding

 13. Sosoboto,
  waar was bouterse al die tijd als gekozen dna lid kan jij dat vertellen hypocriete donder dat je ben waar was limbo al die tijd de bekendste spook-amtenaar van suriname zo kan ik nog meer namen noemen die maandelijks een toren hoge salaris opstrijken en geen moer uitvreten .toen bouterse terecht uit het DNA was getrapt zijn jullie met een hele delegatie naar afrika afgereist weet jij dat nog sosoboto?


  Maak melding

 14. A NDP dis au bos binnenkort. Bouta staat stuurloos toe te kijken en brabbelt maar wat a la Vene.
  LPF achtige toestanden zie je nu al. structuurloos en chaos en het volk pinaart.
  Een minister van jus pol die rotsooi uitkraamt en dan gecorrigeerd moet worden door de politie, met alle respect, het laagste in de rang van werknemers waar hij de baas van is, en hij moet uiteindelijk zijn excuses aan bieden aan de politie voor zijn waardeloze en ongegronde uitspraken. Let op ik wil de politie hier niet denigreren en ben overtuigd dat de meeste politie geweldig werk verricht, maar het is eenmaal zo dat de hierarchie op jus pol ongeveer begint bij de politie.
  dat sharmila in mei is aangenomen vind ik ook raar maar feit is nu dat zij er al zit, haar proefperiode ook voorbij is en dus nu legaal OD is. deze min. had het toch over “het recht van occupanten” mensen die onrechtmatig andersmans eigendommen toeëigenen, daar wou deze min toch voor opkomen. Wel nu bewijs dan eerst het onrechtmatigheid en onfunctionaliteit van Sharmila. Bouta had het over gebruiken van ieders kwaliteiten ongeacht politieke kleur en afkomst. Deze man lijkt nu uitslauitend gefocust te zijn op frustreren van 8 dec proces en de rest laat hem koud.
  En de rest?…. die trapt er lekker in en vecht onder elkaar op los.


  Maak melding

 15. A NDP dis au bos binnenkort. Bouta staat stuurloos toe te kijken en brabbelt maar wat a la Vene.
  LPF achtige toestanden zie je nu al. structuurloos en chaos en het volk pinaart.
  Een minister van jus pol die rotsooi uitkraamt en dan gecorrigeerd moet worden door de politie, met alle respect, het laagste in de rang van werknemers waar hij de baas van is, en hij moet uiteindelijk zijn excuses aan bieden aan de politie voor zijn waardeloze en ongegronde uitspraken. Let op ik wil de politie hier niet denigreren en ben overtuigd dat de meeste politie geweldig werk verricht, maar het is eenmaal zo dat de hierarchie op jus pol ongeveer begint bij de politie.
  dat sharmila in mei is aangenomen vind ik ook raar maar feit is nu dat zij er al zit, haar proefperiode ook voorbij is en dus nu legaal OD is. deze min. had het toch over “het recht van occupanten” mensen die onrechtmatig andersmans eigendommen toeëigenen, daar wou deze min toch voor opkomen. Wel nu bewijs dan eerst het onrechtmatigheid en onfunctionaliteit van Sharmila. Bouta had het over gebruiken van ieders kwaliteiten ongeacht politieke kleur en afkomst. Deze man lijkt nu uitsluitend gefocust te zijn op frustreren van 8 dec proces en de rest laat hem koud.
  En de rest?…. die trapt er lekker in en vecht onder elkaar op los.


  Maak melding

 16. Sosoboto,

  Indien jouw ‘eenheid’ inhoudt dat Hindoestanen hun cultuur, taal en godsdienst zouden moeten opgeven voor creools, hou deze ‘eenheid’ dan voor jezelf. We weten al heel lang dat het voor vele creolen een creoolse droom is om bij alle Hindoestaanse vrouwen een djoeka-baby te verwekken. Uw Grote Leider DDB is een voorbeeld van zoveel (onrustig) bloed in zijn aderen. Zozeer, dat hij in een identiteitscrisis verkeert en niet meer weet wat hij is. Is hij nou een Indiaan, een djoeka, een Javaan, Chinees?
  Een Hindoestaan weet (hoop ik) altijd wat hij is: een mens en een Hindoestaan. De reden waarom er scheer-eye naar de Hindoestanen gekeken wordt is dat ze hun cultuur en beleving van God nooit zullen opgeven. Duizend jaar onderdrukking door de Islam en 300 jaar onderdrukking door de Engelsen en 150 jaar onderdrukking in Suriname heeft niet gebracht wat ze droomden: de totale vernietiging van de Hindoestaanse cultuur en godsdiensten. En ook in Suriname gaat dit niet lukken, al dromen enkele djoeka-groepen hier al heel lang van.
  Sosoboto, ik raad je aan naar de eerstvolgende tempel te gaan en je te laten bekeren tot een Hindu. Dan kun je mooi aantonen hoezeer je voor ‘eenheid’ bent. Praatjes alleen vullen immers geen gaatjes. En waarom een beroep doen alleen op de anderen maar niet op jezelf? Begin bij jezelf, man!


  Maak melding

 17. Zoals wijlen Bob Marley zong: “Get up, stand up, stand up for your rights. Don’t give up the fight”. Dit zal ongetwijfeld wel bekend bij Martin klinken. Succes met de strijd, Sharmila.


  Maak melding

 18. En nog meer top functies die door marionetten vervangen gaan worden.

  Waar blijven die staten van de centrale bank?
  Wanneer horen we dat er een minister is die echt iets goed gepreseerd heeft?


  Maak melding

 19. De boslandcreolen zijn bezig met grootscheepse schoonmaak en vervanging. Dat is leuk en aardig maar wat voor KWALITEIT krijgt het volk daarvoor terug?


  Maak melding

 20. Sharmila Mansaram

  You gooo ”girl”
  Kom op voor je rechten, hoe ik het zie
  staat deze dame in haar recht !
  Valreep ????
  parlementariër van 2005 tot 2010
  Mag je ajb na verd… 5jaar een promotie maken..????.. KOM OP ZEG !


  Maak melding

 21. Mansaram, wat je ook gaat aanvoeren bij de rechter, vergeet de mensen niet die in de afgelopen 10 jaar op dezelfde wijze uit hun functie zijn ontheven en waar we jou als parlementarier nooit over hoorde.

  Voorts moeten ze in DNA/regering zorgen voor een betere personeelswet voor de versterking van de rechtszekerheid van landsdienaren. Want nu kan elke landsdienaar van de een op de andere dag uit zijn/haar functie worden ontheven.

  Tot slot. Politiek Suriname kan om geruzie en hypocrisie tussen coalitie en oppositie uit de wereld te helpen gewoon het beleid van de VS volgen:
  Alle in een regeerperiode politiek aangestelde topfunctionarissen op sleutelposten, vertrekken na afloop van die regeerperiode met de vertrekkende regering.


  Maak melding

 22. Promotie moet je verdienen, enigste verdienste van deze mevr. in DNA, was het zwaaien met haar ondergoed, verder heeft ze gewoon goed verdiend voor het niets doen.

  Feit is en blijft dat deze minister stafleden moet kunnen aannemen die hij blindelings kan vertrouwen voor het uitvoeren van zijn beleid.

  We weten inmiddels ook dat je sommige mensen niet kan vertrouwen, ze hebben andere plannen en belangen die niet stroken met het landsbelang.

  Als VHP duidelijk aangeeft dat ze in politieke oorlog zijn met de huidige regering hebben ze wat mij betreft hun eigen glazen ingeslagen. Sabotage, obstructie frustratie, liegen, diefstal, verdraaiingen en dergelijke is wat je kan verwachten, sorry ze moeten daar plaats maken, Juspol moet zowiezo een totale hervorming ondergaan.

  Ze mag werken in Suriname er is genoeg te doen, maar niet in die functie klaar is kees.

  Die functie heeft ze trouwens te danken aan onbeschaamde etnische nepotisme.


  Maak melding

 23. Surinamers moeten ophouden deze gevallen etnisch te zien.Ik vind dat ze haar schofterig behandeld hebbeb of niet.Daar ze de oppositie toe hoorde zou ze ook gecalculeerd hebben dat bij een verlies van haar partij ze er uit zou op grond van haar hoge pasitie en zo simpel is het dat gebeurd ook in de meest democratice landen maar niet mondeling maar schriftelijk.Men wilt liever eigen mensen hebbeb op top posities dat is te begrijpen.


  Maak melding

 24. Het liefst zie ik Sharmila gewoon op die post. Maar … ze ging niet juist om met tegenstaanders. We kennen ´t ondergoed geval op TV. Wonny is toch ook VHPér? Deze regering wil met een ieder werken . Maar er mag ook loyaliteit verwacht worden. Sardjoe had hiervoor gewaarschuwd toen Santokhi en Sharmila zichzelf aandienden om benoemd te worden. Weet u ’t nog? Santokhi heeft wij gehandeld en krijgt alle steun van Bouta. Wat de ontheff. betreft: art.1. lid.1. onder b en 23 lid.5. En het belang? Hij zal haar wegzetten als potentieel niet loyaal en niet integer. As simple as that!. Nogmaals. Ik vind het jammer. Ik zie graag meer vrouwen op hoge posten. Mevrouw Wonny heeft toch geen problemen met voormalige tegenstaanders toch? En dit nog: JUSPOL moet ook een afspiegeling zijn van de samenleving en niet van één of ander politieke groep/partij. Zoals de NDP geen etnische ding is toch. Hey mevrouw Cheung doet ’t goed jonge!!!


  Maak melding

 25. Ik vind dat hindoestanen nu te veel schelden en vloeken tegen de marrons. Eerst hebben ze zij aan zij gestreden tegen ons. (NDP) In de vorige regering waren ze coalitiegenoten.

