Ex-voorzitter Surinaams parlement maakt U-bocht

55

PARAMARIBO, 8 jul – Ex-parlementsvoorzitter en leider van Volks Alliantie Paul Somohardjo maakt een politieke U-bocht. Somohardjo herneemt zijn neutrale positie van voor de hereniging met Nieuw Front. De oude vlam doofde net zo snel als die opflakkerde.

Volks Alliantie zegt de oude partners vaarwel. Het wordt maar weer de zelfstandige positie van na het vastlopen van de onderhandelingen met Mega Combinatie, MC. “Wij vertrouwen niemand meer en het is moeilijk werken zo. Dus gaan we een onafhankelijke fractie vormen”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Eerder vertaalde hij dit als steun verlenen voor zaken in nationaal belang.

“Als het nationaal belang niet gediend wordt, stemmen we niet voor”, aldus Somohardjo. Het verbond met A Combinatie is op sterven na dood. A Combinatie besloot zelfstandig tot hervatting van de onderhandelingen met MC. Intussen zijn de twee coalitievorming overeengekomen. Volgens het verbond zou noch A Combinatie noch Volks Alliantie apart onderhandelen met derden.


55 REACTIES

 1. HAHA NATIONAAL BELANG MY ASS. DUIDELIJK DAT ALLE PARTIJLEDEN IN SR NIET EENS VOOR PARTIJBELANG UITKOMEN MAAR PUUR EIGEN HEBZUCHTIGHEID,

  het oude gezegde: god voor allen en allen voor zich, is hedendaags koning in suriname. Triest Triest Triest. Een zinkend schip dat is Suriname


  Maak melding

 2. een (politieke) draaikont, heet dit in NL.
  en in SME ? > somo no ab bille, dus het enige wat ie kan draaien, is zijn strategie : ‘het ac heeft minder betrouwbare leden, dus als mc het nodig heeft, kunnen wij als va/pl bijspringen’ >> tegen een uiteraard kleine vergoeding : alsnog vice-pres.?, hoge ambtelijke posten, een onafhankelijk commewijne ? touroh ?, rupia ? >> we zullen het wel merken.


  Maak melding

 3. Nee in de nieuwe coalitie er geen plaats voor VolksAliantie.
  Geen Javanen en Geen Hindoestanen in de komende regering. Complete volksmasa’s worden uit de regeermacht gesloten.
  Alles wat vroeger onder de vlag van NPS (voor 1996) viel en nu overgelopen is naar NDP krijgt regeermacht. En alleen zij. De rest van het volk bestaat niet.
  Vernieuwend!
  Bovendien komt er weer een bejaarde 65+ president, compleet met grijze baard, lijkt wijs, maar alleen dan ongeschoold.


  Maak melding

 4. Mama bobbi,
  Laten wij het een keer met een dommi als president proberen.

  Al die a k@ di mi e sie’s hebben vooralsnog ook geen zoden aan de dijk gezet.


  Maak melding

 5. Ieder voor zich en God voor allen!

  Ouwe lullen moet weg, ouwe lullen moeten weg! Ouwe lullen staan alleen maar in de weg!
  Van koote & De Bie.


  Maak melding

 6. @Mama_Lobi: wat dus front sluit geen mensen of groepen uit? Hele families krijgen een fatwa over zich heen. Als je geen connecties heb ga je dood in het ziekenhuis. Generaties lang hebben ze het binnenland en platteland gebruikt als stemvee. De grond wordt onder je voeten weggeroofd. In de Megacombinatie zitten ook groep-Pahlad, Nieuw Suriname en de KTPI. Die houden meer van hun mensen dan de front-top. Eindelijk hebben anderen ook een keer regeermacht. De “rest van het volk” eigenlijk de elite, heeft 10 jaar lang geregeerd zonder ook maar 1 brug te bouwen. En dat met zo een geschoolde president.


  Maak melding

 7. Somo No Lull!!! Go Na Oso en snel ook!!

  Bigien long, noso mie e kong. Go pran Pinda en joe sabie tak mi Angrie. Petjel sweetie toe!! Telo Nanga trie!!! Moef!!! Mantjeret.

  Een O bocht was beter voor jou.


  Maak melding

 8. Ai booi,Brunsie liet Paultjie(zn )poepi ruiken.In suriname hebben we de lekkerste MOKsi-meti,maar niet moksi-partij.Dat is een sprookje(anansi-tori).Back to the roots\we egi sani.wi egi partij,zoals vroeger .de tijden van Pengel.Lachmon en Soemita…datwas reality.


