donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTelecommunicatie Autoriteit Suriname teruggefloten

Telecommunicatie Autoriteit Suriname teruggefloten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 okt – De Telecommunicatie Autoriteit Suriname, Tas, is op de vingers getikt. Minister Falisi Pinas van Transport Communicatie & Toerisme vindt het niet kunnen dat maximumtarieven worden vastgesteld. De telefoonbedrijven Telesur, Digicel en Uniqa zijn enigszins opgelucht.

De indruk is nu in elk geval dat het besluit niet zomaar doorgaat. “Overleg is van groot belang. Bovendien behoort de regulator de sector te reguleren en de tarieven over te laten aan het marktmechanisme”, zegt Telesur-directeur Dirk Currie tegenover de Ware Tijd. Sinds de liberalisatie enkele jaren terug is dit het leidend principe geweest. Het besluit kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel.

De bedrijven gaan er vanuit dat ze slechts beperkt worden door concurrentie. Voor de regering geldt dat Tas niet gerechtigd is solo te gaan. Dat het een autoriteit betreft verandert daar weinig aan. “Tas is nog steeds een werkarm, dus heeft de regering ook inbreng in het uiteindelijke besluit”, zegt Pinas. Er is niet eens overleg vooraf gepleegd. De Tas-leiding is intussen aangesproken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. En terecht..nu telesur aanpakken waarom ADSL duur is voor de samenleving..Abonnement te duur..40 US voor de snelheid niet van deze tijd .Aansluitkosten te duur voor een huur modem.
    Downloaden mp3-100MB 3 dgn lang en datalimiet aan verbonden.Belachelijk als student zijnde…dupe van.

    Parbo,


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES