Ambassadeur VS: Suriname heeft zijn keus gemaakt

33

PARAMARIBO, 20 jul – “Het is zeer belangrijk dat Suriname heeft zijn keus gemaakt via grondwettelijke processen.” Dit zegt de Amerikaanse ambassadeur, John Nay, naar aanleiding van Desi Bouterse’s verkiezing tot president. De democratie in Suriname werkt duidelijk. De VS zijn bereid de relaties voort te zetten.

“De relaties tussen de VS en Suriname zijn zeker tweehonderd en twintig jaar oud. We willen met elk land samenwerken dat gelooft in democratie en dat dezelfde waarden deelt. Dat is zeer belangrijk. Ik begrijp ook dat de heer Bouterse gezegd heeft dat hij een handreiking wil doen naar iedereen. Dat is ook belangrijk”, zegt Nay. Of Bouterse welkom is in de VS? “We willen met elk land samenwerken dat ook bereid is dat te doen in wederzijds belang.”


33 REACTIES

 1. Wolven!

  Kijk, dit is toch iets anders dan de woorden van de Nederlandse ambassadeur. Nu moet je echt oppassen. Vandaag zeggen ze “vrede zei met u”, morgen zeggen ze “gooi ze plat; heel Paramaribo, nail them! Geen overlevenden!”

  Ik zou maar uitkijken met deze Wolven als ik een druggsveroordeelde president aan de macht heb. Moorden kunnen ze zelf, dus daar zul je ze niet over horen.


  Maak melding

 2. Dat bedoel ik nou!!Nederlandse politici passen er nu hopenlijk voor zich internationaal niet belachelijk te maken door de keus v/h Surinaamsvolk te NEGEREN!!


  Maak melding

 3. DUISKADUK!
  Je moet nu wel begrepen hebben dat het onbegonnen werk is om Bouta te fighten.

  You can not fight agains soldiers.
  Soldiers are prepared to fight!

  De Koninklijke Militaire School in Weert en wijze levenslessen waren-/zijn niet niks.

  Het heeft 30-jaren geduurd, maar voorlopig excellentie voor jou DU!


  Maak melding

 4. Aaj,,sme en nu je ballen onder je schouders zetten en werken..

  Laat al die lesie mang/vrouw nu zijn/haar krachten tonen en werken voor het land..

  Desie altijd een grote mond dat iedereen moet arbeiden laat nu je spierballen zien..

  Wie niet werkt,sluit hem/haar op in de kazerne op bosbivaak achter zanderij in de zon..totdat hij/zij wakker wordt en gaat arbeiden als ze maar geen zonnesteek oplopen..


  Maak melding

 5. Wat een blamage dat een volk dat eens zo geroemd werd door haar doortastendheid en opleidingsniveau zich zo heeft laten afgeleiden en een veroordeelde drugsdealer, oud dictator en moordenaar als president kiest.

  Nou ben benieuwd, ….men krijgt wat men verdiend!!

  Succes ermee…….


  Maak melding

 6. O mijn god! Wat een optimisme!
  Zijn jullie echt zo naief of wereld vreemd of heeft het te maken met jullie afkomst dat jullie zoooooo onnozel zijn! Een land als Amerika zal een democratische gekozen president nooit publiekelijk afwijzen,want Amerika pleit voor democratie, maar ze zijn heus niet achterlijk zoals Bouterse en Brunswijk en hun aanhangers. Amerika en ook andere landen zullen Bouterse diplomatiek isoleren en Surinamse domme achterlijke bevolking zullen het niet eens door hebben, want ze zijn alleen gefixeerd op Nederland. Uiteindelijk zullen Surinamers die in Ned. zijn de Sur.bevolking redden als Sur. geisoleerd raakt, dus Nederland is de enige land die Sur.bevolking indirect helpt via Surinamers die in Nederland wonen. Helaas gaat in Sur. nu niet meer over de toekomst van Sur., maar over Bouterse en Van Hagen. Trouwens als Bouterse werkelijk zo begaan is met de toekomst van Sur. dan zou hij allang een stap teruggedaan hebben, maar zijn EGO EN ARROGANTIE is de belangrijkste kern waar het om draait.Dus wordt wakker! kijk om je heen en zie wat er werkelijk aan de hand is!


  Maak melding

 7. ik verwijs alle tegenstaanders naar jes41:7 en openb21:6 voor de voorstaanders en het gehele surinaamse volk ongeacht ras geloof of kleur,O,hoe blij te moede,gevr van al het goede,maakt Gij ons het hart!Die op u vertrouwen en doet Gij uw heil aanschouwen,redt Gij uit alle smart,wees met de leiders en het volk van su


  Maak melding

 8. Om dit te bevatten is een onmogelijke opgave voor de aanhangers van de Moordenaar. Immers 95% heeft een bevattingsvermogen van een 4 jarige, de overige spelen onwetend!

  Kunt u het zich voorstellen, de USA (overigens geen vriend van mij) werkt volledig samen met Suriname alwaar een DRUGS VEROORDEELDE president is. Zo delen ze alle informatie met betrekking tot de drugshandel met Suriname!
  Hahahahaha, hihihihihi.

