‘Auteursrechten Suriname’ nog even met hoed rond

20

PARAMARIBO, 6 okt – De Stichting Auteursrechten Suriname, Sasur, mag nog even doorgaan met het innen van muziekroyalty’s. Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie ziet nog geen reden in te grijpen. “We zijn nog niet zover”, aldus Misiedjan.

Er zijn al gesprekken gevoerd met ontevreden groepen, zoals showorganisatoren en mediabedrijven. Hoewel er nog geen duidelijk standpunt is, schemert het al. Misiedjan is er niet van gediend dat Sasur zich opwerpt als moraalridder. “Het is niet aan een organisatie Suriname te wijzen op internationale verplichtingen. We moeten ook rekening houden met de maatschappelijke realiteit.”

De stichting is door de vorige regering opgezet om auteursrechten te beschermen. Sinds vorig jaar worden royalty’s geïnd. Dat zet aardig wat kwaad bloed. Na massaal protest van vooral radiostations en showpromotors werd Sasur teruggefloten. Misiedjan’s voorganger, Chandrikapersad Santokhi, gaf kort voor zijn aftreden weer groen licht. Het protest is sindsdien alleen maar luider geworden.


20 REACTIES

 1. “De stichting is door de vorige regering opgezet om auteursrechten te beschermen. Sinds vorig jaar worden royalty’s geïnd. Dat zet aardig wat kwaad bloed. Na massaal protest van vooral radiostations en showpromotors werd Sasur teruggefloten. Misiedjan’s voorganger, Chandrikapersad Santokhi, gaf kort voor zijn aftreden weer groen licht. Het protest is sindsdien alleen maar luider geworden. ”

  Nu wordt het allemaal duidelijker, de slechte inborst van de vorige regering, heeft ze dit doen besluiten. We komen niet terug dus creeer chaos en ontevredenheid, zullen ze gedacht hebben, als ze nog aan de macht waren hadden ze sasur geen groen licht gegeven.


  Maak melding

 2. Maatschappelijke realiteit, minister? Ik zal u vertellen wat de maatschappelijke realiteit is. De realiteit is dat Suriname nooit gewend is geweest aan een dergelijk fenomeen. Kaartje kopen? Welnee, als het kan over het hek. Deze boromangs willen altijd voor een dubbeltje op de eerste rij. Men wil werkelijk NERGENS voor betalen, minister, en dat is de maatschappelijke realiteit. Als de prijs van een kaartje omhoog gaat omdat er belasting e.d. moet worden afgedragen, komt er geen hond meer naar die festivals. Geef Sasur de ruimte en jurisprudentie, en u zult zien dat de staatskas daar ook mee gediend is.


  Maak melding

 3. Een bekende tegenstander van ” ONZE PRESIDENT”, tevens familie van nabestaande waarvan zijn naam uit 2 letters bestond op dit forum, heeft zijn naam op dit forum veranderd in 2 woorden met 8 letters.Wat een openboek…….gezien zijn woord speling.Rara wie weet het antwoordt:……….
  Ja, je mag door nar de volgende ronde…


  Maak melding

 4. Wij willen dom en ongeschoold blijven in ons land. En de politici en de entertainment mafiosos werken alleen in eigen belangen, dus wat u nu zit is een spel tussen die twee. Sasur is volkomen legaal en het is gewoon een toeval dat de toestemming tot inning door Sasur, net voor de machtswisseling zover kwam. De Overheids Commissie van Toezicht, was al 2 jaar bezig met Sasur en het harde werk was net voltooid ! Men moet niet alles onder een kam scheren. Deze krabben mentaliteit heeft via koppensnellerij ernstige vormen aangenomen. U mag eerlijk weten dat wij een moeilijke tijd met elkaar tegemoet gaan als we op deze voet doorgaan !


  Maak melding

 5. #1 @Sosoboto

  “als ze nog aan de macht waren hadden ze sasur geen groen licht gegeven.”

  Hoe weet jij dat?, niet iedereen zit zo (negatief) als jij in elkaar!

  Zou het niet zo kunnen zijn dat deze ex-minister hiertoe heeft besloten na weloverwogen keuzes te hebben gemaakt. Aangezien hij het eerder zelf stopzette.
  Mag dus aanmenen dat deze ex-minister er in de tussentijd uitvoerig over heeft nagedacht!

