Actualiteitenrubriek over Surinaamse verkiezingen

0

In De Balie te Amsterdam wordt op dinsdag 26 oktober 2010 een aflevering van ‘Not in my Backyard’ gehouden over de gevolgen voor Suriname na de verkiezing van Desi Bouterse. Sinds 12 augustus is Desi Delano Bouterse president van Suriname. Aanhangers roemen zijn leiderschap en verwachten veel van zijn beloofde hervormingen. Anderen zien de verkiezing van de in Nederland bij verstek veroordeelde Bouterse als Surinames definitieve stap naar onafhankelijkheid.

Op deze dag geven deskundigen hun mening over de achtergrond van de Surinaamse verkiezingen. Wat mag er van Bouterse verwacht worden? Breekt Suriname inderdaad met Nederland? En vindt het dan aansluiting bij Zuid-Amerika? Of dreigt een internationaal isolement en wordt Suriname teruggeworpen in de tijd? Tijdens het programma worden er foto’s tentoongesteld van fotografe Jacquie Maria Wessels. De foto’s komen uit haar onlangs verschenen boek Cityscapes & Birdmen (tevens te koop tijdens het programma).

Not in my Backyard is de maandelijkse internationale actualiteitenrubriek van De Balie met deze aflevering o.a. John Jansen van Galen (Suriname-kenner, journalist), Winston Leeflang (vice-voorzitter NDP Nederland) en Ernestine Comvalius (directeur Bijlmer Parktheater). Daarnaast zijn er bijdragen vanuit Suriname, columns van Peter Pannekoek (Comedytrain) en Lars van Troost (Amnesty International), en is er muziek van Jomato Foe.

Not in my Backyard: Suriname
Di 26 okt aanvang: 20.30 uur
De live uitzending kun je hier zien (herhaling: 22.40 tot 27 okt – 19:00).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.