  Voor de aanhangers van de Moordenaar, overweeg een cursus read between the lines!


  Maak melding

 9. Roy Kimrahj, Weisglas, Spong, Verhagen en …
  Suriname heeft zijn keus gemaakt.
  John Nay namens Pres. B. Obama.

  Hoezo isolatie?! China, Brazilië en India vechten om de gunst van Paramaribo! Er is veel te halen in Suriname! Jammer dat er weinig gebruik wordt gemaakt van de kennis van SurNeds.
  Dit is realiteit! Moeilijk verteerbaar maar waar!
  http://retro.nrc.nl/lab/Bouterse/000714-a.html voor hen die meer willen weten over rechtspraak in Den Haag.


  Maak melding

 10. En wie is Verhagen dan, de pot op met die tering VOC-er.

  Die mongool is demisionair mini-ster en toch probeert hij voor zijn beurt te
  praten.


  Maak melding

 11. Ik begrijp ook dat de heer Bouterse gezegd heeft dat hij een handreiking wil doen naar iedereen. Dat is ook belangrijk”, zegt Nay. Of Bouterse welkom is in de VS? “We willen met elk land samenwerken dat ook bereid is dat te doen in wederzijds belang.”

  Waar blijf die boycot, die velen hadden voorspeld ? Of zijn zij nuchter geworden door de realitiet.

  Alleen een idioot zou 5oo kg cocaine peroonlijk aan een vreemde belg meegeven. Alleen een select gezelschap krijgt de grote man van de cocaine te zien. Dus handlangers doen het vuile werk.

  Waarom zou DD Bouterse met zoveel mogelijkheden om iets te laten gebeuren , persoonlijk een vreemdeling 500 kg cocaine meegeven om te transporteren naar nedereland.

  De uitspraak van de hogeraad der nederlanden tegen dhr Bouterse in de cocaine zaak is zonder meer in strijd met het gezond verstand, van daar dat het surinaamse volk het heeft af gewezen als rommel/ opzet /bedrog en niet serieus te nemen.

  Nu is een judas van een verhagen bang dat de beerput open gaat gaan als dhr. Bouterse hier verhaal kan komen halen. Zij schijten letterlijk in hun broek, laf dat zij zijn.

  Ik zou zeggen begin de 50 miljard te vorderen van het crimineel verkregen vermogen uit Slavernij en misdaad gepleegd tegen de menselijkheid in suriname door de staat der nederlanden. Er moet herstelbetaling komen, Wat de dief mag immers niet van de buit profiteren. Dat is toch de algemene zienswijze.


  Maak melding

 12. dus hoezo isolatie?

  Safira

  Het kan de USA geen worst schelen wie president wordt of is in Su!!! Er is voor hun
  niets te halen in Su!!! Als Su net als Irak over rijke olievelden beschikte echtwel dat je de USA had gehoord hoor over de nieuwe president!!!


  Maak melding

 13. VS wijzen Bouterse op de beginselen democratie.
  Wanshinton- de verenigde staten hebben dinsdag in een verklaring laten weten dat zij druk zullen uitoefenen op de nieuwe surinaamse regering van de maandag gekozen regering president en oud dictator desi Bouterse om de coruptie aan te pakken en de democratische grondbeginselen te respecteren.
  ook respect voor mensenrechten en de wet is een vereiste om de relatie met de vs goed te houden. washinton heeft te kennen gegeven de uitslag van de vrije verkiezing te respecteren.twee belangrijke landen hebben al te kennen gegeven dat bouterse zich aan de democratie moet houden en dat zal hem openbreken waneer zich moet melden in boxel.


  Maak melding

 14. Ik heb medelijden met mijn vriend DU,hij zal zeker de afgelopen dagen slecht hebben geslapen en dat manifestreerd zich terug in zijn gedragen nog iets is die DU surinamer of een vreemdeling.


  Maak melding

 15. Front, wat is dat?

  Als je tegen een Amerikaan zegt FRONT, dan pakt hij direkt zijn wapen. Dan is hij militair en stapt hij naar de frontlinie.

  Front, de boosdoeners, die zijn nu op de achtergrond. die zijn niet belangrijk meer voor onze MC-strijd. hebben we al verslagen.

  Holland, die Hollanders, die SurNeds en de Nederlandse overheid zijn nu onze officiele tegenstanders. Daar moeten we nu onze wapens op richten en we kunnen rekenen op steun van de trouwe Amerikanen.

  Ik heb een advies voor de Surinamers die net gewonnen hebben: koester je winst; laat de vijand los; dop je eigen boontjes; anderen de schuld geven kost kracht, tijd, moeite en uiteindelijk geld.

  Bedenk een ding: een Amerikaan is een ex Europeaan. Hij zal altijd de kant kiezen van zijn voorouders. Dat er nu een nakomeling van een Afrikaan daar president is, wil nog niet zeggen dat hij de senaat zo ver kan krijgen om voor Suriname te kiezen.

  LAAT DE VIJAND LOS! GA OPBOUWEN! SUKKELS!