  En laten we wel wezen, het is geen beslissing/bijzondere maatregel die heel de samenleving kan ontwrichten, betreft slechts enkel een bepaalde groep!
  Betalen vindt niemand leuk, maar is in deze doodnormaal, daar in de gehele beschaafde wereld dergelijke beslissingen voor dergelijke zaken worden genomen.
  Wordt welliswaar tijd voor moderne wetgeving in Suriname.

  Dus om zo’n maatregel dan maar door te schuiven naar de nieuwe regering, lijkt mij ook niet echt wenselijk?
  En dan zeker het verwijt krijgen, dat men alles maar op het bordje gooit van de nieuwe regering, of die niets anders te doen heeft!
  Zo zie je, je doet het toch nooit goed.

  Volgens mij zit je uit pure verveling constant maar uit je dikke nek te kletsen.

  Want het wordt nu allemaal wel een beetje eentonig/vervelend, altijd maar afgeven op de vorige regering!

  Word je nou nooit eens moe van je zelf?
  Of wordt jij soms ook al door de nieuwe regering ingehuurd/betaald voor deze onzin/propaganda?

  De vorige regering was misschien niet perfect. Maar noem mij eens één democratisch land dat wel 100% happy is met zijn regering?
  Juist ja, die zijn er niet!

  Wat heeft de nieuwe regering je inmiddels opgeleverd, behalve gebakken lucht en veel klaagzang dat anderen het niet goed hebben gedaan?

  Geen enkele regering zal toch ooit perfect (kunnen) zijn!
  Veelal is het toch oude wijn in nieuwe zakken.
  De nieuwe regering maakt keer-op-keer de oude regering zwart, maar ondetussen veranderd er in de praktijk niet bijster veel.
  Omdat je nu eenmaal moet roeien met de riemen die je hebt.

  En zonder financiën en/of met onbekwame ministers/ambtenaren/burgers valt er immers weinig te veranderen!
  Daar is men nu ook wel achter gekomen.

  Er moeten nu eenmaal soms beslissingen genomen worden, al dan niet op de valreep, ook door deze regering, of men het nu leuk vindt of niet!
  Dat noemt men vooruitgang, wen er dus maar aan.

  En als je twijfelt aan een beslissing “op de valreep” van een (ex-)minister, dan moet je dat beslist gaan uitzoeken en je bezwaar onderbouwen/aantonen met bewijs!

  Geen énkele minister, ook in een 3e wereldland niet, neemt geheel op eigen houtje een beslissing zonder enige vorm van overleg, dus er is altijd wel wat documentatie te vinden!

  Frapant detail vind ik wel dat jij volgens eigen zegge bent voor “de vooruitgang”, dat is in feite ieder weldenkend mens.

  Maar jij bezit overduidelijk wel hetzelfde (foute) gen, dat er voor zorgt dat Suriname blijft stilstaan in de tijd.

  “Altijd maar blijven zeuren over dit en dat”, “het is nooit goed”, “altijd met een vinger wijzen naar die ander”.

  Een advies (oprecht goed bedoeld):
  Als jij “altijd achterdochtig bent op alles en iedereen die niet je politieke kleur draagt” en het “daardoor altijd oneens bent met anderen”, wordt het dan niet eens tijd voor een bezoekje aan een psycholoog?

  * Zo’n groot land qua oppervlakte!
  * Zo’n rijk land qua grondstoffen!
  * Zo’n voedzaam land qua vruchtbaarheid!
  * Zo’n prachtig land qua natuur!
  * Zo’n aangenaam land qua klimaat!
  * Met slechts 500.000 inwoners!

  * MAAR O-ZO-VEEL PROBLEMEN !!!

  Dat moet ieder weldenkend mens toch aan het denken zetten!

  Vooruitgang en dus verandering, begint bij je zelf!

  Johnny.


  Maak melding

 6. Jammer dat de Surinaamse organisatoren niet willen mee betalen aan de boterham van een artist.Wat zijn wij surinamers een ASO volkje toch.Het is al jaren,of beter gezegd sinds ik mij kan herrinneren,dat wij in SME met z’n allen diefstal plegen jegens zangers kunstenaars muziekanten etc.etc.Zelf ben ik ook een uitvoerend artist,en wat mij opvalt is dat surinamers nog steeds ook in Nederland
  het de gewoonste zaak van de wereld vinden
  een muziek stuk kopieeren,om vervolgens het te koop aan te bieden zonder enige vorm van schaamte bah!er worden zelfs cd’s met anderman’s eigendom door Surinaamse wanna be (artisten) opgenomen zonder een cent aan royalty’s over te dragen.
  Copie:Misiedjan is er niet van gediend dat Sasur zich opwerpt als moraalridder. “Het is niet aan een organisatie Suriname te wijzen op internationale verplichtingen. We moeten ook rekening houden met de maatschappelijke realiteit.”einde.
  Laten wij met z’n allen blij zijn dat er eindelijk een moraalridder opstaat in Suriname,daarvan hebben wij veel te weinig gezien de eeuwenlange corruptie.


