Suriname wacht op nieuwe president Centrale Bank

1

PARAMARIBO, 7 sep – Suriname wacht gespannen het aantreden af van Gilmore Hoefdraad als president van de Centrale Bank. Met name de wisselvalligheid op het wisselkoersenfront trekt die spanning. De wisselkoers voor de dollar en de euro beweegt zich opwaarts. En daarmee de prijzen in de winkels.

Die vertonen een vaart opwaarts de afgelopen weken. “Er wordt gewoon gespeculeerd”, zegt Rahied Doekhie, voorzitter van ondernemersorganisatie Asfa, tegenover de Ware Tijd. De onzekerheid over het monetair beleid is een belangrijke voedingsbodem. Niemand heeft nog goed aangegeven welke richting het opgaat. Volgens minister Wonnie Boedhoe van Financiën is het een kwestie van afwachten.

Nog wat formaliteiten en het is zover. “Wees gerust”, zegt Boedhoe. Hoefdraad kan al binnen enkele dagen op zijn post zijn. Hij is reeds in Suriname na ontslag te hebben genomen bij het Internationaal Monetair Fonds. Zijn oude baan was het enige belet voor het aantreden bij de bank. Zijn voorganger, André Telting, overleed nog voor hij zijn pensioen kon opnemen. Telting was vijftien jaar lang bankpresident.


1 REACTIE

  1. Gilmore,

    Sta op! Rij mijn SRD naar grote hoogtes. Ik zal je erg dankbaar zijn als ik weer in het buitenland mijn eigen geld kan laten zien en ook nog gebruiken. Ik wil weer trots zijn op mijn Surinaamse munt. Go for it!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.