President Suriname niet naar receptie door drukte

33

PARAMARIBO/NEW YORK, 27 sep – President Desiré Bouterse is niet naar de door de Nederlandse regering in New York georganiseerde receptie geweest wegens drukte. Dit zegt Suriname’s permanente vertegenwoordiger bij de VN, Henri Mac Donald. Er waren veel uitnodigingen en er moest een keus worden gemaakt. Van een boycot was geen sprake.

Volgens Mac Donald is daar in elk geval geen afspraak over gemaakt. De Surinaamse missie was ook uitgenodigd door Sri Lanka, Duitsland en de Organisatie van de Islamitische Conferentie, OIC. Bouterse ging ook niet naar de laatste. “Ik heb ervoor gekozen de receptie van Duitsland te bezoeken”, zegt Mac Donald tegenover de Ware Tijd. Op de Nederlandse receptie was er geen Surinaamse vertegenwoordiger.

Eerder had een Nederlandse diplomaat verduidelijkt dat Bouterse niet was uitgenodigd. Er was wel een uitnodiging, maar dan voor de leider van de Surinaamse missie. Volgens Mac Donald stond er geen naam vermeld. Hij gaat er vanuit dat de president missieleider is. Dat die niet ging, is meer een kwestie van kiezen. “In deze periode houden verschillende landen recepties. Je moet als missie een keus maken.”


33 REACTIES

 1. Waarom maakt men zich zulke drukte in Suriname?zijn jullie nog steeds een kolonie van Nederland of zijn jullie zelfstandig? laat mij maar niet lachen.Bouterse is de president van Suriname en hij dient te weten wat goed is voor zijn land of niet.Hij moet contact op nemen met landen waar Suriname er voordelen aan heeft.


  Maak melding

 2. Ja het kan gebeuren hé dat je gewogen wordt en te licht of wellicht niet echt betrouwbaar bevonden.

  Een politicus zei ooit eens, “een overeenkomst met Holland is als ware het op een stang kristal-ijs gegrifd”.


  Maak melding

 3. ik hoop dat deze situatie snel wordt opgelost want het lijk nu echt op een prasi osi ruzie. Kinderachtig gedoe. Ik vind wel dat nederland begonnen is maar het getuigd van volwassenheid om hiermee te kunnen omgaan. En daar ontbreekt het op dit moment de regering van Suriname aan.

  pirka


  Maak melding

 4. tuurlijk…..het was druk. Maar de Nederlandse regering heeft Bouterse niet uitgenodigd. What goes around, comes around, les 1, diplomatieke betrekkingen. Ik vraag me af hoelang men denkt dit soort achterlijke smoesjes te kunnen lanceren. Het is geen Februari 1983, toen er maar een bron van informatie was, en de mofokorantie het werk deed. Suriname was ook niet uitgenodigd op de Caricom receptie, en ze hadden dus ook geen tijd daarvoor?


  Maak melding

 5. Bedorven is bedorven. baas fisie porie. ik ben/was ndp maar begin steeds meer te zien dat baas niet de juiste manis voor su. hij zingt in NY terwijl mij Oma op haar geld wacht om stroom te betalen!laat zingen voor anderen over of was artiest of comediant geworden! geen enkele receptie of regeringsleider wil baas ontmoeten. dit is niet goed voor SU! Alle caricom leiders uitgenodigd maar ndp leider niet bij Obama! sorry ik ben voor Su niet voor baas of ndp.
  hoe goed baas ook is maar deze schande hoef niet. baas mag ndp baas blijven maar een andere pres is beter voor ons land. dit gaat moeilijk gaan zo, hoeveel we ons best doen om dit te verdoezelen. ndper’s denk aan Su!
  brunswijk hebben we ook niets aan die kan ook geen kant op…schande onze lijders.


  Maak melding

 6. mijnsinziens zou de rangorde van ‘eten met’ moeten zijn : guyana, frankrijk/cayenne, brazilie, nederland, china, india, venezuela, anderen ; maar ja…u ziet het mogelijk anders.