  Maak melding

 7. Ik vindt de advies van nummer 7 aan pinto een goede dat zou voor meer zaken moeten gelden, pinto en de rest van de schapen die hier rondlopen zouden meer over de schutting moeten kijken om zich beter te laten informeren hoe het bijvoorbeeld in nederland gaat en daar wat van leren inplaats van dat zei hier heel wat inhoudloos en domme kreten uitkraaien.Sommige landgenoten van mij zijn eigenwijs en zullen het nooit leren, ik kan mij nog herinneren dat er een aantal nederlanders van de RET meen ik naar suriname zijn geweest om de wilde bussen in suriname te ordenenen en te reorganiseren al die goede adviesen zijn verdwenen in de stoffige laden van de ministeries in paramaribo . Vooruit denken en verstandige plannen maken daar scoren mijn landgenoten heel slecht mee .


  Maak melding

 8. johnny @6

  “Hoe weet jij dat?, niet iedereen zit zo (negatief) als jij in elkaar!”

  Zaken die de vorige regering heeft gedaan bekritiseren is niet negatief hoor, ze zaten 10 jaar achtereen aan de macht, dus kan ik beoordelen wat ze wel en niet goed hebben gedaan.

  De huidige regering bekritiseren terwijl ze pas een paar weken aan de macht zijn, dat is pas negatief. Ik bekritiseer de huidige regering dus niet, advies kijk in de spiegel.

  “Zou het niet zo kunnen zijn dat deze ex-minister hiertoe heeft besloten na weloverwogen keuzes te hebben gemaakt. Aangezien hij het eerder zelf stopzette.
  Mag dus aanmenen dat deze ex-minister er in de tussentijd uitvoerig over heeft nagedacht!”

  Wloverwogen, wat is er precies gedaan om de reden van de stopzetting op te lossen.
  Enne waarom juist een paar dagen voor vertrek goedkeuring geven, waarom niet overlaten aan de nieuwe regering.
  Helaas heeft de vorige regering een track record, waarin duidelijk is dat zaken niet weloverwogen goedgekeurd werden, denk aan FISO, denk aan al die ambtenaren die nog op de valreep na de verkiezingen zijn aangenomen, enz. enz.

  Ik beoordeel ze op hun daden dus, ze hebben een track record.

  “Word je nou nooit eens moe van je zelf?”

  Ik wordt nu al moe van jou dom geklets.

  We gaan samen kijken wat voor tegenstrijdigheid je hier poneerd, en hoe NEGATIEF je bent, let wel zijn allemaal jou woorden.

  ——————————
  “De vorige regering was misschien niet perfect. Maar noem mij eens één democratisch land dat wel 100% happy is met zijn regering?
  Juist ja, die zijn er niet!”

  “Wat heeft de nieuwe regering je inmiddels opgeleverd, behalve gebakken lucht en veel klaagzang dat anderen het niet goed hebben gedaan?”

  ————–

  Zie je wel hoe NEGATIE je bent naar de nieuwe regering toe.
  Dit is nou een klaagzang, blijkbaar heb je zelf niet zoveel omhanden.

  Verandering begint bij jezelf klopt, ondersteun de huidige regering, denk positief en als je kritiek wil leveren lever opbouwende kritiek.

  Wat jij totnutoe heb gedaan is duidelijk die negatieve DNA van je laten spreken.

  De vorige regering niet willen kritiseren, ondanks 10 jaar aan de macht zijn geweest, ze wanbeleid hebben geleverd en niets voor de bevolking hebben gedaan, alleen maar eigen belang.

  Durf jij met je gore NEGATIEVE bek de huidige regering te bekritiseren, dat het gebakken lucht is en dat ze nog niets hebben gedaan.

  Nee, het komt door jou typisch dat Suriname niet verder is gekomen in zijn ontwikkeling, je durft een regering die 10 jaar achtereen aan de macht is geweest niet eens te bekritiseren, je durft niet eens te leren, je geloofd gewoon de leugens, ergo de leugens daar mag je niet eens meer naar verwijzen, het volk moet dom blijven en denken dat de vorige regering goed werk heeft afgeleverd.