  Maak melding

 9. Mama Lobi,

  Tap yu bek. Als er geen hindoestanen en javanen in suriname waren zouden jullie stront eten in suriname. Javanen en hindoestanen zijn de handwerkende mensen. Dus doe effe normaal wijneus en weet wat je zegt. Dong boerikie

  Laat een blaka mang rijst planten. Dat kunnen ze niet. Enige wat ze kunnen is stelen en nogmaals stelen.


  Maak melding

 10. Komt ervan…AC is niet gek.
  AV kon de hap grijpen deden zij niet(lummelen en op de man spelen)
  VHP kon de hap grijpen deden zij niet(lummelen en op de man spelen)
  Zelf de NPS kon de hap grijpen deden zij niet(dom en achterlijk blijven doen ik ben FRONT)….nu AC als eerste aan tafel.
  Dus AC moet weten er zitten nu 3 oude vrienden(nu concurrenten, rivalen) die een stuk (hap) willen afgrijpen….want ik zeg je a hap bigi….dat BEP begint te schreeuwen wij hebben ook een zware post.
  Ik zeg BEP doe niet achterlijk ga en werk voor land en volk.(tegen Santokie schelden en nu bang worden) ik zeg mars go wroko voor land en volk…ga niet lummelen.


  Maak melding

 11. Pinto,
  Veel willen niet zien wat die anderen hebben gedaan. Even voor de grap. Wat is nu je SRD waard t.o.v. de Sf na de periode Bouterse/Wijdenbos? En wie heeft weer die brug betaalt waar Apocalypse het over heeft?
  Het is vooral ook de vraag hoe lang het gaat duren voordat de komende schade weer hersteld is als we die twee dommies aan het bewind laten komen.


  Maak melding

 12. Wat mag je verwachten van een bananenrepubliek waar rovers, boeven, spierballen, vuistvuurwapen de regeermacht zullen overnemen. Gerechtigheid zal meer gediend worden door de heren van Brunsie. Recht en wet moeten deze heren straks uitmaken. Ik zie Suriname al met dit soort figuren die het land zullen regeren. Wat maakt het nog spannender in Swit Sranang. het volk heeft toc gekozen voor deze lui.
  Suriname is bezig haar naam eer te doen.
  Succes!!!!!!!
  Of zijn er nog politici die het niet zover laten komen??????
  NDP als partij op zich is goed, maar de lui die het nu voor het zeggen hebben heb ik mijn twijfels.


  Maak melding

 13. Mi taki disi yere,aman Lonnie musu fu gi Kino,Ruth,Somo nanga Ram wan pakslag.dem ajonge vrijpostig.
  No mi wani fu sabi ifu masra Somohardjo wani fu feti Ruth Wijdenbosch,wanti a meisje etaki nowan sma no kan fu fasi na ondro tiriman stoeru.Ook tu masra Lonnie no man fu fasi ing.
  Daarom mi feni taki Lonnie musu fu koti asma gogo.
  Ook tu dem tu lawmam Du nanga Neus.e-verdien wang pakslag fu masra Lonnie.

  Oom Kosi
  Mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding

 14. U-turn!

  Dit is niet de laatste U-turn die Somo maakt.
  Over een paar dagen zullen we het hier op dit forum lezen. Somo is net als de politiek in Suriname in bochten aan het draaien.

  In de kolonie van de Bonobo’s in West Afrika zijn er geen bochten. Je gaat rechtdoor, linksaf of rechtsaf. Wil je achteruit, dan moet je toestemming vragen aan het Alpha-vrouwtje.

  Somo, ga opositie voeren. Als je je weer bij MC aanmeldt gaat het je spijten. Ze lachen je uit en sturen je met een kluitje het riet in.


  Maak melding

 15. Mama_lobi

  Het wordt tijd dat Surinamers van het dogmatisch concept van etniciteit afstappen. In Suriname horen alleen maar Surinamers te wonen , in de MC zitten alleen maar Surinamers ongeacht huidskleur, geloof, geslacht en ja ook etniciteit.

  We horen een te zijn dan alleen kunnen we sterk staan.

  De jeugd van Suriname heeft dat goed begrepen, vandaar dat ze in meerderheid op MC hebben gestemd.


  Maak melding

 16. Hopelijk maakt SOMO eens een dusdanige U-BOCHT dat hij VOORGOED in zijn EIGEN KONT WEG KRUIPT zodat Suriname van dit soort onderkruispels verlost is.


  Maak melding

 17. het heeft echt geen zin om met die dommies van de ndp is duscussie te gaan ze ontkennen toch alles.over racisme gesproken hoe noem het dat indianen werden bewapend door leden van bouterse zijn militaire bewind om te vechten tegen de marrons het aanwakkeren van racistische sentimenten binnen gemeenschap is erg en verwerpelijk de mensen die hier beweren dat binnen de ndp men geen kleur kent maar alleen suriname zijn notoire legenaars zij hebben last van geheugenverlies ik weet nog tijdens die drugsoorlog tussen bouterse en brunswijk alle binnenlandse bewoners door het regime van bouterse werden bestempeld als vijanden van de revolutie, figuren zoals na mi , pinto moet je niet serieus nemen omdat zij emotioneel heel erg dom zijn. wie bouterse en brunswijk als voorbeeld voor de jeugd van suriname zien is duidelijk niet goed bij zijn hoofd. als mijn kinderen bouterse of brunswijk als hun voobeeld zien zou ik mij schamen als ouders, mensen zonder moraal en normen en waarden denken daar duidelijk anders over .


  Maak melding

 18. Bouterse gaat het goed doen denk ik maar wat moet brunswijk in de regering wat voor diplomas heeft ie hij hoort gewoon weg in bos thuis en laat em lekker daar blijfen tussen die yoekas rovers en dieven zijn het

  Bouterse veel succes


  Maak melding

 19. Na Mi
  Die dogmas die nu er voor jou niet toe doen die zijn afgelopen 20 jaar wel een probleem geweest voor de partijvoorzitter van NDP. Hij heeft nooit een moment laten voorbijgaan zonder te fitten op de Front partijen dat ze etnische wortels zouden hebben. Wat gebeurt er nu bij de formatie van zijn eigen kabinet?
  Één etnische goegemeente en uitsluiting van de helft van het volk. Hypocriet!
  Hoe lang heeft hij niet geklaagd dat Front minder ministers moest aanstellen. Het zou alleen vriendjespolitiek zijn. Hij zou het aantal ministeries wel terug brengen naar 9.
  Inderdaad weer Hypocriet. Nu zet hij 16 ministeries neer.
  Hoe lang heeft hij niet gezeurd over pensioengerechtigde politieke leiders aan de macht. De jonge frisse capabele generatie staat nu te trappelen om de klus te klaren. Maar welke Pensioengerechtigde oud dictator heeft nu weer ambities voor het Presidentschap?
  Ja ook weer jou Bouta.
  Het was dus alleen maar hypocritie en volksmennerij om al die verwijten te roepen. Want nu eenmaal parlementaire meerderheid gekregen te hebben blijkt die integriteit en voortvarendheid van meneer door de toilet gespoeld te zijn.
  Slogan van Bouta: Let op mijn woorden maar zie niet om naar mijn daden.


  Maak melding

 20. Na Mi,
  Ondanks dat ik denk dat NDP de enige hoop is voor Suriname denk ik dat de huidige voorzitter niet deugt.
  Bouta moet weten genoet is genoeg.
  Laat de jongeren zich ontplooien. Dat is de toekomst.
  Hij moet het Surinaamse volk niet gijzelen voor zijn eigen belangen. Wij moeten door.
  Onze kinderen en kleinkinderen verdienen een toekomst.


  Maak melding

 21. Uit het stemgedrag van de jeugd van Suriname blijkt dat ze totaal geen weet hebben van verleden laat staan van het heden. Zou zeggen neem er een Parbo op en droom lekker verder. De jeugd heeft de toekomst in Suriname is het de Opa’s hebben de toekomst. Smakelijke grap daar.


  Maak melding

 22. Na Mi,
  Wat je posting bij het vorige nieuwsbericht betreft.
  Ondanks ik ook een warm hart voor NDP heb moet ik dit opmerken.
  Zolang Bouta doorgaat vrees ik dat die voorspelde 36 zetels van je misschien wel 6 worden.
  Bovendien klinkt 2015 heel optimistisch als Bouta zo doorgaat. Deze pensioengerechtigde heer zal eerder zorgen dat 2012 alweer verkiezingen zijn.


  Maak melding

 23. Geachte DU heeft u al een uitnodiging ontvangen voor de inauguratie van onze nieuwe President?? No mek grap set kong jéré.
  Soso Lobi.


  Maak melding

 24. hup Bouta gooi straks alle grensen dicht alle casino dicht flikker die Canadesen het land uit pak al die grote jongens in het land aan die geen belasting betalen pak santoki op grootste drug dealer geen illegale goud zoekers meer en dan opnieuw beginnen groetjes B Bana


  Maak melding

 25. Het lijkt mij dat zo zoetjes aan niemand in Suriname nog verbaasd is van alle bewegingen die VA /AC maken enkel en alleen om hun eigen (persoonlijke) belangen te behartigen.

  Het stemvolk heeft hen de zetels geschonken ,dus over enkele jaren hebben zij het volk pas weer nodig,
  tenzij men de rit niet kan uitzitten en er mogelijk vervroegde verkiezingen komen.

