Surinaamse parlementariërs reizen veel te duur

30

PARAMARIBO, 25 okt – Het parlement reist veel te duur. Dit stelt oppositieparlementariër Sheilindra Girjasing (Nieuw Front, VHP). Delegaties naar het buitenland zijn absoluut te groot. Bovendien hoeft het allemaal in veel minder stijl. Waarom zou een parlementariër bijvoorbeeld business class moeten reizen?

Uit eigen zak zouden zij het immers nooit willen opbrengen. “Wanneer ze geen parlementariër meer zijn, lopen ze de reisbureaus plat op zoek naar de goedkoopste tickets. Nu het land ervoor betaalt, moet het business class. Dat kan niet”, zegt Girjasing tegenover de Ware Tijd. Hij gaat voor een drastische omslag. Als het land werkelijk geen geld heeft, zoals president Desi Bouterse beweert, moet het wel.

In plaats van de traditionele vijf, hoeven maar hooguit drie personen op reis. De coalitie ziet het niet snel gebeuren. “We willen dat alle fracties in de delegaties vertegenwoordigd zijn”, zegt Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie. Snijden tot drie zou betekenen dat de oppositie niet meegaat. De coalitie alleen maakt aanspraak op drie plekken.

30 REACTIES

 1. Zo WKN is echt een VHP spreekbuis geworden! Alle stom geleuter van die VHP’rs worden hier uitgebreid gerapporteerd als zou het belangrijk zijn.


  Maak melding

 2. Is wel frappant dat hij er nu pas mee komt. Alsof dit probleem niet speelde in 2008.

  Maar goed, de eerlijkheid biedt mij te zeggen dat dit een heel goed voorstel is! Dus direct uitvoeren. Dit is het beleid dat er gevoerd moet worden.


  Maak melding

 3. Toen Front aan de macht was,had je daar aan iets kunnen doen Girjasingh,want het was precies hetzelfde met nog grotere delegatie`s ,toen hield je wijselijk je smoel.Nu zoek je de wel bekende spijkers op laag water, je hebt de kans gehad om dit soort zaken aan banden te leggen.


  Maak melding

 4. Al gaat het hele parlement mee met de voorzitter,toch brengen ze niets mee.Dus stoppen de boel.In deze tijd is het niet steeds nodig om lijflijk aanwezig te zijn op alle conferanties.En dan met vijf die nieteens de lagereschool doorlopen hebben?Geef mij maar Misiekaba.Die laat ons tenminste lachen….


  Maak melding

 5. Girjasing allemaal mooi en waar. Gaat de oppositie nu een verklaring uitgeven dat ze niet meer gaan reizen en als ze toch worden gedwongen door de coalitie dat ze erop staan dat ze geen business class willen vliegen.

  Ik vind dus wel dat parlementariers de 8 uren reis van Suriname naar Nederland Business class mogen vliegen met de SLM alleen trouwens, maar hun reis zeg maar naar Zwitzerland mogen ze geen Business class vliegen.


  Maak melding

 6. Deze regering doet het tegenovergestelde van wat ze voor de verkiezingen hebben beloofd!!!
  Ze wilde minder ministeries dat is er niet van gekomen!!! Ze wilde minder buitenlandse reizen, hun reislust is even groot zoniet groter dan de vorige regering!!! Ze bazuinen rond dat er geen geld is in de kas, maar Abrahams heeft zn werkkamer voor ca 120.000 euris laten opknappen!!! Dus ook deze regering is dus bezig met het volk voor de gek te houden!!!!


  Maak melding

 7. Het is treurig gesteld met de oppositie in SME. Men kaart zaken aan die het land niet vooruit kan helpen , vandaar dat de president niet reageert op al die onzin van de oppositie. Er is nu een brazilaanse delegatie in suriname , en wat voor een voorstel heeft de oppositie ? Geen natuurlijk . De Front partijen is en blijft een combinatie van stilstand. Het is beter hen links te laten liggen.


  Maak melding

 8. Reizen is een. Maar horen wij nog iets van de resultaten van zo’n trip?
  Een reis wordt snoepreis genoemd wanneer het niets oplevert voor het land dat men vertegenwoordigt. Simpel gezegd: Wat voor voordelen biedt deze reis aan het land Sur.? Misschien valt dat uit te leggen aan de mensen die hun AOV en Sociale steun nog moeten krijgen…


  Maak melding

 9. In Suriname wordt je door de hond of door de kat gebeten.
  Front of Megacombinatie, het zijn allemaal mooie namen, maar in werkelijkheid kan niemand iets veranderen ten goede van de natie.

  Megacombinatie heeft een hoop beloofd. Maar is het niet een beetje onzinnig om nu al enig resultaat te verwachten? Ze zitten er pas twee maanden.