  Je hebt duidelijk geen enkele principe, wedden dat de voorruitgang van Suriname jou geen sier scheelt.


  Maak melding

 9. #6 Johhny Deel II

  Zoals ik al eerder stelde heb jij duidelijk geen enkele principe, nu ga ik jou bewijzen dat je een hypocriet van heel laag allooi bent.

  Zo vind ik het nogal hypocriet van jouw om te stellen dat de nieuwe regering de oude regering keer-op-keer zwart maakt.

  We weten toch zelf dat de Front regeringen tot zelf tijdens de laatste verkiezingen bleven verwijzen naar Wijdenbosch of Bouterse periode, is dat geen zwart makerij dan. Voor jou niet natuurlijk.

  De huidige regering heeft dus als taak de samenleving op een transparante manier duidelijk te maken hoe Suriname ervoor staat, dat jij dat zwartmakerij vind van de vorige regering, komt door die hypocriete inborst van jouw.

  Trouwens hoe moeten we onderstaande drie reacties van jou lezen.

  “Wat heeft de nieuwe regering je inmiddels opgeleverd, behalve gebakken lucht en veel klaagzang dat anderen het niet goed hebben gedaan?”

  “Als jij “altijd achterdochtig bent op alles en iedereen die niet je politieke kleur draagt” en het “daardoor altijd oneens bent met anderen”

  “Altijd maar blijven zeuren over dit en dat”, “het is nooit goed”, “altijd met een vinger wijzen naar die ander”.

  Is het laatste niet wat men hier doet, steeds blijven zeuren over de huidige regering en Bouterse dat ze niet deugen.

  Wijs jij ook niet met een negatieve vinger naar mij toe.

  Ik denk dat je geen psycholoog moet raadplegen, jij moet linea recta naar de Psychiater, je bent ziek.

  ““Altijd maar blijven zeuren over dit en dat”, “het is nooit goed”, “altijd met een vinger wijzen naar die ander”.

  Het is zeker goed met deze regering hoor, ze pakken zaken voorspoedig op, zelfs nu met deze hele Sasur, kan je zien hoe de minister het oppakt, hij gaat alle betrokkenen spreken en dan een besluit nemen, zoals het hoort.

  Dat jij in mijn reacties leest dat het “Nooit goed is” met deze regering, komt door je geestelijke gesteldheid, ik denk dus dat je een randdebiel bent, die dringend hulp behoeft. Als je grondig bent onderzocht door die psychiater en beter bent bevonden, zie ik jou positieve reacties naar de huidige regering tegemoet.


  Maak melding

 10. 6 @Johnny

  Lees je stuk nog eens, misschien dat je zelf achter komt dat je een vuile hypocriet bent.

  Jij wilt dus de vorige regering verdedigen maar de huidge regering bekritiseren en dan kritiek durven leveren op Sosoboto. Waarom geen kritiek op De Uitweg bijvoorbeeld, is dat niet eentonig?

  Jij bent als de rest van de fronters negatief, ziek, gefrustreerd en vooral geen voorstander van voorruitgang in Suriname, je komt dus niet in aanmerking voor de titel weldenkend mens.

  Bij jullie is het Front of de Dood.

  Die zieleknijper heb jij en je mede fronters nodig, laat je snel opnemen.


  Maak melding

 11. He johnny de rat vanuit welke beerput ben je gekropen.
  Waterkant is niet wat jij had gedacht he, het is niet die Anti-Bouterse site of Anti-Surinaamse site geworden zoals je je had voorgesteld.

  Advies, kruip maar lekker weer in die beerput van je, want je stinkt.


  Maak melding

 12. Waarschijnlijk heb ik een gevoelige snaar geraakt bij de hypocriete medemens.

  #9 #11 Sosoboto.
  Sosoboto, ik wist echt niet dat je clubje van delinquenten zo groot was!

  Helaas is begrijpend lezen ook al niet je sterkste kant.
  Jammer voor je dat daar geen Chinese pil voor is!

  Inzake je “grofgebekte” vraag:

  “Durf jij met je gore NEGATIEVE bek de huidige regering te bekritiseren, dat het gebakken lucht is en dat ze nog niets hebben gedaan.”

  Antwoord: Ja, ik wel!

  Uitleg:
  Ik oordeel slechts op, verleden / gedrag / opleiding / beleid / behaalde resultaten /deskundigheid / staat van dienst / realiseerbare toekomstvisie enz.

  Praajes vullen bij MIJ immers geen gaatjes.