  Wij wachtende diverse “moves” weer rustig af. Afwachten hoe het kabinet in elkaar zal steken.

  *** Wordt vervolgd in SME ***


  Maak melding

 26. DU , wat voor opleidingen heb je genoten ?
  ik denk dat je mindervaliede bent , je weet wat ik bedoel

  koepari no proberie voe driengie dagoe, bieka a dagoe o go betie joe .


  Maak melding

 27. ha ha ha, wat kan ik nog zeggen dan lachen en ondertussen ook aan het volk denken want daar gaat het om en de ontwikkeling van het land.
  ik weet waar mijn hart ligt en zal als het nodig is ook gepast reageren ook al tegen wie het is, helaas heeft de wijzer van de zon zjn werk gedaan en wacht op een heldere hemel met sterren
  in de tussen tijd heb ik vernomen dat er een bijzonder alert is de komende tijd bij het NL, CIVD,G2 en de politie,tja, ook de Nederlandse ambassade is alert omdat er onderzoeken zullen plaatsvinden binnenkort!!
  De boeven willen hun huid redden is het verhaal en ook justitie Nederland is op de hoogte!!

  no meri na ingi
  no kari atibron


  Maak melding

 28. Triest, belachelijk, buiten alle proporties….
  AC heeft slechts 11176 (4,70%) van alle stemmers en 7 DNA zetels. Met 7 zetels scoort AC nu 6 Ministeries en de post van Vice President. Als alle Morrons straks ministers zijn, moeten zij bij andere partijen gaan leuren voor deskundige kandidaten.
  BVDPVF heeft 12043 (5,07%) van alle stemmers en nul(0) DNA zetels. NF heeft 672,78% meer stemmen dan AC en geen enkele invloed en zeggenschap meer!!!!!
  Het kiesstelsel in Suriname moet op de schop.

  Slechts om één persoon namelijke Bouterse te redden van verdachte tot moordenaar is deze absurde situatie in Suriname ontstaan. Waar zijn de zogenaamde democraten binnen de MC/NDP voornamelijk de Aziaten? De slavernij is reeds 148 jaar geleden afgeschaft. Wees bewust van dit feit. Jullie zijn nu een vrij mens.
  Kadaver discipline volgen en Suriname storten in drugshandel/veroordeelden, van moord verdachte persoon, ex-rebellenleider/moordenaar is een criminele daad.

  Aziaten binnen MC, neem je verantwoordelijkheid en verlaat massaal de MC/NDP. Wat is nu belangrijker, één persoon of jouw volk?
  Anders zal de tijd en de geschiedenis deze laffe gedrag van jullie veroordelen.


  Maak melding

 29. Mema Bobbie,
  Als jullie niet weer gaan dwarsliggen zullen wij er heus wel komen.

  We weten al te goed dat sommige volksstammen gaan sabotteren als zij er niet bij zijn.


  Maak melding

 30. Ach mensen,

  Laat het verleden met rust. Er zijn dingen gebeurd waarvan niet duidelijk is wat gebeurd is. Ik zeg altijd je hebt een dag des oordeels en niemand kan die straf ontgaan.

  Maar we leven nu allemaal in 2010. Als land Suriname staan we voor grote problemen. En alleen als er een eenheid gevormd kan worden kan men werken a/d problemen.

  En tot nu toe is de enige persoon die altijd bewezen heeft dat hij voor het land en volk wilt werken, Dhr Desi Bouterse.

  Be cool and stay cool……


  Maak melding

 31. #NDP FOREVER #21

  De partijen in front zijn inderdaad etnische partijen, er is maar een nationaal Partij in Suriname waarin alle etniciteiten zitten en dat is NDP.

  MC/NDP sluit niemand uit ze hebben ook niemand uitgesloten geen enkele etniciteit.
  MC heeft toch alle partijen uitgenodigd om te komen praten?

  “Hij zou het aantal ministeries wel terug brengen naar 9.”

  Waar heb je dit ooit gelezen, de commissie Wijdenbosch heeft duidelijk aangegeven dat ze teruggaan naar 14 of 15 ministeries.

  Feit is en blijft dat je met de realiteit te maken hebt, front heeft zoveel ambtenaren in dienst genomen, wat zou MC met al deze mensen aanmoeten, ontslaan misschien?

  Ik ben allang blij dat er geen enkele ministerie bijkomt enkel en alleen om te accomoderen zoals front dat heeft gedaan.

  Hypocriet en volksmennerij en al jou bul, ik vraag me af als je de ware betekenis van de woorden wel kent.

  Bouterse heeft luid en duidelijk voor de verkiezingen aangegeven, dat hij President wil worden en twee termijnen wil regeren alvorens de scepter over te dragen aan de jeugd, de jeugd wordt nu inderdaad klaargestoomd in de NDP. NDP bezit de meeste jeugdige parlementariers.

  Noem je dit hypocriet en volksmennerij, als je het mij vraagt is dat duidelijke taal.

  Met bovenstaande kan je dus gewoon stellen dat het MC electoraat alle vertrouwen stelt in de heer Bouterse om de scepter te zwaaien, in Paramaribo heeft hij alleen 19000 stemmen behaald, volgens een IDOS peiling is Bouterse de populairste presidentskandidaat.

  Het enigste wat MC/NDP de komende regeerperiode moet doen is zich houden aan hun contract met de bevolking zoals uitgesproken en de 36 zetels zijn zo voor het grijpen.

  Dat jij vind dat Bouterse niet deugt zal wel, de mensen waar het om gaat ‘het Surinaamse electoraat’ heeft duidelijk anders over gedacht, 23 zetels is niet weinig hoor.

  Trouwens hoe kan je je jezelf NDP FOREVER noemen en vinden dat de voorzitter van de partij niet deugt. Dat is nou echt hypocriet.


  Maak melding

 32. Ai mi boi, triest en diep triest.

  De racistische kaart wordt uit de kast gehaald enkel en alleen omdat front geen regeermacht heeft.

  front verworvenheid, verdeel en heers.

  Volk van Suriname zie nu wie je echte vijand is. Zoals ik al eerder zei, front zal zelfs een volksopstand aanmoedigen als ze niet in het machtscentrum kunnen vertoeven, zo een slechte inborst hebben ze wel.

  Men moet deze verdeel en heers concept die direct voorvloeit uit het racisme, met wortel en tak uitroeien. Front mag NOOIT meer regeermacht krijgen.


  Maak melding

 33. MEGA is een volkspartij !!
  Eer de tegenpartij een eigen interpretatie gaat geven ,bij deze ,Mega is ” EEN PARTIJ VOOR- EN VAN HET VOLK ”
  Binnen/in de MEGA is ieder ras wat jij ook maar kan vinden in Republiek Suriname vertegenwoordigt .
  Dat NR.4 het lef heeft om te beweren dat er delen van de Surinaamse bevolking ( javanen en hindoestanen) uitgesloten worden door MEGA
  is een ” APERTE LEUGEN ” !!
  Als jij zo graag een verhaal wil vertellen , aub ,vertel dan het hele verhaal en geen halve waarheden .
  Tip : pleeg eerst een gedegen onderzoek(je).

  NR 19 ME_neer DU-bieltje
  Een deel van het surinaamse volk c.q onze indiaanse gemeenschap werden door het Nationaal Leger bewapend(een taak en plicht),reden omdat huurlingen die meevochten in het groepje van Brunswijk ( gefinancieerd en militair gefaciliteerd door Nederland )met brut geweld zich vergrijpen aan de vrouwen en terroriseerden de indiaanse bevolking waarbij er doden vielen .
  Tip: ga eerst op onderzoek uit , jij kent de feiten niet .
  Jou beleving is gebasseerd op ” van horen zeggen ” !!
  Des-informatie of is het toch indoctrinatie ?
  Oja , wat verstaat jij onder ” MORAAL ” ?
  Lees jouw eigen bijdrage op dit forum en motiveert de gebruikers van dit forum in jou eigen woorden wat jij eigenlijk onder”MORAAL”
  bedoeldt en dat in de ruimste zin des woords .
  ME_neer DU-bieltje
  Jij geeft mijn persoon sterk de indruk dat jij, DU-bieltje , aan de-sociatieve stoornis lijdt .

  Het is in-triest en stemt mijn persoon zeer verdrietig,dat tegenstaanders van de meerderheid van het surinaamse volk, zich blijven verzetten en niet willen neerleggen naar de wensen/wil van de Republiek Suriname en volk .
  Haatzaaierij en Apartheid worden dagelijks gebezigd door de tegenstaanders van de MC .
  APARTHEID is een nederlands woord en door Nederlanders uitgevonden .
  Een woord dat niet vertaald kan worden in geen ander bestaande volkstalen of dialecten op deze aardebol. Zowel het woord als de inhoud is im-moreel en on-ethisch ,is niet bevordelijk voor de mensheid in het algemeen en de mens in het bijzonder .
  ME_neer DU-bieltje ,
  Het ergste wat een mens kan doen is , het verloochenen van zijn /haar eigen identiteit ?
  Het verloochenen van eigen identiteit staat gelijk aan ;
  – In ketenen leven
  – In schande leven
  – Blootstaan aan beledigingen
  TE YU WAKA KRABU YU NOSO
  YU WAKA PORI YU FESI

  BABUN TERE NA BABUN SKIN

  SRANAN LOBI NA SOSO LOBI
  OPO KONDREMAN UN OPO
  BUNDRU KON NA WAN NANGA SPAN MAKANDRA
  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD !!!


