Als druk niet helpt, smijten we maar vuil

30

PARAMARIBO, 25 okt – Als politieke druk de gewenste uitwerking mist, wordt het tijd voor drastische maatregelen. Dit moet zo ongeveer de gedachtegang zijn bij Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, PL. Het schijnt maar niet te lukken president Desiré Bouterse te verleiden tot een besluit over minister Martinus Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer.

Als het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks, lijkt nu het motto. “Ik daag de minister uit voor een openbaar debat. Daar zal ik een boekje opendoen en bewijzen wie corrupt is”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Hij is beweringen over zijn eigen betrokkenheid bij corruptie spuugzat. Sastroredjo zei eerder onderzoek te doen naar praktijken uit de tijd dat PL het ministerie beheerde.

Enkele partijbonzen zijn intussen al ontheven uit topfuncties. Of het ooit echt tot een debat komt, valt overigens nog te bezien. “Laat Somohardjo maar eens met bewijzen komen. Als zou blijken dat ik fraude gepleegd heb, moet het volk maar over mij beslissen”, zegt Sastroredjo. Bouterse geeft geen krimp sinds Pertjajah Luhur en de KTPI Sastroredjo’s hoofd eisten.

30 REACTIES

 1. Einde zoek!

  Ik vroeg me al af waar blijven de Javanen? Aangezien alles “etnisch” is wat de klok slaat, was het wachten op een berichtje van Somo.
  Veel Hindoestaans kader ontslagen.
  Vanmorgen gelezen, dat de Chinezen in de startblokken staan om te staken (winkelsluiting).
  De bosland- creolen maken er een potje van, volgens de nieuwsberichten.

  Wat een gedoe zeg!
  Is te hopen dat het alleen maar “losse flodders” zijn, en dat ze allen op 31 dec. gebroederlijk een grote “pagarra” afschieten!


  Maak melding

 2. Laat de coalitie genoten het uit-vechten en mogen de sterkste en eerlijkste winnen.Zijne Excellentie DD Bouterse hoef voorlopig helemaal niet in te grijpen. Verder moet worden gezorgd dat de tweederde meerderheid in stand blijft. Maar zeker niet tegen elke prijs. Mocht blijken dat Somo en consorten zich schuldig hebbeb gemaakt aan grote fraude met grond uitgifte dan moeten zij onherroepelijk de conseqentie daarvan onder-vinden. Zaken kunnen terug worden gedraaid en verdere maatregelen kunnen politiek worden vertaald , als u begrijpt wat ik bedoel !!!


  Maak melding

 3. Als mocht blijken dat de vorige regering grond had zitten verdelen en er sprake was van fraude dan de zaak tot de bodem uitzoeken en de verantwoordelijken berechten zonder aanziens des persoon.
  Wat ook onderzocht dient te worden hoe het kan dat Suriname opeens grote hoeveelheden cocaïne is beginnen te exporteren naar Engeland (166 kg), Bulgarije en Pakistan (225 kg) nu DDB aan de macht is.


  Maak melding

 4. “Daar zal ik een boekje opendoen en bewijzen wie corrupt is”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd.”

  Somo gaat dus bewijzen wie corrupt is! Zijn we in Suriname zo ver gevallen dat we dit soort onzin berichten nu ook in de krant gaan plaatsen, kom op.

  De President moet nu duidelijk aan somo en soemita maken dat deze minister niet vervangen gaat worden, vooral niet om de redenen die ze hebben aangedragen.

  De minister zit daar om regeringsbeleid uit te voeren en niet om partijbelangen te dienen.

  Die 520 hectare van de familie Karaya moet nu per direkt teruggedraaid worden.