  Maak melding

 10. @TTheo

  Het gaat om voorbeeldgedrag aan de top! Tot nu toe zie ik weinig voorbeeldig gedrag bij de nieuwe regering. Het was toch MC die constant wees op het verspilgedrag van nieuw Front? En wat zie we nu? Juist, gewoon verspilgedrag. Hoe lang blijf je nog je ogen sluiten?


  Maak melding

 11. Het is heel treurig hoe de pro coalitie sympathisanten het verkwistende gedrag van de huidige regering alles goed praten. Alle beloftes ten spijt heer Bouterse . ik had geloof in u, maar u bent geen haar beter.En uw secondanten zijn vele malen erger.
  Surinamers zoals altijd in het machtcentrum geldt wintie waai lantie paai


  Maak melding

 12. Rachied D, schoenenpoetser en lid van DNA in SME, is zeer recentelijk op luxcieuze wijze gereisd naar India. Hij vergiste zich in het jaartal en het land. Pakistan bestond voor 1947 niet, dat was gewoon India. De voorbereidingen voor de aflevering van de 225 kg Cocaïne is in India gedaan maar de drugs kwamen in Pakistan aan. Weg witte poeder kapitaal en service aan de westerse soldaten is Afghanistan.

  Bijscholing en goede voorbereiding voor de volgende zending is zeer gewenst voor Rachied D.

  Zijn geestes lievelingen zitten in Pakistan (voornamelijk Muslims) en niet in India.

  Voorkom financiële strop bij de volgende zending.


  Maak melding

 13. Het imperum van de VHP op het ministerie van Justitie & Politie is ten einde en Girja is in paniek.

  Zeker er nooit in geloofd dat het anno 2010 anders zou zijn.

  Blijf maar spijkers op laagwater zoeken hoor mi boi.


  Maak melding

 14. @16 Tamara: Als een ander moordt, verkracht, steelt, overval pleegt en alles wat GOD verboden heeft doet, is dat nu een vrijbrief voor je om hetzelfde te doen? Beide antwoorden zijn aan jou niet besteed. Al draagt een aap en gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Hersenen heb je bij je geboorte meegekregen. Jammer dat sommigen dit missen.


  Maak melding

 15. Wat die ezels van de ndp niet begrijpen is dat je de regering aan zijn verkiezings beloftes moet houden. die MC-ERS zijn zo dom en achterlijk om te kunnen inzien dat ze op kinderlijk wijze bedrogen worden.
  Als je op de verkiezing poduim een grote bek hebt dat je alles beter en anders gaan doen transparantie dit en transparantie dat en nog geen drie maanden later zie je alleen opeenstapeling fouten blunders en geld over de balk gooien en nog slapen mijn landgenoten. ik ben het volkomen eens met posting 17, ik vindt de volgers van bouterse achterlijk en dom.


  Maak melding

 16. Ik vraag me af of er. een regering in suriname is.wat ik tot nog toe leest is schelden en met modder gooien.Surinamers sla je slag er zijn functies te koop, je hoeft

  geen diploma te bezitten als je maar hard genoeg kunt schelden


  Maak melding

 17. Goed voorstel Girjasing, er is dit jaar weliswaar voor ca. de helft minder gereisd dan vorig jaar, maar het kan minder, praktischer en efficienter: DNA kan er b.v. voor kiezen business class reizen te behouden, maar minder parlementariers naar veel minder, doch voor Suriname zeer belangrijke meetings te sturen.


  Maak melding

 18. Wah wah @17

  “Als een ander moordt, verkracht, steelt, overval pleegt en alles wat GOD verboden heeft doet, is dat nu een vrijbrief voor je om hetzelfde te doen?”

  Ne het is geen vrijbrief om hetzelfde te doen, maar.

  Maar wat als de een moord, verkracht, steelt, overval pleegt en alles wat God verboden heeft pleegt en tegelijkertijd de ander wil beschuldigen dat hij hetzelfde doet.

  Volgens mij heeft Tamara gelijk als ze stelt dat het Ongeloofwaardig, weinig opbouwend, achterhaald en vooral hypocriet is wat deze Girjasingh doet, hij is niet veel beter en persoonlijk denk ik vele malen erger dan de mensen die hij nu beschuldigd, dat is de strekking van Tamara betoog.

  Het is inderdaad jammer dat sommige hersenen missen, maar wel een grote mond hebben.

  Neem de weg kwijt bijv op 18 die heeft ze bij geboorte al niet meegekregen, kan je nou een nuttige reactie van hem verwachten???


  Maak melding

 19. Tijdens de verkiezing hoorde je alleen maar ,,in de achter-uit-kijk spiegel kijken,,..

  Ik vind,dat als ik de wereld moet kunnen verbeteren,dan moet ik met goede argumenten tools komen en bewijzen dat ik dat wel kan..