  Maak melding

 34. nr.31.

  Arjun Mahabharata ..jij bent mij een ezel…VHP wil…niet PL wil doen maar allemaal moeilijk…begrijp een ding de Domheid van NPS is ook binnen VHP geslagen…niemand wilde zo een scheve verhouding /verdeling zeker MC niet….. Maar ja de knikkers tellen.
  AC heeft knikkers dus spelen geblazen…..en laat VHP rustig met domheid NPS….zij hebben jaren kunnen genieten van de 5 zetels van AC…..laten wij eerlijk zijn….en jij niet dom als ezel……smerige racist ezel jij.


  Maak melding

 35. Ik weet niet waarom men zit te zeuren.
  alle grote politieke partijen hebben de kans gekregen om de koalitie te formen. die kans hebben ze voorbij laten gaan omdat ze vanuit nederland eisen hebben gekregen die gesteld moesten worden wetende dat het MC niet akkoord zou gaan. men wil dat het MC moet buigen voor hun eisen maar flexible willen zij zelf niet zijn.
  Brunswijk heeft de kans schoon gezien en heeft die gegrepen. Waarom men nu zit te schelden is mij een raadsel. if you cannot beet the men join him.


  Maak melding

 36. jullie van de ndp zijn dommies dommer dan dom zijn jullie, wie hier beweerd dat bouterse wel deugd heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn verstand door de plee gesploeld.ik durf mij kwetsbaar op te stellen ik ben een man van de straat die straat taal praat en zich niet anders voordoet dat ik ben, ik doe niet als iemand die hoogopgeleid is want dat ben ik niet je hebt velen leden op dit forum die zich voordoen als hoogopgeleid maar als je hun reaktie leest dan zak echt mij broek van mijn kont af.@ rozenblad mindervalide mensen zijn de idioten die zich in de maling laten nemen door twee internationale drugsveroordeelden.de reaktie van die dommies van de ndp hebben geen fundering, lees de reaktie van nummer 34 dan begrijp je wat ik bedoel die schrijft iedere dag de grootste onzin hier op het net, iemand hier beweerd dat bouterse niet deugd en dat spreekt na mi tegen met de argumenten dat bouterse 23 zetels heeft behaald dat is een grove leugen want de ndp bestaat niet alleen uit bouterse maar uit meedere partijen en punt twee bouterse zijn verleden laat duidelijk zien dat hij niet deugd toch willen die dommies van de ndp ons hier anders doen geloven dan heb je toch last van verstand verduistering.


  Maak melding

 37. me bigin fu bribi taki a-meisje DU habi wan watraede.waterhoofd sobun.

  kande mi kan seti a-meisje disi bigiede kong baka.alhoewel amoeilijk fu seti na waterkop kong baka,ma mi sa siti proberi,a-no so dan.

  Oom Kosi
  Mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding

 38. @37 boze oom; Ik heb je gevoelige snaar geraakt en je bent echt boos. Wauw, ik ben een racist en ezel tegelijk. Boze oom één ding tegelijk. Ik ben of een racist of ik ben een ezel. Een ezel kan geen racist zijn.
  Boze oom, kloppen mijn gepresenteerde cijfers niet? Of zit de pijn ergens anders? Ik spreek vanuit feiten en cijfers en die kunnen erg hard aankomen. Maar de waarheid blijft de waarheid, hoe je het wendt of keert. Stel dat ik een racist ben, is dat dan verboden? Boze oom, gelukkig bepaalt u niet mijn denkrichting en denkvermogen. Ik sta volledig achter het volgende:
  “Triest, belachelijk, buiten alle proporties….
  AC heeft slechts 11176 (4,70%) van alle stemmers en 7 DNA zetels. Met 7 zetels scoort AC nu 6 Ministeries en de post van Vice President.
  BVDPVF heeft 12043 (5,07%) van alle stemmers en nul(0) DNA zetels. NF heeft 672,78% meer stemmen dan AC en geen enkele invloed en zeggenschap meer!!!!!
  Het kiesstelsel in Suriname moet op de schop.
  De contradictie blijft, kies je voor één
  persoon of het belang van het HELE SURINAAMSE VOLK.

  @40 oom kosi; Helaas ben ik Negerengels niet machtig, is ook niet de officiële landstaal, en derhalve gaat uw opmerking langs mij heen.


  Maak melding

 39. He ex neem een voorbeeld aan de huidige voorie. in plaats van je volgende uturn, nu wil deze grappenmaker Breeveld voordragen als President en waarschijnlijk hijzelf als VP.
  Deze mensen zullen er alles aandoen om een positie te verwerven.

  “Jenny Simons, sinds 30 juni voorzitter van De Nationale Assemblee in Suriname, heeft een speciale ruimte in het parlementsgebouw ingericht voor de pers en het publiek. Simons vindt dat een volksvertegenwoordiging infrastructuur moet hebben om in contact te staan met het volk. Ze is voorstander van transparantie van beleid, open contact met de pers en wil bovendien een luisterend oor zijn voor de burgerij.”


  Maak melding

 40. Opnebrief aan dhr Carl Breeveld:

  Geachte heer Breeveld, Ik doe namens het deel van het surinaamse volk dat op u op 25 mei haar stem heft uitgrbacht men somohardjo gelijk te zeggen “nee bedankt”. hij heeft publiekelijk gezegd dat hij niemand vertrouw dan de 6 zetels die hij heeft. Laat die man in de kou. Die man is een rascist van het eerste uur, als u geen javaan ben komt u niet aan bod. Al het anderen gebruikt hij om zijn macht wellusten te botvieren. hij en zoon (lees nv trail blaizer) stelen bij de vleet gronden overal waar zij die kunnen vinden, in samenwerking met die crimineel jong tjien fa. Meneer Breeveld God behoede u. AMEN


  Maak melding

 41. #40.

  Qu’est-ce qu’un niveau!

  Maar ja! Wat kunnen wij van onze nieuwe regeerders verwachten? Moord en doodslag!?

  Geloof mij, de situatie in Suriname is levensgevaarlijk, een minderheid gaat de dienst uitmaken voor een meerderheid.
  Bad ….!


  Maak melding

 42. # 47
  Uiteraard is het in de visie van jou en Olland niet verstandig en dat zullen wij blijven doen .
  Het is toch een democratisch-recht en verworvenheid ?
  Surinaamse parlement heeft 51-zetels
  Dat(MC)23 +(AC)7 = 30-zetels als”minderheid” door jou wordt geinterpreteerd , rest mij de vraag ;” bestaat jouw coalitie uit de NF + VA + DOE + OLLAND ” en dat betitild jij met
  “meerderheid” ?

  Republiek Suriname en de meerderheid van het volk heeft zijn leiders gekozen en indien jullie niet mee content zijn , is ook een democratisch-recht .
  Leer ermee leven en wordt niet boos , rancuneus , wraakzuchtig , gewelddadig etc.
  Het is zinloos en ” ON-DEMOCRATISCH ” .
  Hori yu sfrefi nanga tan bun ina Olland .

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 43. @ nummer 36
  ik word niets wijzer van jou reaktie op nummer 36, de ndp-ers hebben last van het stokholm syndroom.
  sempa als jij de discussie over bouterse wil voeren met mij moet je echt van goede huizen anders raad ik jou aan om maar te zwijgen a.u.b.
  alle ellende in suriname is begonnen op 25 feb 1980 toen een stelletje landveraders de democratie in mijn republiek suriname naar huis hebben geschoten met mederwerking van het buitenland alles wat daarna gebeurde is de schuld van een illegaal militairen bewind die geen einkele wettelijk grondslag had dus sempa ik ben niet geschoold maar ik kan wel na denken een gezonde discussie voeren dat kan jij niet dat geld ook voor volgers van massamoordenaar bouterse. sempa het is de plicht van iedere rechtgeaarde surinamer om in verzet te komen als vreemde hun land bezetten bouterse heeft met cubanen libiers mijn volk gruwlijk onderdrukt die misdadiger van grenada maurice bishop heeft hem opgeroepen om af te rekenen met de zogenaamde anti revolutionairen in suriname de gevolgen zal ik niet weer herhalen. wat jullie van de ndp vaak doen is verwijzen naar andere landen ik ben een surinamer die in suriname is geboren in een beschaafd land met normen en waarden en hoge moraal dit alles heeft bouterse vernietigd de wet van de wapens is op 25 feb 1980 ingevoerd in suriname. sempa ik heb een hekel aan om met leugenaars en bedriegers in discussie te gaan een voorbeeld het is grote leugen dat de meerderheid van de surinamers voor bouterse hebben gekozen jou reaktie op nummer 36 laat zien waarom jullie in die onzin van bouterse geloven sempa je bent zwakbegaafd sorry maat jij weet duidelijk niet waar over je praat en dat geld voor hele ndp aanhang ze zijn verstoken van een simpel vorm van algemeneontwikkeling.sempa ik stel voor om met jou soort genoten in discussie te gaan want jij bent even dom als hun.