  Maak melding

 7. Er staat een heel mooi bericht van winston jesserun over bouterse in dagblad Suriname.
  Ik wil de bezoekers van dit forum verzoeken op het te lezen, hier de laaste deel van het bericht, Tegelijkertijd stelde jessurun vast dat de kiezers niet altijd gelijk hebben . hij maakte een vergelijking waaruit blijkt dat uit goed fatsoen een amtenaar tegen eenstrafzaak loopt, tijdelijk zijn fucntie neerlegt totdat de rechter een uitspraak doet. met deze verkiezing zien we dat een persoon tegen wie een strafproces loopt in verband met schendingen van het hoogdte goed,naar voren word geschoven. hoe diep kunnen we vallen, vroeg jessuren retorisch. lees het hele stuk over, VN-rede is oprisping op de berm, lees wat de persoonlijke angst van bouterse de belasting betalers in suriname gaat kosten, ik schaam mij om te moeten zien hoe dom en achterlijk een volk kan zijn .


  Maak melding

 8. De notoire Suriname verrader en drama queen Romeo Hoost, zal heel blij zijn met deze ontwikkeling m.b.t.Bouterse bij de Nederlandse receptie.Queen Hoost zonder status,een zielif figuur, heeft nog steeds niet door dat de Surinaamse bevolking voor Bouterse heeft gekozen en niet voor NPS/VHP/SPA.Zelfs zijn grote idool Ronald Hooghart kiest thans voor de nieuwe regering van Bouterse.Romeo Hoost is een laffe verliezer.


  Maak melding

 9. Bouterse was voor geen enkele receptie uitgenodigd.
  Geloof maar dat hij graag naar de receptie van Obama was gegaan.
  En de Surinamers in New York die zo met hem weglopen zou ik zeggen.
  Ga lekker in Paramaribo wonen.


  Maak melding

 10. Waarom maakt men zich zulke drukte in Suriname?zijn jullie nog steeds een kolonie van Nederland of zijn jullie zelfstandig? laat mij maar niet lachen.Bouterse is de president van Suriname en hij dient te weten wat goed is voor zijn land of niet.Hij moet contact op nemen met landen waar Suriname er voordelen aan heeft.

  Smara

  Yo ezel!!! Elk jaar maken SuriNed ca 200 miljoen euries over naar Su!!! Welk ander land stuurd zoveel geld naar Su!! Dus ja Nederland in nog steeds belangerijk voor Su!!! Of denk je soms dat jouw waardeloze SRD de surinaamse economie in stand houdt!!??? Het zijn de Surined die de Surinaamse economie draaide houdt en dat al meer dan 30 jaar!!!


  Maak melding

 11. Zeer vreemd als je zegt dat je op de regio wilt richten. Nu was er een unieke kans om de staatshoofden uit de regio in een keer te ontmoeten en juist dan laat hij verstek gaan. Dat de receptie van Duitsland belangrijker was klink mij ongeloofwaardig in de oren. Ik hoop niet dat deze president in de toekomst meer van deze onlogische keuzes maakt. Het lijkt me eerder een move om te verdoezelen dat hij niet was uitgenodigd bij Obama. Ook werd ergens gezegd dat hij al een ontmoeting had gehad met Obama. Nou dan zien we vast de foto’s van deze ontmoeting binnenkort wel verschijnen !


  Maak melding

 12. Volgens Quiana (no 13) heeft het Surinaamse volk niet gekozen voor NPS/VHP/SPA, maar voor de NDP. Allemaal mooi en waar, maar hebben ze ook ervoor gekozen dat de NDP samen ging werken met Brunswijk en Somohardjo, die zaten toch ook in de regering van het Front? Bouterse had op de berm gezworen dat hij nooit/nunca/never zou samenwerken met Brunswijk en Somo. Wat zien we nu? Ik geloof nooit meer één woord dat uit zijn mond komt, ook niet dat hij vanwege drukte de receptie van Obama heeft laten schieten voor Newmond. Hoe beneveld kan je brein zijn om Obama en alle andere staatshoofden van de wereld of op z’n minst die van de Caricom links te laten liggen voor Newmond (of hoe het ook mag heten).


  Maak melding

 13. Wij als surinamers moeten ons momenteel afvragen hoe zo snel als mogelijk deze president naar huis te sturen. We worden niet meer serieus genomen op deze wereld. Bouterse leeft nog in de jaren negentig, maar de wereld is in de afgelopen tien jaar wel veranderd DDB. Ik hoop dat de almachtige het surinaamse volk vergeeft voor deze grote fout gemaakt om Bouterse te verkiezen tot president. Er zullen moeilijke tijden aanbreken in Suriname. Ik hou me hart vast.