  Zoniet dan moet ik onmiddellijk plaats maken voor een ander die het beter kan..

  Dus niet in de achter-uit-kijk spiegel blijven kijken,dan kom je inderdaad niet vooruit..

  suris houdt een keer op met achterbakse ge-oude-hoer en ga arbeiden van vroeg tot laat ontwikkel je zelf door scholing bouw je zelf op zet een huis neer sticht een gezin geef ze onderwijs..

  Blijf niet lullen in de ruimte en vooral, roof, steel ,moordt ,verkracht,
  niet..toon respect voor je mede mens ,blijf af van een ander zijn eigendommen,je neemt immers niks mee naar je graf..

  Je hebt toch een jéjé je bent van para en je gelooft toch..

  gado no dé,,, if jou no wroko..


  Maak melding

 20. Girjasing meend het goed maar te laat hij zou het zelfde aan de vorige regering gezegd hebben.Ik zou graag willen weten als hij voor de keuze stond te kiezen tussen business class en economi class wat hij zou kiezen?Natuurlijk moet de staat geld sparen je hoeft toch niet vier of vijf personen weg te sturen als het rijkt met twee of drie personen?


  Maak melding

 21. UITWEG/DU,ook jij bekent nu,wat jezelf bent,een ezel,met weinig scholing gezien je spelling.
  Ga je aub melden bij een Nederlandse cursus is meestal gratis.


  Maak melding

 22. @ die kortzichtige schaap op nummer 24,
  Ik doe mij niet anders voor dan ik ben laat dat duidelijk zijn, ik probeer met de bescheiden middelen die ik tot mij beschikking hebt mij mening te geven en te staan waarvoor ik sta in het leven en daar hoord het aanbidden van een massamoordenaar niet bij. ik heb niet lang op de schoolbanken gezeten maar wel de normen en waarden meegekregen die je als mens nodig hebt in het leven om goed en kwaad van elkaar te kunnen scheiden.Ik laat mij niet zo makkelijk bedonderen door eem stelletje recidivisten. deze regering heeft het volk gouden bergen beloofd die ze niet waar kunnen maken hun geloofwaardigheid is aan het dalen mij volk is weer in de maling genomen door een charmante massamoordenaar.iedere volk die tegen hun eigen belangen in kiezen is naar mijn mening dom en dat geld ook voor jou tjall.


  Maak melding

 23. georgie @19

  “Ik vraag me af of er. een regering in suriname is”

  Ja hoor georgie, je hebt het gemist noh, een andere keer moet je die verplegers van LPI gewoon vragen je op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.


  Maak melding

 24. Sollicitatie!

  Al ten tijde van de regering Pengel werd er gereist en gevlogen en gereist en gevlogen.

  Wie mij kan opsommen wat deze reizen allemaal hebben opgeleverd voor ons land, zal ik zeer dankbaar zijn. Het is meer je gezicht laten zien en/of de show erbij.
  Concreet zijn deze reizen vriendenbezoekjes waar nooit een verslag van wordt gemaakt.
  Terugkoppeling naar de bevolking is niet de gangbare zaak. Vette valuta-daggelden opstrijken is het grootste doel.

  Met het Internet is welliswaar een andere mogelijkheid voor dit soort bijeenkomsten bereikt, maar daarme krijg je geen valuta-daggelden. Dus waarom zou je?

  De nieuwe regering is door alle djoegoe-djoegoe en verbrassingen die de laatste weken
  zijn gerealiseerd driftig aan het soliciteren
  naar ontslag. Mensen die MC gestemd hebben zijn nu al wanhopig gestemd. En dan krijgen ze bericht van het kollossale salaris van Hoefdraad. “Mijngunstes!!”


  Maak melding

 25. Ik ben gelukkig niet zo dom als de aanhangers van een moordenaars president hij haald wel volle zalen in ocer daar komt de domste deel van de surinaamse gemeenschap bijelkaar .


  Maak melding

 26. Ik vind de reactie van Ricardo Panka, notabene fractieleider Mega combinatie (hooggeplaatste) opmerkelijk. Hij dreigt bij beperking van het aantal tot 3 met het niet meenemen van oppositie! Meneer Panka besef toch eens dat het hier gaat om landsbelang en niet een snoepreisje! Niet het aantal of oppositie is van belang, maar de inhoudelijke deskundigheid van het team in z’ n geheel. Ook de leden van de oppositiel behartigen de belangen van het volk en willen SU verder brengen. De verkiezingen zijn passse man!
  Leidend bij de samenstelling van elke delegatie moet zijn een bundeling en mix van deskundigheid m.b.t. de agenda. Als iemand van de oppositie op basis van terzake deskundigheid mee moet, dan moet dat maar, ook bij alfslanken van de delegatie. Bezuinigen op uitgave van deviezen is toch ook een mooi sterven voor de huidige regering!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.