zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurExpositie SURE Suriname tijdens kunstbeurs

Expositie SURE Suriname tijdens kunstbeurs

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 7 okt – Tijdens de kunstbeurs ARTI 2010, van 6 t/m 10 oktober in Den Haag, is ook de expositie SURE Suriname te zien. Sure Suriname bestaat uit een mix van moderne beeldende kunst en design, met een duidelijke Surinaamse signatuur. De Stichting Designers at Work is initiatiefnemer van zowel de presentatie als de ontwikkeling van de tentoongestelde producten. SURE Suriname wordt op vrijdag 8 oktober om 20.00 feestelijk geopend door Rabin Baldewsingh, de Haagse wethouder van Volksgezondheid, duurzaamheid, Media en Organisatie.

SURE Suriname toont werk van de Surinaamse kunstenaars Marcel Pinas, Kurt Nahar, Ken Doorson, Dhiradj Ramsamoedj, Sirano Zalman en Pierre Bong A Jan i.s.m. fotograaf Steve Gomperts. Stuk voor stuk kunstenaars, die op een persoonlijk manier de diversiteit binnen de Surinaamse samenleving in hun werk tot uiting brengen. Het tweede onderdeel van de presentatie is de Surinaamse Tafel, producten ontworpen in Nederland en gemaakt in Suriname. Deze samenwerking is het resultaat een serie workshops over innovatie en duurzaamheid, die Anno Fekkes (VIDE) en Guus Boudestein (Ontwerpwerk) voor de Surinaamse arts & craft sector hebben georganiseerd. Het gaat om gebruiksvoorwerpen, die op menig eettafel niet mogen ontbreken.

Monique Nouh Chaia, directeur van Readytex Art Gallery in Paramaribo, heeft de productie begeleid. Mavis Agosoe, Dona Akobe, Rajendre Chatterpal, Wanda Eduards, Mavina Maasie, Richenel Para en Randoe N.V. hebben ontwerpen gerealiseerd van Thies Timmermans en Vera Winthagen van Ideal & Co, Guus Boudestein, Judith van der Goor en Koen Vorst van Ontwerpwerk en Anno Fekkes van VIDE.
expo
Een volgende stap is het op de markt brengen van deze producten in Suriname en ze vervolgens te exporteren. Interesse voor Surinaamse producten in het buitenland is de beste prikkel om de craft sector in het land te professionaliseren.In 2008 is door het Surinaamse Ministerie van Handel en Industrie en de Gemeente Den Haag een “Memorandum of understanding” ondertekend. Met als doel samen te werken met betrekking tot de capaciteitsopbouw van de craftsector in Suriname. De workshops en de Surinaamse Tafel zijn hiervan het resultaat. SURE Suriname is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van de Gemeente Den Haag, de Nederlandse Ambassade in Suriname, het Hivos Linkis Fonds en de Mondriaan Stichting.

De Stichting Designers at Work is een initiatief van Ontwerpwerk en heeft als doel vormgeving in brede zin te promoten en initiatieven te ontwikkelen waar vormgeving een inhoudelijk rol kan spelen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES