Gewelddadige Surinaamse gevangenen verplaatst

11

PARAMARIBO, 7 sep – De gedetineerden die verantwoordelijk waren voor het geweld in de gevangenis te Santo Boma, zijn overgeplaatst. Dit zegt politiewoordvoerder John Jones. De rust is zo goed als terug na ruim een halve dag van gewelddadigheden. Politie en gevangenisbewakers traden hard op.

Op gegeven moment was het complex te Santo Boma bezaaid met manschappen. De gevangenen eisten onder meer een betere behandeling. Wat precies werd niet bekend. Een poging de wapenkamer over te nemen mislukte. Eerder hadden de gevangenen hun cellen verlaten na de harde aanpak van twee lotgenoten. “We hebben de leiders geïsoleerd en overgeplaatst naar andere gevangenissen”, aldus Jones.

- Advertentie -

11 REACTIES

 1. DE KOP INDRUKKEN,suriname gaat nu een andere tijd tegemoet de lange sweep hanteren bij die gasten,gèèn soft gedoe als in holland goed gedaan leiding van SANTO BOMA.

 2. En waar naartoe overgeplaatst?
  Zeker en minder beveiligde gevangenis waaruit ze kunnen ontsnappen.
  Volk van Suriname pas op je tellen.

 3. Misschien is er voor deze mannen nog een plaatsje vrij in de regering van kabinet Bouterse. Een pot nat. Geef ze een maatpak en het zijn geen schurken meer…

 4. Eddy Hoost,Jiwansingh Sheombar en Surendre Rambocus:
  Hoost was Advocaat Sheombar en Rambocus waren 2 serganten Samen werden ze verdacht van het beramen van een staatsgreep. Rambocus werd op 3 december veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf maar 5 dagen later werden ze op de kamer van Bouterse doodgeschoten door hem persoonlijk. Rambocus zou 1 van de bewakers om een uzi gevraagd hebben dan zouden hij en Bouterse het wel samen uitvechten oog om oog tand om tand maar op dit verzoek is niet ingegaan.

  André Kamperveen, Jozef Slagveer en Gerard Leckie
  Kamperveen was in 1982 politicus hij trad af omdat hij het niet eens was met de gang van zaken binnen het regime Bouterse, hij wilde samen met Jozef Slagveer Gerard Leckie en Cyrill Daal een tegenstragie bedenken om Bouterse buitenspel te zetten daarom werden zij op 8 december op Fort Zeelandia geliquideerd.
  Andre Kamperveen was in het bezit van 2 honden en een radiostation genaamd ABC, na zijn arrestatie werden de honden vermoord en zijn radiostation opgeblazen.

  Op deze manier.
  Nee dan begrijpen wij elkaar.

 5. Inafsabie. Dat heb je heel goed verwoord. Al worden ze pres genoemd. Het is en blijven bandieten. Let op hun einde.

  hokkie

 6. Reageerder #6,
  Is het niet uitermate huichelachtig om die 72 manschappen te vergeten? Of na bon priti ding?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.