  Maak melding

 5. Scheuren en barsten in de top van de Megacombinatie:
  Eerst lagen het hindostaanse koppel Harish Monorath en Prem Lachman van Nieuw Suriname overhoop, vervolgens was het gedonder tussen de bosneger topmannen Ronny Brunswijk van Abop en Caprino Alendy van de BEP. Nu zijn de javaanse leiders Paul Somohardjo van Pertaja Luhur en Martinus Sastroredjo op voet van oorlog. Gaan vertegenwoordigers van de multiculturele Palu en de NDP straks ook met elkaar op de politieke vuist? Wordt vervolgt………


  Maak melding

 6. In 1973 zei Bruma: we gaan die koelies laten zien wie de baas is in dit land.

  In 2010 voert Misjiedjan Brumas denkbeelden uit.

  Tijd voor de aanhangers van Oom en Raam om de handen ineen te slaan en te vechten voor een rechtvaardig Suriname. Bekeren doen we zowiezo niemand, maar we moeten ons ook niet laten bekeren!


  Maak melding

 7. Zo a spang,de javanen roeren zich. SOmo krijgt zijn niet dus dan maar het doopcele van de minister omspitten wie weet komt er iets bovendrijven,houdt toch op jongens begin te werken want daarvoor zitten jullie daar. Ik hoop dat jullie het doorhebben dat DDB zich ziek lacht


  Maak melding

 8. Wanneer gaat men zich nou eens bezig houden met ontwikkeling van het land ipv al die nutteloze randzaken die steeds op deze site als nieuwitems de revue passeren?
  we worden als land, als natie aan alle kanten ingehaald door alles en een ieder, staan er zelf bij en kijken ernaar!

  ‘GEEN WOORDEN MAAR DADEN’ moet het nieuwe devies worden van Suriname, gisteren nog!!!


  Maak melding

 9. DDB moest zodanig de macht in dit land hebben en kijk wat er nu gebeurt chaos in het land.Het kabinet gaat van incident naar incident.Na Bouterse speech op 1 oktober is er een radio stilte opgetreden. Als president moet je snel duidelijkheid verschaffen naar het volk toe.Zie ook het geval Abrahams die met geld van de belasting betaler strooit terwijl financien soberheid predikt.Geen comentaar over de splitsing in A combinatie en de minster van Juspol en Volksgezondheid die zich vergaloperen aan dubieuze uitstpraken.Deze regering is al bijna 3 mnd aan de macht en de vooruitzichten voor Sme zien er somber uit.


  Maak melding

 10. #3.
  Mee eens, zullen wij dan voor de goede orde de periode van keizer Bokassa II (Wijlenbosch) ook in het onderzoek betrekken!

  #5.
  “Somo gaat dus bewijzen wie corrupt is! Zijn we in Suriname zo ver gevallen dat we dit soort onzin berichten nu ook in de krant gaan plaatsen, kom op.”

  Ziedaar de vooruitgang ndp-stijl, kommer en kwel!

  In Suriname is een Moordenaar tot president gekozen, vindt u dat niet ver genoeg!?


  Maak melding

 11. Sinds DB aan de m8 is, is er alleen men alleen maar modder aan het gooien. Die beschuldigd die en die geeft een ander de schuld. DB, “het volk” heeft voor jou gekozen. Doe dan iets. Onderzoek en laat blijken wie de doop heeft verscheept naar, Engeland, Bulgarije en Pakistan.
  Nee, dat durf je niet want… .Ik merk op dat er steeds meer mensen nu inzien dat DB niet de oplossing voor Suriname is.
  Hoe lang nog??? Time will tell


  Maak melding

 12. Ik vraag mij toch af of die Sosoboto en Nena niets anders te doen hebben dan de hele dag commentaar leveren op Waterkant.

  Ik moet keihard werken om al mijn nota’s te kunnen betalen en deze lui leven naar mijn idee van de bijstand.

  Met dit soort lui wil ik mijn kostbare tijd niet verdoen en stop met mijn commentaren.

  Wel jammer dat wat eens zo gezellig was nu is verworden tot een zootje ongeregeld die de boel hier alleen maar zit te verzieken.

  Sosoboto get a life, stupid !