  Wie denkt dat ze met raaskallen, schelden en vloeken deze regering naar huis kan sturen maakt een kardinale denkfout. NDP’ers schelden en vloeken niet! Want dat mist elk doel! De karavaan trekt voort terwijl de honden blaffen. Suriname voorwaarts! Toekomst gericht. Deze minister is geen NDP’er die zijn behoedzamer als het gaat om vormen van etniciteid. Maar hij leert ’t wel! Hij is nog jong.


  Maak melding

 26. Clean Sweep!

  Schoon schip! Wat kost dit ons land niet allemaal?
  Er komt een nieuwe regering: onervaren lieden moeten gaan kennis maken op hun ministerie, wennen aan de nieuwigheid, aan personeel, aan funktie, aan behuizing, aan eigen chauffeur, aan hun taken en hun macht.

  Eenmaal aan de macht gewend geraakt, gaan ze schoon schip maken op hun ministerie omdat ze hun eigen voetoe-boys willen accomoderen. En dat gaat bij elke nieuwe regering zo.

  Voor een ontwikkelingsland als Suriname is dit funest omdat er geen voortgang van enige kennis en kwaliteitwaarborg is. De nieuwe ambtenaren op topfunkties moeten ook wennen aan alles wat de minister heeft meegemaakt.
  Voortgang van in gang gezette projecten en andere zaken lopen vaak heuse vertraging op en dat kost meestal geld.

  Niet elke schoonmaak is etisch of clean. De clean sweep bij de overheid zijn onetisch en kosten daarbij heel veel belastinggeld.
  Grote zonde!

  Je zou eigenlijk wensen dat er om de 10 jaar verkiezingen zouden worden gehouden om enige continuiteit te waarborgen.

  De corruptelingen hebben dan 10 jaar lang de kans om te plukken, maar hun buikje is dan ook hardstikke vol. Meer kan er niet in!
  Nu komt er om de 5 jaar zo’n grijpgraag die dan op een lege maag begint te vreten. Tegen de tijd dat zijn buik vol is moet hij plaats maken voor een andere soortgenoot. Bah!


  Maak melding

 27. Hahahaha

  Die mevr. vraagt zich af als belang van de dienst algemeen beheer gediend is met haar mogelijke vervanger de officier van justitie Patrick Campagne die mensen moet vervolgen.

  Wat een hoogmoed, ik vraag mij echt af wat deze mevr. in die vier maanden heeft klaargespeeld waardoor ze denkt dat ze onvervangbaar is.

  Je mogelijke vervanger heeft in ieder geval meer Juridische ervaring dan jou en is bekend met zijn departement.

  Je krijgt ander werk en als je dat niet wil, neem ontslag, maar spookambtenaar met behoud van je salaris wordt je niet.


  Maak melding

 28. Die Norine Cheung moest ook alle gelden terurstorten die ze verduisterd had.Doe maar navraag bij de recherche Geyersvlijt.Haar pa heeft haar uit de gevangenis gehouden…


  Maak melding

 29. Zo die mevr. mag haar biezen pakken en hoeft niet bij de President voor clementie. Je krijgt een andere baan en gaat echt moeten werken voor je geld.

  Waar ik zo een hekel aan heb is die slachtoffer rol die ze zich aanmeet, terwijl ze gewoon een dader is.

  Die tje poti van jou gaat dus niet werken.


  Maak melding

 30. Hoi allemaal. Naar mijn idee is 90 procent van de mensen die hier reageert zeer zeker van Hindoestaans origine, ondanks die zogenaamde Hollandse namen waarmee ze zichzelf voorstellen.
  De grootste racistische groep is de Hindoestaan wel, je hoeft er niets over te zeggen. Je merkt het gewoon in het dagelijks leven en dat doen ze op een subtiele manier. Maar weet je….Al jaren zijn er goeroes uit India geweest die ons wijze spirituele lessen hebben geleerd, namelijk: “over de wet van karma”. vele Hindoes staan niet bij stil hoe racistische ze al dan niet overkomen en denken dat het “goed” is omdat hun cultuur geen straf daarop legt. Ze staan er misschien niet eens bij stil of zijn zich misschien niet eens van bewust dat ze (soms)racistisch bezig zijn omdat de cultuur waarschijnlijk dit soort gedrag ondersteund of nooit sanctioneert. Via hun eigen cultuur zaaien ze iets waar zij later de “vruchten” van zullen proeven. Maar als zij zelf in hun eigen goeroes uit India, geloven, dan zou het hen helemaal niet moeten verbazen dat ze met dezelfde munt worden terugbetaald(de wet van karma). Dan moet het ze eigenlijk helemaal niet moeten verbazen: ‘de wet van karma’ geldt ook voor jullie Hindoestanen.

  En nota bene: sinds Bouterse de verkiezingen heeft gewonnen zou Sharmila Mansaram het moeten hebben verwacht. Het zou haar toch niet moeten verbazen, nadat ze haast 5 jaren lang Bouterse in de DNA heeft zitten fighten?!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.