  Maak melding

 44. #49 ME_neer DU-bieltje
  Jij bent zeer selectief en jou zgn kennis van zaken komt uit de koker van de massa media bvb de Telegraaf ,Radio Wereld Omroep Nederland etc. etc. en een subjectieve beleving van zaken .
  Jou mening is al ruim van te voren gevormd door de des-informatie die door je hersenen wordt geloods en gepompt zonder dat jij bewust van bent (manipulatie).
  Zeker mede gebruik maken van jouw persoonlijk verliest ( de dood van je broer is daar een factor van, dat in combinaties met machtwellust ,status en materieel gewin)
  De taktiek die bij jou was/is gepast luidt alsvolg; Indoctrineren en kanaliseren .
  Jij mag mij uitschelden hoe je hebben wilt ,
  maar dit is de naakte waarheid .
  De level van het politiek bedrijven in Nederland is hoog en indien men niet in bezit bent van de nodige bagage is de kans enorm groot dat men voor hun karretje wordt gespannen en zonder dat men het beseft ben/ word men een willoze slachtoffer .
  TIP; Een land die de slaverij had bedreven en anno 2010 nog bezitter is van een kolonie,
  geeft geen ene moer aan de rechten van de mens ( bvb zie Uruzgan )

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 45. Het is een feit dat veel surinamers geschoold of ongeschoold emotioneel heel erg dom zijn ze reageren van uit hun emotie waneer je hun zou vragen waaarom ze voorstander zijn bouterse kunnen ze jou dat niet met en goed onderbouwd argument duidelijk maken zelfde geld voor de tegenstanders van vene, wat je vaak ziet met dit soort lieden is dat waneer het fout gaat zij altijd naar de slavernij en de blanken verwijzen als de schuldigen ze doen nooit wat fout het altijd de schuld van anderen een mooi voorbeeld is als ik vroeger aan een surinamer vroeg waarom ga je niet werken inplaats van in een uitkering zitten kreeg vaak als antwooord ik ben komen halen wat van mij voorouders is geroofd zelfde soort korzichtige domme emotionale reaktie krijg ja van de aanhangers van grootste massamoordenaar van de republiek suriname het lijkt soms een virus waarmee ze elkaar besmetten.lees a.u.b wat voor grote onzin iemand die voorstander van een dictator is schrijft op nummer 48 bouterse is en schijndemocraat waneer hij eenmaal de macht in handen heeft gaat zijn masker eraf je ziet nu al hoeveel beloften die voor en tijdens de verkiezing zijn gemaakt de prullenbak in belanden en toch blijven die emotionele domme volgers nog in deze monster geloven.


  Maak melding

 46. ME_neer Du-bieltje , ME_neer DU-bieltje toch
  Wat jij op dit forum doet draagt het predikaat projektie .
  Jij beweert dat het een feit is dat veel surinamers geschoold of ongeschoold , emotioneel dom zijn .
  Mag ik van je aannemen dat jij emotioneel slimmie slimmie bent ?
  Hahahahahahahaha , lees je bijdragen/reactie en trek je ” degelijk onderbouwde conclusie”.
  Kom je uit op de categorie” staatsmaloot ” ?
  ME_neer DU-bieltje, dat is jouw equivalent !

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 47. ach ja je blijft emotioneel dom reageren mi boi. het gekke van jou is dat waneer jij er niet uit kan komen spring jij naar uruzgan of naar het slaven verleden van nederland en dat bedoel met emotioneel dom reageren zonder een weloverwogen reden dat geld niet alleen voor jou sempa maar voor heel veel surinamers het is volgens mij een minderwaardigheidcomplex die heel diep zit bij jullie. sempa het is oerdom hoe jij reageert iedere keer waneer iemand het heeft over de misdaden van bouterse verwijzen jullie naar het verleden van anderen landen dat vindt oerdom van jullie .


  Maak melding

 48. DU jij zit met een onhandelbare minderwaardigheidscomplex,waarom moet je steeds anderen van alles en nog wat uitmaken?Ai boi, je laat steeds maar weer blijken hoe je inelkaar steekt.Tang liki ding bakra gogo,het siert je.


  Maak melding

 49. 46-W.C.home
  mi no denki dati na mi ye bedoel tog.sabi yu srefi en no suku no wan probleem nanga mi.jonge luku ya saka yu skafu,no meri mi.
  mi ni taki nanga yu,mi taki nanga missi DU.
  ba suku ba thari.

  Oom Kosi
  Mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.