  Maak melding

 16. Aan de woorden van de ambassadeur kan je duidelijk tussen de regels doorlezen dat de VSA Suriname met een wakend oog in de gaten houdt en da´s maar goed ook!!!


  Maak melding

 17. Interressant zal zijn wat de nieuwe regering gaat doen met de militaire oefeningen van Nederland in Suriname, zeker nu Nederland oppert om een langdurig defensieverdrag te tekenen.

  Bouterse is vanaf het begin hierom altijd nerveus geweest.


  Maak melding

 18. @ nummer 20
  dan kies voor vreemdeling want nu wil helemaal geen surinamers zijn echt niet ik verwijs jullie naar reaktie nummer 12 de spijker op zijn kop.volgens mij denken de surinamers dat suriname de dienst uit maakt in de wereld zo korzichtig zijn ze de bootschap van amerika is helder en duidelijk geen felicitatie maar een waarschuwing van wij houden jou in de gaten je moet jou houden aan de democratische pricipes valt wel op dat hij gee grote bek heeft richting amerika. die ezels van de ndp hebben een nieuwe tover woord china brazilie india.


  Maak melding

 19. De echte tekkst van de USA. En zoald iedereen weet is elke kleine negatieve klank een ernstige veroordeling. De onderstaande tekst is echter de hardste tekst in de geschiendenis. Kortom een absolute afwijzing en een teken aan de wand dat DDB daar beslist niet gewenst is:

  http://www.nu.nl/buitenland/2296655/vs-wijzen-bouterse-beginselen-democratie.html
  VS wijzen Bouterse op beginselen democratie
  Uitgegeven: 20 juli 2010 17:36
  Laatst gewijzigd: 20 juli 2010 17:35

  WASHINGTON – De Verenigde Staten hebben dinsdag in een verklaring laten weten dat zij druk zullen uitoefenen op de nieuwe Surinaamse regering van de maandag gekozen president en oud-dictator Desi Bouterse om de corruptie aan te pakken en de democratische grondbeginselen te respecteren.
  © ANPOok respect voor mensenrechten en de wet is een vereiste om de relatie met de VS goed te houden. Washington heeft te kennen gegeven de uitslag van de vrije en eerlijke verkiezingen te respecteren.

  De 64-jarige Bouterse wordt op 3 augustus beëdigd en zal zijn nieuwe kabinet naar verwachting half augustus presenteren.

  Sommige figuren menen hier een positieve posting te oeten maken maar niet is erger en domme dan een volstrekt onjuist rooskleurig verhaal van onkundige mensen die niet weten waar over ze praten. Dat geldt voor Figuren als DAS, sweath, Pitbull, tom, Theo, Bally, Henky, marcel, Pinto, AHE, fleza, zicoeder en Safira.

  SME is niet gebaat bij idioten die baas naar de mond praten en daarmee de waanzin vergroten.


  Maak melding

 20. Aan men of mevr. Pitbul,

  durf je echt nog zo n reactie te plaatsen
  schaam je toch.

  en voor men. of mevr. W.Whome,

  Jij beweert dus dat ruim 46% van de Surinaamse bevolking
  het verstand van een 4 jarige heeft.

  ik vraag me alleen even af tot welke verstands.groep jij behoort.


  Maak melding

 21. whawhawhaaaa,wie de reaktie van DU op no25,
  begrijpt ,oen vertaal giemie baja.

  De VS mag Suriname/Bouterse in de gaten houden,op den duur zullen ze hem onzettend gaan waarderen let maar op.Alle hoop van de depressive Fronters,dat DDB Suriname niet kan besturen .zullen de bodem worden in geslagen.


  Maak melding

 22. Neus #26,

  Wat mij betreft ben je in ieder geval wel erg voorbarig met je conclusie.

  Mij reactie #6 was maar 1 zin en bestaat uit twee woorden.

  Lees goed, interpreteer weer, denk erover na, en trek dan weer een conclusie.

  Ik zal je helpen.

  “Diplomatiek gezeik”

  Diplomatiek is positief. D.w.z. dat er op een staatkundige, omzichtige en tactvolle wijze aan Bouterse wordt verteld dat hij in de gaten wordt gehouden.

  Gezeik is negatief. D.w.z. dat ik vind dat het recht voor z‘n raap gezegd had mogen worden.

  Knap van je dat jij op basis van twee woorden een totaal negatieve interpratie kunt geven.
  Blijkbaar ben je nog dommer en onkundiger dan ik.


  Maak melding

 23. Whome (24)

  Neem mijn postings op #2 en #21 goed door en reageer weer. Dit zijn echte Das postings en
  geen pro-Bouta postings.

  Neus (26)

  Van u had ik het nooit verwacht om me in een rijtje met Pinto, Theo, Tom, Bally, Henky, Pitbull en Sicoeder te plaatsen.
  Mijn postings zeggen precies hoe ik denk en dat is niet zoals de mensen in je rijtje denken.
  Lees op #2 en #21 nog eens als er tijd en wil aanwezig is. Advies: neem de tijd bij het lezen, dan zet u me zeker in een ander rijtje. Geen verplichting!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.