  Maar, dat betekend dus niet meteen, dat ik vind dat de oude regering een haar beter was, begrijp je nu wat ik bedoel met “BEGRIJPEND LEZEN”?

  #12 Spuiter
  Inzake op je reactie:

  Nee Spuitertje, ook voor jou geldt:
  Ik wil de vorige regering helemaal niet verdedigen! Net zo min als dat ik de nieuwe regering blindelings volg/toejuig.
  Ken de geschiedenis, het is namelijk nooit verstandig geweest om zo maar achteloos achter de grootste schreeuwer aan te lopen.
  Iedere slechte regering doet wel eens wat goeds, en adersom idem dito.

  In reacte op:
  “Jij bent als de rest van de fronters negatief, ziek, gefrustreerd en vooral geen voorstander van voorruitgang in Suriname, je komt dus niet in aanmerking voor de titel weldenkend mens.
  Bij jullie is het Front of de Dood”

  Nee Spuitertje.
  Ik ben geen Fronter, dus die plank sla je volkomen mis.
  Ik ben slechts een neutrale realist, of mag dat (ook al) niet!

  Wellicht door je geestelijke bekrompenheid associeer jij, dat de “vooruitgang in Suriname” alleen maar aan jouw denkbeelden of die van je politieke club toebehoren.

  Hoe naïef kan een mens zijn.
  De één zijn “vooruitgang” betekent voor de ander immers “achteruitgang”, alles is tenslotte in balans.

  Politiek is een afspiegeling van de samenleving, en als de samenleving verrot is, door het uiterst besmettelijke mentaliteitsprobleem van de gemiddelde Surinamer, dan moet/kan je van de politiek niet al te veel verwachten lijkt mij.

  In reacte op:
  “Waarom geen kritiek op De Uitweg bijvoorbeeld, is dat niet eentonig?”

  In mijn optiek niet echt storend.
  Er zit veelal wel een kern van waarheid in vind ik persoolijk, maar ieder zijn mening.

  #13 Johnny de Rat?
  Een hele domme reactie zonder enige inhoud!

  Advies voor jou:
  Ga je school toch afmaken jongen, misschien komt het dan ooit nog goed met je.
  Sterkte toegewenst.

  @Iedereen…
  Voor de onwetende.
  Ik heb geen politieke voorkeur, ben dus 100% neutraal zullen we maar zeggen.
  Waarom neutraal?, omdat de politiek een heel smerig spelletje is.
  En ik geen speelbal wil zijn/worden van een door en door verrot stelletje incapabele personen (oude & nieuwe regering).

  Daarom ben ik in de gelukkige situatie om alles realistisch te bekijken.
  In plaats van door een politiek bevlekte roze bril.

  De “vooruitgang van Suriname” is iets wat een ieder voor zich zelf moet doen, dat gene wat komt vanuit je hart en ziel.

  Daarom…
  * Zo’n groot land qua oppervlakte!
  * Zo’n rijk land qua grondstoffen!
  * Zo’n voedzaam land qua vruchtbaarheid!
  * Zo’n prachtig land qua natuur!
  * Zo’n aangenaam land qua klimaat!
  * Met slechts 500.000 inwoners!

  * MAAR O-ZO-VEEL PROBLEMEN !!!

  En al die problemen worden gecreëerd en/of kunstmatig in stand gehouden door “zielige” op macht beluste persoontjes met een “graai-cultuur”.


  Maak melding

 13. Ik begrijp sommige niet echtwaar het verbaast iedere dag weer dat mc-ers hier op het net de tijd van bouterse vergelijken met de tijden van iedere andere regering voor 1980 en nog durven zei te stellen dat bouterse voor het surinaame volk is en voor de vooruitgang van suriname, figuren die dat denken zijn achterlijk en dom en dat geld ook voor sosoboto en de rest van de kudde naar mijn weten heeft geen enkele regering suriname zoveel beschadig als bouterse en zijn meelopers.
  1) de schade aan de economie is inmens
  2) de devaluatie van onze sterke gulden
  3)grove schending van de mensen rechten in suriname.
  4) suriname stond bekend al narco staat
  5)een binnenlandse oorlog die het land matrieel zoals immatrieel helemaal kapot heeft gemaak de velen doden suriname werd gebycot door het buitenland allemaal de schuld van de man die nu is gekozen tot president dus om te zeggen dat front regering of iedere andere regering voor de militaire dictatuur van bouterse slechter waren dan ben geestelijk niet in oder dan leeft jij in een waan, sosoboto is geestelijk gestoorde idioot die is ingehuurd om moord bedrog onderdrukking vernedering goed te praten.


  Maak melding

 14. johnny de kleine principeloze hypocriet eigend zich dus het recht om de huidige regering te bekritiseren en op grond waarvan;

  laten we samen lezen.

  “Ik oordeel slechts op, verleden / gedrag / opleiding / beleid / behaalde resultaten /deskundigheid / staat van dienst / realiseerbare toekomstvisie enz.”

  Bovenstaande beweerd dus deze sujet.

  Wat zegt hij in voorgaande posting, we gaan dus weer samen lezen;

  “Geen enkele regering zal toch ooit perfect (kunnen) zijn!”

  “De nieuwe regering maakt keer-op-keer de oude regering zwart,”

  kleine johnny ik heb je posting waarschijnlijk beter begrepen dan jou zelf, je bent duidelijk een gefrustreerde fronter, die het presteert jezelf tegen te spreken in dezelfde posting.

  Nu lezen we dit van johnny;

  “De “vooruitgang van Suriname” is iets wat een ieder voor zich zelf moet doen, dat gene wat komt vanuit je hart en ziel.”

  Aha, dus johnny wil de huidige regering bekritiseren zelfs op “realiseerbare toekomstvisie”, maar vind aan de andere kant dat de vooruitgang van Suriname iets is wat een ieder voor zich zelf moet doen.

  Een regeing nochtans die pas een paar weken aan de macht is, en die pas eigenlijk aan regeren is toegekomen sinds twee weken geleden.

  We weten dat er een paar mafkezen hier reageren, maar zo’n maffe reactie kom je dus niet elke dag tegen, behalve van die idiote ‘de uitweg’ maar die tellen we niet, met geestelijk gestoorden horen we rekening te houden.

  Onze kleine johnny durft te ontkennen dat hij een fronter is.

  Ook dat verbaasd mij niet, ik ben nog nooit een fronter tegengekomen die luid en duidlijk zegt dat hij een fronter is.

  De echte fronter verraad zichzelf wel door de kritiek die ze leveren, die kant noch wal raakt, de rechten die ze zichzelf toe-eigenen, die vaak vinden dat ze de vooruitgang van Suriname voorstaan, maar intussen het tegenovergestelde doen, ze denken etnisch en zijn racisten pur sang.

  Hypocriete johnny over jou latente racistische denkwijze, ga we in een andere topic over hebben, je weet wel de Marron die een gebrek aan beschaving heeft.

  Johnny, ik had je nog zo geadviseerd om in de spiegel te kijken, ipv daarvan heb je blijkbaar in de toiletpot gekeken en zag je jezelf en ‘de uitweg’ daarin dwarrelen.


  Maak melding

 15. he Johnny #14

  Je bent dus zoals eerder gesteld, niet een vuile hypocriet, maar een hele grote vieze vuile hyporiet van zeer bedenkelijk laag allooi.

  Het duurde in ieder geval niet lang voordat je door de mand viel.

  Op mijn vraag; Waarom geen kritiek op ‘De Uitweg’ zeg je, het is niet storend blablabla om af te sluiten met ieder zijn eigen mening.

  In je postings lever je wel kritiek op andere posters, enkel omdat die hun mening ventileren.

  Andere posters hebben in jouw geestelijk bekrompen denkwijze dus geen recht op hun eigen mening.

  Je moet je inderdaad laten onderzoeken door een psychiater.

  Als afsluiting, Sosoboto stijgt vele malen boven jouw niveau, dat is mijn eigen mening.

  De geestelijk gestoorde ‘De Uitweg’ heeft als jouw, gewoon psychiatrische hulp nodig, het zal me niet verbazen als je het ontkent.


  Maak melding

 16. Uitschot, wij zijn er trots op om aanhangers van Bouterse te zijn.

  Hij heeft tenminste de guts gehad om de weelde van een Nato-militair te verruilen voor een ongewisse toestand in Suriname.

  Jij “De Uitschot” wordt door de nederlandse belastingbetaler beschouwd als een grote last voor die samenleving. Van jopu is veel meer bekend dan je denkt flapdrl.


  Maak melding

 17. Hallo Johnny,
  ik speel niet graag op de man.Maar in deze kan ik niet nalaten om te zeggen dat je goed bezig bent.Ga zo door.Want er zijn mensen op deze site geplaatst door de ndp om brokobana te spelen en hoera roepen als die moordenaar zelfs maar een scheet laat…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.