  Maak melding

 14. Volgens de krant waren ze er ’totaal verbaasd’ over dat Bouterse niet uitgenodigd was. De Surinaamse regeringsleider was wel uitgenodigd en aanwezig op de geplande meeting van de Caricom-lidstaten, de volgende dag In New York. Het Surinaamse staatshoofd is vanavond terug aan in ons land, waarna hij onmiddellijk een persconferentie belegd.

  Bouterse wel uitgenodigd receptie Obama maar koos voor Newmont
  Perschef van het kabinet van de president, Cliff Limburg, meldt uit New York dat staatshoofd Desi Bouterse wel uitgenodigd was door de Amerikaanse president, Barack Obama.

  PARAMARIBO/BRIDGETOWN – President Desi Bouterse is niet uitgenodigd voor de traditionele receptie van de Amerikaanse president, Barack Obama, ter gelegenheid van de start van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN).

  Dit schrijft de bekende Caribische journalist , Ricky Singh, in het blad Trinidad Express, dat verschijnt op Barbados. Singh schreef dit op gezag van niet nader genoemde ‘betrouwbare bronnen’. Overigens waren op de receptie voor buitenlandse staatshoofden alle andere veertien Caricom leiders aanwezig.

  Volgens Jessurun is de berichtgeving in de media over het beleid van de regering gecensureerd. “Laat u zich daardoor niet misleiden”. Castelen zegt dat de samenleving zaken goed moet volgen en zich niet moeten laten censureren.

  “In de eerste plaats moeten we een onafhankelijke rechtsmacht opbouwen. We moeten streven naar een regering die vrij is van corruptie en een parlement dat in het belang van de Surinamers handelt. En we moeten een vrije en onafhankelijke pers die eerlijke informatie verspreidt, stimuleren.” aldus de president bouterse

  Paramaribo – De Surinaamse delegatie is wel uitgenodigd voor de receptie van de Amerikaanse president Barack Obama in ‘the Natural History Museum’. Dat meldt Susan Bell, vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade in Suriname

  dan moet ik de president bouterse weer gelijk geven,de persmedia werken langs mekaar heen.Anp/Sna enz. kranten berichten zijn niet gecensureerd maar spreken een taal,de overige krantenberichtgeving bij de verschillende dagbladen op het internet,
  heerst er een soort van babylonische spraakverwarring of zo je wilt monkey bread stories.


  Maak melding

 15. Mensen.In de protocol is het gebruikelijk dat alle vertegenwoordigers worden uitgenodigd.Dus kan de desbetreffende ambassade er naar heen.Maar bij staatshoofden en of regeringleiders is de naam duidelijk vermeld.Want in de drukte van de VN kan lonnie zich uitgeven de pres te zijn.De guard bij de poort kent het verschil tussen een indiaan en een djoeka niet.Beide komen uit het bos.


  Maak melding

 16. “Volgens Quiana (no 13) heeft het Surinaamse volk niet gekozen voor NPS/VHP/SPA, maar voor de NDP. Allemaal mooi en waar, maar hebben ze ook ervoor gekozen dat de NDP samen ging werken met Brunswijk en Somohardjo, die zaten toch ook in de regering van het Front?”

  Bovenstaande volgens Henkie @18.

  Henkie je zegt het zelf brunsie en Somo zaten in Front, de verkiezingen zijn ze ingegaan als afzonderlijke partijen dus niet als front, het front beileid hebben ze blijkbaar afgekeurd, want ze wilden niet samen. Somo zei laats nog, ik wist echt niet wat er aan de hand was in front, we hoorden alleen maar 600 miljoen in kas, dus niemand wist hoe slecht het ecomisch beleid was.

  Weet je wat een volgende keer als MC niet genoeg zetels heeft om alleen een regering te vormen gaan ze gewoon Jamaicaanse of Guyanese partijen zoeken om een regering te vormen in Suriname.

  Pitbull als de Surneds 200 miljoen overmaken naar Suriname dan zijn zij belangrijk voor Suriname en niet Nederland.

  Nederland heeft maar 36 miljoen uitgetrokken in de komende begroting, dus eigenlijk zou je kunnen stellen dat Nederland onbelangrijk is.


