Surinaamse vakbondsleider Shields overleden

4

PARAMARIBO, 28 sep – Vakbondsleider Humphrey ‘Henk’ Shields is niet meer. Shields overleed op drie en zestigjarige leeftijd. Hij was ruim zes maanden zwaar ziek. Henk Shields was onder meer voorzitter van de vakbond bij telecombedrijf Telesur. Als bestuurslid van vakcentrale De Moederbond was hij een fervent criticus van de militaire dictatuur.

De gewelddadige dood van Cyril Daal, voorzitter van De Moederbond, bleef hem altijd dwars. Volgens Telesur-directeur Dirk Currie kenmerkte Shields zich door zijn evenwichtige benadering van problemen. “Het bijzondere aan hem was dat hij het belang van de arbeiders altijd in overeenstemming wist te brengen met de toekomst van het bedrijf.”


4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.