  Maak melding

 13. Het is rustig op facebook. Al de jubelende berichten tijdens en na de verkiezing van BD zijn als een kaars uitgegaan. De jeugd ziet nu in dat ze Suriname hebben opgescheept met een groot probleem. En toen was het stil.


  Maak melding

 14. Muriel,

  Ik ga je commentaren missen. Een voorstel: plaats je commentaar en reageer niet meer op reacties van anderen die voor hun PC hun tent hebben opengeslagen; klaar!


  Maak melding

 15. Ach Jan wat een gelul. Bouterse is de bedenker van dit kabinet. Als het niet goed gaat straalt het op hem af. Wat is dit voor dom gepraat. Dat is eilanddenken. Het hele land kan in chaos ontaarden door dit gedoe. Denk na voor dat je klets. Je lijkt Misidjan wel.


  Maak melding

 16. En dan nu: MODDER!

  Als Sastro met zand gooit, wil Somo met modder gaan gooien. Ik ben zeer benieuwd.

  Beginnen aan een boek zonder einde is niet de bedoeling van deze minister. Onderzoek naar onrechtmatig verkregen grond van de Staat moet lopen tot 1975. Dan weet ik zeker dat niemand de laatste bladzij van dit boek zal lezen.
  Een beerput van de grootste maat zal open gaan en heel veel Surinamers van allerlei allooi komen in opspraak. Van president tot minister, van distriktcommissaris tot politie, van groothandelaar tot project ontwikkelaar, van marktventer tot bamiverkoper, van militair tot vishandelaar.

  Dan zal pas uitkomen hoe corrupt een groot deel van onze natie is en wat het land aan waarde en land is bestolen.
  En dat men over de fout verkregen grond geen belasting betaald is duidelijk, want dan zal ene meneer Jogi miljoenen aan belasting moeten dokken over zijn bezittingen in Saramacca. En dat doet hij niet! Niemand trouwens! Dus is ons land niet alleen van grond bestolen, maar ook van grote sommen belasting inkomsten.

  Als Desi lef heeft, laat hij deze minister zijn gang gaan. Dan moet hij zijn visgat samen met Jon Tjien Fa inleveren.
  Hopelijk ligt er niet alleen maar modder in het visgat maar ook Kwie-Kwie.


  Maak melding

 17. @10 Onderstaand de reaktie van onze eigen geboren racist de agama koos, en dit terwijl het bericht over twee Javanen gaat.

  Hoe ziek kan een mens niet zijn, zieker dan deze minderwaardige agama zal je niet dagelijks aantreffen, dat staat als een paal boven water.

  —————————————–

  “In 1973 zei Bruma: we gaan die koelies laten zien wie de baas is in dit land.

  In 2010 voert Misjiedjan Brumas denkbeelden uit.

  Tijd voor de aanhangers van Oom en Raam om de handen ineen te slaan en te vechten voor een rechtvaardig Suriname. Bekeren doen we zowiezo niemand, maar we moeten ons ook niet laten bekeren!”


  Maak melding

 18. Sorry hoor muriel,maar jij doet precies hetzelfde.Meestal is het zo,dat wat je een ander verwijt,jezelf profileert,je bent door de mand gevallen,loser.


  Maak melding

 19. @muriel.
  Ik vraag mij toch af of die Sosoboto en Nena niets anders te doen hebben dan de hele dag commentaar leveren op Waterkant.

  Daar worden ze voor betaald. Eén lijntje per regel. 😆


  Maak melding

 20. Dhr. Sastroredjo is niet meer van de KTPI. Zijn naam moet dus niet meer in verband worden gebracht met de KTPI. Hij is NDP’er geworden, daarom wil DDB hem niet ontslaan. Het regeerakkoord wordt dus niet nagekomen. Want daar is bepaald dat de KTPI 1 ministerzetel zou krijgen. De NDP is dus te kwader trouw bezig. Zou de NDP willen breken met de KTPI en … de PL? TIME WILL TELL… wie rechtvaardig is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.