  Maak melding

 17. Pitbull
  Je vraag was welk ander land stuurt zo veel geld naar zijn land als ik het goed hebt? het antwoord is Ghana.Verder is het de gewoonte dat wanneer deze staatslieden bij elkaar komen zoals deze Millennium Goal Conference in New York dat ze de gelegenheid nemen zakelijke verbindingen aan te gaan en waarom zou dan de president van Suriname niet de gelegenheid nemen om in plaats van naar parties te gaan. Was hij naar vele parties geweest dan kon de reacties in Suriname zo zijn: “ja hij ging alleen naar parties en deed verder niets voor het land”.Het is zo Surinamers zijn met niets te vrede Venetiaan was niet goed en nu Bouterse die zeker niet goed is. Je hebt gewezen kolonies die niet afhankelijk zijn van hun destijds moederland,vergelijk Guyana met Suriname en dan zie het verschil.Suriname kan verder zonder de hulp van Nederland.


  Maak melding

 18. Romeo Hoost heeft zichzelf als familie-lid van de vermoorde advocaat Eddie Hoost, en als oud-secretaris van de vermoorde Moederbondleider Cyrill Daal, verplicht om hun nagedachtenis te eren!!
  Als (mede)organisator van de eerste ‘wake’ en vervolgens alle Decembermoorden-herdenkingen heeft Hoost al jaren alle ‘betrokkenen’ met respect ontvangen: -van hoog tot laag-!
  En die ‘lage’ zijn in ieder geval niet die van het allooi als van QUIANA (nr.13)…
  Ben je een vent: kom open in beeld met je warwinkel aan leugens; ben je een griet: ga je spoelen!!

  Het wordt steeds erger op al ‘deze’ fora:
  zeker degenen die (hopelijk) inzien, op wie & waarop ze gestemd hebben, VERLIEZEN zich in vuilspuiterij, leugens om bestwil en andere achterklap..!

  Engel!


  Maak melding

 19. Ok mensen case closed, Bouta was wel uitgenodigd volgens US-ambassade, maar is niet gegaan.

  Jammer voor je Uitweg, maar hier in Su wordt geen waarde gehecht aan een didibri als Jessurun, die iets over een andere didibri als Bouta meent te moeten zeggen. Waar NFers jarenlang meester in zijn geweest, is vooral Surneds een rad voor ogen draaien door te doen alsof zij democratie, principes en fatsoen hoog in het vaandel houden. Wie in de Surinaamse realiteit leeft weet wel beter… Geef mij daarom maar DOE, de enige democratische en fatsoenlijke partij in Su!


  Maak melding

 20. Zijn Suri’s zo dom? Alle drukte over wel/niet uitgenodigd.
  Laten wij kijken hoe wij Suriname naar grotere hoogte kunnen brengen i.p.v. alle negatieve energie hier te verspillen. Front heeft Suriname niet naar grotere hoogtes kunnen brengen. Front heeft het steeds over stabiliteit! Met andere woorden: stilstand.
  Maar Suriname moet vooruit. Dus lul niet teveel op dit forum, maar steek de handen uit de mouwen en ga aan het werk.


  Maak melding

 21. Die man moet voor Su. werken andere leuke dingen komen later…..maar nu niet uit alle respect voor Obama (ik mag die man) maar Su.moet nu eruit komen…..want dat ding van de afgelopen tijd (10 jaar)…was niks en ook niks.


  Maak melding

 22. de yosyosi smeken om aandacht
  velen stellen zich minderwaardig en onderdanig,als een niet veredelde dier.

  we mogen wel respect tonen,maar mag in geen geval van onze waardigheid van de menselijke natuur ten koste gaan.
  tenminste als de personen,dat zich minderwaardig of waardeloos voelen,dit kan begrijpen.


  Maak melding

 23. Jullie Srananmans zijn als mini krabben in een vat. Jullie gunnen elkaar het daglicht niet eens.

  Hoe willen jullie anders bij overige wereldbewoners een redelijke mate van achting beërven?

  Jullie gaan elkaar als katten en honden te lijf.

  In the end zal niemand ons meer serieus nemen!


  Maak melding

 24. #31 Pinto

  Rede te meer Pinto om die schreeuwpostings van je te staken. Begin zelf je eigen advies op te volgen. Adem 10 keer rustig in en uit voordat je iets intypt. Als je dat redt: laat dan ook die maffe beledigingen achterwege. Let wel: je mening geven mag, maar doe het op een rustige manier.


  Maak melding

 25. @ pinto .
  De wereld neemt suriname al een paar maanden niet meer serieus maar jij hebt dat nog niet door. jij hebt het over elkaar het daglicht niet gunnen, krabben mentaliteit , en met elkaar omgaan als katten en honden. ik zou je willen vragen om naar de jare 80 te kijken toen jou moordenaars president alle macht in handen had in suriname verder zeg ik niets .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.